جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۴۰ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۹۱۳
حوزه بهداشت و رفاه

چرا برخی بزرگان برای درمان به خارج از کشور می‌روند؟

ایرج فاضل,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به دستاوردهای پزشکی کشور، درباره علت اعزام برخی بزرگان به خارج از کشور برای درمان گفت: صراحتا می‌گویم افرادی که برای درمان به خارج از کشور می‌روند، به دلیل اجبار نیست؛ چراکه کلیه اعمال پزشکی به بهترین شکل در کشور انجام می‌شود و می‌توانند بمانند و بهترین خدمات را دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج فاضل در نشستی خبری با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی طبق قانون برای تنظیم روابط پزشک و بیمار و همچنین حفظ حقوق بیماران و پزشکان تشکیل شده است، افزود: افتخار می‌کنم که عضو جامعه پزشکی کشور هستم؛ چراکه با تلاش جامعه پزشکی در سال‌های بعد از انقلاب، امروز در مرحله‌ای قرار داریم که بیماری وجود ندارد که امکان درمان آن در کشور نباشد و هیچ کس اجباری ندارد برای درمان به خارج از کشور اعزام شود. امروز جامعه پزشکی توانسته‌ نیاز بیماران را در مرزهای کشور تامین کند.

 

وی افزود: با این وجود انکار نمی‌کنیم که مشکلات زیادی در زمینه پزشکی کشور وجود دارد. یکی از این مسایل مهم، آموزش پزشکی در تمام سطوح آن است؛ یعنی از ابتدای پذیرش دانشجو تا شروع به کار تخصصی و فوق تخصصی. شیوه‌هایی که اجرا می‌شود شیوه‌های کهنه، فرسوده و خارج از نرمی است که متاسفانه سال‌های سال اجرا می‌شوند. اینکه جوانان با استعداد را در کارخانه کنکور بریزیم و بر اساس یک نمره آنها را برای اموری مهم مانند پزشکی انتخاب کنیم، شیوه مناسبی نیست. متاسفانه معیارهای دیگر در این زمینه فراموش شده‌اند و خسارت‌های آن را هم دیده‌ایم. به این ترتیب وارد تونلی می‌شویم که هیچ خروجی هم برایش نگذاشته‌اند. این شیوه مردود است و باید منسوخ شود.

 

فاضل ادامه داد: بحث مهم دیگر، تربیت و توزیع افراد تحصیل کرده بر اساس نیاز کشور است و نباید انباشتگی پزشک در برخی شهرها و فقدان آنها را در بخشی دیگر شاهد باشیم. بومی سازی و بازگشت پزشکان به موطن خودشان نیز امر بسیار مهم و قابل توجه است و متاسفانه تا کنون در این زمینه نیز موفق نبوده‌ایم.

 

رییس کل سازمان نظام پزشکی به مبحث طرح خدمت پزشکان اشاره کرد و افزود: در ایران طرح تحصیلات رایگان است و کسی که پزشک می‌شود، بدهکار مملکت است و طبیعی است که مدتی را رایگان یا نیمه رایگان خدمت کند تا بدهی‌اش را جبران کند. اما متاسفانه طرح خدمت پزشکان به شکلی غیرقابل قبول اجرا می‌شود. طرح ۲ ساله پزشکان پس از فارغ‌التحصیلی قابل قبول است. اما اگر مقاطع دیگر تحصیلی را طی کند مجددا باید راهی طولانی‌تر را بگذارند که به نظرم این طرح دیگر کاری اجباری است. یک بار طرح برای فارغ‌التحصیلی پزشکی کافی است.

 

وی بر لزوم توجه به وضعیت رزیدنت‌ها و دستیاران تاکید کرد و گفت: باید شرایط برای رزیدنت‌ها تسهیل شود و به مزایا و حقوق‌شان توجه شود.

 

 چرا برخی بزرگان برای درمان به خارج از کشور می‌روند؟

فاضل در پاسخ به سوالی درباره علت اعزام برخی بزرگان به خارج از کشور برای درمان گفت: درمان بزرگانی مانند حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و تعدادی از رییس جمهورها به بهترین شکل در کشور ارایه و انجام شده است و صراحتا می‌گویم افرادی که برای درمان به خارج از کشور می‌روند، به دلیل اجبار نیست؛ چراکه کلیه اعمال پزشکی به بهترین شکل در کشور انجام می‌شود و می‌توانند بمانند و بهترین خدمات را دریافت کنند و به نظرم هزینه‌های درمان این افراد در خارج از کشور را ما می‌پردازیم.

 

وی همچنین درباره مشکلات بیمه‌ای کشور گفت: بیمه اصلی مترقی است و بیمه به معنای واقعی سبب راحتی خیال بیمار، بیمارستان و پزشک است. متاسفانه بیمه‌ها در کشور ما به تدریج ماهیت خود را از دست داده‌اند. از طرفی هم نسبت به باری که روی دوش بیمه گذاشته شده، سرانه خوبی در نظر گرفته نشده است و مرتب هم بر بار آنها اضافه می‌شود. در مجموع بده و بستان بیمه‌ها متوازن نیست و نمی‌توانند قوای کار کنند. از طرفی نیز بیمه‌ها مدت‌هاست که در پرداخت‌هایشان تاخیر دارند و مجموعه‌های پزشکی با استیصال کار می‌کنند. بیمارستان‌ها باید بتوانند خود را تجهیز کنند و این درحالیست که تجهیزات گران است و تمام بیمارستان‌ها اکنون در این زمینه مشکل دارند.

 

وی افزود: در گذشته حیف و میل‌هایی هم شده که امیدواریم جبران شود. در هر حال بیمارستان خصوصی و دولتی نباید رقیب یکدیگر باشند و هر کدام باید جایگاه خود را داشته باشند.

 

طرح تحول "درمان" یا "سلامت"

رییس کل سازمان نظام پزشکی همچنین درباره طرح تحول نظام سلامت گفت: واقعیت این است که این طرح، طرح تحول درمان بود نه سلامت. این طرح به شکل خوبی اجرا شد و می‌تواند باعث رضایتمندی مردم باشد، اما بدون ایجاد زمینه‌های مناسب، اجرا شد. مهم‌ترین زمینه آن هم پزشک خانواده و نظام ارجاع بود. در برخی جاها هزینه‌هایی صرف شد که تقریبا در هیچ جای دنیا به این شکل نیست و به همین دلیل به سرعت کمبودهای مادی پیش آمد. بر همین اساس مجبور شدند سرعت انجام طرح را تعدیل کنند. به این ترتیب لازم است این طرح با تقویت مساله ارجاع و پزشک خانواده پیش رود.

 

وی درباره تعرفه‌های پزشکی نیز گفت: تعرفه‌ها اجبارا به دلیل ناتوانی بیمه‌ها و کمبود منابع پایین نگه داشته شده‌اند و در این میان جامعه پزشکی شاید بیش از هر حرفه دیگری، ضوابط نرخ ها را رعایت می‌کند اما واقعیت این است که تعرفه‌ها هیچ گاه متناسب با تورم نبوده؛ به طوری که امسال تعرفه‌ها ۵ درصد رشد کرد و این درحالیست که موسسات مجبورند با افزایش ۱۸ درصدی، مزد پرسنل را بدهند.

 

فاضل همچنین درباره کتاب تعرفه‌ها نیز گفت: کتاب تعرفه‌ها بسیار مهم و پیچیده است. در تجدید نظر قبلی، نسبت‌های برخی از تخصص‌ها را افزایش دادند که بر خلاف عدالت بود و ناراحتی ایجاد کرد و ما قول دادیم که آن را بازگردانیم به شکل اول. کتاب تعرفه‌ها را به صورتی درست ترجمه و تغییرات مصنوعی آن را حذف کرده‌ایم و هفته آینده جهت ابلاغ و اجرا به مسوولان ذیربط در دولت تقدیم می‌شود.

 

ترجمه کتاب تعرفه‌ها آماده شد

هیچ تغییری در کتاب را نمی‌پذیریم

وی با اشاره به همکاری انجمن‌های مختلف پزشکی در ترجمه کتاب تعرفه‌ها افزود: اعلام کرده‌ایم که هیچ تغییری در این کتاب را مطلقا نمی پذیریم. نسبت‌ها در این کتاب مطلقا تغییر نکرد و باز هم تاکید می‌کنم که هیچ تغییری پذیرفتنی نیست.

 

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تاثیرگذاری تحریم‌ها بر امور پزشکی و دارو در کشور گفت: متاسفانه بر خلاف آنچه گفته می‌شود، تحریم‌ها شامل مسایل پزشکی نیز می‌شود، همیشه هم بوده است و داروها و مسایل پزشکی به شدت تحت تاثیر تحریم‌ها قرار می‌گیرند. اما سال‌هاست که ما به این مساله عادت کرده‌ایم و خودمان را وقف داده‌ایم. مشکلاتی تحت تاثیر تحریم‌ها قرار دارد که با راهکارهای مختلف می‌توان آن را رفع کرد. یکی از این راهکارها صرفه جویی است؛ به طوری که بسیاری از وسایل گران قیمت پزشکی هستند که قابلیت مصرف دوباره را دارند و به لحاظ پزشکی مشکلی در این زمینه نیست. جامعه جراحان اعلام آمادگی کرده که لیستی از این وسایل را به وزارتخانه ارایه دهد. اما در مساله اعتباربخشی بیمارستان‌ها بخشنامه شده که استفاده دوباره از این وسایل ممنوع است. ما رسما خواستیم که این بخشنامه را لغو کنند اما نکردند.

 

تبلیغات پزشکی غیر قانونی است

فاضل همچنین در ادامه صحبت‌هایش تبلیغات پزشکی را غیرمجاز خواند و گفت: تبلیغات معمولا برای جذب مشتری انجام می‌شود و از آنجا که پزشکی با سلامت و جان مردم در ارتباط است، تبلیغ در این حوزه ممنوع بوده و با آن برخورد می‌شود. اما متاسفانه تعداد این تبلیغات بیش از حد مورد انتظار است و سازمان نظام پزشکی نیز از این وضعیت ناراضی است.

 

وی همچنین در واکنش به برخی اخبار مبنی بر شراکت برخی پزشکان و جراحان با شرکت‌های تجهیزاتی، گفت: اگر یک متخصص بابت ارجاع بیمار به متخصصی دیگر وجه مطالبه کند، جرم است. در تجهیزات پزشکی نیز وضع بر همین منوال است. متاسفانه برخی مواقع روابط نامشروعی میان شرکت تجهیزاتی و پزشک شکل می‌گیرد که سازمان نظام پزشکی به شدت مخالف این اعمال است و با آن برخورد می‌کند. البته در این موضوع هم رشوه دهنده و هم رشوه گیرنده مقصر هستند.

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش