شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۴ - ۰۲ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۰۲۹۹
اخبار کنکور و آزمون ها

درصد قبولی در رشته‌های مختلف پزشکی چقدر است؟

کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
ارقام نشان می دهد قبولی در رشته‌های مختلف پزشکی برای داوطلبان علوم تجربی دشوارتر شده است، اما در مقابل داوطلبان دو گروه آزمایشی دیگر از شانس بسیار بالایی برای عبور از سد کنکوربرخوردارند.

امسال یک میلیون و ۱۱ هزار و ۸۲۵ نفر برای حضور در آزمون کنکور ثبت‌نام کرده‌اند و قرار است در روزهای هفتم و هشتم تیرماه رقابتی نفس‌گیر برای رسیدن به صندلی دانشگاه‌های دولتی داشته باشند؛ رقابتی که پس از پاسخ دادن به ۱۳۵، ۱۸۰ و ۱۷۰ سوال اختصاصی از سوی داوطلبان علوم ریاضی، علوم انسانی و علوم تجربی مشخص می‌شود که کدام داوطلب می‌تواند به صندلی دانشگاه مدنظر خود برسد و بعد از آن آینده‌اش را به شکل دیگری رقم بزند.

 

  تلاشی بی‌خود و بی‌جهت

هرچند داوطلبان تنها یک هفته دیگر زمان دارند، اما بسته به اینکه می‌خواهید در کدام گروه آزمایشی شرکت کنید و البته اینکه کدام دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید، میزان استرس شما در این یک هفته مشخص می‌شود. مثلا اگر داوطلب گروه ریاضی هستید و برایتان هم مهم نیست که حتما به دانشگاه تهران یا امثالهم بروید، این یک هفته را بخورید و بخوابید و با خیال راحت به میهمانی‌های دورهمی بروید و پای تمام بازی‌های جام جهانی هم بنشینید و آنها را از دست ندهید؛ چراکه از همین حالا یک صندلی در یکی از دانشگاه‌های شهر خود شما رزرو شده است.

 

اما اگر می‌خواهید حتما دکتر شوید یا به دانشگاه‌های دهان پرکن بروید، خود را برای یک جنگ تمام‌عیار همراه با کلی استرس آماده کنید، چراکه رقابت اصلی کنکور در این سال‌ها آنجاست؛ رقابت بی‌رحمانه‌ای که بعد از ورود به دانشگاه متوجه می‌شوید چقدر بی‌خود و بی‌جهت بهترین روزهای عمرتان را صرف آن کرده‌اید.

 

هرچند تب و تاب کنکور نسبت به یک دهه اخیر کاهش یافته، اما در مقابل بازار تحصیل در رشته‌های پزشکی به قدری داغ شده که بیشترین داوطلبان را به خود اختصاص داده است، به‌گونه‌ای که اگر تنها نگاهی به تعداد داوطلبان این گروه آزمایشی داشته باشیم، متوجه می‌شویم که در تمام این دوره‌ها بیشترین داوطلبان گروه‌های آزمایشی مربوط به گروه علوم تجربی بوده، در حالی که کمترین آمار پذیرش نیز از میان همین داوطلبان بوده است و همین مساله باعث شده شکست غول کنکور برای این دسته از داوطلبان به مراتب سخت‌تر شود.

 کنکوری که باقی است

از سوی دیگر هرساله و در آستانه کنکور حرف و حدیث‌های بسیاری بر سر حذف این غول بی‌شاخ و دم منتشر می‌شود. همین چند روز پیش بود که در هیاهوی بازی‌های جام جهانی خبر خودکشی یکی از داوطلبان کنکور در فضای مجازی منتشر شد و توجه‌ها را به خود جلب کرد؛ شاید همین موارد باشد که تلاش‌ها برای حل این معضل را بیشتر می‌طلبد. اما واقعیت این است که با این روند کنکور حذف‌شدنی نیست، حتی اگر سابقه تحصیلی را ملاک ورود به دانشگاه‌ها در نظر بگیرید باز هم آنقدر معدل الف و عالی هست که برای ورود به دانشگاه‌های خاص باز هم گریزی از کنکور نیست، البته نه اینکه راه‌حل جایگزین نباشد، «فرهیختگان» در گزارش‌های مختلف به این موضوع پرداخته است. مثلا یک راه برگزاری چندین آزمون در سال است و تغییر شیفت از رتبه‌محوری به نمره‌محوری! اما خب باید دید چقدر مسئولان برای این مهم همت دارند‍؟!

 

 من می‌خواهم دکتر شوم

با این حال و به‌رغم اینکه شرکت در کنکور به‌اندازه یکی دو دهه گذشته در میان داوطلبان با استقبال بالایی همراه نیست و دیگر از تب و تاب سال‌های نه‌چندان دور برای عبور از این تک‌راه مدرسه به دانشگاه خبری نیست، اما در مقابل علاقه به تحصیل در رشته‌های مختلف گروه علوم تجربی با رشد سرسام‌آوری روبه‌رو بوده و تقریبا بیش از نیمی از داوطلبان شرکت در کنکور خواهان تحصیل در رشته‌های مختلف این گروه هستند و به همین دلیل در گروه علوم تجربی ثبت‌نام می‌کنند، به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۹۴ به‌رغم اینکه تنها  ۴۹۸ هزار و ۸۲۲ نفر در این گروه آزمایشی ثبت‌نام کرده بودند، اما باز بیشترین آمار ثبت‌نام‌کنندگان مربوط به داوطلبان علوم تجربی بوده است. این مساله برای امسال نیز صدق می‌کند و داوطلبان این گروه آزمایشی با ۶۴۴ هزار و ۴۵۱ نفر در رتبه نخست قرار دارند.

 

   احتمال پزشکی ۲۴ درصد

هرچند امسال از میان یک میلیون و ۱۱ هزار و ۸۲۵ نفر داوطلب شرکت‌کننده در کنکور ۹۷، ۶۴۲ هزار و ۴۵۱ داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی شرکت کرده‌اند، اما اگر نگاهی به ظرفیت پذیرش این گروه در چند سال گذشته داشته باشیم و بخواهیم خیلی خوشبینانه به ظرفیت پذیرش امسال نگاه کنیم، باید بگوییم که از میان بیش از ۶۴۰ هزار داوطلب نهایتا  ۲۰۰ هزار داوطلب می‌توانند در رشته‌های مختلف ذیل گروه تجربی در دانشگاه‌ها تحصیل کنند؛ موضوعی که برای سایر گروه‌های آزمایشی به دلیل ظرفیت بالای پذیرش دانشجو، وضعیت به‌گونه‌ای دیگر است و همین مهم باعث شده داوطلبان علوم تجربی شانس به مراتب کمتری برای ورود به دانشگاه نسبت به سایر گروه‌ها داشته باشند و اگر بخواهیم این مساله را به زبان آمار بیان کنیم، باید بگوییم احتمال قبولی در رشته‌های مختلف این گروه تنها ۲۴ درصد است و همین عدد نشان‌دهنده نیاز داوطلبان به تلاش وافر برای رسیدن به صندلی مورد علاقه خود در دانشگاه دلخواه‌شان است.

 

  ۱۶۰درصد قبولی در ریاضی

هر اندازه که پذیرش در گروه علوم تجربی برای داوطلبان شرکت‌کننده در آن کار سختی به شمار می‌رود، اما در مقابل پذیرش گروه علوم ریاضی با توجه به تعداد شرکت‌کنندگان و ظرفیت پذیرش در آن کار آسانی است، تا جایی که می‌توان گفت احتمال قبولی در رشته‌های مختلف این گروه ۱۶۰ درصد است. شاید در ابتدا قبولی ۱۶۰ درصدی قبولی در رشته‌های مختلف این گروه آزمایشی اغراق‌آمیز به نظر‌آید، اما تنها کافی است به ظرفیت پذیرش در سه سال اخیر و همچنین آمار داوطلبان امسال در این حوزه نگاهی داشته باشیم تا متوجه شویم به‌رغم پایین بودن تعداد داوطلبان گروه علوم ریاضی، اما پذیرش دانشجو در این گروه به نسبت علوم تجربی، بسیار بالا است و همین مساله عبور از سد کنکور را برای داوطلبان این گروه خیلی راحت کرده است.

 

  ۱۶۶ درصد قبولی در انسانی

وضعیت برای داوطلبان گروه علوم انسانی نیز همانند گروه علوم ریاضی است، هرچند تعداد داوطلبان شرکت‌کننده در این گروه ۶۰ هزار نفر بیشتر است، اما ظرفیت پذیرش در آن نیز به مراتب بیشتر از گروه علوم ریاضی بوده و ظرفیت پذیرش در هر دوی این گروه‌ها خیلی بیشتر از تعداد داوطلبان ثبت‌نام‌کننده در آن است و اگر قرار به ارائه درصد آماری برای داوطلبان علوم انسانی هم باشد، باید بگوییم که بیش از ۱۶۶ درصد احتمالی قبولی در آن وجود دارد و داوطلبان با کمترین تلاش می‌توانند به دانشگاه راه پیدا کنند و در رشته مورد علاقه‌شان به تحصیل بپردازند.

 

 

  علت علاقه به پزشکی

طبیعتا تلاش بیش از حد داوطلبان برای رسیدن به صندلی دانشگاه‌های پزشکی تنها به خاطر وضعیت شغلی و آینده روشنی است که در انتظار آنها وجود دارد، در حالی که قطعا اگر مسئولان مسائل مربوط به آینده شغلی دانشجویان را برطرف کنند، دیگر خبری از ثبت‌نام بیش از حد در گروه تجربی نخواهد بود.

 

کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

 

زهرا رمضانی

 

newspaper.fdn.ir
  • 21
  • 9
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش