پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۰۷ - ۱۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۵۰۰۱
آموزش و پرورش

وزیر آموزش‌ و پرورش:

نظام آموزشی دچار طبقه‌بندی و تفکیک‌ شده است

سید محمد بطحایی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
وزیر آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه نظام آموزشی ما دچار طبقه‌بندی و تفکیک‌ شده است، گفت: ۸۵ درصد از ظرفیت صندلی‌های دانشگاه از طریق سوابق تحصیلی دانش‌آموزان جایابی می‌شود و فقط برای ۱۵ درصد صندلی‌ها رقابت می‌شود.

به گزارش فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در نشست صاحب‌نظران  علوم تربیتی با اشاره به ظرفیت علمی صاحب‌نظران علوم تربیتی در ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت، اظهار کرد: مدیران آموزش‌ و پرورش با مسائل و چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند که اگر در این مسیر کوچک‌ترین غفلتی صورت بگیرد از چشم‌اندازها دور می‌شویم و بهره‌وری از نظرات صاحب‌نظران یاری‌دهنده ما خواهد بود.

وی افزود: با حضور صاحب‌نظران علوم تربیتی در این فضای پیچیده آموزشی و پرورشی تنها نیستیم و تلاش می‌شود تا منظم‌تر و با ساختار مشخص‌تری نشست‌های مشترک را ادامه بدهیم و از ظرفیت دانشگاه‌ها برای حل مسائل مزمن بیش‌ازپیش استفاده کنیم.

بطحایی با بیان اینکه اگر فهرستی از مسائل آموزش‌ و پرورش را تنظیم کنیم بسیاری از آنها شاید مربوط به چهل، پنجاه سال پیش است، گفت: اگر آموزش‌ و پرورش با همین شکل و در این مسیر پیش برود مجدداً در پنجاه سال آینده همین مسائل وجود خواهد داشت و این نشست و حضور صاحب‌نظران بسیار دلگرم‌کننده است که با کمک تجربه و دانش شما به راه‌حل‌های مناسب با توجه به شرایط جدید راه پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: در سال تحصیلی گذشته یکی از سیاست‌هایی که دنبال کردیم این بود که گفتمان آموزش‌ و پرورش در جامعه را از کمی نگری به کیفی نگری تغییر دهیم؛ هرچند که مسائل بودجه‌ای و معیشتی معلمان همچنان هست اما تلاش کردیم در کنار این مسائل، جنبه‌های کیفی در آموزش‌ و پرورش را مورد توجه قرار دهیم.

وزیر آموزش‌ و پرورش ادامه داد: از حیث فضاهای آموزشی و تجهیزات با کمبودهایی مواجه هستیم و معلم مهم‌ترین رکن در تعلیم و تربیت با مسائل و مشکلاتی روبه‌رو است اما نباید این مسائل ما را از مخاطب اصلی که دانش‌آموز است، غافل کند.

وی اضافه کرد: محور و کانون اصلی تمام فعالیت‌ها در آموزش‌ و پرورش، دانش‌آموز است و با این رویکرد و با کمک صاحب‌نظران علوم تربیتی توانستیم به برخی از اولویت‌ها و گفتمان‌ها دست پیدا کنیم.

بطحایی گفت: امروز نظام آموزشی دنیا برای دانش آموزان کم‌توان و دارای اختلال، آموزش را جدا نمی‌کند و تفکیک را انجام نمی‌دهد، اما نظام آموزشی ما دچار طبقه‌بندی و تفکیک‌ شده است و حتی در مدارس دولتی در کلاس‌بندی دانش‌آموزان طبقه‌بندی می‌شوند و انواع برچسب‌ها را به دانش آموزان می‌زنند و این رویه باعث شده است آموزش در لایه حافظه محوری محدود شود.

وی با اشاره به اینکه مدارس انحراف عمیقی از برنامه‌های تربیتی و مهارتی داشتند، اظهار کرد: اقداماتی را شروع کرده‌ایم و حذف آزمون‌های زائد و کتاب‌های کمک‌درسی ازجمله مواردی است که در سال تحصیلی گذشته پیگیر اجرای آنها بودیم و اجرا هم شد.

وزیر آموزش‌ و پرورش خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم این انحراف را کم کنیم و به دنبال این هستیم که آموزش‌ و پرورش عمومی پالایش شود و از مقطع ابتدایی شروع کرده‌ایم و موفقیت در این مسیر در گروی پشتوانه علمی و فکری صاحب‌نظران علوم تربیتی است.

وی تأکید کرد: در ایران علوم تربیتی در بین سایر علوم بسیار قوی‌تر است و باید از این ظرفیت استفاده شود و صاحب‌نظران دیده‌بان آموزش‌ و پرورش باشند و در برنامه‌ها نقاط قوت و ضعف را به ما تذکر دهند اما تاکنون مقاله‌ای از صاحب‌نظران با چنین شرایطی نبوده است که با موضوع و محور مسائل و برنامه‌های روز آموزش‌ و پرورش باشد و موارد لازم را برای کیفیت‌بخشی بیان کند.

بطحایی با بیان اینکه با کمک سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی دو ساعت از برنامه رسمی مدارس در اختیار مدیریت مدرسه و معلم قرار گرفته است، گفت: انعطاف در برنامه درسی را شروع کرده‌ایم و معلم با چارچوب‌های ابلاغی برای آن دو ساعت محتوا تهیه خواهد کرد و به سمت توسعه این ساعات آموزشی و پرورشی هستیم.

وی با اشاره به آسیب‌های برگزاری کنکور خاطرنشان کرد: ۸۵ درصد از ظرفیت صندلی‌های دانشگاه از طریق سوابق تحصیلی دانش‌آموزان جایابی می‌شود و فقط برای ۱۵درصد صندلی‌ها رقابت می‌شود که دوران تحصیل دانش آموزان و اهداف تربیتی مدرسه را تحت تأثیر قرار داده است و متأسفانه به همین دلیل خانواده‌ها به مدرسه اجازه حرکت به سمت کارهای مهارتی نمی‌دهند، درصورتی‌که دانش آموزان به برنامه‌های مهارتی هم نیاز دارند و در چنین فضایی نیازمند حمایت‌های علمی صاحب‌نظران علوم تربیتی هستیم.

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش