سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۷ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۶۶۳
انتخابات ریاست جمهوری

کاش به تخلفات انتخاباتی در دور های قبل هم رسیدگی می شد

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,تخلفات انتخاباتی
یک ماه پیش انتخابات انجام و نتیجه آن اعلام شد. از همان ابتدا برخی شبهات بی‌پایه درباره انتخابات مطرح شدکه هیچ نتیجه‌ای جز تلخ کردن کام شیرین انتخاباتی مردم نداشت.

به گزارش روزنامه اعتماد، اكنون نيز سخنگوي محترم قوه قضاييه اعلام كرده است كه: «تعدادي گزارش هم از شوراي نگهبان آمد كه برخي جرم نبود و تخلف بود و به دستگاه ذي‌ربط ارجاع شد. برخي موارد هم كه آمده نياز به شاكي خصوصي دارد كه اگر شكايت شود طبيعتا تعقيب مي‌شود.

 

برخي موارد هم عنوان مجرمانه دارد و تا الان ٦ استاندار و چند فرماندار و تعدادي از روساي برخي دستگاه‌ها احضار شدند و موارد در حال رسيدگي است.» اين اظهارات پس از آن اعلام شده است كه سخنگوي شوراي نگهبان چند روز پيش اظهار داشت كه: «ما گزارش‌هايي را كه از تخلفات انتخابات داشته‌ايم، به‌ترتيب به دوستان در قوه قضاييه ارسال كرده‌ايم و طبعا تعدادي از مديران دولتي نيز بين آنها هستند» پيش از آن نيز شوراي نگهبان در اعلاميه تاييد انتخابات به شكل غيرمنتظره‌اي وقوع برخي از تخلفات را به صورت مبهم تاييد كرده بود.

 

اين اتفاقات را مي‌توان گامي مبارك دانست به دو دليل، يكي اينكه برخلاف ادعاهاي عجيب و غريبي كه حتي از تريبون نماز جمعه عليه انتخابات مطرح شد، در نهايت معلوم شد كه برخي از ادعاها در خصوص تخلف‌هاي معمول و نه تقلب‌هاي انتخاباتي مطرح است، كه اثبات و رد آنها بايد در دادگاه انجام شود. دليل ديگر مبارك بودن نيز به نفس رسيدگي مطرح مي‌شود كاري كه در گذشته انجام نمي‌شد يا حداقل اينكه اگر هم رسيدگي شده است، انعكاسي نداشت.

 

براي درك اهميت ماجرا بايد به نكته‌اي كه مقام معظم رهبري در اين زمينه طرح كردند اشاره كرد. ايشان در رابطه با تخلفات انتخاباتي به صراحت اعلام داشتند كه: «تخلف در انتخابات مناسب نظام جمهوري اسلامي نيست و مسوولان بايد اين موارد را با جديت دنبال كنند و متخلفين را مشخص كنند تا در انتخاباتي كه ملت ايران در آينده در پيش دارد، چنين تخلفاتي برافتد، زيرا اگر چشم بر تخلف ببنديم و از آن صرف‌نظر و اغماض كنيم، تخلفات تكرار مي‌شود.»

 

بنابراين روشن است كه مساله تخلفات در اين دوره هيچ ربطي به نتايج انتخابات ندارد، بلكه در درجه اول هدف اجراي عدالت و جلوگيري از تخلفات قانوني است كه در صورت مسكوت گذاشتن اين رفتارها تبديل به رويه خواهد شد. اهميت اين نكته وقتي روشن مي‌شود كه به ياد بياوريم سخنگوي شوراي نگهبان درخصوص ميزان تخلفات انتخاباتي در اين دوره از انتخابات با دوره‌هاي گذشته گفته بود كه: «انتخابات اين دوره را از جهت تخلفات متفاوت نمي بينم. همان تخلفاتي است كه در گذشته نيز بود.»

 

با اين ملاحظات مي‌توان پرسيد كه اگر اين ميزان از تخلفات با گذشته تفاوت معناداري نداشته، پس چرا در نوبت‌هاي قبلي شاهد چنين پرونده‌ها و رسيدگي‌هايي نبوديم تا اكنون تكرار نشود؟ اگر در آن زمان به هر تخلفي ولو كوچك هم رسيدگي قضايي مي‌شد و متخلفان به‌سزاي تخلفات و تخطي خود از قانون مي‌رسيدند، به‌طور قطع امروز شاهد انتخاباتي با كمترين تخلفات بوديم.

 

آيا شوراي نگهبان و دستگاه قضايي آمادگي دارند كه كليه اقدامات و رسيدگي‌هاي قضايي خود را درباره نوبت‌هاي گذشته انتخابات در زمينه تخلفات انتخاباتي در اختيار افكار عمومي قرار دهند تا معلوم شود كه آيا در نوبت‌هاي پيش كم‌كاري شده است يا خير؟ در واقع اگر ميزان تخلفات اين دوره كمابيش چون دوره‌هاي گذشته است، آيا نبايد تا همين حد از گزارش‌ها جهت رسيدگي به دستگاه قضايي ارسال و در نهايت عليه مجرمين حكم نيز صادر مي‌شد؟

 

از سوي ديگر نقش شوراي نگهبان در ارسال اين گزارش‌ها به دستگاه قضايي چيست؟ آيا شوراي نگهبان در مقام مدعي انحصاري است؟ به عبارت ديگر هيچ شكايت مشابهي درباره انتخابات در دادگاه رسيدگي نمي‌شود، مگر آنكه از طرف شوراي نگهبان ارسال شود؟ يا آنكه امكان رسيدگي به شكايات ديگر هم هست؟ مبناي شوراي نگهبان براي تاييد و رد شكايات و تخلفات و نيز ارجاع يا عدم ارجاع آنها به قوه قضاييه چيست؟

 

آيا گزارش كاملي از اين ارجاعات با ذكر جزييات و نوع تخلف در اين انتخابات و ساير انتخابات ارايه شده است؟ يا قابل ارايه است؟به نظر مي‌رسد كه كليت ماجراي رسيدگي به تخلفات و تقلبات انتخاباتي از منظر حقوقي در وضعيتي از ابهام عمل مي‌شود و اميدواريم كه در اين زمينه شفاف‌سازي صورت گيرد.

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش