جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۴۰۰۰۴۳

چگونه از مرگ تدریجی سلول های مغز پیشگیری کنیم؟

مرگ سلول های مغز,سلامت مغز,پیشگیری از آلزایمر
وقتی با یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود که به آلزایمر مبتلا شده است در ارتباط هستید، هر اقدامی را برای پیشگیری از از بروز این انحطاط عصبی در خود انجام خواهید داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از "دیلی هلث پست"، با وجود تمام پیشرفت های صورت گرفته و در حال پیشرفت در حوزه سلامت، همچنان درمانی قطعی برای آلزایمر وجود ندارد و بر همین اساس آگاهی از تغییرات و اصلاحات در رژیم غذایی و فعالیت جسمانی روزانه که می توانند به پیشگیری از بروز آن کمک کنند، اهمیت دارد.

 

این تغییرات لزوما بزرگ و پیچیده نیستند، اما می توانند نقش چشمگیری در محافظت از سلامت مغز شما ایفا کنند.در ادامه با چند روش برای پیشگیری و کند کردن روند مرگ سلول های مغز بیشتر آشنا می شویم.

 

کم آبی می تواند موجب کوچک شدن مغز شما شود

سلول های مغز، همانند دیگر سلول های بدن، برای دریافت مواد مغذی به آب وابسته هستند. بدون آب، آنها کوچک شده و مغز برای انجام وظایف خود با دشواری بسیاری مواجه می شود.

 

طی یک مطالعه، تعریق مداوم به مدت یک ساعت و نیم موجب پیری مغز به اندازه تقریبا یک سال شد. این به معنای آن است که حضور در فضای آزاد زمانی که هوا گرم است و دسترسی به آب وجود ندارد، می تواند بسیار خطرناک باشد. همچنین، ورزش طولانی مدت می تواند در نهایت به یک عادت بد تبدیل شود. خبر خوب این است که با دریافت آب، مغز بار دیگر می تواند به شرایط عادی خود بازگردد، اما به خاطر داشته باشید که مصرف آب ناکافی در بلند مدت موجب کوچک شدن مغز می شود.

 

الکل اثر منفی بر مغز دارد

الکل می تواند موجب کوچک شدن و کاهش سلول های مغز شود و نتایج برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف الکل با گذشت زمان موجب کوچک شدن مغز می شود.

 

این اثر در زنان نسبت به مردان مشخص‌تر بوده و می تواند با سطوح مصرف کمتر نسبت به مردان رخ دهد.

 

همچنین، الکل می تواند موجب کمبود تیامین شود که احتمال شکل گیری یک اختلال مغزی جدی‌تر به نام انسفالوپاتی ورنیکه منجر شود.

 

از علائم این شرایط می توان به سردرگمی، مشکلات هماهنگی عضلانی تا حدی که به ناتوانی در راه رفتن منجر می شود، و مشکلاتی در حرکت دادن چشم ها به واسطه فلج عصبی اشاره کرد. این ممکن است به فراموشی پایدار و ناتوانی در یادگیری و به یاد آوردن اطلاعات جدید منجر شود.

 

آب میوه ها و سبزیجات که سرشار از آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها و کاروتنوئیدهای مفید هستند را می توانید برای بهبود، تغذیه و احیای سلول های مغزی جایگزین الکل کنید.

 

غذاهای فرآوری شده به خودکشی سلول های مغز کمک می کنند

محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در مقایسه با رادیکال های آزاد می توانند آسیب بیشتری به بدن وارد کنند. حضور آنها در هر اندامی با ایجاد گره در DNA به پروتئین ها آسیب می رساند. ایجاد گره در DNA نقص در عملکرد آن را به همراه دارد. هرچه پروتئین های بیشتری توسط محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در اندام آسیب دیده باشند، پیری آن اندام تسریع می شود.

 

هرچه یک غذا بیشتر فرآوری شده باشد، از محتوای محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته بیشتری برخوردار است.غلات صبحانه بسته بندی، پیتزا و هات داگ برخی از غذاهایی هستند که بیشترین سطوح محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته را دارند.

 

هر زمان که غذایی را با دمای بسیار بالا حرارت می دهید، محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته موجود در آن به طول قابل توجهی افزایش می یابند. زمانی که محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در مغز جمع می شوند، سلول های این اندام به آرامی می میرند. پس در مصرف غذاهای سرشار از محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته تجدید نظر کنید.

 

قند خون خود را کنترل کنید

قند خون بالا به واسطه پرخوری، مصرف غذاهای فرآوری شده یا مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا رخ می دهد. زمانی که قند خون افزایش یافته و به سطوحی می رسد که بدن آن را بیش از حد بالا تشخیص می دهد، لوزالمعده بیشتر از حد عادی انسولین ترشح می کند.  

 

سطوح عادی انسولین به بدن آسیب نمی رساند، اما سطوح بالای آن این چنین نیست و روند سوخت و ساز را به سمت ذخیره چربی و التهاب تغییر می دهد.

 

قند خون بالا موجب گلیکاسیون در بافت ها می شود و آسیب ناشی از محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته را تسریع می کند. محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته با زوال عقل پیوند خورده اند.

 

مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا را کاهش دهید

غذاهای کربوهیدارتی از نظر میزان افزایش سطوح قند خون در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ دسته بندی می شوند. اگر چندان موجب افزایش قند خون نشوند با عنوان غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین شناخته می شوند. اگر قند خون را بسیار زیاد افزایش دهند و ۶۷ یا بیشتر دسته بندی شوند، غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا شناخته می شوند.

 

زمانی که سطوح قند خون شما افزایش می یابد، قند اضافه باید جایی برود و این روند با ته نشین شدن در بافت های بدن از جمله مغز آغاز می شود. این زمانیست که گلیکاسیون آغاز می شود.

 

از مصرف غذاهایی که به آنها آلرژی دارید پرهیز کنید

غذاهایی که موجب بروز آلرژی در بدن می شوند ممکن است موجب علائمی از جمله خستگی، بی خوابی، بیان واژه های نامفهوم، درک مطلب ضعیف و غیره شوند.

 

افراد مبتلا به آلرژی های غذایی اغلب به شرایطی به نام مغز مه آلود اشاره دارند که در آن به نظر می رسد ابری سنگین درون مغز را فرا گرفته و تصمیم گیری و تفکر را دشوار می سازد.

 

ورزش بیش از حد به همراه کمبود ویتامین های C یا E

ورزش کردن اقدامی خوب در جهت حفظ سلامت محسوب می شود، اما طی این فرایند برخی رادیکال های آزاد ایجاد می شوند. اگر به کمبود ویتامین C مبتلا بوده یا از سطوح پایین ویتامین E برخوردار باشید، انجام ورزش می تواند موجب تولید رادیکال های آزادی شود که خنثی نمی شوند. آنها در نهایت بروز آسیب در اندام ها، از جمله مغز، را موجب می شوند.

 

ویتامین های C و E دو آنتی اکسیدان مهم هستند و با کمک یک متخصص تغذیه می توانید سطوح آنها را اندازه گیری کنید.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش