شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۸۷۷
اخبار فلزات، طلا و ارز

لحظه به لحظه با بازار ارز/ قیمت دلار و قیمت سکه در صرافی ها

قیمت دلار و سکه در بازار (چهارم اردیبهشت ۹۷) / نقش سامانه نیما در مبادلات ارزی

قیمت دلار و قیمت سکه چهارم اردیبهشت 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

دیروز فضای ارزی کشور با بمباران خبری مواجه شد و بخشی از وضعیت بازیگران بازار را تعیین تکلیف کرد. مهم‌ترین خبر انتقال فضای معاملاتی ارز به دنیای مجازی با هدف «متشکل بودن معاملات» و «تمرکز» بود. هدفی که در چهره سامانه ارزی جدید بانک مرکزی با عنوان «نیما» (نظام یکپارچه معاملات ارزی) تجلی یافت. این سامانه را می‌توان به‌عنوان راسته مجازی تبادلات ارزی توصیف کرد. با راه‌اندازی این سامانه، متقاضیان و عرضه‌کنندگان ارز در یک محیط الکترونیکی با واسطه‌گری صرافان سفارش‌ها و پیشنهادهای خود را به ثبت می‌رسانند. سامانه‌ای که اگر مکانیزم بازار در آن به رسمیت شناخته شود می‌تواند «کارآیی»، «شفافیت»، «تمرکز» و «مکانیزم سیاست‌گذاری ارزی» را وارد ریل بهینه‌تری کند. سیف و نهاوندیان راه‌اندازی سامانه جدید را پاسخی به دغدغه رئیس‌جمهور درخصوص مکانیزم نامطلوب معاملات ارز در سال‌های اخیر اعلام کردند. روحانی قبلا از وضعیت ارزی در چهار سال گذشته انتقاد کرده بود. خبرهای دیگر ارزی، انتشار دستورالعمل‌های مربوط به تخصیص یارانه ارزی برای دارو و کالاهای اساسی و چگونگی هدایت ارز صادرکنندگان به چرخه ارزی را دربرمی‌گیرد. کارکرد سامانه نیما و این دو بخشنامه در سه گزارش جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است. 

 

سامانه نیما از دیروز به‌منظور شفاف‌سازی معاملات با یک مکانیزم متمرکز و الکترونیکی راه‌اندازی شد. مکانیزم این سامانه به‌گونه‌ای است که از طریق آن چهار گروه «متقاضیان ارز»، «عرضه‌کنندگان ارز»، «واسطه‌های معاملات ارزی» و «سیاست‌گذار پولی» قادر به انجام عملیات مورد هدف خود در یک چارچوب متمرکز و شفاف‌تر و با عملکردی بهینه‌تر خواهند بود. در شرایط فعلی وجود سامانه‌ای مانند « نیما» به نظر ضروری می‌رسید اما در ادامه وجود یک بازار رقابتی به شفافیت بیشتر بازار ارز کمک می‌کند. در سمت عرضه‌کنندگان، صادرکنندگان کالاها و خدمات حضور دارند که در یک محیط شفاف عملیات مورد هدف ارزی خود را در سامانه انجام می‌دهند. به‌دنبال راه‌اندازی سامانه مذکور، تجار عرضه‌کننده ارز، عملیات ارزی خود را در سامانه به ثبت می‌رسانند.  در فرآیند ثبت عملیات، عرضه‌کننده ارز در گام اول منشأ ارز خود را تعیین خواهد کرد. سپس نوع و مقدار ارز مورد هدف خود را به ثبت می‌رساند. از این طریق ارز صادرکنندگان با یک مکانیزم الکترونیکی و بر مبنای شفافیت اطلاعات به این سامانه معرفی می‌شود. علاوه‌بر این، عرضه‌کننده ارز، نحوه ثبت فروش خود را در دو حیطه نوع مشاهده‌کنندگان و محدوده زمانی مشاهده عملیات انتخاب می‌کند؛ به‌طوری‌که درخصوص اینکه متقاضی و مشاهده‌کننده ارز چه کسی باشد، عرضه‌کننده ارز انتخاب‌های کنترل شده‌ای دارد. به واسطه همین عرضه کنترل شده، انگیزه عرضه‌کنندگان ارز برای هدایت ارز خود به سمت این سامانه تقویت خواهد شد. به‌علاوه عرضه‌کنندگان درخصوص مدت زمانی که پیشنهاد فروش خود در سامانه باز باشد، نیز قدرت انتخاب دارند.

 

دومین بازیگر این سامانه که عمدتا نقش واسطه‌ای را ایفا می‌کنند، صرافان هستند. صرافان، به‌عنوان یک واسطه بین عرضه‌کنندگان ارز و متقاضیان ارز، معاملات ارزی را عملیاتی و رصد خواهند کرد. به‌طوری‌که در مرحله اول، از طریق سامانه مذکور، معاملات پیشنهاد شده از سوی عرضه‌کنندگان ارز را با جزئیاتی از قبیل میزان ارز، نوع ارز و محدوده زمانی باز بودن معاملاه مشاهده می‌کنند. صرافان در گام دوم، تقاضای ارز متقاضیان را مشاهده و با لحاظ عرضه صادرکنندگان، معاملات را به نقطه فروش خواهند رساند. به عبارت دیگر، صرافان وظیفه انتقال منابع در حساب‌های خارج از کشور به مصارف تعیین شده توسط واردکنندگان را برعهده دارند. نقش شبکه صرافی‌ها در سامانه مکمل نقشی است که بانک‌ها ایفا می‌کنند.  

 

در ضلع سوم این سامانه، متقاضیان ارز قرار دارند که واردکنندگان کالا‌ها و خدمات از کشور‌های خارجی هستند. متقاضیان، ارز مورد نیاز خود را در سامانه بسته به شرایط مورد هدف به ثبت رسانده و پس از گذشتن سفارش خرید از صافی واسطه‌ها، معامله موردنظر صورت می‌گیرد. درخصوص متقاضیان، از این حیث که معاملات ارزی در این سامانه به‌صورت متمرکز و شفاف صورت می‌گیرد، متقاضیان با هزینه‌های زمانی و پولی کمتری درخصوص تامین ارز مورد نیاز خود مواجه خواهند بود. با معرفی سامانه جدید خرید و فروش ارز، سیاست‌گذار ارزی به‌عنوان رگولاتور بازار ارز، کنترل بیشتری در بازار ارز خواهد داشت. بهبود وضعیت این بازیگر را در سیستم جدید از سه طریق می‌توان دنبال کرد. اولین عامل این است که متمرکز بودن سیستم باعث شده تا هزینه‌های کنترلی سیاست‌گذار درخصوص برطرف‌کردن نیازهای ارزی بازار کاهش یابد؛ به‌طوری‌که در سیستم جدید سیاست‌گذار تسلط بیشتری روی پیش‌بینی منابع و مصارف ارزی خواهد داشت. دومین عامل نشان‌دهنده بهبود وضعیت سیاست‌گذار این است که می‌تواند با اعمال محدودیت‌ها در حوزه نرخ ارز، دامنه آزادی ارز، اولویت‌های معاملاتی و سقف مصارف ارزی، کنترل خود را روی بازار بیشتر کند. سومین عامل نیز بهبود روند سیاست‌گذاری است. با راه‌اندازی سامانه مذکور، سیاست‌گذار قادر خواهد بود بازار را به‌صورت آنی رصد و سیاست‌های لازم را با کارآیی بیشتری پی‌ریزی کند.

 

سقوط سکه به مرز پایین‌تر

روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی با ثبت رکوردی کاهشی از مرز یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد. در سومین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی ۲۷ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۷۹۵ هزار تومان رسید. این بیشترین میزان افت فلز گرانبهای داخلی از ۲۲ فروردین بود و قیمت سکه را به کمترین میزان از ۲۷ فروردین رساند. سکه در سومین روز اردیبهشت دومین افت متوالی خود را پشت‌سر گذاشت تا برخی از معامله‌گران از تغییر انتظارات در این بازار سخن بگویند. به گفته این دسته، حجم سکه زیادی با سررسید یک ماهه به فروش رفته است، در نتیجه از نظر آنها، ورود بخشی از سکه‌های یاد شده به بازار می‌تواند قیمت‌ها را به شدت تحت‌تاثیر قرار دهد و فشار عرضه قیمت را در مسیر نزولی قرار دهد. با این حال، عده دیگری از معامله‌گران، افت بهای سکه در بازار داخلی را به متغیرهای جهانی نسبت می‌دهند. 

 

ه باور آنها، نزول بهای اونس در بازارهای جهانی به زیر هزار و ۳۳۰ دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر یکی از عواملی بود که عرضه سکه را بالا برد. به گفته یکی از بازیگران، برخی معامله‌گران داخلی تصور می‌کنند، با کاهش تنش بین کره‌شمالی و آمریکا راه اونس برای افزایش قیمت دشوار خواهد بود. در این میان، عده‌ای افت بهای دلار در بازار غیررسمی را در نزول سکه اثرگذار دانستند. به گفته برخی فعالان، روز دوشنبه بهای دلار در بازار آزاد داخلی و در میان دلالان نوسان چندانی نداشت؛ براساس گزارش‌های برخی کانال‌های اطلاع‌رسانی، روز گذشته دلار در میان دلالان در محدوده ۵ هزار و ۴۱۰ تا ۵ هزار و ۴۲۰ تومان قرار داشت. در این میان، قیمت این ارز در بازارهای همسایه از جمله هرات افغانستان با کاهش مواجه شد و به محدوده ۵ هزار و ۳۰۰ تومان وارد شد. باید دید بازار در روز جاری چه واکنشی به آغاز به کار سامانه نیما از خود نشان خواهد داد. سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) با هدف تسهیل تامین ارز برای خریداران و فروشندگان ایجاد شده است. سامانه نیما امکان رصد لحظه‌ای بازار ارز را برای سیاست‌گذار فراهم کرده و اجازه مداخله موثر حاکمیتی را در این بازار می‌دهد.

 

۱۵:۰۰ ۰۴ اردیبهشت ۹۷

فروش دلار۵۵۰۰ تومانی در بازار آزاد

نرخ هر دلار آمریکا در بازار آزاد تا سقف۵۵۰۰ و هر یورو تا ۶۸۰۰ معامله می‌شود که نسبت به روزهای اخیر افزایش چندانی نداشته است.

برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید.

۱۱:۳۰ ۰۴ اردیبهشت ۹۷

قیمت فروش سکه و طلا در بازار آزاد

 

قیمت دلار و قیمت سکه چهارم اردیبهشت 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۰:۵۰ ۰۴ اردیبهشت ۹۷

تعیین نرخ ارز از سوی بانک مرکزی

ارزش ۲۹ ارز در بازار بین بانکی روند نزولی به خود گرفت و ۲ ارز با افزایش قیمت همراه شدند.

اینجا را کلیک کنید.

۱۰:۱۰ ۰۴ اردیبهشت ۹۷

 قیمت طلا به ۱۳۲۵ دلار رسید 

قیمت طلا پس از ۳ جلسه کاهش، امروز با ۰.۱ درصد کاهش به ۱۳۲۵ دلار و ۸۱ سنت رسید. این رقم فاصله چندانی با پایین ترین رقم ۲ هفته گذشته یعنی ۱۳۲۱ دلار و ۸۱ سنت که روز دوشنبه به ثبت رسید ندارد.قیمت هر اونس طلای آمریکا نیز امروز با ۰.۳ درصد افزایش به ۱۳۲۷ دلار و ۸۰ سنت رسید.جان شارما، اقتصاددان نشنال بانک استرالیا گفت: «طلا با توجه به نقطه نظرات مختلف در زمینه خودداری از پذیرش ریسک دارد بالا و پایین می شود....ریسک پذیری بیشتر موجب کاهش قیمت طلا می شود. ما احساس می کنیم که در کوتاه مدت شاهد کاهش بیشتر قیمت طلا خواهیم بود.»وی افزود: «(تقویت) ارزش دلار، موجب گران شدن طلا برای خریدارانی می شود که از ارزهای غیردلاری استفاده می کنند. ضمن اینکه افزایش بازدهی اوراق قرضه دولت آمریکا موجب بالا رفتن هزینه فرصت سرمایه گذاری در بازار طلا می شود که این عامل نیز موجب کاهش اشتها برای سرمایه گذاری در بازار طلا می شود.»

۰۹:۴۰ ۰۴ اردیبهشت ۹۷

مجوز صرافی‌ها برای تامین نیازهای خُرد/ تعیین اجرت انتقال ارزی

مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی گفت: فعلا به صرافی های مجاز اجازه داده شده به عنوان خریدار از طریق سامانه نیما نیازهای ارزی خُرد مردم را تامین کنند.این مقام مسئول در بانک مرکزی با اشاره به اینکه پیش بینی های لازم برای تامین ارزهای خدمتی مانند ارز مسافرتی، دانشجویی، درمانی و ... در سامانه نیما انجام گرفته است، گفت: فعلا به صرافی های مجاز اجازه داده شده دو کار اصلی را انجام دهند یکی اینکه در زمانی که بانک های ما به هر دلیل نمی توانند کار انتقال ارز را انجام دهند آنها از ظرفیت خودشان برای انتقال ارز استفاده کنند و دوم اینکه به عنوان خریدار در سامانه نیما می توانند ارزهای خرد مورد نیاز مردم را تامین کنند.زمان زاده افزود: سامانه نیما همه معاملات ارزی را رصد و مدیریت می کند و همین باعث شفافیت تجارت می شود که در نهایت به تجارت و بازار ما کمک خواهد کرد. وی گفت: سامانه نیما هزینه های مبادلاتی صادرکنندگان و وارد کنندگان را کاهش می دهد.

۰۹:۰۰ ۰۴ اردیبهشت ۹۷

دلایل توقف پیش فروش یکماهه سکه

دبیرکل بانک مرکزی با بیان اینکه جلسات حراج بابت جلوگیری از برخی سواستفاده ها متوقف شد، گفت: برخی در حراج ها نرخ بالاتر از بازار ارایه می کردند.

۰۸:۰۰ ۰۴ اردیبهشت ۹۷

بعضی‌ها ۲۵ هزار سکه يکجا خريدند

معاون اول رئيس‌جمهور با بيان اينکه همه نظام در مورد سياست جديد ارزي متحد هستند، گفت: شخص مقام معظم رهبري، رئيس‌جمهور، دولت، قوه قضائيه، مجلس و نيروهاي امنيتي با سياست جديد ارزي همراه هستند. برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش