جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۲۹ - ۱۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۸۸۹
اخبار فلزات، طلا و ارز

نرخ ارز در کش و قوس تصویب CFT

قیمت دلار و قیمت سکه97/07/19,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 به گزارش سرپوش، روز گذشته، قیمت دلار پس از عبور مقطعی از مرز ۱۵ هزار تومانی، به سطح ۱۴ هزار تومانی بازگشت. سکه تمام بهار آزادی نیز در این روز توان افزایشی خاصی را از خود نشان نداد و به سوی کانال ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی رهسپار شد. روز چهارشنبه، دلار معاملات خود را بالای مرز ۱۴ هزار تومانی آغاز کرد؛ ولی در ادامه در واکنش به احتمال تایید لوایح مربوط به FATF در شورای نگهبان تا محدوده ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان افت کرد؛ حدود ساعت یک بعدازظهر شایعه‌ای مطرح شد که شورای نگهبان به این لوایح ایراد وارد کرده است و همین موضوع موجب شد که قیمت دلار بار دیگر در مسیر افزایشی قرار بگیرد.

 

 

یک ساعت بعد، خبر دیگری مطرح شد که مصوبه CFT در دستور شورای نگهبان نبوده و هنوز این شورا اعلام نظر نکرده است. پس از انتشار این خبر بازار آرام‌تر شد و حدود ساعت ۵ بعدازظهر دلار روی عدد ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان آرام گرفت. این قیمت ۲۰۰ تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود. در واقع دامنه نوسان در این روز بین ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان تا ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان بود. این در حالی بود که در روزهای قبل دامنه نوسان بعضا بیش از هزار تومان بود.

 

یکی دیگر از اتفاقات مهم روز گذشته، برخورد امنیتی با بعضی از دلالان بود. به گفته برخی حاضران در بازار، حدود ساعت ۳بعدازظهر دیروز، دلالان زیادی توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند، امری که موجب شد روال معاملات بر هم بخورد و لفظ‌های خرید و فروش حالت مخفی به خود بگیرد. همچنین دیروز برخی خبرگزاری‌ها از فیلتر شدن برخی سایت‌های اطلاع‌رسانی قیمت خبر دادند. در این روز، سکه تمام بهار آزادی نیز نوسانات زیادی را تجربه کرد و در دامنه ۴ میلیون و ۵۰۰ تا ۴ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان تغییرات خود را ثبت کرد. ساعت ۴ بعدازظهر، سکه ۴ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان قیمت خورد؛ این قیمت به معنای ۱۲۰ هزار تومان افت برای این فلز گرانبها بود. آخرین خبرها آن بود که پس از ساعت ۴ بعدازظهر قیمت سکه تمام بهار آزادی تا ۴ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان پایین رفت. به گفته برخی معامله‌گران فنی، سکه درصورتی‌که از مرز ۴ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان افت کند، وارد موج نزولی خواهد شد.

 

بازار طلای جهانی؛ غلبه طلا در کشاکش دلار و «قرضه»ها

هر اونس طلای جهانی ساعت ۱۶ دیروز با نوسان اندکی به قیمت ۱۱۸۷ دلار معامله شد. بهای طلا روز گذشته با عقب‌نشینی بازدهی اوراق خزانه آمریکا از اوج ۷ ساله اندکی رشد کرد. کاهش ۲/ ۰ درصدی پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از رشد اقتصاد جهانی و همچنین کم‌شدن برآوردهای این صندوق از انبساط اقتصاد آمریکا، اوراق خزانه را تحت‌الشعاع قرار داد. از طرفی، با وجود بحران بدهی ایتالیا و ضعف ماهانه تولید در بریتانیا، انتقادات مجدد ترامپ از سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو، موجب فشار بر دلار شد تا در نقطه مقابل، طلا تقویت شود. از طرف دیگر، تداوم جنگ تجاری، ضعف اقتصادهای نوظهور و بروز بحران ارزی در این کشورها، همچنان عامل حمایت از طلاست. پس از انتشار شاخص‌های مورد انتظار تولید آمریکا، اعلام سیاست‌های پولی بانک مرکزی اروپا در جلسه امروز، می‌تواند طلا را تحت تاثیر قرار دهد.

 

دید دو گانه در بازار ارز

به گفته فعالان، دیدگاه‌های دو گانه‌ای نسبت به آینده دلار در میان معامله‌گران وجود دارد. برخی باور دارند، با نزدیک شدن به بررسی لوایح مربوط به FATF در شورای نگهبان قیمت دلار در مسیر کاهشی قرار خواهد گرفت. از نظر این عده، بازار یک کاهش دیگر را در پیش‌رو دارد و پس از آن واکنش معامله‌گران نسبت به کف ۱۲ یا ۱۳ هزار تومانی، تعیین‌کننده آینده قیمت دلار خواهد بود. برخی معامله‌گران فنی باور دارند تا زمانی که قیمت دلار بالای ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد، احتمال افت آن و قرار گرفتن در موج نزولی پایین است. با این حال، این ارز از نظر آنها برای قرار گرفتن در مسیر صعودی نیاز دارد که بالای مرز ۱۵هزار و ۲۰۰ تومان قرار بگیرد.

 

در این میان، دسته دیگری از معامله‌گران باور دارند، قیمت دلار در روزهای آتی دلیلی برای کاهش بیشتر ندارد؛ از نظر آنها هر قدر به تاریخ اجرایی شدن تحریم‌های آمریکا نزدیک‌تر شویم، احتمال ورود تقاضای احتیاطی به بازار بیشتر خواهد شد. این در حالی است که عده زیادی از معامله‌گران باور دارند، اثرات خبری مربوط به تحریم‌ها و قرار گرفتن اقتصاد ایران در آن در ماه‌های گذشته در بازار پیشخور شده است. از نظر این عده بازار ارز طی ماه‌های آینده با یک مشکل مهم برای افزایش قیمت مواجه است و آن عدم کشش تقاضا برای ورود به بازار است. از نظر این عده، تقاضای زیادی در ماه‌های گذشته به بازار به بهانه‌های مختلف وارد شده است. از نظر آنها بازار برای ورود تقاضای جدید نیاز به متغیرهای افزایشی زیادی دارد. عده دیگری باور دارند، کسانی که می‌خواستند وارد بازار ارز شوند در همان شهریورماه سپرده‌های خود را از بانک خارج کردند و قیمت بالای۱۶ هزار تومان جذابیت خاصی برای سپرده‌گذاران ندارد.


حلقه گمشده مافیا ارزی 
این روزها در شرایط بازار متلاطم ارز، قیمت‌های متفاوتی را از گوشه و کنار بازار و همچنین سایت‌ها می‌شنویم. قیمتی که در فضای مجازی و شبکه‌های مختلف منتشر می‌شود با واقعیت تفاوت دارد و اصولا شایعات به این تفاوت بیشتر دامن می‌زند. اعلام نرخ‌های غیرواقعی از سوی شبکه‌های اجتماعی اوضاع بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آسیب‌رسانی به اقتصادی که این روزها حال خوبی ندارد را تشدید می‌کند.

در پس کاهش قیمت ارز شاهد هجوم بسیاری از دارندگان دلار برای فروش ارزهای‌شان بودیم تا پیش از این متضرر نشوند. حتی می‌توان گفت نوع رفتار فروشندگان هم تحت‌تاثیر التهاب و هیجاناتی بود که از فضای مجازی نشات می‌گرفت و این التهابات به نوعی تشویش اذهان عمومی محسوب می‌شود. بوده‌اند سایت‌هایی که به‌طور هم‌زمان قیمت ارز را اعلام کرده‌اند اما همان دو هم تفاوت فاحشی را در اعلام خود داشته‌اند. بسیاری از افراد هم خواسته و ناخواسته به شایعاتی که منبع موثقی ندارند دامن می‌زنند و ابهامات بیشتری را به وجود می‌آورند. دلالان هم با استفاده از کانال‌ها و سایت‌های دلالی بازار را به سمت و سوی دلخواه خود هدایت کرده و فضای غیرواقعی و دروغین را ایجاد می‌کنند که تاثیری جز بارروانی منفی بر مردم نخواهد داشت.


در این شرایط عده‌ای سودجو به تلاطم‌ها دامن می‌زند و قیمت‌های دروغین را تعیین می‌کنند. البته باید یادآور شد که جلوی فعالیت برخی از این سایت‌ها توسط شورای نگهبان گرفته و امکان ادامه کار از آن‌ها گرفته شد. تصمیم بر آن است که تمامی سایت‌ها به دقت رصد شود تا دیگر قیمت‌سازی‌های غلط بر بازار تاثیر نگذارد.

 

همکاری دلالان و سایت‌های دلالی
وقتی صحبت از فعالیت دلالان و سایت‌های اعلام‌کننده نرخ ارز به میان می‌آید نظرات مختلفی را به همراه خواهد داشت. عده‌ای می‌گویند دلالان با استفاده از این سایت‌ها در برابر نوسانات ارزی می‌ایستند و شرایط را به نفع خود کنترل می‌کنند و عده‌ای دیگر معتقد هستند که بین دلالان و این سایت‌ها حلقه‌ای وجود دارد که در این میان پنهان شده است که از طریق همان حلقه با یکدیگر فعالیت می‌کنند. مرتضی عزتی، استاد دانشگاه و اقتصاددان از ارتباط دلالان و سایت‌های اعلام نرخ ارز به «ابتکار» می‌گوید: ارتباط بین دلالان یا مفسدان ارزی با سایت‌های دلالی بسیار نامعلوم و پیچیده است. اگر این ارتباطات به صورت سازمان یافته باشد و افراد آن قصد اخلال در سیستم مالی را داشته باشند و یا خواهان ایجاد شرایط نامناسب برای اقتصاد باشند، باید توسط دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه شناسایی شوند و به تناسب مقررات با آن‌ها برخورد شود. 

 

عزتی می‌افزاید: به هرحال شرایط اقتصادی به‌گونه‌ای است که مردم را به شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهد مخصوصا صاحبان سرمایه‌ای که به دنبال استفاده درست از سرمایه‌شان در شرایط اقتصادی سالم هستند و در این موقعیت افرادی هستند که از این فضا سوءاستفاده می‌کنند و جریان و جو خاصی را برای بهره‌برداری غیراخلاقی خود به وجود می‌آورند و قطعا در قانون توصیه شده که با این افراد برخورد شود. باید بگویم شاید افراد و سایت‌های فعال در این زمینه در شبکه‌ای باشند که از خارج کشور سازمان یافته شده باشد، کسانی که خارج از مرزها اقداماتی را علیه ایران انجام می‌دهند، کاملا روشن و واضح است که تصمیم تخریب اقتصاد را دارند، در این میان ما باید در داخل کشور بیشتر توجه کنیم و توجه کنیم افرادی که هم‌جهت با این سازمان‌ها همکاری می‌کنند و حتی بعد از اینکه مجموعه سیاست‌گذاری اقتصادی اعلام کرده است که با آن‌ها برخورد می‌شود همچنان به فعالیت‌شان ادامه می‌دهند، حتما مشکلی در کارشان است و قصد تخریب فضای اقتصادی را دارند و می‌خواهند از این فضا به نفع خودشان که هم می‌تواند در داخل کشور باشد و هم در خارج از کشور استفاده کنند. به نظر من هیچ شکی در این نیست که باید با این افراد و شبکه‌ها برخورد شود و باید اصلاحاتی در عملکردها انجام شود تا اقتصاد ملی و منافع مردم بیشتر تامین شود.

 

این کارشناس اقتصادی روش‌های جلوگیری از فعالیت سایت‌های موثر در تغییر نرخ ارز را یادآور می‌شود و می‌گوید: جلوگیری از فعالیت سایت‌هایی که قیمت ارز و ارقام غیر واقعی را اعلام می‌کنند به نظر مشکل نمی‌آید. با توجه به اینکه ممکن است بسیاری از این سایت‌ها در خارج از ایران فعالیت کنند و مرجع و منبع آن‌ها در کشور نباشد، دستگیری و برخورد قانونی با آن‌ها ممکن نیست اما ما گزینه برخورد نرم‌افزاری و فیلتر کردن را داریم تا آن‌ها را از ادامه فعالیت باز نگه ‌داریم. سیستم امنیتی ما آنقدر سرعت و قدرت دارد تا بتواند با آن‌ها برخورد سریع کند. به راحتی در زمان کوتاهی با استفاده از فیلتر می‌توان جلو آن‌ها ایستاد.

 

عزتی با تاکید بر تاثیرگذاری فعالیت سایت‌های دلالی بر افراد جامعه و همچنین اقتصاد کشور می‌گوید: متاسفانه وضعیت روانی و انتضارات عمومی در چند ماه گذشته خیلی خوب نبوده است. البته با اقداماتی که دولت انجام داد و هماهنگی نهادها و رسانه‌ها در هفته‌های اخیر این وضعیت کمی بهبود پیدا کرده است و جو آرام‌تر شده است.

 

وی می‌گوید: به صورت عمومی کسانی که در بازار ارز فعالیت سفته‌بازانه می‌کنند و همچنین حضور فعال برخی افراد در شبکه‌های اجتماعی خیلی زیاد نیستند و از نظر درصد جمعیتی افراد اندکی به شمار می‌روند. جو روانی که این بازار و اخبار غیر واقعی که نشان‌دهنده بی‌ثباتی و تلاطم و افزایش نرخ‌ها در بازار است به‌ ویژه طی چند ماه اخیر اثرات بسیاری را بر مردم گذاشته است. بسیاری از این اخبار و شایعات اثر خود را گذاشته‌اند و حتی می‌توان گفت که به اوج خود رسیده‌اند اما می‌توان با سیاست‌های مناسب و هدایت و جهت دادن اخبار منتشر شده مثل دو هفته گذشته تا حدودی اثرات منفی را کاهش داد و جو پیش آمده را آرام کرد. مخصوصا الان که افراد سودجو از شرایط گذشته استفاده‌شان را کرده‌اند و کارشان تمام شده است. جو عمومی به دلیل محدودیت منابع مالی و محدود بودن انتظارات‌ علاوه ‌بر بازار ارز در فضاهای دیگر به راحتی قابل کنترل شدن است و می‌تواند در سایه سیاست‌های درست و اخبار واقعی و مثبت به سمت مناسب‌تری هدایت شود. عزتی می‌گوید: همانطور که قبلا اشاره کردم کسانی که از خارج خط می‌گیرند و قصد بر هم زدن اقتصاد را دارند اگر راه‌شان را ببندیم هرگونه که شده سعی می‌کنند که از راه دیگری این مسیر را ادامه دهند. با این وجود دولت باید به هر طریقی که می‌تواند مقابل این افراد و سایت‌ها ایستادگی کند و حتی درصورت لزوم از ابزاری مثل شورای امنیت ملی استفاده کند چون برخی از این فعالیت‌ها ضد امنیتی است و در این شرایط می‌توانند از نیروهای امنیتی هم برای آن بخش از فعالیت‌ها که آسیب‌زننده به امنیت و جو جامعه هستند استفاده کنند.

 

نرخ ارز را این ۴سایت خارج نشین بالاوپایین می کنند
ایرنا نوشت: سررشته اطلاع رسانی در بازار ارز کشور به چهار سایت و کانال در فضای مجازی بر می‌گردد. سایت‌ها و کانال‌هایی که همگی از خارج از کشور اداره می‌شوند! موضوعی که می‌تواند تبیین کننده ابعاد پنهان دیگری از جنگ ارزی شکل گرفته در این روز‌های اقتصاد ایران باشد.

با توجه به شرایط فعلی کشور، می‌توان دست چهار گروه رسانه‌ای را در فضای آنلاین فعلی بازار رصد کرد. گروه‌هایی که بر حسب اتفاق یا شاید هم به صورت کاملا برنامه‌ریزی شده، همگی در خارج از مرز‌ها قرار دارند.


۱- حلقه مثقال
مهم‌ترین گروه یا حلقه را باید حلقه «مثقال» بدانیم؛ حلقه‌ای که این روز‌ها سه سایت «مثقال»، «سبزه میدان» و «گرم» را در اختیار دارد. این حلقه کانال‌هایی به نام «قیمت لحظه‌ای دلار» با حدود ۲۰۰ هزار عضو، «مثقال» با ۱۱۰ هزار عضو در تلگرام و در اینستاگرام دو صفحه، یکی با ۱۰۳ هزار و دیگری با ۷۰ هزار دنبال‌کننده دارد. کل این مجموعه منسوب به فردی است به نام «شهنام گلشنی». او و سایتش در جریان التهابات بازار در سال ۹۰ هم در کانون توجه قرار داشتند و حتی خودش بازداشت شد. نکته جالب درباره گلشنی این است که او از بیان این که یکی از پیروان فرقه بهاییت است ابایی ندارد و گفته در دانشگاه مربوط به بهاییان کامپیوتر خوانده است.


۲- حلقه سایت طلا یا TGJU
دومین حلقه مهم، حلقه TGJU است؛ سایتی که هنوز هم در میان جمع زیادی از فعالان بازار ارز به اشتباه، به عنوان سایت رسمی اتحادیه طلا و جواهر معروف است، اما در واقع متعلق به فردی به نام «محمود فروغی» است که ظاهرا قبلا کارمند اتحادیه بوده و حالا دارد از دبی، نرخ ارز و طلا در بازار تهران را اعلام و تعیین می‌کند. این سایت کانالی با ۷۱ هزار عضو و نیز گروهی با ۳۶ هزار عضو در تلگرام دارد.


۳- حلقه پرنیان
سومین حلقه مهم که مخصوصا با اپلیکیشن خود که بیش از ۲۰ هزار نصب فعال دارد و نیز با سایت خود، در این حوزه فعال است؛ «بازار ۳۶۰» نام دارد. این اپلیکیشن و سایت متعلق به گروه رسانه‌ای به نام «پرنیان» است. خود این گروه متعلق به یک شرکت مهاجرتی به نام «کنپارس» است که در کانادا فعالیت می‌کند و مدیریت آن به عهده فردی به نام «علی مختاری» است. علی مختاری حقوق خصوصی خوانده و عضو کانون وکلای دادگستری تهران و عضو رسمی انجمن کانادایی نظارت بر مشاوران مهاجرت ICCRC است.


۴- حلقه جوانمردی
چهارمین حلقه هم با محوریت فردی به نام «علی جوانمردی» شکل گرفته که اهالی رسانه و سیاست می‌دانند مدت‌ها خبرنگار و مجری ارشد صدای آمریکا بود و حالا رسانه‌ای دارد به نام «آواتودی». جالب است که کانال او در تلگرام حدود ۱۸۵ هزار عضو دارد؛ یعنی بیش از همه کانال‌های دیگر در حوزه ارز. این گونه است که جریان اصلی تعیین نرخ آنلاین دلار در ایران با چهار ضلع «گلشنی، فروغی، مختاری و جوانمردی» در خارج از مرز‌های کشور شکل می‌گیرد که ناگفته پیداست تا چه میزان می‌تواند اطلاعات آن واقعی و پوشش آن بر تحولات بازار از سر دغدغه منافع ملی باشد. به این کانال‌ها و سایت‌ها و نرم‌افزار‌ها باید دو کانال دیگر را هم افزود که اگرچه قیمت لحظه‌ای ارز را ارائه می‌کنند، ولی اطلاعاتی درباره ادمین آن‌ها به صورت آشکار وجود ندارد. یکی «قیمت آنی ارز» با ۸۴ هزار عضو و دیگری «دلار کف بازار» با ۶۵ هزار عضو. ممکن است خواننده این گزارش البته از کانال‌های دیگری مثل «ساعت بازار»، «قیمت لحظه‌ای ارز، سکه و طلا»، «دلار و سکه کارگشا»، «آخرین قیمت» یا «تحلیل تخصصی بازار تهران طلا»، قیمت‌ها را دنبال کند. اما این کانال‌ها چندان روی روند بازار تأثیرگذار نبوده‌اند. چراکه یا تعداد اعضای کمتری دارند یا این که عملاً یک کانال تخصصی اقتصادی هستند، نه کانالی که صرفا قیمت را در بازار تعیین و گزارش کند.

 

  • 97
  • 27
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
سوال اینجاست تمام نمایندگان مجلس و دولتمردان میگویند ۳٪ معاملات در بازار آزاد صورت میگیرد.پس چرا ۹۷٪از معاملات نمیتواند به اندازه ۳٪ اثر مثبت برکاهش تورمی روی کالاها ونیازهای روزمره مردم بگذارد. البته جواب را میدهم ...چون آن ۹۷٪معاملات فقط در دست افراد رانتخوار قرار دارد که ازجان مردم و عمر مردم و سرمایه ملی به جیب خودشان و حامیان واسطه خود را پر کنند و حتی قطره ای به ملت برگردانده نمیشود.درنهایت اگرارز تک نرخی شود دیگر سوداگری آنها پایان داده میشود هیچوقت پشتیبانی نخواهد شد.
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش