پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۵۱ - ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۳۳۵
اخبار فلزات، طلا و ارز

بعضی کارشناسان اقتصادی مطرح کردند؛

کنار گذاشتن دلار توسط ایران به آمریکا آسیب نمی‌زند

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,دلار
ایران اعلام کرده است که قصد دارد استفاده از دلار را در مبادلات اقتصادی خود کنار بگذارد. برخی کارشناسان معتقدند هیچ کشوری نمی‌تواند اقدامی علیه دلار انجام دهد و این مسأْله به ضرر ایران خواهد بود.

به گزارش فارس ،به نقل از میدل ایست، کارشناسان اقتصادی معتقدند تحقیقات اخیر از سوی تهران برای کنار گذاشتن دلار به نظر می‌رسد برای رسیدن به اهداف آنها بی تأثیر بوده و به اقتصاد آنها آسیب وارد خواهد کرد.

 

این اقدام اوایل سال جاری و با هدف تلافی اقدام آمریکا در اعمال محدودیت ورود اتباع ایرانی به آمریکا صورت گرفت. در آن زمان بانک مرکزی ایران اعلام کرد از این پس در محاسبات مالی و گزارش‌های عملکرد اقتصادی از دلار به عنوان یک واحد پولی استفاده نخواهد شد و به جای آن بانک مرکزی از یک واحد پولی دیگر و یا یک سبد ارزی که در سطح بالایی از ثبات برخوردار باشد.

 

اصلی‌ترین تهدیدی که در این زمینه وجود دارد این است که ایران دیگر در قبال صادرات نفت خود به کشورها دلار را نخواهد پذیرفت.

 

در این بین ۲ مشکل بر سر راه ایران قرار خواهد گرفت. کارشناسان معتقدند اولین مسئله این است که هرگونه تلاش برای شکست سلطه دلار در جهان با شکست مواجه خواهد شد.

 

دیوید رنسون مدیر بخش تحقیقات مؤسسه مشاوره مالی HCWE& CO معتقد است به نظر من این مسئله خیلی تهدید کننده نخواهد بود.

 

وی تأکید کرد: در حقیقت هیچ کشوری توان کنار گذاشتن دلار و مقابله با آن را ندارد و دلیل آن این است که آمریکا و واحد ارزی آن به شکل خیره کننده‌ای بازار جهانی را تحت سلطه خود دارد و کار زیادی از دست ایران برای تغییر این ساختار بر نمی‌آید چرا که در قدم اول سهم ایران از کل بازار جهانی خیلی چشمگیر نیست و براساس اعلام آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، تولید ناخالص داخلی این کشور ۴۱۲ میلیارد دلار است. به عبارت دیگر اقتصاد ایران تنها ۲ درصد از کل اقتصاد ۱۸ هزار میلیارد دلاری آمریکاست.

 

نکته دیگر اینکه اقتصاد ایران به شدت میزبان دخالت‌های دولتی است. از سوی دیگر معادل همین مقدار دلار سالانه از سوی دیگر کشورها استقراض می‌شود و به همین دلیل کنار گذاشتن دلار از سوی بسیاری از کشورها بی‌معنی خواهد بود.

 

استیو هنک استاد اقتصاد دانشگاه جان‌هاوکینز معتقد است در طول تاریخ تنها یک ارز در جهان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

 

وی تأکید کرد: این ساختار از هزاران سال پیش تاکنون در جریان است درحال حاضر دلار تنها ارز بین المللی است و به نظر نمی‌رسد ارز دیگری باشد که بتواند با آن مقابله کند.

 

هم‌اکنون تلاش‌هایی وجود دارد که یوآن چین را به یک ارز بین المللی در مقابل دلار تبدیل کند اما با توجه به کنترل جریان سرمایه که در چین وجود دارد به نظر می‌رسد امیدواری نسبت به این قضیه بسیار زود است. ارزهای مرجع در بازار جهانی به ندرت آن گونه که دولت چین محدودیت‌هایی را علیه ورود و خروج ارز به داخل و خارج از کشور اعمال می‌کند سیاست‌های مشابهی را اتخاذ می‌کند.

 

به اعتقاد استیو هنک، حتی یورو که یک ارز منطقه‌ای مهم محسوب می‌شود در برابر دلار شانسی ندارد. مشکل دیگر این است که کالاهای اساسی همیشه بر اساس دلار قیمت‌گذاری می‌شود. به طور کلی از حامل‌های انرژی گرفته تا محصولات غذایی به دلار قیمت‌گذاری می‌شوند که این مسأله برای ایران در صورت کنار گذاشتن دلار به یک مشکل تبدیل خواهد شد. 

 

به گزارش آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا در صورتی که ایران دلار را کنار گذاشته و از دیگر ارزها در این زمینه استفاده کند این مسأله برای اقتصاد این کشور بسیار مضر خواهد بود چرا که هم اکنون اقتصاد این کشور از نرخ بالای بیکاری و بالا بودن تورم رنج می‌برد. مزایای فراوانی در استفاده از دلار توسط کشورهای صادرکننده نفت و محصولات پتروشیمی وجود دارد و این کشورها می‌توانند ارزش ارز خود را بر اساس نسبتی از دلار تعیین کنند و به عبارت دیگر ارز آنها بر اساس قیمت دلار ارز‌ش‌گذاری می‌شود. بسیاری از کشورهای حوزه خلیج‌فارس نظیر عربستان سعودی و امارات سیاست مشابهی را در پیش گرفته‌اند و طریق پگینگ یا وابسته کردن ارز خود به نسبتی از دلار بخشی از تأثیرات منفی ناشی از نوسانات ارزش ارز خود را خنثی می‌کنند.

 

از سوی دیگر تغییرات ارزش دلار در بازار قیمت نفت را تغییر می‌دهد به گونه‌ای که افزایش ارزش دلار به کاهش قیمت نفت و کاهش ارزش دلار به افزایش قیمت نفت می‌انجامد که این مسأله در طول زمان به یک نسبیت تبدیل شده است. در صورتی که کشورهای صادرکننده نفت از دلار استفاده کنند می‌توانند تأثیرات منفی کاهش قیمت در زمان افزایش ارزش دلار را خنثی کنند چرا که علیرغم کاهش کمیت صادرات نفت آنها به دلار، ارزش دلارها افزایش یافته می‌توانند به همان میزان قدرت خرید خود را افزایش دهند. از سوی دیگر این امکان وجود دارد که کنار گذاشتن دلار از سوی ایران به افزایش تورم در این کشور خواهد انجامید چرا که وقتی دلار بالا می‌رود ارزش آن در برابر همه ارزها افزایش می‌یابد اما در صورتی که ایران به جای دلار به عنوان مثال از یورو استفاده کند، ارزش یورو با افزایش قیمت نفت بالا رفته و با کاهش آن کاهش می‌یابد و همین امر قدرت خرید کشورهای صادرکننده نفت را در صورت استفاده از دلار در زمان پایین بودن قیمت نفت تشدید خواهد کرد.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش