پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۳۲ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۷۸۸
دانشگاه

افزایش آمار تسویه حساب دانشجویان با دانشگاه‌ها به منظور خروج از کشور

حسین سالار آملی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با اشاره به اینکه آمار تسویه حساب دانشجویان به نسبت سال گذشته با شیب کمی افزایش پیدا کرده است، گفت: نگرانی اصلی ما بابت مهاجرت دانشجویان کیفی ِدانشگاه‌های معتبر کشور است.

حسین سالار آملی (قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل) در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که چه تعداد از دانشجویان دانشگاه‌ها به دنبال تایید مدرک برای ترجمه و ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند؟ گفت: روال ترجمه مدارک امروزه طبق همان روالی است که در گذشته بوده است، اما این ملاک خروج دانشجویان برای مهاجرت نیست و اغلب برای این کار از طریق تسویه حساب از دانشگاه‌ها اقدام می‌کنند و این آمار نزد معاونت دانشجویی است. معمولا دانشجویانی که اقدام به تسویه حساب‌ می‌کنند،  می‌خواهند به خارج از کشور برای ادامه تحصیل یا هر کار دیگری بروند.

 

آمار تسویه حساب دانشجویان به نسبت سال گذشته با شیب کوچکی افزایش پیدا کرده است، آنهایی که این کار را انجام می‌دهند، علاقه رفتن به خارج از کشور دارند.

افزایش آمار مهاجرت دانشجویان نسبت به سال گذشته

وی با اشاره به افزایش آمار مهاجرت دانشجویان نسبت به سال گذشته توضیح داد: آمار تسویه حساب دانشجویان به نسبت سال گذشته با شیب کمی افزایش پیدا کرده، اما آمارهایی که در قسمت ترجمه داریم، قابل توجه نیست و اصل قضیه تسویه حساب است. آنهایی که معمولا این کار را انجام می‌دهند، علاقه رفتن به خارج از کشور را دارند، وگرنه ترجمه برای هر کاری انجام می‌شود و صرفا برای خروج از کشور نیست، از این رو ترجمه مدارک نمی‌تواند، ملاک و دلیل خروج دانشجویان از کشور باشد.

 

نگرانی اصلی ما بابت خروج و مهاجرت دانشجویان کیفی دانشگاه‌های معتبر کشور است، وگرنه درصد مهاجرت دانشجویان دانشگاه‌های ما نسبت به دانشجویان سایر کشورها درصد بالایی نیست.

نگرانی از مهاجرت دانشجویان کیفیِ دانشگاه‌های معتبر

سالارآملی خاطرنشان کرد: برخلاف آن چیزی که رایج است، من فکر می‌کنم؛ دانشجویان ما خیلی اقدام به مهاجرت نمی‌کنند، اما نگرانی اصلی ما بابت خروج و مهاجرت دانشجویان کیفی دانشگاه‌های معتبر کشور است، وگرنه درصد مهاجرت دانشجویان دانشگاه‌های ما نسبت به دانشجویان کشورهای دیگر درصد بالایی نیست و نمی‌توان گفت که کشور ما یک کشور اعزام کننده و مهاجر فرست دانشجو به خارج از کشور است.

 

آمار مهاجرت دانشجویان از متوسط آمار جهانی کمتر است

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل اضافه کرد: من نمی‌گویم که در آمارها علاقه برای رفتن به خارج از کشور دیده نمی‌شود، اما آمار مهاجرت دانشجویان ما از متوسط آمار جهانی کمتر است. باز هم تاکید می‌کنم، نگرانی ما از مهاجرت دانشجویان باکیفیت است. البته دانشجویی که می‌خواهد به خارج از کشور برود، نمی‌تواند به راحتی و مستقیما اقدام کند و باید از یک پشتوانه مالی برخوردار باشد. این طور نیست که دانشجو بعد از گرفتن ویزا و ترجمهِ مدرک بعد از شش ماه یا یک سال بتواند خودش را در خارج کشور مدیریت کند.

 

اتخاذ تدابیری برای حفظ دانشجویان نخبه در کشور

او در خصوص برنامه‌های اتخاذ شده برای حفظ دانشجویانی که سطح کیفی بالایی دارند، توضیح داد: شرایطی که در کشور ایجاد کرده‌ایم، این است که دانشجویان نخبه و دارای استعداد برتر بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند، لذا این یکی از مواردی است که این دسته از دانشجویان دیگر نیازی نیست، برای تحصیل در مقاطع بعدی به خارج از کشور بروند. ضمن اینکه ظرفیت دانشگاه‌های ما به حدی هست که آنها بخواهند در دانشگاه‌های مختلف تحصیل کنند.

 

برخی از افرادی که هم ظرفیت‌ بالای علمی ندارند، از کشور خارج می‌شوند، اما به کشورهایی منطقه و آسیایی می‌روند که توانمندی علمی زیادی در آنجا موجود نیست.

وی ادامه داد: از طرفی بستر مناسب برای فارغ‌التحصیلان در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد فراهم شده تا بتوانند در داخل کشور نوآوری و تولید داشته باشند، لذا وزارت علوم کارهای متعددی را برای اینکه فارغ‌التحصیلان در ایران بمانند و فعالیت کنند، انجام می‌دهد.

 

در رشته‌های مهندسی مهاجرت بیشتری شاهدیم

سالار آملی در پاسخ به این سوال که دانشجویان چه رشته‌هایی بیشتر تمایل به مهاجرت دارند، گفت: در رشته‌های مهندسی مهاجرت بیشتری را به نسبت دیگر رشته‌ها شاهد بوده‌ایم. ناگفته نماند، میزان این مهاجرت در پایتخت در مقایسه با استان‌های دیگر تفاوتی ندارد، بالاخره آن افرادی که می‌خواهند بروند در هرجایی که باشند، اقدام می‌کنند. البته فراموش نکنیم در این میان برخی از افرادی که ظرفیت‌های بالای علمی ندارند، نیز گاها از کشور خارج می‌شوند، اما به کشورهایی منطقه و آسیایی می‌روند که توانمندی علمی زیادی در آنجا موجود نیست.قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل تلاش برای جذب و باز کردن مسیر بازگشت نخبگان به ایران را حائز اهمیت عنوان کرد.

 

تاکنون با دانشگاه‌های دنیا به خاطر شرایط موجود به مشکل بر نخورده‌ایم، البته باید مراقب باشیم و ارتباطاتمان را توسعه بدهیم.

نباید خدشه‌ای به روابط با دانشگاه‌های برتر دنیا وارد شود

قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل در پاسخ به این سوال که آیا شرایط امروز، تعامل با دانشگاه‌های برتر دنیا را تحت شعاع قرار نمی‌دهد؟ گفت: نمی‌توانیم آینده را پیش‌بینی کنیم، اما تا به امروز روند خوبی داشته‌ایم و دچار نگرانی در این زمینه نیستیم و علت آن هم وجود پایه‌های علمی محکم در کشور است. بسیاری از دانشگاه‌های دنیا می‌توانند با دانشگاه‌های ما ارتباط برقرار کنند. تا به الان ۲۵ دوره آموزشی مشترک در حوزه‌های مختلف با دانشگاه‌های برتر دنیا را داشته‌ایم و فراموش نکنیم، در سال گذشته حدود ۲ هزار ۱۰۰ دانشمند از سراسر دنیا برای دوره‌های تحصیلی، سمینار، کنفراس و پروژه‌های مشترک وارد ایران شدند و روند از نظر ما مطلوب است.

 

وی در پایان اظهار داشت:‌ تاکنون با دانشگاه‌های دنیا به خاطر شرایط موجود به مشکل بر نخورده‌ایم، البته باید مراقب باشیم و ارتباطاتمان را توسعه بدهیم. همچنین خودمان مانعی ایجاد نکنیم و دنبال اهداف خاصی باشیم تا به این روابط خدشه وارد نشود.   

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش