جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۴۵ - ۲۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۳۹۶
اخبار فلزات، طلا و ارز

اخبار لحظه‌ای از بازار دلار و طلا / قیمت روز دلار در بازار آزاد ۹۷/۰۴/۲۰

قیمت دلار و قیمت سکه (چهارشنبه ۲۰ تیر۹۷) / دومین روز از بازار ثانویه ارز و استقبال خصوصی‌ها از این بازار

قیمت دلار 20 تیرماه 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

قیمت دلار و قیمت سکه؛ به گزارش سرپوش، روز سه شنبه، هر دلار آمریکا با رشد ۸ تومانی به نرخ ۴۳۰۱ تومان معامله شد. با وجود لمس سقف ۹ هزار تومانی دلار غیررسمی در روزهای ابتدایی تیر، در ادامه سیگنال‌های راه‌اندازی بازار ارز دوم (معامله اظهارنامه‌های صادرات غیرنفتی، معدنی، فلزات رنگی و فولادی) و شناسایی سود میان معامله‌گران بر دلار فشار آورد. به این ترتیب دلار پنج‌شنبه هفته گذشته کف ۷۷۵۰ تومانی را لمس کرد. اما شناسایی فرصت خرید در سطح مزبور و عدم شفافیت در بازار دوم ارز حبس بازه‌ای دلار در کانال ۷۷۵۰ تا ۸۲۵۰ را به دنبال داشت. روز گذشته سازمان توسعه تجارت دستورالعمل جدید واردات مقابل صادرات را اعلام کرد. شنیده‌ها حاکی از انجام محدود معاملات روز سه‌شنبه به صورت رسمی در بازار ارز دوم است. با این وجود، تشدید فشار آمریکا بر خریداران نفت ایران و تردید نسبت به مذاکرات «برجام» مانع از افت قابل‌توجه دلار است.

 

همچنین دیروز، سکه تمام بهار آزادی نه‌تنها از نزدیکی سطح ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد، بلکه با افزایش فروش‌ها حرکت به سوی مرز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را آغاز کرد. این فلز گرانبها با شکست مرز یادشده به کانال پایین‌تر رفت و ساعت ۴ بعدازظهر با قیمت ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. این قیمت ۹۵ هزار تومان کمتر از روز یکشنبه محسوب می‌شد و موجب ثبت دومین افت متوالی سکه شد.

 

بازار طلای جهانی؛ بازگشت طلا به نزدیک کف ۷ماهه

دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۴۸ دلار معامله شد. تشدید روند صعودی شاخص دلار در کنار رشد بورس‌ها افت طلا از سقف ۲ هفته (۱۲۶۵ دلار) را رقم زد. در شرایط انتظاری برای انتشار صورت‌های مالی شرکت‌ها و فروکش نسبی نگرانی‌ها نسبت به جنگ تجاری، رشد آرام بازارهای سهام در معاملات کم‌حجم رقم خورد. تشدید تنش‌های داخلی بریتانیا در مورد خروج از اتحادیه اروپا و استعفای ۳ وزیر این کشور و گمانه‌زنی‌ها از عدم رای اعتماد به ترزا می در کنار آمارهای اقتصادی نامناسب افت پوند را تشدید کرد. امری که در کنار افت یورو، روند صعودی شاخص دلار را تشدید کرد. همچنین اظهاراتی از جمله ممانعت چین در مقابل خلع سلاح هسته‌ای کره‌شمالی از سوی «ترامپ»، دیدار با ترامپ در مذاکرات سران «ناتو» و ریسک‌های ژئوپلیتیک تا حدی از طلا حمایت می‌کند.

 

استقبال خصوصی‌ها از بازار ثانویه ارز

۲۱ فروردین ماه بود که معاون اول رئیس جمهوری فرمان تک نرخی شدن ارز را صادر کرد و قیمت ۴۲۰۰ تومان به رسمیت شناخته شد و از آنجا که صرافی‌ها از مدتی قبل کنار گذاشته شده بودند، دولت هر گونه خواسته ارزی مردم را به سمت بانک‌ها هدایت کرد. هر چند که بانک‌ها نتوانستند خواسته‌های ارزی مردم را تأمین کنند و خریداران ارزی به سراغ دلالان و واسطه‌ها رفتند. این امر ادامه پیدا کرد تا اینکه در بازار آزاد قیمت ارز از ۸ هزار تومان هم عبور کرد. در این مدت کارشناسان، صاحبنظران اقتصادی و فعالان بازار سیاست ارزی دولت را زیر سؤال بردند و گفتند حرکت در این مسیر جز افزایش قیمت ارز و کوتاه شدن دست همه از ارز، هیچ نتیجه‌ای را نخواهد داشت. به همین جهت یکی از کارهایی که صورت گرفت ایجاد بازار ثانویه ارز بود. بازاری که پیش‌بینی کاهش قیمت ارز را برای اقتصاد ایران کرده است. بازار ثانویه ارز از دیروز رسماً کار خود را آغاز کرد.در این بازار تجار می‌توانند ارز خود را با نرخ توافقی معامله کنند. حال باید ببینیم این بازار توان کنترل نرخ ارز را دارد. اگر این بازار موفق عمل کند هماهنگونه که پیش‌بینی شده ارزهای انبارشده سر از بازار در خواهد آورد.

 

دلار ۸ هزار تومان قیمت خورد

 درنخستین روز معاملاتی بازار ثانویه ارز نرخ توافقی دلار ۸ هزار تومان قیمت خورد. به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، محمدمهدی رئیس‌زاده مشاور بانکی اتاق بازرگانی از اولین توافقات در بازار ثانویه ارز خبر داد و گفت: نرخ ارز روزگذشته در بازار ثانویه حدود ۸ هزار تومان بین صادرکنندگان و واردکنندگان توافق شده است. وی در ادامه گفت: در حال حاضر، بازار ثانویه فقط برای صادرکنندگان و وارکنندگان و گروه کالایی ردیف ۳ است و قرار شده که صادرکنندگان با واردکنندگان بر سر این نرخ به توافق برسند، بدون اینکه دولت در نرخ گذاری دخالتی داشته باشد. وی همچنین عنوان کرد آغاز به کار بازار ثانویه سیگنال مثبتی به بازار ارز داده و موجب شد تا ثبات نسبی بر بازار حکمفرما شود. رئیس زاده ادامه داد استمرار بازار ثانویه قطعاً ثبات را به بازار باز می گرداند. البته نقیصه ای که همچنان وجود دارد این است که تأمین ارز بخش خدمات هنوز وارد بازار ثانویه نشده و دولت برای ارز مسافرتی فعلاً تمهیدات مناسبی را نیندیشیده است.

 

استقبال بخش خصوصی

رویه جدید دولت مورد استقبال بخش خصوصی کشور است چرا که دیگر برای آنها خط کشی قیمتی وجود ندارد و از طرفی صرافی‌ها هم به‌عنوان یک رابط می‌توانند نقش آفرین باشند.هر چند که صرافی‌ها پولی را جابه‌جا نخواهند کرد اما فعالیت آنها باعث آرامش بازار خواهد شد.حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران که یکی از موافقان سیاست‌های جدید ارزی دولت است، درگفت‌و‌گو با «ایران »گفت: با حجم صادراتی ۵ میلیارد، صادرکنندگان مجاز هستند با ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما با واردکنندگان توافق کنند و ارز خودشان را به آنها بفروشند.این امر اگر درست اجرایی شود قطعاً در کنترل قیمت ارز تأثیر‌گذار است و می‌تواند باعث تشویق صادرکنندگان شود چرا که دیگر مجبور نیستند با قیمت ۴۲۰۰ تومان ارز خود را به فروش برسانند و این در حالی است که قیمت ارز در بازار آزاد فراتر از ۸ هزار تومان است.وی درباره اینکه در سیاست جدید ارزی صرافی‌ها هم دیده شدند، خاطرنشان کرد:حواله جابه‌جایی پول توسط صرافی‌ها است. صرافی‌ها پیش از این تعطیل شده بودند و حال با آنکه پولی را جابه‌جا نمی‌کنند اما قطعاً حضور آنها بسیار اثرگذار است. آنها حواله ارزی را بین صادرکنندگان و واردکنندگان رد و بدل می‌کنند.وی اذعان داشت: دولت در سالهای گذشته در مواعدی وعده تک نرخی شدن ارز را اعلام و با وجود شرایط مناسب از این اقدام امتناع کرد و در زمان نامناسب این موضوع را اجرا کرد. و باید نرخ ارز توسط مکانیزم بازار تک نرخی شود و با تعادل که توسط بازار ثانویه به دست آید می‌توان ارز را تک نرخی کرد که امیدواریم با دخالت کمتر نرخ ارز به یک رقم برسد، نه بر اساس دستور دولت که بدون توجه به بازار انجام شود.سلاح ورزی با انتقاد از ارز دولتی برای کالاهای غیر ضروری گفت: خودرو، موبایل و کالاهای آرایشی و بهداشتی که ارز دولتی دریافت کردند بازار ارز را ملتهب کردند و دولت باید روش حمایتی برای کالاهای اساسی تولید داخل در نظر می‌گرفت تا مشکل این چنینی به وجود نمی‌آمد.

 

ترس دلالان از کاهش قیمت ارز

در شرایطی که بازار ثانویه راه افتاد و صادرکنندگان می‌توانند از طریق سامانه نیما و سامانه وزارت صنعت نسبت به فروش ارز خود اقدام کنند قیمت ارز تا حدودی در مسیر کاهش قرار گرفت.البته این کاهش الزاماً به‌منزله ادامه دار بودن آن نیست.روز گذشته برخی از دلالان ارزی از ترس کاهش قیمت و ضرر هنگفت تصمیم گرفتند ارز خود را وارد بازار کنند و از طرفی خرید ارز هم روند نزولی به خود گرفت. حال برای کاهش تقاضا و عرضه ارز توسط دلالان تنها راه، اجرای درست بازار ثانویه ارز است. بازاری که مانع رانت خواهد شد. از طرفی مجتبی خسروتاج رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: گروه سه کالاهای مصرفی با ارز صادراتی قابل واگذاری از سوی صادرکنندگان است و ۱۷میلیارد دلار صادرات در این بخش انجام می‌شود.در این سازمان تصویب شد که پروانه صادراتی در سامانه نیما به شکل رقابتی به صرافان فروخته شود و صرافان برای کالاهای گروه سه، ارزهای خریداری شده از صادرکنندگان را به واردکنندگان عرضه کنند. اجازه دادیم که ارز صادراتی قابل واگذاری در سیستم بانکی انجام شود و به چرخه اقتصاد کشور بازگردد.

 

۱۵:۴۰ ۲۰ تیر ۹۷

نرخ ارز و سکه در بازار آزاد

 

قیمت دلار 20 تیرماه 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۲:۰۰ ۲۰ تیر ۹۷

نرخ پایه برای دلار توافقی حذف شد

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران از حذف نرخ پایه برای دلار توافقی در واردات کالا خبر داد و گفت: مقرر شده نرخ پایه‌ای در این زمینه تعریف نشود و صادرکنندگان و واردکنندگان با یکدیگر توافق کنند. اما عرضه این نوع دلار در بورس بهتر و شفاف‌تر بود. به گزارش ایسنا، طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته دولت سیاست‌گذاری ‌ها و تصمیم‌گیری‌هایی برای ساماندهی منابع ارزی کشور انجام داده است و در این زمینه مقرر شد تا برای کالاهای گروه اول دلار ۳۸۰۰ تومانی برای کالاهای کالاهای گروه دوم دلار ۴۲۰۰ تومانی و برای کالاهای گروه سوم دلار با نرخ توافقی بین صادر کنندگان و واردکنندگان تامین شود، در این زمینه مقرر شد تا نرخ پایه برای دلار توافقی اعلام شود و از طریق بورس کالا این دلار بین دو گروه دریافت کننده و عرضه کننده مبادله شود اما چندی بعد بورس کالا از گردونه خارج و سامانه نیما و صرافی‌ها جایگزین آن شدند. علاء میرمحمد صادقی - نایب رییس اتاق بازرگانی ایران - در این باره به ایسنا گفت: بر اساس آخرین اطلاعات و اخبار به دست آمده تعیین نرخ پایه برای دلار توافقی منتفی و مقرر شد این دلار بین صادرکنندگان و واردکنندگان به صورت توافقی مبادله شود و عرضه و تقاضا در این میان حکم‌فرما باشد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این گونه سیاستگذاری باعث ایجاد نوسان و بر هم خوردن تعادل نمی‌شود؟ گفت: به هیچ وجه این گونه نیست، چراکه صادرکنندگان نمی‌توانند به هر نرخی که بخواهند ارز خود را بفروشند. همچنین واردکنندگان باید با قیمتی این ارز را خریداری کنند که عرضه کالای وارداتی‌شان در بازار به قیمت مناسب و منطقی تمام شود. در غیر این صورت برای آنها صرفه نخواهد داشت و ارز صادرکننده روی دستش می‌ماند. میرمحمد صادقی با بیان اینکه این گونه تصمیم گیری با هدف کاهش دخالت دولت اتخاذ شده است، گفت: در ابتدا مقرر شده بود این ارز در بورس مبادله شود اما پس از آن، این تصمیم گیری تغییر کرد و مبادله‌ ارز توافقی برای کالاهای گروه سوم به سامانه نیما و صرافی‌ها واگذار شد که در واقع صرافی ها نقش واسطه را در این میان دارند. اما به نظر من مبادله ارزی از طریق بورس بهتر و شفاف تر بود، چراکه آن کسی که می‌خواست ارز خود را به واردکننده‌ای بفروشد و واردکننده نیز برای خرید و واردات کالای خود به بورس مراجعه می‌کرد همه چیز شفاف می‌شد اما مشخص نیست که چرا این تصمیم تغییر کرد!

۱۱:۳۲ ۲۰ تیر ۹۷

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد

 

قیمت دلار 20 تیرماه 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۳۰ ۲۰ تیر ۹۷

اطلاعیه بانک مرکزی در مورد بازار ثانویه ارز

بانک مرکزی از آغاز به کار بازار دوم ارز خبر داد: براساس اعلام بانک مرکزی، ساز و کار لازم برای انجام معاملات ارز بین صادرکنندگان گروه ۲۰ درصدی براساس تقسیم بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت، صرافان مجاز و واردکنندگان کالاهای دارای اولویت سوم وزارت صمت نهایی شده و فعالیت بازار دوم ارز آغاز شده است. این معاملات به دوطریق قابل انجام است: *خرید و فروش ارز و امتیاز واردات به صورت توافقی؛ و خرید و فروش ارز و امتیاز واردات در سامانه نیما. *در روش اول که خرید و فروش ارز و امتیاز واردات به صورت توافقی است صادرکننده به صورت توافقی، ارز و امتیاز واردات خود را با استفاده از سامانه جامع تجارت ایران به واردکننده واگذار می کند و واردکننده کالاهای اولویت سوم پس از طی مراحل ثبت سفارش، تشکیل پرونده در بانک عامل و اظهار کالا به گمرک، نسبت به واردات اقدام می کند. *این روش از روز چهارشنبه ۱۳ تیرماه اجرایی شده است. *در روش دوم که خرید و فروش ارز و امتیاز واردات در سامانه نیماست صادرکننده به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما اقدام می کند و در طرف مقابل، صراف با توجه به درخواست های خرید ارز موجود بابت واردات ثبت سفارش شده با اولویت سوم، به خرید ارز با نرخ اعلام شده اقدام می کند. پس از خرید و تسویه با صادرکننده، صراف بایستی به فروش ارز خریداری شده به متقاضی خرید ارز (واردکننده) برای واردات ثبت سفارش شده اولویت سوم اقدام کند. *این امکان نیز از دیروز در سامانه نیما فراهم شده است.

۱۱:۱۰ ۲۰ تیر ۹۷

دولت نصف ارز شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی را می‌پردازد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: * دولت ۵۰ درصد ارز مورد نیاز شرکت ها برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را به عنوان مشوق جدید تقبل می‌کند. * هدف آن است که حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی برای افراد و شرکت‌ها از صرفه اقتصادی برخوردار باشد و بتوانند در کشورهای مقصد به اقدام‌هایی مانند بازاریابی، امضای قرارداد، راه اندازی دفتر یا شریک یابی دست بزنند

۱۱:۰۰ ۲۰ تیر ۹۷

نرخ ارزهای رایج

 

قیمت دلار 20 تیرماه 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۰۹:۵۰ ۲۰ تیر ۹۷

سیر نزولی نرخ ارز و طلا علامت مثبت به تشکیل بازار ثانویه ارز

تابش،نماینده مجلس: در جلسه شورای پول و اعتبار گزارشی از استقرار بازار ثانویه ارز ارائه شد. به نظر می‌رسد نزولی شدن سیر قیمت ارز و طلا علامت مثبتی به این تصمیم‌گیری است

۰۹:۳۲ ۲۰ تیر ۹۷

نرخ ارز رسمی/ دلار ۴۳۱۰ تومان شد (چهارشنبه ۲۰ تیر ماه ۹۷)

ار ارز‌های ارائه شده از سوی بانک مرکزی ۲۵ ارز روند صعودی، ۱۲ ارز روند نزولی و ۲ ارز بدون تغییر کار خود را آغاز کرد.

برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

۰۹:۱۰ ۲۰ تیر ۹۷

چرا با وجود دلار ۴۲۰۰ تومانی، قیمت‌ها بالا می‌رود؟

پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران: هنگامی که فاصله زیادی بین نرخ ارز آزاد و دولتی در بازار وجود دارد، قاعدتا قیمت‌ها به سمت بالا چسبندگی پیدا می‌کند؛ به این معنی که در صورت دو یا چند نرخی شدن ارز، بازار بالاترین نرخ را در نظر می‌گیرد. به همین دلیل است که گفته می شود اگر دولت مابه‌التفاوت آن را برای اقشار آسیب پذیر به صورت یارانه نقدی و افزایش آن جبران کند، بهتر است. بهترین کاری که دولت می‌تواند برای جلوگیری از رشد نقدینگی و مهار تورم انجام دهد، ایجاد انضباط پولی، مالی و بانکی و تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر موسسات مالی و اعتباری است که در این زمینه دولتمردان هر چه سریع‌تر باید همه موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را تعطیل کنند.

۰۹:۰۰ ۲۰ تیر ۹۷

افت قیمت نفت در پی انصراف آمریکا از تحریم ۱۰۰ درصدی نفت ایران

پس از آنکه آمریکا اعلام کرد که درخواست‌های مشتریان نفت ایران برای معاف شدن از تحریم‌های جدید علیه این کشور را بررسی خواهد کرد، قیمت نفت کاهش داشت و نفت برنت بیش از یک درصد افت کرد. قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با یک دلار و ۱۰ سنت، معادل ۱.۴ درصد کاهش به ۷۷ دلار و ۷۶ سنت رسید.

۰۸:۵۰ ۲۰ تیر ۹۷

دستاورد مثبت حذف دلار

حذف دلار از مبادلات تجاري تصميم تازهاي براي اقتصاد ايران نيست. همانطور كه قبلا بانك مركزي به سازمان توسعه و تجارت اعلام كرده بود امكان ثبت‌سفارش واردات كالا با دلار امريكا در سامانه سازمان توسعه تجارت فراهم است، در حالي كه سياست دولت حذف دلار از مبادلات و استفاده از ارزهاي ديگر است. حال كه فرانسه، آلمان و انگليس، سه قدرت بزرگ اروپايي عضو توافق هسته‌اي براي حذف دلار امريكا از روابط تجاري خود با ايران توافق كرده‌اند، معتقدم اين موضوع از لحاظ تبليغاتي در عرصه بين‌الملل حركتي مثبت بوده است. زيرا در اين سال‌ها ما هر مبادله دلاري كه داشتيم، يك سر آن به امريكا ختم مي‌شد و اين موضوع به‌شدت تجارت ما را تحت تاثير قرار داده است. پيوسته گزارش‌هاي مبادلات تجاري ايران بر مبناي دلار مورد توجه امريكا قرار گرفته و طي اين سال‌ها به دليل وجود تنش‌هاي سياسي ميان ايران و امريكا، تبعات منفي تجارت ما را محاصره مي‌كرد. به همين دليل حدف دلار از تجارت با كشورهاي اروپايي به عنوان يك رويكرد در عرصه بين‌المللي بهتر بود از سال‌هاي گذشته نيز دنبال و اجرايي مي‌شد. اگرچه درآمدهاي نفتي ايران به دلار در عدم تحقق اين موضوع بي‌تاثير نيست. با توجه به اينكه فروش نفت ايران با دلار است و دريافتي‌هاي آن با دلار صورت مي‌گيرد، سياستگذاران در اين مدت به ناچار در راستاي حفظ دلار تلاش كرده‌اند. اما حال كه اين توافق از سوي اعضاي اروپايي برجام براي تجارت بدون دلار صورت گرفته، درست است كه در ظاهر روزنه‌اي اميدبخش به سوي تجارت ايران باز شده اما فراموش نكنيم تغيير ماهوي روابط تجاري ايران اتفاق نخواهد افتاد. حتي ما در مبادلات تجاري با ارزهاي ديگري مانند يورو، ين، يوآن و درهم نيز با مشكلاتي روبرو هستيم. بنابراين فقط دلار نيست كه گره گشايش روابط تجاري ما با كشورهاي ديگر است. ممكن است حذف دلار از روابط تجاري با كشورهاي اروپايي يك قدم كار را آسان‌تر از گذشته كند اما بهبود مراودات تجاري‌مان فقط در گروي تعيين يك ارز جديد نيست و حذف دلار تنها پيمودن يك قدم مثبت در مسير رونق اقتصاد است. البته باور دارم اين تصميم برجامي اثر مثبتي در اقتصاد كشور خواهد گذاشت. اما اينكه فكر كنيم چنين تصميمي صرفا مي‌تواند تمامي مشكلات اقتصاد ما را حل كند يا تغييري چشمگير در شرايط اقتصادي كشور ايجاد كند، اشتباه است و در بلندمدت بهتر است سياست‌هاي كارشناسي شده ديگري در راستاي بهبود روابط در حوزه بازرگاني اجرا كرد. حذف دلار و چرخش به سمت يورو در بازار داخلي تاثيري جزيي و كوتاه‌مدت دارد اما در بلندمدت همان نرخ يورو مي‌تواند مورد ملاك كالاها قرار گيرد.

۰۸:۳۰ ۲۰ تیر ۹۷

رد پای دلار در گرانی گوشت

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید صادرات گوشت از جنوب به‌ کشورهای حاشیه خلیج فارس و از غرب به عراق به‌خاطر افزایش قیمت دلار موجب کمبود عرضه در داخل شده است. با ممنوع شدن صادرات دام زنده از یک ماه پیش و واردات گوشت قرمز قیمت آن بین ۵ تا ۸ هزار تومان کاهش یافت اما علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید با گران شدن دلار، قاچاق دام زنده از جنوب و غرب کشور بشدت افزایش یافته است. به گفته ملکی با فروش گوشت در کشورهای همسایه و گرفتن پول آن به دلار سود خوبی نصیب قاچاقچیان می‌شود. گوشت قرمز با افزایش تقاضا در آستانه نوروز امسال روند صعودی پیدا کرد و افزایش قیمت که از نیمه اسفندماه سال گذشته شروع شد بعد از نوروز هم پابرجا ماند و شقه گوسفندی تا کیلویی ۵۵ هزار تومان هم عرضه شد. صادرات دام زنده ممنوع است : حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید برای تعدیل قیمت گوشت صادرات دام زنده از یک ماه پیش ممنوع شده و این ممنوعیت بر کاهش قیمت تأثیر‌گذار بود. به گفته ورناصری با عرضه گوشت گوسفندی شرکت پشتیبانی امور دام به میادین و فروشگاه‌های زنجیره ای و شبکه‌های مجاز قیمت هر کیلو گوشت مخلوط گوسفندی به ۳۳ هزارتومان و گوشت ران یا شقه به ۴۳ هزار تومان کاهش یافت. ورناصری می‌افزاید که گوشت عرضه شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام گوشت گوسفندی تازه است. ورناصری کاهش قیمت گوشت را از یک ماه گذشته تاکنون ۷ تا ۸ هزار تومان اعلام می‌کند. هشدار افزایش دوباره قیمت با اینکه مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام هر گونه کمبود و عرضه گوشت را رد می‌کند اما رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تأکید دارد به‌خاطر افزایش قاچاق و سود خوبی که به‌خاطر گرانی دلار نصیب قاچاقچیان می‌شود کمبود گوشت و دام زنده در میادین به چشم می‌خورد. به‌ گفته ملکی دام زنده در جنوب و از شادگان به امارات، قطر، کویت، عمان و از غرب و مرزهای باشماق، شاهین دژ و میاندواب و پیرانشهر به عراق قاچاق می‌شود. او می‌گوید عرضه گوشت در میادین کم است و به گفته خریداران، چون قاچاقچیان پول را نقد می‌پردازند عرضه‌کنندگان و فروشندگان ترجیح می‌دهند دام را به آنها بفروشند تا به متقاضیان داخلی. ملکی هم تأیید می‌کند که از ماه گذشته قیمت گوشت کاهش یافت و عدد آن را ۵ هزار تومان عنوان می‌کند. او می‌گوید انتظار ما کاهش قیمت تا ۱۰ هزار تومان بود اما با ادامه قاچاق کاهش قیمت در ۵ هزارتومان متوقف شد و از هفته پیش دوباره با افزایش قیمت مواجه هستیم. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید با توجه به در پیش بودن عید قربان ما در جلسه ای با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت هشدار کمبود و گرانی گوشت را دادیم و اگر روند قاچاق ادامه داشته باشد کمبود کاملاً احساس می‌شود. با ادامه خروج غیر قانونی دام زنده، قیمت گوشت قرمز بی‌رویه در بازار بالا می‌رود و انتظار می‌رود تدابیری برای این موضوع اندیشیده شود تا در پایان مرداد همزمان با عید قربان با کمبود دام و افزایش چشمگیر قیمت در بازار روبه‌رو نشویم. ملکی گفت: با کاهش قیمت‌ها لاشه در میادین کیلویی ۲۱ تا ۲۲.۵ هزار تومان فروخته می‌شد اما از هفته پیش قیمت لاشه به کیلویی ۲۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

 

  • 50
  • 18
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش