شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۷۷۰
آموزش و پرورش

مهر ديگری در راه است اما بی مهری به فرهنگيان بازنشسته همچنان ادامه دارد

آموزش و پرورش,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

اعتراضات فرهنگيان بازنشسته به وضعيت معيشتي در قالب برگزاري تجمعاتي مقابل مجلس شوراي اسلامي همچنان ادامه دارد اما تجمعات و ديدار با مسوولان مختلف در رونق گرفتن سفره معيشت آنها تاثيري نداشته است. فرهنگيان بازنشسته بارها در تجمع مقابل مجلس شوراي اسلامي و سازمان برنامه و بودجه نسبت به وضعيت معيشتي خود معترض هستند و خواسته اصلي آنها همسان‌سازي حقوق بازنشستگان و شاغلان است.

 

علاوه بر تاخير در پرداخت پاداش پايان خدمت، بخش ديگري از اعتراضات فرهنگيان بازنشسته به وضعيت معيشتي در اين دوران مربوط است، به‌گونه‌اي كه طبق گفته آنها ميانگين دريافتي حقوق فرهنگيان بازنشسته تفاوت قابل توجهي با شاغلان دارد. تعداد بازنشسته‌هاي آموزش‌وپرورش ٧٥٠ هزار نفر است و افرادي كه در دهه ٨٠ يا ٧٠ بازنشسته شده‌اند با افرادي كه به‌تازگي بازنشسته مي‌شوند فاصله حقوقي بسياري دارند. به همين دليل نمايندگان كانون‌هاي بازنشستگان ديدارهايي را با برخي نمايندگان مجلس و اعضاي سازمان برنامه و بودجه داشتند كه در اين ديدارها بحث همسان‌سازي و نزديك كردن حقوق بازنشستگان با شاغلان مطرح شد.

 

صداي خسته و قدهاي خميده و چهره‌هاي فرسوده و نااميد آنها دل هر كسي را به درد مي‌آورد به ويژه وقتي ذهن را به دوران مدرسه مي‌بري و خاطرات پر از سادگي آن دوران را مرور مي‌كني بعيد است در آستانه مهر به ياد معلماني كه پاي درس‌شان نشستي نيفتي و بعيد است دل در گرو برخي از خاطرات آن دوران نداشته باشي. اين حس و حال هر كسي است كه قدري تامل بر دوران كودكي و نوجواني و درس و مدرسه دارد و حالا بزرگ‌تر‌ها گاهي با حسرت از معلمان خود ياد مي‌كنند و مي‌گويند اگر فوت كرده خدا رحمتش كند و اگر زنده است، خدا نگهدارش باشد.

 

معلمان از جمله آدم‌هاي ماندگار در زندگي هر فردي هستند و حالا اين روزها و در آستانه مهري ديگر حرف و حديث معلمي فراوان به ميان مي‌آيد. حرف و حديثي كه متاسفانه با آه و افسوس نيز همراه است. در ميان اين آه و افسوس، براي معلمان بازنشسته‌اي كه انتظار مي‌رود حالا بايد پس از ٣٠ سال خدمت در آرامش به انتقال تجربه‌هاي خود به معلمان جوان بپردازند،

 

درگير معيشت هستند و گرفتاري‌هاي خانوادگي و بيماري خود و همسر و بيكاري فرزندان، و اين پايان تلخ چشم‌انداز نااميد‌كننده‌اي را براي معلمان جواني ترسيم مي‌كند كه تازه پا در مسير معلمي گذاشته‌اند و اين تصوير امروز بازنشستگان، همچون آيينه، فرداي آنان را به نمايش مي‌گذارد فردايي كه نه تنها آينده آنان بلكه كودكان و نوجوانان اين مرز و بوم را هم متاثر مي‌سازد. در اين حال و هوا ما هم در گروه مدرسه اعتماد بر آن شديم تا در آستانه مهر گزارشي را در معرض نقد و نظر مخاطبان صفحه مدرسه اعتماد قرار دهيم و مسوولان را متوجه اين درد تكراري كنيم و بگوييم مهري ديگر فرا مي‌رسد و بي‌مهري نسبت به معلمان بازنشسته همچنان ادامه دارد و بايد چاره‌اي انديشيده شود و براي اين قشر فرهيخته گام‌هايي برداشته شود.

 

همسان‌سازي حقوق بازنشستگان با شاغلان

مسوولان دولت و مجلس، وعده‌هايي را در رابطه با بهبود وضعيت معيشت معلمان سرداده‌اند و در اين رابطه مي‌توان به سخنان علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با فرهنگيان بازنشسته اشاره كرد كه بر لزوم توجه به همسان‌سازي حقوق بازنشستگان با شاغلان تاكيد داشت اما از اين جمله نيز غافل نشد كه «اصطلاحا عائله دولت زياد شده و منابع مالي كشور محدود است بنابراين در رسيدگي به مشكلات بازنشستگان مسائلي ايجاد شده است».

 

سياست دولت دوازدهم توجه جدي به فرهنگيان شاغل و بازنشسته است

سيدمحمد بطحايي، وزير آموزش و پرورش در سفري كه به يكي از استان‌ها كرده بود اخيرا گفته بود: امروزه آموزش و پرورش زيربناي توسعه هر جامعه است و بدون آموزش و پرورش توسعه‌يافته به عوامل توسعه‌يابي نخواهيم رسيد. بسياري از متخصصين جامعه فردا را با توجه به وضعيت امروز آموزش و پرورش پيش‌بيني مي‌كنند. سياست‌ آموزش و پرورش در دولت دوازدهم توجه جدي به همكاران و فرهنگيان بازنشسته و شاغل است. آموزش و پرورش مهم‌ترين و اولويت‌دار‌ترين سياست دولت را پشتيباني مي‌كند و سهم قابل توجهي در توسعه كشور و فراهم‌كردن زيرساخت‌هاي اشتغال دارد. بدون توسعه آموزش و پرورش رسيدن به شاخص‌هاي توسعه فراهم نمي‌شود.

 

اصلاح قانون مديريت خدمات كشوري در هيات دولت

رييس كانون بازنشستگان آموزش و پرورش گفته بود: هيات دولت در حال تلاش براي اصلاح قانون مديريت خدمات كشوري در جهت همسان‌سازي حقوق شاغلان و بازنشستگان است و به زودي اين پيشنهادات به مجلس مي‌رود.

 

احمد صافي، رييس كانون بازنشستگان آموزش و پرورش در گفت‌وگو با رسانه‌ها با بيان اينكه همه خواسته بازنشستگان از بين رفتن اختلاف حقوق‌شان با شاغلين است، گفته بود: يكي از برنامه‌هاي مهم وزير جديد هم توجه به وضعيت معيشت بازنشستگان فرهنگي است كه تعداد آنها تا پايان سال به ٨٠٠ هزار نفر مي‌رسد. وي همچنين گفته بود: براي بررسي و برنامه‌ريزي براي بهبود شرايط بازنشستگان كارگروهي در وزارت آموزش و پرورش به رياست معاون توسعه مديريت و پشتيباني وزير آموزش و پرورش برگزار مي‌كنيم كه خروجي‌هاي خوبي داشته است. با رايزني‌هاي صورت گرفته، بودجه پيش‌بيني شده دولت براي همسان‌سازي بازنشستگان امسال هم ادامه پيدا مي‌كند.

 

نبايد بار مشكلات مالي صندوق‌هاي بازنشستگيبر دوش بازنشستگان و مستمري‌بگيران بيفتد

يكي از فرهنگيان بازنشسته ضمن اعلام خبر اعتراضات و تجمعات اين صنف به خبرنگار ايلنا گفته است: نبايد بار مشكلات مالي صندوق‌هاي بازنشستگي بر دوش بازنشستگان و مستمري‌بگيران بيفتد و به بهانه اين مشكلات، قوانيني كه مصوب شده، ازجمله همسان‌سازي مستمري‌ها اجرايي نشود بخش عظيمي از بازنشستگان معترض را فرهنگيان بازنشسته تشكيل مي‌دهند آنها بارها در اعتراض به آنچه وضعيت بد معيشتي مي‌خوانند، مقابل مجلس و نهادهاي مربوطه تجمع كرده‌اند و همچنان خواستار اجراي قوانين موجود و رفع تبعيض‌ها هستند.

 

تاخير در پرداخت پاداش پايان خدمت و تفاوتقابل توجه با شاغلان

يكي از خبرنگاران حوزه اجتماعي در گزارشي مي‌نويسد: علاوه بر تاخير در پرداخت پاداش پايان خدمت، بخش ديگري از اعتراضات فرهنگيان بازنشسته به وضعيت معيشتي در اين دوران مربوط است؛ به‌گونه‌اي كه طبق گفته آنها ميانگين دريافتي حقوق فرهنگيان بازنشسته تفاوت قابل توجهي را با شاغلان دارد، تعداد بازنشسته‌هاي آموزش‌وپرورش ۷۵۰ هزار نفر است و افرادي كه در دهه ٧۰ يا ٨۰ بازنشسته شده‌اند با افرادي كه به‌تازگي بازنشسته مي‌شوند فاصله حقوقي بسياري دارند به همين دليل نمايندگان كانون‌هاي بازنشستگان ديدارهايي را با برخي نمايندگان مجلس و اعضاي سازمان برنامه و بودجه داشتند كه در اين ديدارها بحث همسان‌سازي و نزديك كردن حقوق بازنشستگان با شاغلان مطرح شد.

 

قانون مديريت خدمات كشوري در سال ٨٦مصوب شده اما اجرا نشده است

سيدي يكي از فرهنگيان بازنشسته در اين رابطه به تسنيم گفته بود: قانون مديريت خدمات كشوري در سال ٨٦ مصوب شده اما اجرا نشده است. خواسته اصلي فرهنگيان بازنشسته اجراي اين قانون است و با توجه به موادي از آن بايد حقوق بازنشستگان با شاغلان همتراز شود چرا كه اختلاف حقوق ميان فردي كه سال سي‌ام خدمت اوست با يك معلم بازنشسته حدود يك ميليون تومان است.

 

وي افزود: فرهنگيان بازنشسته دهه ٧٠ حداقل حقوق يعني يك ميليون و ١٠٠ تا يك ميليون و ٣٠٠ هزار تومان دريافت مي‌كنند و با توجه به نرخ تورم و هزينه زندگي اين حقوق بسيار اندك است. سيدي با اشاره به اينكه فرهنگيان در بحث درمان نيز مشكلاتي دارند، گفته بود: بيمه تكميلي خدمات قابل توجهي ارايه نمي‌دهد در حالي كه فرهنگيان در اين سن با بيماري‌هاي مختلفي مواجه مي‌شوند و نياز به بيمه تكميلي مناسبي دارند.

 

فقط گفتند فرهنگيان تاج سر ما هستند

اين فرهنگي بازنشسته همچنين گفته بود: جلسات زيادي از سوي آنها با نمايندگان مجلس و معاونان آقاي نوبخت برگزار شده است اما فقط به ما وعده دادند و گفتند كه «فرهنگيان تاج سر ما هستند.» بازنشستگان فرهنگي پس از ٣٠ سال فعاليت، حال كه زمان فراغت‌شان فرا رسيده دغدغه تامين معيشت را دارند و حقوق دريافتي آنها كفاف هزينه‌هاي زندگي را نمي‌دهد در اين بين نيز تجمعات و ديدارها با مسوولان مختلف در رونق گرفتن سفره معيشت آنها تاثيري نداشته است.

 

آنقدر قانون مديريت خدمات كشوري را خوانده‌امكه بسياري از مواد را حفظ شده‌ام

يك معلم بازنشسته كه سابقه ٣٥ سال تدريس دارد و سال ٧٣ بازنشسته شده است، مي‌گويد: از سال ٨٢ تا به امروز به دنبال احياي حقوق فرهنگيان بازنشسته بوده‌ام و تاكنون به نتيجه‌اي نرسيده‌ام. پله‌هاي چندين اداره دولتي و دادگاه را بالا و پايين كرده‌ام، آنقدر قانون مديريت خدمات كشوري را خوانده‌ام كه بسياري از مواد را حفظ شده‌ام.

 

او از اجرا نشدن ماده ٦٤ اين قانون كه قرار بود بازنشستگان را از حيث مزايا مشابه كارمندان قرار دهد، شاكي است و مي‌گويد: برخي اوقات نامه و لايحه‌هايي كه براساس اين قانون براي پيگيري حقوق بازنشستگان تهيه كرده‌ام توسط مسوولان پاره شده است و مورد بي‌احترامي قرار گرفته‌ام؛ اين اتفاق براي ديگر همكاران هم افتاده است.

 

تبعيض حتي بين بازنشستگان قديم و جديد آموزش و پرورش

اين معلم بازنشسته با اشاره به تبعيض حتي بين بازنشستگان قديم و جديد آموزش و پرورش مي‌گويد: همكاران فرهنگي كه اين سال‌ها بازنشسته مي‌شوند، متوسط ٤٠ ميليون به بالا در هنگام بازنشستگي پاداش مي‌گيرند اما من كه سال ٧٣ بازنشسته شدم تنها يك چاي‌ساز گرفتم! انصاف كجاست؟ چرا بازنشستگان پيش از سال ٩٠ آنقدر محروم از مزايا هستند و مسوولان هم انتظار دارند با نجابت معلمي‌شان همچنان ساكت بمانند و اعتراض نكنند؟

 

تا به امروز دويدن‌هاي ما به نتيجه نرسيده است

ملك‌پور، معلم بازنشسته ديگري است كه نسبت به پايين بودن حقوق فرهنگيان بازنشسته بسيار معترض است و مي‌گويد: حقوق ما با داشتن فرزند و نوه و عيالواري تا دهم ماه مي‌رسد علاوه بر اين بازنشستگان فرهنگي بسياري هستند كه نتوانسته‌اند پس‌انداز خوبي داشته باشند و مجبور به گرفتن‌ وام‌هاي متعدد براي ازدواج فرزندان خود شده‌اند و گاه دريافتي آنها پس از كسر اقساط به ٧٠٠ هزار تومان هم نمي‌رسد.

 

او مي‌گويد: با دوستان بازنشسته فرهنگي هر دوشنبه در يكي از پارك‌هاي تهران دورهمي داريم و درددل مي‌كنيم و خاطره مي‌گوييم؛ بعضي از اين خاطرات دل انسان را به درد مي‌آورد، باعث مي‌شود مشكلات خود را فراموش كنيم و براي رفع دردهاي دوستان دست به كار شويم البته تا به امروز دويدن‌هاي ما چه در مورد كارت صدرا و چه در مورد همساني حقوق و بهبود مزاياي بازنشستگان فرهنگي به نتيجه نرسيده است. اين معلم بازنشسته از خاطرات دوستان خود در قرار دوشنبه‌ها چنين مي‌گويد: يك بار يكي از معلمان بازنشسته خانم جلوي جمع دستش را نشان داد؛ دستانش شبيه به دست كارگر بود؛ بعد گفت مدتي است مجبور است در منازل كار خدماتي بكند.

 

اميدوار هستيم كه وزير جديد نگاه جديدي هم به فرهنگيان بازنشسته داشته باشد

احمد صافي، رييس كانون بازنشستگان آموزش و پرورش در گفت‌وگو با رسانه‌ها با بيان اينكه خواسته بازنشستگان فرهنگي كاهش تبعيض بين حقوق بازنشستگان و شاغلان است، گفته بود: قانون مديريت خدمات كشوري در هيات دولت در حال اصلاح است و اين درخواست از مواردي است كه قرار است در اصلاحات منظور شود. او همچنين گفته بود: يكي از برنامه‌هاي مطرح‌شده توسط آقاي بطحايي، وزير جديد آموزش و پرورش، رسيدگي به معيشت بازنشستگان است كه نويدبخش اقدامات گره‌گشايي در اين حوزه است. اميدوار هستيم كه وزير جديد نگاه جديدي هم به فرهنگيان بازنشسته داشته باشد.

 

ترس از آينده‌اي كه پس از ۳۰ سال خدمت دامنگير من هم بشود

زينب سپهري، فرهنگي شاغل است. او با ديدن جمع معترض فرهنگيان بازنشسته، قلم به دست مي‌گيرد و حس و حال خود را اين‌گونه به رشته تحرير در مي‌آورد:

 

آيا اينجا بهارستان است؟ اينجا بهارستان است، اما براي چه كساني بهارستان است؟

 من در جمع بازنشستگان و نمي‌دانم چه چيزي؛ چه انگيزه‌اي؛ چه فكري؛ چه نفعي؛ چه كنجكاوي‌اي و چه حسي من و چند شاغل ديگر را به ميان آنان آورده است. نه پلاكاردي؛ نه همراهي براي شعار دادني، شايد يك نظاره‌گر صِرف شايدترس از آينده‌اي كه پس از ۳۰ سال خدمت دامنگير من هم بشود، آينده‌اي نه چندان دور كه جزو بازنشستگان خواهيم شد.

 

هربار ديدن اين جمع، وجودم را به درد مي‌آورد و تنم را مي‌لرزاند زيراحس مي‌كنم دراين سرزمين...

ديدن بازنشستگاني كه شايد ۲۰ سال از بازنشستگي آنها گذشته است و همچنان به دنبال گرفتن حق خود و اجراي قانون هستند و اميدوارند كه موفق شوند شايد هم از سرِ ياس و نااميدي آخرين مسير‌ها و راه‌ها را مي‌پيمايند و از فرياد زدن خواسته خود ابايي ندارند شايدهم مي‌خواهند باعدالتخواهي خويش هنوز معلم و آموزگار باشند براي آنان كه در برابر بي‌عدالتي سكوت مي‌كنند كوشش بيهوده، به از خفتگي است.

 

دلم به درد مي‌آيد، وقتي بازنشستگاني را مي‌بينم كه با وجود ضعف و ناتواني جسمي در اين هواي گرم، عرق ريزان در اين مكان گرد هم آمده‌اند به جاي دولتمردان شرمنده مي‌شوم وقتي متوجه مي‌شوم برخي از آنها از شهرستان‌هاي دور و نزديك؛ از تبريز و آستانه و شيراز و كرمانشاه و كرج و‌... آمده‌اند و حضورشان در اين تجمع‌ها تكرار شده است؛ و اين يعني بارها و بارها همراه بقيه شده‌اند تا شايد به خواسته‌هايي برسند كه حتي خود دولتمردان نيز آنها را محق مي‌دانند.

 

هروجدان پاكي به همت آنان آفرين مي‌فرستد. حضورشان تحسين بر‌انگيز است اما همزمان نگران سلامتي و بود و نبودشان مي‌شوم با خود فكر مي‌كنم تك تك اين بزرگان الان بايد در زير سقفي؛ سايه‌اي؛ يا اتاقي آرام و امن استراحت كنند، و برنامه‌اي براي گردش در شهر و سفر بريزند يا فرزندان و نوه‌هاي خود را به بهانه‌هاي مختلف به منزل خود بكشانند؛ به گرمي از آنها پذيرايي كنند و براي‌شان خاطره بگويند؛ راهنماي‌شان باشند و در كنارشان احساس خوبِ بزرگ‌تر بودن را درك كنند. به دنبال برنامه‌هايي براي سلامت خود باشند؛ ورزش و فيزيوتراپي و خدمات پزشكي مستمر و...

 

اما دريغ كه همه اينهاپس از سي سال كار صادقانه ميسر نيست؛ يا حداقل براي اكثريت ميسر نيست و تاسف براي مملكتي كه احترام بزرگان خود را، حداقل از نظر سن و سال هم شده، پاس نمي‌دارد، چه برسد به بزرگان صاحب‌نظر و انديشه، كه مي‌دانيم بر آنها نيز چه مي‌گذرد...

 

هرگز نمي‌نشينيم

يك متن در گروه‌هاي تلگرامي و شبكه‌هاي اجتماعي فرهنگيان به ويژه بازنشستگان مرتب مي‌چرخد. در اين متن آمده است: حدود سه سال است كه با استفاده از فضاي مجازي مسير مطالبه‌گري را پيش گرفته‌ايم، راه‌هايي چون ديدار و رايزني با مسوولان دولتي و نمايندگان ملت، ارسال پيامك، تهيه پتيشن با هزاران امضا و... تجمع‌هاي گسترده استاني و كشوري را رفته‌ايم و اكنون حاصل اين تلاشسه ساله عبارت است از:

 

  ايجاد رديف حقوقي در بودجه كشور بعد از ٣٧ سال

 

  اضافه شدن به حقوق قريب به ٨٠ درصد بازنشستگان در سه ساله اخير بيش از نرخ تورم

 

  قرار گرفتن مشكل بازنشستگان به عنوان يكي از ٣ دغدغه مهم دولت

 

  و مهم‌تر از همه اطلاع‌رساني و روشنگري و اتحاد ميان پيشكسوتان جامعه

ولي با اين وجود هنوز در اول راهيم و هرگز نمي‌نشينيم، از آغاز سال ٩٦ به رايزني و مكاتبه با مسوولان و نمايندگان پرداخته‌ايم و اميدواريم اين تلاش ما به نتيجه مطلوب كه همانا اجراي كامل و دقيق قانون مديريت خدمات كشوري است، بينجامد.

 

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش