سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۲۳۳۰
اخبار فلزات، طلا و ارز

سکه در مدار صعودی؛

قیمت سکه و قیمت دلار در بازار آزاد (۱۰ اردیبهشت ۹۷) / عوامل تاثیرگذار بر بازار ارز

قیمت دلار 10 اردیبهشت و قیمت سکه,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

در روزهایی که مسافران برای تهیه ارز مورد نیاز با مشکلاتی مواجه شده‌اند، بخشی از تقاضاهای ارزی به بازار سکه مهاجرت کرده است. در نتیجه چنین مهاجرتی، سکه ۳۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای یک میلیون و ۸۱۵ هزار تومان رسید. گزارش‌ها نشان‌دهنده آن است که در ساعات انتهایی روز قیمت‌های بالاتری نیز در بازار به ثبت رسیده است. با اینکه بانک مرکزی بین ۵۰۰ تا هزار یورو را برای هر مسافر در نظر گرفته است، عده زیادی از افراد عنوان می‌کنند که برای مسافرت خود به کشورهای خارجی به ارز بیشتری نیاز دارند. گروهی نیز ترجیح می‌دهند، ارز کشوری را تهیه کنند که قصد سفر به آن را دارند.

 

برخی مسافران همچنان عنوان می‌کنند که به ارز بیشتری برای سفر نیاز دارند و ناچارند در نهایت به بازار آزاد مراجعه کنند. در این میان، یکی از متقاضیان عنوان کرد، روز گذشته برای تهیه لیر ترکیه به بازار آزاد مراجعه کرد. او فضای بازار را به شدت امنیتی توصیف کرد و گفت، حتی برخی بازیگران رسمی به آنها اجازه ورود به داخل صرافی را نمی‌دادند.

 

 دو سناریوی مجلس برای سیاست ارزی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از دو سناریوی مجلس در مورد سیاست‌های ارزی دولت خبر داد و گفت: در صورتی که بتوانیم رویکردهای دولت و مجلس را با یکدیگر منطبق کنیم، مبنای تصمیم مجلس، توافق با دولت خواهد بود.«محمدرضا پورابراهیمی» در مورد طرح دوفوریتی کمیسیون اقتصادی مجلس برای مدیریت نظام ارزی کشور، گفت: این طرح مسکوت نیست و تصمیم‌گیری در مورد آن منوط به جمع‌بندی گزارش‌های ارسالی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی است. وی ادامه داد: کمیسیون اقتصادی مجلس پس از دریافت گزارش‌های دولت، طرح خود را با اقدامات دولت انطباق می‌دهد.نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی از اقدامات دولت از جمله «ایجاد حساب سپرده ارزی با ضمانت بانک مرکزی» و «ایجاد پرتال ارزی» مورد تایید کمیسیون اقتصادی مجلس است، اما به نبود «بازار متشکل ارزی» نقد داریم.وی گفت: «در این زمینه اگر بتوانیم با دولت توافق کنیم، مبنای ما توافق خواهد بود و با توافق مسیر را جلو می‌بریم؛ در غیر این صورت حتما برای اینکه بتوانیم بازار ارز را مدیریت کنیم طرح دوفوریتی را به صحن می‌بریم».

 

عوامل تاثیرگذار بر بازار ارز

در كلي‌ترين نگاه اقتصادي، قيمت هر كالا (ازجمله ارز) بر مبناي عرضه و تقاضاي آن‌ در بازار تعيين مي‌شود. در اقتصادي مثل ايران كه متكي به نفت است، حساسيت طرف عرضه‌ براي قيمت ريالي ارز بسيار كم است. به اين معنا كه چون ميزان عرضه‌ ارز وابسته به فروش نفت است و نيز به دليل اينكه ميزان فروش نفت كشور، توسط قيمت جهاني نفت و نيازهاي بازارهاي بين‌المللي به اين منبع طبيعي تعيين مي‌شود، ميزان ارز وارد شده به كشور به نرخ ارز ملي در آن كشور وابستگي زيادي ندارد. اما اگر به طرف تقاضا براي ارز توجه كنيم مي‌توانيم عوامل اقتصادي‌ و ساختاري‌ را شناسايي كنيم كه در سال‌هاي اخير به صورت بالقوه مي‌توانند تاثيراتي را بر بازار ارز توضيح بدهند.

 

با روي كار آمدن دولت يازدهم سياست كاهش تورم در دستور كار قرار گرفت. همزمان با كاهش چشمگير تورم در فاصله سال‌هاي ٩٢ تا ٩٦ نرخ سود بانكي هم‌راستاي تورم كاهش پيدا نكرد. عدم كاهش متناسب در نرخ سود سپرده‌ها مي‌توانست دلايلي مانند عدم ايجاد التهاب و ثبات در ساير بازارها از جمله بازار ارز داشته باشد. اين روند‌هاي دوگانه نرخ تورم و نرخ سود سپرده سبب شد كه اختلاف بين آنها زياد شده و با افزايش مراجعه سپرده‌گذاران براي سپرده‌گذاري دارايي خود در بانك‌ها، تعهد بانك‌ها براي بازپرداخت مطالبات سپرده‌گذاران‌شان بسيار زياد و فراتر از حد توان و ظرفيت آنها بشود. اين باعث شد كه يك شكاف بين طرف بدهي و طرف دارايي ترازنامه بانك‌ها به وجود بيايد و در نتيجه به صورت بي‌رويه‌اي بر حجم پول و نقدينگي در اقتصاد افزوده شود. بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه حجم پول ملي در داخل به نسبت عرضه‌ دلاري كه عمدتا ناشي از درآمدهاي نفتي است، بسيار افزايش يافت و اين خود مي‌تواند از نظر منطق اقتصادي افزايش تقاضا و به تبع افزايش قيمت ارز را توضيح بدهد. بنابراين مي‌توان گفت سياستگذاري كه هدف خود را تثبيت نرخ ارز قرار مي‌دهد، نبايد از كنترل خارج شدن اين نرخ بعد از افزايش قابل ملاحظه‌اي در نسبت حجم پول كه خود پيروي وجود مشكلات ساختاري در داخل نظام بانكي شكل‌ گرفته‌اند، متعجب شود.

 

نكته‌ ديگري كه در همين رابطه مي‌تواند از نظر سياسي نيز داراي اهميت تلقي شود آن است كه سهامداران اين موسسات بانكي كه لزوما به لحاظ سياسي با دولت هم‌راستا نبودند در بازه سال‌هاي اشاره‌شده با استفاده از همان حاشيه تفاوت بين نرخ سود سپرده و نرخ تورم منابع زيادي را جذب مي‌كردند و اين منابع را براي خود در بخش‌هايي سرمايه‌گذاري مي‌كردند يا با نرخ بالاتري به اعطاي وام از طريق آنها مي‌پرداختند و نهايتا سود عايدي از اين سرمايه يا وام‌هاي اعطايي را كه در واقع نه سودهاي واقعي كه سودهاي موهوم بودند، بين خود توزيع مي‌‌كردند. حال بعد از اتخاذ سياست بانك مركزي براي جلوگيري از ادامه فعاليت‌هاي اين موسسات و نيز دستور به كاهش دادن نرخ سود بانكي، اين صاحبان سهام بايد دارايي‌هاي به‌دست‌آمده از فعاليت خود در موسسات را در بازار ديگري «تبديل» مي‌كردند و طبق نشانه‌هايي كه وجود داشت آنها براي حفظ قدرت خريد پول احصا شده خود، بازار ارز را انتخاب ‌كردند. بنابراين باز هم از نظر منطقي هجوم اين دسته در نقش سفته‌بازان به بازار ارز نيز مي‌تواند توضيح‌دهنده از دست رفتن توان سياستگذار براي حمايت از نرخ ارز مدنظرش و التهاب و جهش نرخ در اين بازار باشد.

بنابراين به عنوان نتيجه‌ مي‌توان گفت كه در يك سطح از تحليل جهش نرخ ارز ريشه‌ در تصميم‌گيري‌هاي اقتصادي سياستگذاران داشته است و چنانچه تصميمات درست و همه‌جانبه‌اي در اين بخش گرفته مي‌شد لزوما اين بازار چنين در معرض تحريك و التهاب قرار نمي‌گرفت. اما نمي‌توان فراموش كرد كه علاوه بر ريشه‌هاي اقتصادي اين پديده، محرك‌هاي سياسي نيز چه از طريق رقابت‌هاي گروهي و جناحي و نيز چه از طريق دستخوش تغيير كردن انتظارات قيمتي و نيز ايجاد نااطميناني‌ها و شوك‌هاي تقاضا مي‌توانند عاملي باشند كه مشكلات اقتصادي توسط آن سرباز كرده و از كنترل خارج شوند. چه اينكه در اين مورد حتي نبايد نقش متغيرهاي خارجي و فضاي سياسي حال حاضر در روابط بين‌المللي را ناديده گرفت. اما بايد توجه كرد كه اشارات به اين‌گونه عوامل تاثيرگذار سياسي از طريق مبهم‌گويي‌ها بيشتر نوعي فرافكني براي فرار از مسووليت‌ها به نظر مي‌رسند و نه تلاشي براي اصلاح مشكلات.

 

سکه در مدار صعودی

در شرایطی که بازار آزاد ارز امنیتی بود، در بازار سکه، این فلز گرانبها به کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بازگشت. روز گذشته، سکه با ۳۰ هزار تومان رشد به بهای یک میلیون و ۸۱۵ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، در روزی که بازارهای جهانی تعطیل بود، دلیل رشد۵/ ۱ درصدی سکه تمام بهار آزادی را باید در عوامل داخلی جست‌وجو کرد. گروهی انتظارات برخی معامله‌گران نسبت به تصمیم ترامپ در مورد تمدید تعلیق تحریم‌ها را در رشد قیمت موثر دانستند. در این میان،گروهی نیز عنوان کردند، معامله‌گران بزرگ ممکن است سعی داشته باشند، پیش از آغاز دریافت سکه‌های پیش‌فروش، قیمت را بالا نگه دارند. آنها که سکه را در سررسید یک ماهه با قیمت یک‌میلیون و ۵۹۰ هزار تومان پیش خرید کرده‌اند؛ در‌صورتی‌که قیمت را حتی در کانال یک‌میلیون و ۷۸۰ هزار تومان نگه دارند، روی هر سکه نزدیک به ۱۲ درصد سود کسب می‌کنند. این سود با قیمت یک میلیون و ۸۱۵ هزار تومان به حدود ۱۵ درصد می‌رسد.

 

۱۵:۰۰ ۱۰ اردیبهشت ۹۷

ارز ۳۸۰۰ تومانی هم از راه رسید

عضو هیات مدیره و معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور گفت: بر اساس تصمیم ها، نرخ ارز برای واردکنندگان کالاهای اساسی مانند دارو و مواد غذایی سه هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده است.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

۱۳:۳۰ ۱۰ اردیبهشت ۹۷

التهاب اخیر بازار ارز ربطی به دارایی های سمی ندارد

ییس کل بانک مرکزی با رد تحلیل آخوندی درباره ریشه نوسانات اخیر بازار ارز، گفت: در فضای کنونی، نسخه‌ای کارامدخواهد بود که مبتنی بر تحلیل‌های صحیح و استنباط درست از سیاست‌ها و آمارها باشد.

۱۲:۳۰ ۱۰ اردیبهشت ۹۷

قیمت فروش سکه و طلا در بازار آزاد

 

قیمت دلار 10 اردیبهشت و قیمت سکه,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۰۰ ۱۰ اردیبهشت ۹۷

نرخ ارز رسمی (دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۹۷)

از ۳۹ ارز ارائه شده از سوی بانک مرکزی ارزش ۲۲ ارز روند نزولی به خود گرفت.

برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

۰۹:۰۰ ۱۰ اردیبهشت ۹۷

دلار تک‌نرخی به "پارچه" نرسید

در حالی که دولت از تأمین دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردکنندگان خبر داده است، رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه‌فروشان پارچه گفت: تا به امروز واردکنندگان دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت نکرده‌اند و برای واردات، دلار را با قیمت۵۴۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان تأمین می‌کنند.

 

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خوب
من راننده ترانزیت مسیرآسیایه میانه هستم چند سالی است که ترکمنستان به یکباره ۱۳۰۰دلار از ماشینهای ایرانی بیشتر از قبل دریافت میکند یعنی برای مسیرازبکستان ۳۰۰۰دلار نیاز هست وکسی تدبیری نکرد حالا با این وضعیت دلار بانکها شاید به مسافران وخوشگذرانان ارز بدهند ولی به رانندگانی که کارصادرات میکنند تاکنون کسی ارز نداده وخود دولت ایجاد بازارسیاه وقاچاق ارز میکند حالا ما ارزمان راازکجا تهیه کنیم سه روز پیش بار گرفتم به۱۶۵۰۰۰۰۰بعبارتی بادلار۵۰۰۰توانی۳۰۰۰دلار یعنی فقط خرج دلاری مسیر امروز باید دلار۶۱۰۰تومانی بخرم ودومیلیون ضرر کنم وبارصادرات راازجیبم روش بگذارم وبروم لعنت به مسؤلین دزدو بی کفایت
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش