جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۷۰۲۴
آموزش و پرورش

آنچه در بازار مهرماه می‌گذرد

بازار لوازم التحریر,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
دهک اول جامعه سالی ۴۰ هزارتومان، دهک دوم و سوم سالی ۱۳۰ تا ۲۳۰ هزار تومان و دهک‌های بالا سالی ۲ میلیون تومان خرج تحصیل می‌کنند

کمی پایین‌تر از جایی که نبض بازار در آن می‌زند، نرسیده به محله مولوی، کوچه تنگ و باریکی قرار گرفته و در میانه آن، ساختمانی رنگ و رو رفته قرار دارد. سارا، دختر ۱۵ ساله همراه با مادر و پدر از کارافتاده‌اش اینجا در خانه مادربزرگ‌شان زندگی می‌کند و هر روز صبح تا رسیدن به مدرسه، ۴۰ دقیقه پیاده می‌رود و ۴۰ دقیقه هم پیاده برمی گردد.

 

او می‌گوید: «از سر کوچه تا دم مدرسه ما اتوبوس مستقیم می‌رود، اما اگر هر روز پول بلیت اتوبوس بدهیم خیلی می‌شود. پیاده می‌روم. لوازم تحریرم را هم بچه‌های جمعیت امام علی برایم آوردند.» مادرش ادامه صحبت او را می‌گیرد و می‌گوید: «مدرسه نزدیک تری هم بود، تا دو سال پیش آنجا درس می‌خواند اما تبدیل به مدرسه نمونه دولتی شد و یکی دو تومن پول می‌خواستند. از کجا می‌آوردم؟ گشتیم مدرسه را عوض کردیم. همین جا هم ۲۰۰ تومان هم برای کمک مردمی و هم برای کلاس‌های فوق برنامه می‌خواستند، دیگر آنقدر صحبت کردم و اوضاع مان را گفتم که قبول کردند پول نگیرند.»

 

دهک اولی‌ها، یعنی فقیرترین قشرهای جامعه، سالی حدود ۴۰ هزار تومان برای تحصیل هزینه می‌کنند، دهک دوم و سوم نیز بین ۱۳۰ تا ۲۳۰هزار تومان برای درس خواندن هزینه می‌دهند. این در حالی است که دهک دهمی‌ها، یعنی ثروتمندترین‌ها، سالانه بیشتر از دو میلیون تومان خرج تحصیل‌شان می‌شود. البته حتی بین دهک دهم و نهم هم اختلاف هزینه یک میلیون تومانی برای تحصیل وجود دارد. دهک‌های پنجم و ششم نیز که طبقه متوسط را تشکیل می‌دهند، سالانه حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به طور متوسط برای تحصیل هزینه می‌کنند.

 

البته این هزینه‌ها، به طور میانگین در کل کشور محاسبه شده و اوضاع آموزش در طبقات متوسط و بالا، حداقل در شهر تهران، به شکل دیگری می‌گذرد. کمتر خانواده‌ای در شمال شهر پیدا می‌شود که اجازه دهد فرزندش در مدارس دولتی درس بخواند. مردی میانسال که با موهای خاکستری، سرتاپا برند پوشیده است و در محله دروس تهران زندگی می‌کند، از بالا رفتن هزینه‌های مدرسه دخترش گلایه دارد و می‌گوید: «سال قبل که کلاس ششم بود، هشت میلیون شهریه دادیم. امسال برای کلاس هفتم، اصلاً نفهمیدیم چطور شد، ۱۲ میلیون پول مدرسه دادیم. در کلاس‌شان کلاً ۸ نفر هستند و مدرسه‌شان خیلی خوب است. نمی‌شود بچه‌ها را به مدارس دولتی ۳۰نفری فرستاد، اما این غیرانتفاعی‌ها هم دیگر خیلی گران می‌گیرند.»

 

آخرین گزارش بانک مرکزی از بودجه خانوار در سال ۹۵، نشان می‌دهد که تحصیل، ۱.۹ درصد از کل هزینه‌های خانوار را به خود اختصاص می‌دهد. خانواده‌های شهری به طور متوسط در سال گذشته، ۷۳۴ هزار تومان برای تحصیل هزینه کرده‌اند که میزان هزینه‌های آنها، ۱۲.۶ درصد نسبت به سال قبل بیشتر بوده است. البته هزینه تحصیل برای خانواده‌ها، حدود صد هزار تومان کمتر از هزینه آنها برای رستوران و هتل رفتن است.

هزینه لوازم تحریر چقدر می‌شود؟

 

کودکی دو ساله دستش را به مادرش داده، کنار کالسکه‌ای ایستاده و درون آن از دفترها و لوازم تحریر مختلف پر شده است. کودک ده ساله‌ای کالسکه را گرفته و دیگر خواهر ۶ ساله‌اش نیز کنار او راه می‌رود. زنی جوان، با سه فرزند قد و نیم قد برای خرید به یکی از فروشگاه‌های لوازم تحریر جنوب شرق تهران رفته و می‌گوید: «دختر بزرگم امسال کلاس پنجم است، وسطی هم پیش دبستانی می‌رود. روی هم ۳۵۰ هزار تومان فقط لوازم تحریر خریدم. هزینه کیف و کفش و مانتوهایشان بماند. همین دو تا روی هم مدرسه رفتن شان، نزدیک به یک میلیون تومان برای این ماه خرج برداشت.» کودک دو ساله‌اش نیز بسته برچسبی را برمی‌دارد و مادر جوان با خنده ادامه می‌دهد: «البته وسایل خوب برایشان گرفتم. از خودمان زدم این‌ها با دفتر و کیفی که دوست دارند مدرسه بروند. بچه‌های الان عقل‌شان خیلی خوب می‌رسد، دلم نمی‌خواهد بگذارم کمبودی احساس کنند.»

 

بررسی در قیمت‌های بازار نیز تنوع زیادی را نشان می‌دهد. دفترهایی با طراحی ساده  و تعداد برگه کم بین ۳تا ۸ هزار تومان قیمت دارد و دفترهایی با طراحی‌های فانتزی و کاغذهایی با کیفیت‌تر بین ۱۵ تا حدود ۱۰۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود. قیمت جامدادی‌ها نیز از هفت هزارتومان شروع و به بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان هم می‌رسد.تراش‌های معمولی نیز از ۲ تا ۵ هزارتومان قیمت دارند و قیمت انواع تراش‌های رومیزی، از ده هزار تومان شروع و به بالای ۲۰ هزار تومان می‌رسد.

 

بر اساس صحبت‌های موسی فرزانیان، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار این روزها قیمت عمده خودکارهای ایرانی رقمی بین ۳۱۰ تا ۳۲۰تومان است و خودکارهای خارجی از ۴۵۰ تا ۹۰۰ تومان قیمت‌گذاری می‌شوند که البته بیشترین استقبال مردم از نمونه‌های ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومانی است. مدادهای رنگی هم به طور عمده ۱۲بسته مداد رنگی ۱۲ تایی ایرانی به قیمت ۴۵ هزار تومان و خارجی به قیمت ۶۵ هزار تومان به فروش می‌رسند.

 

در بازار کیف و پوشاک چه می‌گذرد؟

پوشاک قیمت‌های متفاوتی دارد. دختران در دوره اول و دوم متوسطه، در مدارس دولتی لباس هایشان ۶۰هزار تومان می‌شود و دبستانی‌ها نیز هزینه لباس شان، ۴۰ هزار تومان است. اما مشکلاتی در بازار پوشاک مدارس وجود دارد. حبیب طهماسبی، رئیس اتحادیه خیاطان مردانه و زنانه تهران به ایسنا گفته است: «متأسفانه آموزش و پرورش هیچ گونه همکاری با اتحادیه ما نداشته و در موارد متعدد مدارس برای دریافت هزینه‌های بالاتر سفارشات خود را به واحدهایی می‌دهند که در بیشتر موارد فاقد پروانه کار هستند. در نهایت با وجود آنکه حدود ۱۰۰۰ واحد در اختیار صنف ماست و می‌توان با بهره‌گیری از ظرفیت این واحدها کالایی با کیفیت و قیمت مناسب را به دست مردم رساند از این ظرفیت استفاده نمی‌شود.»

 

در بازار کیف نیز اوضاع متنوعی حاکم است. بسته به کیفیت و اندازه، می‌توان از ۴۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، کیف‌هایی برای مدرسه در بازار پیدا کرد. البته بر اساس گشت و گذار در بازار و اظهارات خانواده‌ها، هزینه کیفی با کیفیت خوب که سنگین نباشد و برای حمل طولانی مدت مناسب باشد، حدود ۱۰۰ هزار تومان است. البته پیش ازاین، رئیس اتحادیه سراجان تهران با اشاره به کاهش ۲۵ درصدی قیمت کیف مدارس گفته بود: «به دلیل بالا رفتن هزینه‌های واردات، میزان ورود کیف‌های وارداتی کاهش یافته و امسال عرضه تولید داخلی در بازار بیشتر است.»

 

 

iran-newspaper.com
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش