شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۳۱ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۱۳۳
نوستالژی

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی
گرچه هر یک از دیدارهای جام جهانی فوتبال، زیبایی و خاطره‌سازی خاص خود را داشته‌اند اما برخی از آن‌ها با اتفاقاتی خاص و البته عجیب همراه بوده‌ است.  

به گزارش ایسنا و به نقل از ورلدساکر، گرچه همواره تمامی رقابت‌های جام جهانی زیبایی و حساسیت خاص خود را داشته‌اند، اما برخی رقابت‌ها به شکلی خاص در اذهان فوتبال‌دوستان جهان باقی‌ مانده است. از دیدارهایی که بعضا نتایجی همراه با شگفتی داشته تا جدال دو تیم بزرگ، با اتفاقی خاص.

 

در این گزارش با ۱۰ نمونه از برترین رقابت‌های تاریخ جام جهانی از نظر گل‌های شگفت‌انگیز و رویدادهای جالب آشنا خواهیم شد.

 

۱۹۵۰

برزیل ۱ - اروگوئه ۲

قوانین صعود و امتیازدهی در بین چهار گروه مقدماتی در جام جهانی سال ۱۹۵۰ با قوانین امروزی تفاوت چشمگیری داشت. در این دوره از رقابت‌ها، تیم ملی برزیل با گذشت از دو تیم سوئد و اسپانیا با نتیجه ۷-۱ و ۶-۱ مدعی قهرمانی در جام جهانی بود. بازیکنان و مربی تیم قبل از آخرین بازی با اروگوئه به صراحت از پیروزی در جام سخن می‌گفتند و روزنامه‌های محلی فارغ از انگیزه اروگوئه در بازی نهایی، همواره از پیروزی زودهنگام برزیل صحبت می‌کردند.

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

این رقابت برای اولین‌بار با رکورد ۲۰۰ هزار تماشاگر ماندگار شد و صدای تماشاگران، رقابتی مملو از هیجان را رقم زد، تیم ملی برزیل با گل فریکا پیروزی زودهنگام را جشن گرفت، اما اروگوئه در مدت زمان اندکی دو گل را وارد دروازه حریف کرد تا در نهایت این شکست باعث سرازیر شدن اشک از چشمان پله ستاره برزیل شد.

 

۱۹۶۶

انگلیس ۴ - آلمان غربی ۲

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

جام جهانی ۱۹۶۶ حتی قبل از شروع رقابت‌ها پرشور و پرهیجان بود، چرا که در آن زمان جام دزدیده شده بود و برای اولین‌بار نسخه کپی آن ساخته شد، تا این که در نهایت نمونه اصلی آن توسط یک سگ در فضای سبز شناسایی شد!

 

این رقابت‌ها که به میزبانی انگلیس برگزار شد، در نهایت با نتیجه مطبوع این کشور به پایان رسید. قهرمانی بریتانیایی‌ها البته خالی از حاشیه نبود و اتفاقاتی در آن رقم خورد که باعث شد بعد از گذشت بیش از ۵۰ سال از آن جدال، هنوز هم علامت سوال بزرگی در خصوص درستی تصمیم داور مسابقه وجود داشته‌باشد.

 

در دقیقه ۱۰۱ ضربه جف هورست، مستقیم به زیر دیرک افقی دروازه برخورد کرد و به سمت خط دروازه روانه شد، داور کنار پس از تایید عبور توپ از خط باعث پیشی گرفتن انگلیس از آلمان غربی با نتیجه ۳ بر ۲ شد.

 

پس از گل برتری انگلیس، بازیکنان آلمان از هر فرصتی برای جبران استفاده کردند اما حملات احساسی در نهایت با گل مجدد جف هورست، پیروزی مردان جزیره با نتیجه ۴-۲ قطعی شد.

 

هرچند این اولین و آخرین قهرمانی انگلیس در ادوار جام جهانی بوده اما همین یک برد بزرگ مقابل آلمان، آن هم پس از جنگ‌های جهانی سبب شده تا هم‌چنان طرف پیروز بگوید: «ما دو جنگ جهانی و یک جام جهانی را از آلمان برده‌ایم.»

 

۱۹۷۰

برزیل ۱ - انگلیس صفر

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

اعتماد به نفس بازیکنان تیم ملی برزیل در این دوره با حضور ستاره‌هایی هم‌چون پله، جرزینیو، ریولینو و کارلوس آلبرتو بسیار فراتر از انتظار بود و مردان جزیره نیز به خوبی می‌دانستند که نمی‌توان به آسانی از سد دفاعی نارنجی پوشان برزیلی عبور کرد.

 

در نهایت آنچه که این رقابت را متمایز ساخت، عملکرد جالب توجه دو ستاره انگلیسی یعنی گوردون بنکس و بابی مور بود. ستاره تیم ملی انگلیس با عملکرد جالب توجهش که به "نجات" معروف شد، توانست حملات پله، ستاره سرشناس برزیل را فراتر از دیوار دفاعی شناسایی و خنثی کند و حلقه گلرهای معروف جام جهانی را در هم بشکند.

 

دومین لحظه جالب این رقابت، تکل زیبای مور بر روی جرزینیو بود که باعث شد اولین گل برزیل به تاخیر افتاده و آن‌ها را از اجرای بیش‌تر نقشه‌های حمله عاجز کند.

 

با استمرار خط حمله برزیل، دفاع قهرمانانه انگلیسی‌ها در دفاع از دروازه به نتیجه نرسید و با تک گل جرزینیو در دقیقه ۵۹ پیروزی برزیل رقم خورد و این تیم در نهایت با پیروزی ۴ بر یک، ایتالیا را در رقابت فینال به حاشیه راند و جام را برای سومین بار تصاحب کرد.

 

۱۹۷۰

ایتالیا ۴ - آلمان غربی۳

تیم ملی ایتالیا برای رسیدن به فینال، یکی از بهترین بازی‌های تاریخ جام جهانی معروف به "بازی قرن" را رقم زد تا با انگیزه کامل به سمت تصاحب جام گام بردارد.

 

در این بازی لاجوردی‌پوشان با گل زودهنگام دقیقه ۸ عملا برنده بازی محسوب می‌شدند، اما گل وقت اضافه ستاره آلمانی، نتیجه را به تساوی کشاند و هر دو تیم برای رقابت در وقت اضافه آماده شدند.

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

ستاره آلمان، فرانس بکن‌بائر که در نیمه نخست شانه خود را هم در رفته می‌دید، مجبور به ماندن در زمین شد تا دو تعویض دیگر به موقع انجام شود. در وقت اضافه این بازی و در طول ۱۳ دقیقه یعنی بین دقیقه ۹۸ تا ۱۱۱، در کمال شگفتی ۵ گل رد و بدل شد و ایتالیا بار دیگر برای حضور در بازی فینال جام جهانی آماده شد. فینالی که البته عاقبت شیرینی نداشت.

 

۱۹۸۲

ایتالیا ۳ - برزیل ۲

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

در جریان بازی‌های سال ۱۹۸۲ تیم ملی برزیل به علت ارائه بازی روان و فوق‌العاده به عنوان تیم برتر مسابقات انتخاب شد.

 

در این بازی با وجود این که در طول بازی بیش‌تر شاهد حضور تیم برزیل در زمین ایتالیا بودیم، اما شانس زدن گل بیش‌تر از برزیل ساقط شد و ایتالیا با اختلاف تنها یک گل برنده این رقابت شد. دفاع ناب ایتالیا به اندازه‌ای قوی و قدرتمند بود که همه فراموش کنند این تیم در فاز هجومی ضعیف‌تر از یک تیم قهرمان است.

 

۱۹۸۲

آلمان غربی ۳ - فرانسه ۳، ( پیروزی ۵ بر ۴ آلمان در ضربات پنالتی)

رقابت نیمه نهایی بین دو تیم آلمان غربی و فرانسه یکی از چالش برانگیزترین بازی‌های جام جهانی ۱۹۸۲ را رقم زد. در این رقابت با وجود مصدومیت جدی و خروج کارل هاینز، ستاره تیم ملی آلمان، گل زودهنگام این تیم در دقیقه ۱۷ رقم خورد و گل دقیقه ۹۰ فرانسه بازی را به وقت اضافه کشاند.

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

جنجالی‌ترین لحظه این بازی در دقیقه ۶۰ اتفاق افتاد، درست در زمانی که پاتریک باتیسون پاس هم تیمی‌اش را به خوبی مهار کرد ولی هرگز متوجه حضور دروازه بان در پشت سرش نشد.

 

ضربه دست دروازه‌بان پس از برخورد به سر وی منجر به بیهوشی او شد و دو عدد از دندان‌هایش شکست و مهره‌ها و دنده‌های وی به شدت آسیب دیدند. دروازه‌بان هیچگونه اخطار و کارتی دریافت نکرد و پس از خروج باتیسون بازی ادامه یافت.

 

در زمان اضافی چهار گل برای هر دو طرف رد و بدل شد و دو تیم مجبور به زدن ضربات پنالتی شدند. ضربات پنالتی سرانجام باعث پیروزی ۵ بر ۴ آلمان شد.

 

۱۹۸۶

آرژانتین ۲- انگلیس ۱

اگر در مورد مهارت‌های فوق‌العاده مارادونا چیزی نمی‌دانید، باید هرچه زودتر بازی تاریخی انگلیس و آرژانتین را چند بار تماشا کنید. در این مسابقه ستاره پیشین تیم ملی آرژانتین دو موقعیت خاطره‌انگیز در تاریخ جام جهانی فوتبال را تنها در بازه زمانی چهار دقیقه خلق کرد.

 

اولین موقعیت استثنایی که مارادونا خلق کرد در خاطره تمام فوتبال دوستان به گل " دستان خدا" معروف شد. در این مسابقه مارادونا پس از چند اشتباه موفق شد تا دروازه پیتر شیلتون را باز کند، وی با کسب یک موقعیت استثنایی موفق شد تا با کمک دست توپ را وارد دروازه کند و در عین حال داور نیز امتیاز این گل را پذیرفت.

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

دومین موقعیت استثنایی مارادونا در این مسابقه درست چهار دقیقه بعد با عنوان " گل قرن" ثبت شد. مارادونا برای خلق این موقعیت استثنایی از سد دفاعی پنج نفره انگلیس گذشت و پس از جا گذاشتن دروازه بان، توپ را راهی دروازه کرد.

 

اگرچه در این مسابقه گری لینکر توانست یکبار دروازه آرژانتین را باز کند اما این شکست باعث شد که انگلیس شانس صعود را برای همیشه از دست بدهد.

 

۲۰۰۲

ترکیه ۱ - سنگال ۰

شاگردان سنول گونش در جام جهانی ۲۰۰۲ شروعی خوب داشتند و در مقابل برزیل گرچه با تک گل حسن ساس پیش افتادند، اما زرنگی ریوالدو سبب شد تا این تیم ۱۰ نفره شود و شاگردان اسکولاری با ۲ گل عقب ماندگی خود را جبران کنند. در ادامه تساوی دلسردکننده مقابل کاستاریکا امید یاران هاکان شوکور را کمتر از قبل کرد تا همه نگاه‌ها به دیدار با چین باشد. ترکیه چین را شکست داد و در آن سو برزیل هم بین هم‌گروهی‌هایش فرق نگذاشت و از سد کاستاریکا هم گذشت.

 

بعد از آن ترکیه از سد ژاپن، یکی از دو میزبان جام جهانی با تک گل امیت داوالا گذشت تا رقیب سنگالی شود که در مرحله گروهی دست به کاری بزرگ زد و فرانسه را حذف کرد. جدال متسو و گونش در پایان ۹۰ دقیقه با نتیجه بدون گل به قانون گل طلایی رفت.

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

شاید وقتی اسکار ریوز بر سوت پایان ۹۰ دقیقه مصاف دمید، کسی فکر نمی‌کرد در حضور بازیکنانی مثل الحاجی دیوف، هنری کامارا، حسن ساس، امره بلوزوغلو و حتی باشتورک، این ایلهام مانسیز باشد که بتواند گره بازی را باز کند.

 

ضربه هوشمندانه مانسیز سبب شد تا ترکیه شگفتی جام را کامل کند و برای اولین بار بین ۴ تیم برتر جهان قرار گیرد.

 

۲۰۰۶

ایتالیا ۲ - آلمان ۰

کمتر کسی فکرش را هم می‌کرد که آلمان میزبان با یورگن کلینزمن نتواند طلسم شکست‌ناپذیری ایتالیا را بشکند، اما شاگردان مارچلو لیپی که با استفاده از قرعه‌ای مناسب به راحتی به جمع ۴ تیم برتر جهان رسیده‌ بودند، نمی‌خواستند به این راحتی پا پس بکشند.

 

وست‌فالن میزبان دیدار آلمان و ایتالیا بود، دیداری که در ۹۰ دقیقه به نتیجه‌ای بهتر از تساوی بدون گل نرسید تا همه چیز به وقت اضافه کشیده شود.

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

ایتالیا در نهایت در دقیقه ۱۱۹ با گل فابیو گروسو پیش افتاد، زمان به ثمر رسیدن این گل آن قدر بد و برای آلمان‌ها دردناک بود که پشت سر این گل، دل‌پیرو تازه‌نفس تیر خلاص را بر پیکره ینس لمان وارد کند.

 

۲۰۱۰

اروگوئه ۱ - غنا ۱، (پیروزی ۴ بر ۲ اروگوئه در ضربات پنالتی)

درخشش تیم ملی غنا در جام جهانی ۲۰۱۰ برای همه کارشناسان فوتبال شگفت انگیز بود چرا که تاکنون هیچ تیم آفریقایی به این مرحله صعود نکرده بود.

 

در جریان این بازی یکی از بازیکنان غنا موفق شد تا از فاصله ۳۶ متری دروازه حریف را باز کند و دیگو فورلان نیز توانست در دقیقه ۵۵ یک ضربه آزاد استثنایی را به گل تبدیل کند.

 

با کشیده شدن بازی به وقت اضافه و ضربات پنالتی، وضعیت هر دو تیم به موقعیت بحرانی بدل گشت، چرا که یکی از بازیکنان تیم ملی غنا با هدف گرفتن تیرک افقی یک شانس برد را از دست داد.

رقابت‌های فراموش‌نشدنی جام‌های جهانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,نوستالژی

در نهایت ضربات پنالتی به نفع تیم ملی اروگوئه به پایان رسید و نمایندگان قاره سیاه با ناامیدی زمین را ترک کردند.

 

اما نقطه اوج این مسابقه در هنگام ضربات پنالتی نبود، فشار همه جانبه در دقیقه ۱۲۰+۱ جواب داد و شوت سرکش آساموآ ژیان در حال ورود به دروازه بود که لوییز سوارس فداکارانه توپ را از روی خط با دست بیرون کشید تا علاوه بر دریافت کارت قرمز از داور مسابقه، شانسی مجدد به تیمش هدیه کند.

 

 

  • 22
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۳۱ فروردين
    لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاهلی عربستان - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید تاجیکستان - امید عراق
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    آینتراخت فرانکفورت - آگزبورگ
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    کالیاری - یوونتوس
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیک بیلبائو - گرانادا
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    قرقیزستان - تاجیکستان
    ۱۰:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    افغانستان - کویت
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    کره جنوبی - ژاپن
    ۱۴:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    لسترسیتی - وست برومویچ
    ۱۵:۰۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    بحرین - ایران
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لوتون - برنتفورد
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    شفیلد یونایتد - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    امپولی - ناپولی
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    کایسری اسپور - ترابزون اسپور
    ۱۹:۳۰
  • جام حذفی انگلیس
    منچسترسیتی - چلسی
    ۱۹:۴۵
  • بوندسلیگا آلمان
    یونیون برلین - بایرن مونیخ
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - عجمان
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - رئال بتیس
    ۲۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    کلیولند کاوالیرز - اورلاندو مجیک
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الحزم - الاتحاد
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - آرسنال
    ۲۲:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - کادیز
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    مینه سوتا تیمبرولوز - فینیکس سانز
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش