پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۵ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۰۰۷۰
دانشگاه

موافقان و مخالفان تأثیر قطعی ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

کشمکش ها  درباره تأثیر قطعی ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور ۹۸ همچنان ادامه دارد. دو هفته‌ای می‌شود که کمیته پذیرش دانشجو تأثیر قطعی ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان را تصویب کرده و از همان روز تصویب، بسیاری از خانواده‌ها و دانش‌آموزان نسبت به این موضوع اعتراض داشتند و اعلام کردند که این مصوبه بر خلاف عدالت آموزشی است. منتقدان از سازمان سنجش، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم درخواست کردند تا مصوبه شورای سنجش پذیرش دانشجو را اصلاح کنند، چرا که با اجرایی شدن این مصوبه شانس قبولی آنها در کنکور پایین می‌آید. این اعتراضات تنها محدود به رسانه‌های عمومی نمی‌شود بلکه به فضای مجازی هم کشیده شده.

 

 به گزارش «ایران» بسیاری از دانش‌آموزان به همراه کارشناسان تعلیم و تربیت در فضای مجازی هشتگ‌های فراوانی با عنوان نه به تأثیر قطعی امتحانات نهایی، میزان رأی ملت است، ۸۵ درصد دانش‌آموزان با تأثیر معدل در نتایج کنکور مخالفند را به راه انداختند. البته بسیاری از داوطلبان کنکور هم به صفحه اینستاگرام وزیر علوم و حساب کاربری توییتر وزیر آموزش و پرورش حمله کردند و این مصوبه را ناعادلانه توصیف کردند. البته واکنش‌ها نسبت به تأثیر ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی آنقدر زیاد بود که نمایندگان مجلس هم به ناچار به این موضوع ورود کردند. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در واکنش به اعتراض دانش‌آموزان اعلام کرد: این موضوع در کمیسیون آموزش مجلس مطرح و قرار بر این شد  کارگروهی تشکیل شود تا در آن به مسائل این مصوبه بپردازیم.

 

فاطمه سعیدی تأکید کرد: به داوطلبان قول می‌دهیم  این مسأله را دنبال می‌کنیم و ابهامات را برطرف کنیم. عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به این‌که با تأثیر ۳۰ درصدی قطعی معدل در کنکور موافق نیست، اظهار کرد: زمانی با این مهم موافق هستم که مناطق محروم به شکل خاص دیده شوند؛ اگر ۳۰ درصد برای تمام دانش‌آموزان در نظرگرفته شود چه آن افرادی که از امکانات مطلوب برخوردار هستند و چه آنانی که از امکانات مطلوب برخوردار نیستند، موضوع عدالت آموزشی را به چالش می‌کشاند.

 

البته دیروز اعضای کمیته پذیرش دانشجو در کمیسیون آموزش مجلس حاضر شدند تا پاسخ ابهامات به وجود آمده را بدهند؛ موضوعی که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» اعلام کرد: واکنش‌ها به تأثیر قطعی ۳۰ درصدی برای خیلی از نمایندگان مهم بوده است برای همین اعضای کمیسیون آموزش مجلس از ما خواستند تا درباره ابهامات این مصوبه توضیحاتی ارائه کنیم.

 

وی تأکید کرد: ممکن است کمیسیون درخواست‌ها و توصیه‌هایی داشته باشد و از ما بخواهد این مصوبه را اصلاح کنیم.البته تا کنکور ۹۸ زمان زیادی باقی مانده است و ما در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

 

نخبه کشی نکنیم

قائم مقام سازمان دیدبان عدالت و شفافیت و کارشناس تعلیم و تربیت منتقد اصلی تأثیر قطعی ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور است. محسن جلواتی در گفت‌و‌گو با «ایران» اعلام کرد: در تأثیر مثبت سوابق تحصیلی نمره خوب یک دانش‌آموز هنگامی اعمال می‌شود که باعث افزایش تراز کنکور او در آن درس می‌شود برخلاف تأثیر قطعی که اگر نمره ۱۹ یا ۲۰ دانش‌آموز هم باعث کاهش تراز نمره کنکور او بشود این نمره را تأثیر می‌دهند. این قانون مایه ظلم آشکاری به دانش‌آموزان درسخوان و نخبه است.

 

جلواتی تأکید کرد: ما از شورای سنجش و پذیرش کنکور تعجب کردیم که چطور تأثیر ۳۰ درصدی قطعی را تصویب کردند. این قانون بی‌عدالتی در حق دانش‌آموزان نخبه است. ما زمانی می‌توانیم ادعا کنیم می‌توانیم ۳۰ درصد نمره نهایی را قطعی کنیم که بتوانیم امتحانات نهایی استاندارد و بدون تخلف برگزار کنیم.شما می‌بینید هر سال سؤالات امتحان نهایی لو می‌رود. وزارت آموزش و پرورش چطور می‌تواند امنیت امتحانات را بالا ببرد.

 

این مصوبه راه تخلف در آموزش و پرورش را افزایش می‌دهد. با اجرایی شدن این قانون نمره فروشی در مدارس افزایش پیدا می‌کند و غیرانتفاعی‌ها هم دیگر شرایط خاص تری برای ثبت نام دانش‌آموزان در نظر می‌گیرند و البته شهریه‌های غیرانتفاعی‌ها هم افزیش پیدا می‌کند. این مصوبه کارشناسی نشده، به نفع مافیای کنکور و سوداگران آموزشی است که ما نمود آن را در صداوسیما مشاهده می‌کنیم. اگر امتحانات نهایی تأثیر مستقیم روی کنکور

۹۸ داشته باشد این مافیا بسیار فربه‌تر خواهد شد.

 

وی به نخبه کشی دانش‌آموزان با اجرایی شدن این مصوبه اشاره کرد و گفت: در کل کشور ۱۰۰ هزار دانش‌آموز هستند که معدل بین ۱۹ تا ۲۰ دارند. همچنین حدود ۵ هزار دانش‌آموز هم معدل ۲۰ دارند. این دانش‌آموزان جزو نخبگان مدارس محسوب می‌شوند که می‌خواهند در بهترین دانشگاهها تحصیل کنند. با اجرای این قانون حدود ۱۰۰ هزار دانش‌آموز ممتاز نمی‌توانند با دانش‌آموزان معدل ۲۰ رقابت کنند. ممکن است آن معدل ۲۰ خرید نمره به این معدل رسیده باشد و آن معدل ۱۹ در منطقه محروم آموزشی تحصیل کند.

 

جلواتی درباره میزان سوابق تحصیلی نظام قدیم‌ هم در این قانون گفت: افرادی که پیش از سال ۸۴ دیپلم گرفتند، سوابق تحصیلی‌شان در کنکور لحاظ نمی‌شود، این در حالی است که در مورد دانش‌آموزان نظام جدید میانگین تراز معدل و تراز نمره کنکور آن‎ها در نظر گرفته می‌شود، اما آن داوطلبی که پیش از سال ۸۴ دیپلم گرفته است، تنها تراز نمره کنکور در رتبه‌اش تأثیر دارد. با این حساب ما نظام جدیدی‌ها شانس بسیار پایینی در مقابل آنها داریم، زیرا سوابق تحصیلی داوطلبان نظام قدیم لحاظ نمی‌شود و تنها ترازشان در کنکور می‌تواند رتبه آنها را تعیین کند.

 

آموزش و پرورش تابع قانون است

عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش درباره موج اعتراضات داوطلبان کنکور ۹۸ به تأثیر ۳۰ درصدی و قطعی سوابق تحصیلی برای پذیرش دانشجو به تسنیم، اظهار کرد: برای سال ۹۸ تأثیر ۳۰ درصدی و قطعی سوابق تحصیلی در کنکور به قطعیت رسیده و این مسأله در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوب شده است بنابراین برای کنکور ۹۸ نمی‌تواند محل بحث باشد و نمی‌توان فرآیند را تغییر داد.

 

وی افزود: استدلال افرادی که به تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور معترضند اگرچه درست است اما قانون مصوب مجلس گفته که باید تلفیقی از کنکور و سوابق تحصیلی را در پذیرش دانشجویان ملاک قرار دهیم و وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش مجری قانون مصوب مجلس هستند.

 

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: قانون سنجش و پذیرش دانشجو صراحت دارد که برای ۱۵ درصد ظرفیت باقی مانده که شامل رشته‌های پرطرفدار است تلفیقی از سوابق تحصیلی و نمره آزمون‌های عمومی و اختصاصی کنکور ملاک باشد و هم‌اکنون در حال عمل به این قانون هستیم و اگر قانون تغییر کند می‌توان این بحث را مطرح کرد که ملاک پذیرش در ۱۵ درصد ظرفیت باقی مانده که شامل رشته‌های پرطرفدار است فقط کنکور باشد.

 

وی گفت: بنده مجری قانون هستم و نمی‌توانم نظر شخصی خود را در این رابطه اعلام کنم و قانون را اجرا می‌کنیم اما اگر در فضای بحث نظری باشیم آنجا می‌توان جنبه‌های مختلفی را مطرح کرد اما بنده به عنوان رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش باید تابع قانون باشم.

 

هدی هاشمی

 

iran-newspaper.com
  • 24
  • 13
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
هرروز وهرساعت یه تصمیم جدیدچه وضعیتیع تو این کشورشب میخوابن صبح پامیشن ی مصوبه جدید کلی استرس به دانش اموزی ۷،۸ماه داره بادلوجون زحمت میکشع
با چه عدالتی این قانون پذیرفته شده مگه تمام سطح سوالای هر سال یکسان بوده!؟ با اون حجم تقلب
سلام،آیا احتمال اینکه قانون تاثیر قطعی معدل تو کنکور ۹۸ لغو بشه هست؟ و اینکه میگن در کنکور سال ۹۸ فقط ۳۰ درصد سهمیه به دانش آموزان نظام قدیم میدن درسته؟
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش