جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۸:۲۰ - ۲۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۲۸۴
حوزه بهداشت و رفاه

عزیزی در نشست خبری:

جمع آوری اطلاعات ژنتیکی ۱۵ هزار نفر در بانک ژنوم ایرانیان

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از جمع آوری اطلاعات ژنتیکی ۱۵ هزار نفر در بانک ژنوم ایرانیان خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، فریدون عزیزی رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز بیماری‌ها نقش دارند، گفت: پیدا کردن ارتباط ژنتیک و محیط در بروز بیماری‌ها جایگاه ویژه‌ای در ارتقا سلامت انسان‌ها دارد.

 

وی ادامه داد: بیشتر مطالعات ژنتیکی در دنیا قدمت طولانی ندارند و تنها چند پروژه در طول سالیان متمادی بر روی ژنوم‌ها و تغییرات ژنتیکی انجام شده است.

 

عزیزی عنوان کرد: بر اساس مطالعات بین‌المللی مشخص شد که همه انسان‌ها دارای توالی ژنتیکی هستند و به همین دلیل پروژه های ژنوم انسانی برنامه‌ریزی شدند و در این پروژه‌ها مشخص شد که بیش از ۸۸ میلیون تغییر ژنتیکی در ژنوم‌ها وجود دارند.

 

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مطالعات ژنوم در دنیا نشان داده است که ۸۶ درصد تغییرات ژنتیکی در جوامع خاص بروز کرده و ۱۶ درصد تغییرات ژنتیکی در همه جوامع دیده شده است که این موضوع نشان از اهمیت مطالعات بر روی ژنوم در جوامع مختلف دارد.

 

هر فردی دارای ۶۰ میلیون اطلاعات ژنتیکی است

وی ادامه داد: مطالعه‌های کوهورت اثرات ژنتیکی و محیط و ارتباط آنها با بروز بیماری‌ها را بررسی می‌کند و ما در ایران یک مطالعه کوهورت ۲۰ ساله داریم که جامعه ۱۵ هزار نفری از پایتخت‌نشینان با رویکرد جامعه‌نگر و شیوع بیماری‌های قلبی عروقی را مورد بررسی قرار دادیم.

 

عزیزی افزود: در این مطالعه کوهورت در تهران هر سه سال یک بار اطلاعات این ۱۵ هزار نفر مانند ابتلا آنها به بیماری‌ها، بستری در بیمارستان‌ها ثبت شده‌اند.

 

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: هر فردی دارای ۶۰ میلیون اطلاعات ژنتیکی است و ما اکنون در پروژه ژنوم ایرانیان اطلاعات ۱۵ هزار نفر را ثبت کرده‌ایم که هر کدام از آنها این ۶۰ میلیون اطلاعات ژنتیکی را دارند و این نشان از آمار بالای اطلاعات در پروژه ژنوم ایرانیان است.

 

وی با بیان اینکه با مطالعه بیست ساله توانستیم نقشه ژنومی جمعیت ایران را ترسیم کنیم، گفت: نقشه ژنومی جمعیت ایران کاربردهایی چون بسترسازی برای مطالعه عمیق‌تر پزشکی در زمینه شناخت و درمان‌ بیماری های ژنتیکی که پیش از این باید برای تشخیص آن نمونه‌ها به خارج از کشور ارسال می‌کردیم بسیار کمک کننده است.

 

عزیزی ادامه داد: افزون بر این انتقال تکنولوژی به ویژه آنالیز ابرداده‌های ژنوم انسانی، توانمندسازی متخصصان داخلی، سرعت بخشیدن به تحقیقات حوزه سلامت، تشخیص زود هنگام بیماری‌ها، به کارگیری ژنوم‌ها در پیشگیری از بیماری‌ها، استفاده از این اطلاعات به منظور تولید داروها مختص ایرانیان،‌ گسترش پزشکی شخصی از کاربردهای نقشه ژنومی جمعیت ایران محسوب می‌شود.

 

دستاوردهای نقشه ژنومی جمعیت ایران

وی به یکی از دستاوردهای نقشه ژنومی جمعیت ایران اشاره کرد و گفت: ما توانسته‌ایم ۴۸ مورد تغییرات ژنتیکی در ژنوم ایرانی‌ها را کشف کنیم اما برای اثبات این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری داریم.

 

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: سال‌های زیادی بیماری‌ها با پرسش از بیمار و تست‌های ابتدایی تشخیص داده می‌شدند اما امروزه با پیشرفت علم مشخص شده است با شناسایی عوامل خطرزا و ارتباط با آنها ژنتیک فرد می‌توان بیماری‌ها را زودتر تشخیص داد و بر اساس ژنتیک فرد بیماری را درمان کرد.

 

وی افزود: اطلاعات ژنتیکی افراد می‌تواند در تجویز داروها تاثیرگذار باشد به عنوان مثال بر اساس مطالعات داروی متفورمین که در درمان دیابت استفاده می‌شود در برخی ایرانیان اثرات متفاوتی دارد به کمک ژنوم ایرانیان می‌توان در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها چون دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان تحولاتی ایجاد کرد.

 

عزیزی تصریح کرد: ۵۰ سال آینده بسیاری از روش‌های تشخیصی کنونی منسوخ می‌شود و پزشک بر اساس ژنتیک فرد برای او دارو تجویز می‌کند.

 

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون فاز یک پروژه ژنوم ایرانیان به بهره‌برداری رسیده است و در تلاشیم تا این طرح در فازهای بعدی ادامه پیدا کند تا متخصصان رشته‌های مختلف پزشکی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.

 

هیچ کدام از مطالعات ژنومی در کشورهای دنیا قابل استفاده در ایران نیست

وی عنوان کرد: مطالعه ژنومی انجام شده در ایران تنها چند نمونه خارجی دارد اما نکته حائز اهمیت این است که هیچ کدام از مطالعات ژنومی در سایر کشورهای دنیا قابل استفاده در ایران نیست، زیرا به دلیل تفاوت ژنتیکی ایرانیان با سایر کشورهای دنیا نمی‌توانیم از این اطلاعات استفاده کنیم.

 

عزیزی در زمینه امنیت این بانک اطلاعات ژنتیکی گفت: ما از بهترین نرم‌افزارهایی که اکنون در دسترس هستند برای حفظ امنیت این حجم داده ژنتیکی استفاده کرده‌ایم و امنیت آن تضمین شده است البته اطلاعات ژنتیکی یک فرد قابلیت سواستفاده را ندارد.

 

وی افزود: اکنون در ایران برای تشخیص برخی بیماری‌های ژنتیکی روزانه ۵ نمونه به خارج از کشور فرستاده می‌شود اما این اطلاعات فردی قابلیت سواستفاده را ندارد زیرا سایر اطلاعات در کنار داده‌های ژنتیکی قرار ندارند تا بتوان از آن استفاده‌های منفی کرد.

 

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش