سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۲۱ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۵۲۲
آموزش و پرورش

ناگفته‌های بطحائی از چالش‌های پیش‌روی تربیت معلم و سنجش صلاحیت معلمان

بطحائی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش ضمن بیان اینکه برخی موانع و چالش‌های پیش روی تربیت معلم رفع اما برخی دیگر از موانع هنوز باقی است، گفت: سنجش صلاحیت و شایستگی معلمان پس از ورود به مدارس از حلقه‌های مفقوده نظام تعلیم و تربیت است که اگر به کمک دانشگاه فرهنگیان محقق نشود به اهداف سند تحول دست نمی‌یابیم.

به گزارش ایسنا، سید محمد بطحایی در آیین تکریم محمود مهرمحمدی و معارفه حسین خنیفر به عنوان سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به سند تحول بنیادین و سند راهبردی دانشگاه که همگی نشان دهنده ضرورت توجه به تربیت معلم هستند گفت: تربیت معلم از دیرباز به عنوان رکن اصلی در حوزه آموزش و پرورش محسوب می‌شده است.

 

وی افزود: برخی موانع و چالش های پیش روی تربیت معلم رفع شده اما برخی دیگر از موانع هنوز باقی مانده است.

 

وزیر آموزش و پرورش به ضرورت سنجش صلاحیت و شایستگی معلمین پس از ورود به مدارس اشاره کرد و گفت: این امر از حلقه‌های مفقوده نظام تعلیم و تربیت است، اما متاسفانه توفیق چندانی در آن به دست نیاورده ایم. سنجش صلاحیت حرفه‌ای یک نیاز جدی است که اگر به کمک دانشگاه فرهنگیان محقق نشود به اهداف سند تحول  دست نمی‌یابیم.

 

بطحایی با بیان اینکه در دهه ۶۰ و ۷۰ وضعیت علمی پذیرفته شدگان دانشگاه از چالش ها بود و معمولا آنها که رتبه پایین‌تر داشتند وارد دانشگاه‌های تربیت معلم می‌شدند اظهار کرد: امروز دانشجویان ورودی رتبه‌های بهتری در کنکور سراسری دارند اما با این وجود هنوز در حوزه پذیرش دانشجو چالش هایی داریم که باید در برنامه های دانشگاه تعقیب شود.

 

بطحایی ادامه داد: امروز شخصی که وارد دانشگاه می‌شود یک استخدام شده دولت تلقی می‌شود وفارغ از آنکه می‌تواند صلاحیت ها را کسب کند یا خیر ۳۰ سال استخدام دولت می شود و این از مشکلات ما در نظام اداری است که باید برطرف شود. شاید یکی از راهکارها باید این باشد که دوره آزمایشی در نظر گرفته شود که پس از طی مراحلی مورد استخدام رسمی قرار بگیرند.

 

وی با بیان اینکه کماکان با نقایص جدی در زیرساخت های فیزیکی و ساختاری و تجهیزاتی مواجهیم عنوان کرد: به سه اتفاقی که باعث تخریب این زیرساخت ها شد اشاره می کنم. انشاءاله این سه اتفاق خطاهایی سهوی بوده که متاسفانه نقش استراتژیک ایفا کرده و باعت شده امروز دانشگاه فرهنگیان ما حداقل های لازم را که برای رساندن دانشجو معلمان به جایگاه معلمی که توقع داریم، نداشته باشد.

 

وزیر آموزش و پرورش افزود: این سه اتفاق بسیار تاثیرگذار بوده که نقش تخریب کننده داشته است. اولین اتفاق تغییر ماموریت دانشگاه تربیت معلم است، دانشگاهی که صدسال رشد کرده بود و قوام یافته بود اما متاسفانه ماموریتش تغییر کرد و اسم آن هم به دانشگاه خوارزمی تغییر کرد. قطعا ما هم در آن مقصر بودیم و این امر ضربه بزرگی به پیکره آموزش و پرورش وارد کرد.

 

بطحایی ادامه داد: دومین اتفاق تاسیس دانشگاه فرهنگیان بود. هرچند اتفاق مبارکی بود اما با شروع بکارش، مراکز تربیت معلم جمع شدند، غافل از آنکه پا گرفتن یک دانشگاه و قوام یافتن آن نیازمند زمان است. ما قبل از پاگرفتن دانشگاه فرهنگیان، مراکز تربیت معلم را از بین بردیم. شاید اگر این دو مجموعه موازی ادامه می دادند تا دانشگاه فرهنگیان قوام پیدا کند و بتدریج مراکز تربیت معلم کنار می رفتند، بهتر بود.

 

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قصدم زیرسوال بردن کسی نیست گفت: اما سومین اتفاق که کمی گزنده است این بود که در شرایطی که در آموزش و پرورش به صورت سنتی درگیر منابع مالی بوده با آغاز برنامه پنجم، ۱۶۷ آموزشکده فنی از مجموعه آموزش و پرورش خارج شد و به وزارت علوم رفت. در این انتقال نیروی انسانی شاغل در آموزشکده ها هم بی تاثیر نبودند. در کمیسیون آموزش وقت مجلس این تصمیم‌گیری‌ صورت گرفت و آموزشکده هایی که با خون جگر و بیرون کشیدن امکانات هنرستان ها ایجاد شده بود از دست ما خارج شد.

 

بطحایی ادامه داد: امروز هنرآموز من با کامواهای رنگی مدار الکترونیکی درست می‌کند و اینگونه تمرین کرده است. هنوز در هنرستان های ما بچه ها موتور فولکس و ژیان را باز می‌کنند. در چنین شرایطی امکاناتی عظیم از آموزش و پرورش خارج شد.

 

وی با بیان اینکه آموزشکده هایی چون شریعتی دهها هکتار مساحت دارند و آزمایشگاه های بسیاری داشتند گفت: امروز خوابگاه کم است تا در اختیار دانشجو بگذاریم و آنها با سختی زندگی می کند. میدانم شما در زیرپله کلاس تشکیل می دهید و این شرم آور است. شاید مورد انتقاد قرار بگیرم اما باید به عنوان یک معلم اینها را بگویم و از نمایندگان مجلس می‌خواهم در تصحیح این خطا کمک کنند. ما امروز به شدت در آموزش و پرورش با مشکلات زیر ساختی مواجهیم.

 

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ۱۶هزار میلیارد تومان ارزش خالص خروج این آموزشگاه ها از وزارتخانه ما بود. در حالی که مشکلات بسیاری داریم و دانش آموز شبانه روزی ام دو وعده غذای گرم نمی‌تواند بخورد.

 

وی افزود: یک درخت تنومندی را از آموزش و پرورش گرفتند و یک نهال را در اختیار قرار دادند که تا جای این درخت تنومند را بگیرد و دانشجویان متعهد و انقلابی را وارد چرخه کند، خیلی زمان می برد و کار یکسال  دوسال نیست.

 

بطحایی با اشاره به اینکه بنده احساس تکلیف می‌کنم که بگویم دانشجومعلمانی که همه جمع شده‌ایم به آنها خدمت کنیم چشم امید دارند تا بتوانیم فضای بانشاط و آزاد و اخلاقی برایشان فراهم کنیم عنوان کرد: از کسانی که در این چهار سال علیرغم همه مشکلات و تنگناها در کنار دکتر مهرمحمدی تلاش کردند قدردانی می‌کنم. به نمایندگی از تمام فرهنگیان از دکتر مهرمحمدی و زحمات راهبردی‌اش تشکر می کنم.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش