پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۴۵ - ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۴۴۶۱
اخبار فلزات، طلا و ارز

رفتار انتخاباتی در بازار دلار

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,بازار دلار
متغیرها نشان می‌دهد واکنش شاخص بازار ارز در روزهای ثبت‌نام انتخاباتی سال ۹۶ نسبت به دوره قبل کاهش قابل‌توجهی پیدا کرده است. بیشترین نوسان دلار در دوره اخیر تک‌رقمی و ۷ تومان بود، حال آنکه این میزان در دوره قبل بیشتر از ۴ برابر بود.

دنیای اقتصاد: دیگر متغیر نشان‌دهنده تغییر وضعیت بازار، انحراف معیار قیمت دلار است که در سال ۹۶ به حدود ۵ بار پایین‌تر از سال ۹۲ رسید. تحلیلگران بالا رفتن اطمینان و کاهش ریسک‌های بیرونی را از مهم‌ترین عواملی می‌دانند که زمینه‌ساز ثبات بازار در مقطع ثبت‌نامی سال ۹۶ نسبت به سال ۹۲ شده است.

 

مقايسه نوسان و انحراف معيار نرخ دلار در روزهاي ثبت‌نامي انتخابات رياست‌جمهوري چهار سال قبل با مقطع كنوني حكايت از كاهش شديد واكنش بازار در دوره اخیر دارد.بیشترین ميزان نوسان در مقطع ثبت‌نامی سال۴،۹۲ برابر دوره اخير و انحراف معيار نیز بیش از ۵ برابر بالاتر از دوران ثبت‌نامزدی سال ۹۶ بود. بیشترین میزان نوسان دلار در مقطع ثبت‌نام نامزدها در سال ۹۲، ۳۰ تومان بود، حال آنکه این مقدار در سال ۹۶ به ۷ تومان کاهش یافت.همچنین در دوره گذشته انحراف معیار قیمت دلار به ۶/ ۱۶رسید، حال آنکه در دوره اخیر این میزان تا عدد۱/ ۳ تومان پایین آمد. انحراف معیار دلار شاخصی است که نشان می‌دهد حدود تغییرات کلی قیمت در یک مقطع زمانی به چه صورتی بوده است و از طریق آن می‌توان وضعیت بازار (ثبات یا نوسانی بودن) را درک کرد.

 

 

اطمینان در برابر نااطمینانی

یکی از مهم‌ترین دلایلی که نوسانات بازار در دو دوره اخیر ثبت‌نام نامزدهای ریاست‌جمهوری را متفاوت کرد، به وضعیت کلی کشور و عامل انتظارات بستگی داشت. به گفته فعالان و تحلیلگران در سال ۹۲ شرایط تحریم‌ها وجود داشت و اثر ورود هر کاندیدا در بازار به نشانه‌ای برای تشدید یا تخفیف وضعیت موجود تعبیر می‌شد؛ در نتیجه بازار نسبت به نامزدهای انتخاباتی حساسیت بیشتری داشت و واکنش‌های بیشتری به ثبت‌نام‌های انتخاباتی نشان می‌داد. با این حال، به اعتقاد کارشناسان در این دوره ریسک‌های بیرونی کاهش پیدا کرده است، در نتیجه ثبت‌نام اکثر نامزدهای انتخاباتی که در برخی مواقع نیز غیرمنتظره بوده است، با اثرگذاری چندانی مواجه نشد. در واقع، دلار در سال ۹۶ توجه چندانی به ثبت‌نام نامزدهای ریاست‌جمهوری نشان نداد و بیشتر نوسانات بر مبنای حوادث درونی بازار شکل گرفت. این در حالی بود که در سال ۹۲، توجه معامله‌گران به عامل انتخابات بسیار بیشتر بود.

 

در واقع تحلیلگران اعتقاد دارند که در مقطع انتخاباتی سال ۹۲ نااطمینانی بیشتری به‌دلیل تحریم‌ها و شرایط بین‌المللی وجود داشت و معامله‌گران بیشتر به‌دنبال تغییر وضعیت بودند، در نتیجه نسبت به ثبت‌نام چهره‌ها براساس مواضع‌شان واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دادند. به‌عنوان مثال، ورود برخی چهره‌ها در آخرین روز ثبت‌نام در سال ۹۲ موجب شد که روز بعد قیمت دلار ۳۰ تومان از ارزش خود را از دست بدهد. فعالان ارزی باور دارند، عبور از وضعیت نااطمینانی به اطمینان نسبی موجب شده است که معامله‌گران بازار با حساسیت کمتری در این دوره نسبت به انتخابات سال ۲۹معاملات خود را انجام دهند.

 

نوسان‌های تک‌رقمی دوره ۹۶

دلار در ۵ روز ثبت‌نام نامزدها در سال ۹۶(۲۲ تا ۲۶ فروردین ماه) نوسان بالای ۵ تومان را تجربه نکرد و بیشترین میزان نوسان آن ۵ تومان بود. از آنجایی که بعضی نامزدها بعدازظهر روز ۲۶ فروردین ماه در آخرین ساعات در محل ثبت‌نام نامزدها حاضر شدند، بهتر است که روند قیمت‌ها یک روز بعد از اتمام مهلت ثبت‌نام نامزدها نیز بررسی شود. در این شرایط، بیشترین نوسان دلار به ۷ تومان خواهد رسید. انحراف معیار قیمت دلار نیز در این بازه ۶ روزه به ۱/ ۳ تومان رسید که در مجموع بسیار کمتر از سال ۹۲ بود.

 

در دوره ثبت‌نامی یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری(۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۹۲)، دامنه نوسانات دلار بسیار بیشتر بود، به‌طوری که قیمت دلار یک‌بار نوسان ۳۰ تومانی را تجربه کرد و یک روز بعد از پایان دوره ثبت‌نام نیز حتی یک نوسان ۳۰ تومانی دیگر را تجربه کرد. به‌طور کلی میزان نوسانات نیز در آن دوره بالاتر بود، به‌طوریکه انحراف معیار این ارز با احتساب یک روز بعد از پایان ثبت‌نام‌ها به ۶/ ۱۶ تومان رسید. با توجه به این موضوع می‌توان گفت بیشترین میزان نوسان دلار در سال ۹۶، بیش از ۴ برابر از سال ۹۲ کمتر و میزان انحراف معیار نیز حدود ۵ برابر کمتر بود. باید دید در ادامه مراحل انتخابات سال ۹۶ بازار همچنان حساسیت چندانی به انتخابات نشان نخواهد داد یا واکنش‌ها بیشتر خواهد شد. در سال ۹۲ زمانی که اسامی نامزدهای تعیین صلاحیت‌شده اعلام شد، قیمت دلار نوسان ۵۰ تومانی را تجربه کرد.

 

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,بازار دلار

 

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش