پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۳۰۰۱۵۳

ترفندهای مفید و موثر برای از بین بردن جای جوش و آکنه

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

جوش زدن یکی از بدشانسی‌های زندگی است که قرمزی و التهاب آن به اندازه کافی آزاردهنده و ناراحت کننده است اما گاهی این مشکل، ادامه پیدا کرده و به یک جای جوش دائمی تبدیل می‌شود. اگر جوش‌ها و آکنه‌ها به موقع درمان شوند و از بدتر شدن آن‌ها جلوگیری شود معمولا عارضه‌ای به جای نمی‌گذارند اما گاهی به علت عدم درمان به موقع و یا شدید بودن جوش، جای جوش در محل باقی می‌ماند و تا مدت‌ها (و گاهی هرگز) از بین نمی‌رود و جای جوش یا اسکار به جای می‌گذارد. آیا این اسکارها یا جوشگاه‌ها قابل درمان هستند؟ در این مقاله شما را با همه روش‌ها و ترفندهایی که در درمان جای جوش موثر هستند آشنا خواهیم کرد تا بتوانید بر اساس شدت مشکل خود نسبت به درمان آن اقدام کنید.

چرا دچار آکنه می‌شویم؟

واضح است که جای جوش پس از جوش زدن به وجود می‌آید و اگر جوش نزنیم از جای جوش و اسکار هم خبری نخواهد بود و از آن جایی که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، پیشگیری از جوش زدن نیز مشکل جای جوش را برای همیشه حل خواهد کرد. اما قبل از هرچیزی باید بدانیم که جوش‌ها چرا به وجود می‌آیند؟ اگر علت جوش‌های خود را بشناسید بالطبع درمان آن نیز ساده‌تر خواهد شد. آکنه و جوش به چند دلیل اصلی رخ می‌دهد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

ژنتیک: آکنه ریشه ژنتیکی دارد و شما باید در این مورد پدر و مادر خود را مقصر بدانید که این ژن‌ها را به شما منتقل کرده‌اند! یعنی اگر پدر و مادر شما مستعد آکنه باشند احتمال این که شما هم دچار آکنه شوید بسیار زیاد است و همان طور که واضح است برای این علت آکنه کار خاصی نمی‌توان انجام داد.

هورمون‌های جنسی: تستسترون، استروژن و پروژسترون هورمون‌هایی هستند که تاثیر زیادی روی وضعیت پوست دارند و همین عدم تعادل در پوست باعث بروز آکنه می‌شود. این عدم تعادل در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی شدیدتر می‌شود و مشکلات پوستی مختلفی مثل آکنه را موجب می‌شود. پس اگر هر ماه دچار آکنه می‌شوید باید بدانید که علت جوش‌های شما هورمونی است چون با تغییر سطح هورمون‌ها میزان چربی ترشح شده در پوست افزایش می‌یابد و در کنار عوامل دیگر مثل باکتری‌ها و التهاب پوستی به بروز آکنه به خصوص آکنه های کیستی منجر می‌شود.

هورمون‌های استرس: حتما شما هم این تجربه را داشته‌اید که پس از قرار گرفتن در موقعیت‌های استرس‌زا و عصبی (مثل فصل امتحان، مصاحبه کاری و …) دچار جوش‌های متعدد شده‌اید. این نوع جوش‌ها ریشه در هورمون‌هایی دارند که هنگام استرس ترشح می‌شوند، هورمون کورتیزول مهم‌ترین این هورمون‌ها است که میزان حساسیت بدن را افزایش داده و باعث بروز آکنه می‌شود.

رژیم غذایی: مشخص کردن این که کدام غذاها باعث ایجاد جوش می‌شود ممکن نیست چون این مساله به بدن شما و حساسیت آن به مواد خاص وابسته است. اما به طور کلی رژیم‌های غذایی پرقند فاکتورهایی را در خون به وجود می‌آورند که تولید چربی را در پوست افزایش داده و باعث بروز آکنه می‌شوند. پس شکر زیاد و غلات فرآوری شده و هر چیزی را که می‌دانید بدنتان به آن آلرژی دارد کنار بگذارید تا از بروز آکنه جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: فواید ماسک زغال

موادی که باعث بسته شدن روزنه‌های پوست می‌شوند: برخی از کرم‌ها و مواد آرایشی و بهداشتی خاصیت کومدون زایی دارند یعنی روزنه‌های پوست را مسدود کرده و باعث جوش می‌شوند. این کرم‌ها و محصولات آرایشی معمولا حاوی روغن‌های سنگینی هستند که به پوست فشار آورده و باعث این مشکلات می‌شوند پس همیشه سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که عبارت “غیرکومدون زا” روی آن درج شده باشد.

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

درمان‌های خانگی برای از بین بردن جای جوش

هرچقدر هم که از بروز آکنه جلوگیری کنید باز ممکن است این مشکل دامن شما را بگیرد و پس از آن هم این امکان وجود دارد که به جای جوش دچار شوید. در این شرایط برای درمان جوش صورت کارهای مختلفی می‌توان انجام داد که درمان‌های خانگی بی‌ضررترین و ملایم‌ترین و کم هزینه‌ترین آن‌ها هستند و برای اسکارهایی که زیاد بزرگ و عمیق نیستند تاثیر خوبی خواهند داشت.

آب لیمو: لیمو حاوی مقادیر زیادی ویتامین سی است که تولید کلاژن را در پوست افزایش می‌دهد و برای مشکلاتی که پس از التهاب در پوست به وجود آمده است مثل لک و جای جوش، بهترین درمان به شمار می‌رود. برای استفاده از این درمان خانگی، مقدار مساوی آب لیموی تازه و آب را با هم مخلوط کنید و با یک پنبه روی نقاطی که دچار اسکار و لک هستند بمالید و پس از ده دقیقه بشویید. این کار را دوبار در روز انجام دهید.

زردچوبه: زردچوبه حاوی آنتی اکسیدان‌ها و مواد ضدالتهابی است که به درمان سریع‌تر جای جوش کمک می کنند و این ماده در کنار آب لیمو می‌تواند بهترین درمان خانگی برای جای جوش باشد. برای این کار مقدار مساوی زردچوبه را با آب لیمو مخلوط کنید تا خمیری شود سپس با پنبه روی نقاط مورد نظر بمالید و پس از ده تا بیست دقیقه بشویید. این کار را یک بار در روز انجام دهید.

عسل: عسل خاصیت ضدباکتری و ضدالتهاب دارد و اگر به عنوان ماسک صورت به کار رود خواص مفید آن در درمان سریع‌تر اسکار موثر خواهند بود. شما می‌توانید عسل را با کمی آب یا آب لیمو رقیق کرده و برای تاثیر بیشتر کمی زردچوبه هم داخل آن بریزید و به عنوان ماسک صورت به کار ببرید تا لکه‌های قرمز و قهوه‌ای ناشی از جوش هرچه زودتر از بین بروند.

محصولاتی که در درمان جای جوش موثر هستند

در شرایطی که جای جوش نسبتا بزرگ و عمیق باشد درمان‌های خانگی تاثیر زیادی نخواهند داشت و شما به درمان‌های دارویی نیاز پیدا خواهید کرد. توجه داشته باشید که هر نوع درمان دارویی باید با تجویز پزشک صورت گرفته و با توصیه او مصرف شود. در این بخش با سه مورد از محصولاتی که در درمان اسکار و لک پوستی موثر هستند آشنا خواهید شد.

محصولات ضد لک: محصولاتی که حاوی مواد ضد لک باشند مثل هیدروکینون و آنتی اکسیدان‌هایی مثل ویتامین C و E که خاصیت روشن کنندگی دارند می‌توانند لکه‌های پوستی را به خوبی درمان کرده و نقاط رنگی به جای مانده از آن‌ها را از بین ببرند. در کنار این ترکیبات ضد لک، مواد لایه بردار مثل اسیدهای میوه هم بازسازی پوست را تسریع کرده و به درمان بهتر جای جوش کمک می‌کند.

محصولات حاوی رتینول و مشتقات آن: محصولاتی که حاوی رتینول هستند می‌توانند اسکار و زخم به جا مانده از جوش را کاملا درمان کنند چون رتینول هم خاصیت لایه برداری دارد و می‌تواند قسمت‌های آسیب دیده پوست را پاک سازی کند و هم این قابلیت را دارد که تولید کلاژن را در لایه‌های زیرین پوست تقویت کند و پوستی شاداب و صاف به وجود آورد.

کرم‌های سی‌سی: این کرم‌ها نوعی کرم آرایشی محسوب می‌شوند که نام آن‌ها مخفف عبارت Color Corrector است یعنی این کرم‌ها رنگ پوست را تصحیح می‌کنند. بیشتر کرم‌های سی‌سی حاوی موادی هستند که از پوست حفاظت کرده و التهاب موجود در آن را نیز درمان می‌کنند. پس اگر از یک کرم سی‌سی مناسب به عنوان یک کرم روزانه استفاده کنید به تدریج شاهد محو شدن جاهای جوش روی صورت خود خواهید بود.

جوش صورت,درمان جای جوش,علت آکنه صورت

درمان‌های کلینیکی برای جای جوش

بهترین راه برای درمان جای آکنه و جوش مراجعه به پزشک متخصص است که با درمان‌های دارویی و گاهی کلینیکی می‌تواند این مشکل شما را به کلی از بین ببرد. روش‌های کلینیکی مختلفی برای درمان جای جوش وجود دارد که در این بخش با بهترین و موثرترین آن‌ها آشنا خواهید شد.

پیلینگ شیمیایی: پیلینگ شیمیایی بهترین روش درمانی برای لک‌های قرمز و قهوه‌ای ناشی از جوش است چون در این روش سطح مرده پوست که دچار تغییر رنگ شده از بین می‌رود و لایه زیرین آن که سطح یکدست و یکرنگی دارد بیرون می‌آید. در این روش از موادی مثل رتینول استفاده می‌شود. البته پیلینگ برای پوست‌های روشن موثرتر است و در پوست‌های تیره ممکن است باعث لک شود.

لیزر: کاربردهای بی‌شماری برای لیزر وجود دارد و از بین بردن جای جوش هم یکی از آن‌ها است. این روش درمانی می‌تواند اسکارهای عمیق را هم کمرنگ‌تر کرده و درمان کند. واضح است که درمان جای جوش با لیزر یک روش پیچیده و تخصصی است که باید توسط پزشک متخصص انجام شود و نوع لیزر هم باید مناسب نوع و رنگ پوست شما و مشکلی که با آن درگیر است انتخاب می‌شود.

سابسیژن و فیلرهای پوست: اسکارهای عمیق که نقاط فرورفته‌ای را روی پوست به جا می‌گذارند با روش سابسیژن درمان می‌شوند. در این روش لایه رویی پوست برداشته شده و با فیلر جایگزین می‌شود تا سطح پوست نسبتا صاف و یکدست شود. این روش درمانی نسبتا دشوار است و تحت شرایط بسیار خاصی انجام می‌گیرد.

redmag.ir
  • 16
  • 12
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
دنی آلوز بیوگرافی دنی آلوز؛ مدافعی با چهره منفی

تاریخ تولد: ۶ مه ۱۹۸۳

محل تولد: ژوازیرو، باهیا، برزیل

حرفه: فوتبالیست

پست: دفاع راست

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش