پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۵۷۶
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

پدیده‌های شگفت انگیز و بسیار‌‌عجیب در زمستان (+تصاویر)

 برخی از ما از آب و هوای سرد و آلوده و رانندگی سخت زمستان شکایت می‌کنیم. بله، درست است که زمستان می‌تواند خطرناک باشد، اما می‌تواند بسیار فریبنده و زیبا هم باشد. انواع برف و یخ مناظر اطراف را در این فصل فرش می‌کنند. با این حال برخی برف‌ها از بقیه عجیب‌تر هستند. از توپ‌های اسرارآمیز یخی تا قندیل‌های یخی که زیر اقیانوس تشکیل می‌شوند، این پدیده ها بسیار عجیب و غیرعادی هستند.

 

 

ستون‌های نور

 

ستون‌های نور با رنگ‌های پاستلی و معلق در آسمان، اغلب با بشقاب پرنده‌ها اشتباه گرفته می‌شوند. کسانی که آن‌ها را در شب‌های یخ زده زمستانی مشاهده کرده اند اغلب از زیبایی آن که به نظر می‌رسد کار موجودات فضایی یا نیروهای ماورایی باشد شگفت زده شده اند. با این حال دلیل علمی نسبتا ساده ای پشت این ستون‌های نور وجود دارد.

 

آن‌ها هم مثل همه هاله‌های نور صرفا انعکاس نور از تجمع میلیون‌ها کریستال یخی هستند که نور را به سمت چشمان شما بازتاب می‌کنند. در شب‌های بسیار سرد و بدون باد، کریستال‌های یخی مسطح در ارتفاعات بالا به زمین نزدیک‌تر می‌شوند و نور چراغ‌های شهر و اتومبیل‌ها را بازتاب می‌کنند، در نتیجه یک منظره زیبای شبه فضایی از ستون‌های نور ایجاد می‌شود. آن‌ها اغلب به رنگ همان چراغی هستند که نورش را بازتاب می‌کنند به همین دلیل رنگ‌های متنوعی دارند. پدیده مشابهی هم زمانی که نور خورشید یا ماه در کریستال‌های یخ منعکس می‌شود اتفاق می‌افتد و موجب تشکیل ستون‌های ماه و خورشید می‌شود.

 

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

تشکل های برفی

 

این پدیده‌های برفی زیبا شبیه میخ‌های تیز کشنده هستند. ارتفاع برخی از آن‌ها به ۶ متر هم می رسد. از آنجا که هیچ ردی از برف در کنار این تشکل‌ها وجود ندارد، دیدن این تیغه‌ها که مانند چنگال از زمین بیرون آمده اند می‌تواند ترسناک باشد. آن‌ها از برف و یخ سخت شده در ارتفاعات بالای ۴۰۰۰ متر به وجود می‌آیند و می‌توانند در دره‌های کم عمق که برف عمیق‌تر است و پرتوهای خورشید قوی نیستند دیده شود. باتوجه به فرآیند تصعید (تبدیل مستقیم برف به بخار) در برخی قسمت‌ها که برف سریعتر تصعید می‌شود، به طور تصادفی دندانه هایی ایجاد می‌کند. به مرور زمان، رشته های بلندی از این تشکل‌های برفی ایجاد می‌شود، اما گول ظاهر زیبای آن‌ها را نخورید، چون می‌توانند مانع بزرگی برای کوهنورد‌ان باشند.

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

توپ‌های یخی

 

ساکنان روستای دورافتاده‌ای در سیبری در سال ۲۰۱۶ با پدیده عجیبیدر کنار ساحل روبرو شدند. این توپ‌های غول پیکر یخی تا ۱۸ کیلومتر کشیده شده بودند و قطرشان از یک توپ تنیس تا یک متر متغیر بود و ساحل خلیج اوب را پوشانده بودند. به نظر می‌رسید که طبیعت برای جنگ با گلوله‌های برفی آماده می‌شود. حتی بزرگان روستا نمی‌دانستند چه طور چنین اتفاقی افتاده است.

 

این توپ‌های یخی که به آن‌ها تخته سنگ‌های یخی هم می‌گویند از یخ‌های اسفنجی (مخلوط آب و کریستال‌های یخی) تشکیل شده اند. آب‌های خشن و بادهای قوی یخ‌ها را بار‌ها و بار‌ها می‌چرخانند تا توپ‌های کروی شکلی تشکیل شوند که در تماس با ماسه‌ها قهوه‌ای رنگ هم می‌شوند. امواج آرامتر باعث تخت و پنکیکی شدن این توپ‌های یخی می‌شوند. از آن جا که این گلوله‌ها تا ۲۳ کیلوگرم وزن دارند، متاسفانه نمی‌شود با آن‌ها برف بازی کرد.

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

آتشفشان‌های یخ

 

همه می‌دانند که آتشفشان چیست. نمایش باشکوه و زیبایی از قدرت طبیعت، این دریچه‌های آتشین پوسته زمین، گدازه‌های مذاب و گازهای کشنده را با فشار زیادی خارج می‌کنند. اما نوعی از آتشفشان هم وجود دارد که یخ مذاب فوران می‌کند.

 

آتشفشان‌های یخی شبیه آتشفشان‌های عادی هستند که در آن‌ها فشار زیر سطح موجب فورانی می‌شود که هم ممکن است شدید باشد و هم به شکل جریان‌های ملایم. هرچند به جای فوران سنگ‌های آتشین، گازهای یخ زده آب، آمونیاک یا متان بیرون می‌ریزند. این آتشفشان‌ها در سال ۲۰۱۶ روی پولوتون کشف شدند اگرچه قبلا درسال ۱۹۸۹ در تریتون هم دیده شده بودند. آتشفشان‌های یخی می‌توانند بسیار عظیم باشند، یکی از آن ها، ۴ کیلومتر ارتفاع و ۱۴۵ کیلومتر طول دارد.

 

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

طوفان برف همراه با رعدوبرق

 

این پدیده زمانی رخ می‌دهد که در طوفان برفی رعد و برق رخ دهد. شرایط باید کاملا مناسب باشد تا چنین چیزی اتفاق بیفتد. هوا باید به اندازه کافی سرد باشد که برف بیاید، اما لایه هوای نزدیک زمین باید گرمتر از هوای بالای آن باشد. مانند یک طوفان تندری، هوای گرم و مرطوب به سمت بالا حرکت می‌کند تا ستون‌های هوای ناپایدار ایجاد کند و سپس به شکل ابر تغلیظ شود. هنگام طوفان‌های برفی معمولی برجستگی هایی به نام برج در ابر ایجاد می‌شود، که نشان دهنده جریان هوای ناپایداری است که باعث بارندگی به شکل برف و تگرگ می‌شود. وقتی این ذرات با هم برخورد می‌کنند، رعد و برق ایجاد می‌شود.

 

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

پنکیک یخی

 

نیلوفرهای آبی یخی و عجیب سطح رودخانه را با دایره هایی که تا سه متر قطر دارند می‌پوشاند و خال خالی می‌کنند. این ورقه‌های مدور یخی شبیه پنکیک هایی هستند که تا ۱۰ سانتیمتر ضخامت دارند. وقتی برفاب روی سطح آرام آب در دماهای زیر صفر جمع می‌شود، ورقه‌های یخی به یکدیگر برخورد می‌کنند و اشکال دایره‌ای با لبه‌های برجسته در اطرافشان تشکیل می‌دهند. در آب‌های آشفته اقیانوس، ورقه‌های پنکیکی به یکدیگر فشار وارد می‌کنند و در نهایت به شکل یک صفحه یخی جامد درمی آیند. این پدیده زیبا و حیرت آور است و هرچند بیشتر در قطب جنوب دیده می‌شود، اما اگر شرایط مساعد باشد در هر جای دیگری می‌تواند ایجاد شود.

 

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

شبنم یخ زده

 

تعریف فرهنگ لغت قدیمی انگلیسی از «hoarfrost» شباهت به پرهای سفیدی از شبنم یخ زده تا ریش یک پیرمرد است. این ماده پرمانند می‌تواند درختان، برگ‌ها و بوته‌ها با یک لایه کریستال یخی بپوشاند و یک سرزمین عجایب زمستانی ایجاد کند. وقتی مولکول‌های بخار آب با برگ یا اشیای دیگری در دمای انجماد برخورد می‌کنند چگالش اتفاق می‌افتد. چگالش (تبدیل مستقیم گاز به جامد) منجر به پوششی از کریستال‌های یخی پری می‌شود. هرچه رطوبت هوا بیشتر باشد، این پوشش ضخیم‌تر است و الگوهای پیچیده‌تر و بزرگتری تشکیل می‌دهد.

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

چرخه قورباغه

 

هرچه روز‌ها کوتاه‌تر می‌شود و دمای هوا تا زیر دمای انجماد کاهش می‌یابد، حیوانات مختلف سازگاری‌های دارند که به آن‌ها کمک می‌کند از  زمستان جان سالم به در ببرند. در حالی که خرس‌ها می‌خوابند و غاز‌ها به سمت جنوب پرواز می‌کنند، قورباغه‌های درختی استراتژی جالب و منحصربفردی دارند. آن‌ها منجمد می‌شوند!

 

برخلاف بیشتر قورباغه‌ها که خودشان را زیر برکه‌های گلی عایق می‌کنند، قورباغه‌های درختی در زمین پنهان می‌شوند. بستر برگ کمی گرما برایشان فراهم می‌کند و بدنشان به سرعت خاموش می‌شود. ضربان قلب متوقف می‌شود، اندام‌ها از کار می‌افتند و خون منجمد می‌شود. در سایر موجودات زنده، انجماد با از هم گسستن ساختار ظریف سلولی به وسیله کریستال‌های یخ به بافت‌ها آسیب می‌زند. این سلول‌ها آب خود را از دست می‌دهند و دیگر قادر به کار نیستند.

 

قورباغه درختی با تولید مقدار زیادی گلوکزکه به عنوان ضدیخ عمل می‌کند و انتقال آن به سلول هایش از این تهدید جلوگیری می‌کند. سطح اوره هم افزایش می‌یابد و باعث حفاظت بیشتر می‌شود. در حالی که سلول‌ها خودشان یخ نمی‌زنند، آب پوست، چشم و مولکول‌ها یخ می‌زند و قورباغه به شکل یک بلوک جامد درمی آید. هنگام بهار یخ حیوان از درون باز می‌شود، قلب و شش‌ها فعالیت خود را آغار می‌کنند و قورباغه به زندگی دوباره خود ادامه می‌دهد.

 

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

سوراخ آسمان

 

به نظر می‌رسد یک مشت غول پیکر ابر‌ها را شکافته و یک حفره بزرگ در وسط آسمان ایجاد کرده است. سوراخ‌های آسمانی وقتی اتفاق می‌افتند که آب و هوا کاملا مناسب باشد. قطرات ریز آب در ابر‌ها باید در دمای زیر صفر باشند، اما آنقدر سرد نباشند که تبدیل به برف شوند. قطرات ابر به طور عادی یخ نمی‌زنند و به قطرات آب بسیار سرد تبدیل می‌شوند. در نهایت، برخی از آن‌ها به یخ تبدیل می‌شوند و واکنش زنجیره‌ای یخ زدن بقیه بخار‌ها شروع می‌شود. قطراتی که به یخ تبدیل نمی‌شوند تبخیر می‌شوند و حفره‌ای در وسط ابر‌ها ایجاد می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که عبور هواپیما باعث آغاز فرآیند انجماد می‌شود. وقتی هواپیما‌ها در میان ابر‌ها پرواز می‌کنند، هوا سرد می‌شود و قطرات ابر منجمد می‌شوند.

 

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

 

قندیل‌های یخی مرگ

 

این قندیل‌ها در اقیانوس تشکیل می‌شوند و به همان اندازه که زیبا هستند مرگبارند. یخ دریایی در هوای بسیار سرد قطب شمال و جنوب تشکیل می‌شود. نمکی که از یخ خارج می‌شود شوری آب را بیشتر می‌کند و دمای انجماد آن را کاهش می‌دهد. غلظت هم افزایش می‌یابد. این آب نمکی یخ نمی‌زند و در اعماق گرم‌تر اقیانوس فرو می‌رود و باعث می‌شود آب‌های اطرافش یخ بزنند و قندیل‌های یخی ایجاد کنند. آن‌ها شبیه کاکتوس‌های وارونه شیشه‌ای و فق العاده ظریف هستند و با کوچکترین برخورد آفتاب می‌شکنند.

 

پدیده های زمستانی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

 

bartarinha.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش