سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۰۵ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۸۲۳۳
حوزه بهداشت و رفاه

خودداری برخی پزشکان از نصب دستگاه کارتخوان برای فرار ازمالیات

دستگاه کارتخوان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

پزشکان بر اساس فعالیت‌های خود از طرق مختلف درآمد کسب می‌کنند. برای مثال پزشک فعال در بیمارستان و طرف قرار داد با سازمان‌های بیمه‌گر به‌طور شفاف درآمدش مورد بررسی و شناسایی قرار می‌گیرد. در این میان شاهد ممانعت پزشکان در استفاده از دستگاه کارتخوان در مطب‌ها هستیم.

 

بر اساس قانون هر گونه سرک کشیدن به صنوف مختلف برای کسب اطلاع از کم و کیف درآمد جرم محسوب می‌شود. از سوی دیگر بسیاری از صنوف هم تمایلی به بازگوکردن درآمدشان نداشته و به اصطلاح به نوعی خواستار دور زدن اداره مالیاتی و دارایی هستند. در این شرایط توصیه وزارت بهداشت این است که پزشکان در مطب‌های خود دستگاه‌های کارتخوان نصب کنند، اما برای الزام قانونی، باید ز و دستگاه‌هایی که مقررات را وضع می‌کنند، استفاده از دستگاه‌های کارتخوان را الزام کنند. ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در این باره گفت: به‌عنوان یک پزشک، شرمنده هستم و خجالت می‌کشم که در شرایط فعلی که امکان تهیه آسان دستگاه‌های کارتخوان فراهم و مورد نیاز و تقاضای مردم است، برخی مطب‌ها هنوز از این امکان استفاده نکرده‌اند.

 

استفاده از دستگاه کارتخوان و مشکلاتش

در حوالی خیابان آزادی یک مطب فوق تخصص پوست و زیبایی وجود دارد. منشی مطب تعداد مراجعان را به‌سر خیابان برای دریافت پول از دستگاه خودپرداز راهنمایی می‌کند. منشی درباره چرایی استفاده نکردن از دستگاه کارتخوان در مطب به خبرنگار «آرمان» می‌گوید: در گذشته از دستگاه کارتخوان استفاده می‌کردیم، اما این دستگاه‌ها چندان کارآمد نبودند و در برخی مواقع دو بار از حساب مریض پول کسر می‌شد و ما برای برگشت پول باید ۷۲ ساعت صبر می‌کردیم. این گونه مسائل برای مراجعه کنندگان خسته کننده بود.

 

تراکنش مالی مطب صفر است

یک پزشک غدد درباره چرایی استفاده نکردن از دستگاه کارتخوان به‌خبرنگار «آرمان» می‌گوید: بنده ۶ ماه سال خارج از کشور زندگی می‌کنم. در این شرایط بانک هم به‌دلیل هزینه‌های این دستگاه برای مطب به بنده دستگاه کارتخوان نمی‌دهد، بر اساس گفته‌های مدیران بانک تراکنش مطب در برخی ماه‌ها به صفر می‌رسد و همین مساله باعث شده که بانک از ارائه دستگاه برای مطب ممانعت کند، در غیر این صورت هیچ دلیلی برای استفاده نکردن از دستگاه‌های کارتخوان وجود ندارد.

 

وقتی دخل و خرج مطب جور نیست

در حوالی خیابان قائم مقام در مطب یک متخصص اطفال تا چشم کار می‌کند، افراد در اتاق انتظار نشسته‌اند، دستگاه‌های کارتخوان متعدد نیز روی میز منشی قرار دارد. هر کسی می‌آیند و هزینه ویزیت را از طریق کارتخوان پرداخت می‌کند. منشی مطب به خبرنگار«آرمان» می‌گوید: آقای دکتر فوق تخصص هستند و هزینه‌های درمان و ویزیت هم به‌شکل قانونی از بیماران اخذ می‌شود، نه ریالی کمتر و نه بیشتر. در این وضعیت دیگر دلیلی برای نبود شفافیت در دریافتی‌های مطب وجود ندارد.

 

به گفته او این مطب سه روز در هفته و در ساعات ۱۶ تا ۲۰ فعال است، در این ساعات نیز اغلب در این مکان جای سوزن انداختن نیست، در واقع با توجه به اینکه آقای دکتر فوق تخصص هستند و دریافتی‌ها نیز بر اساس ضوابط قانونی تعریف شده است، دیگر جایی برای پنهان کاری باقی نمی‌ماند. در واقع هزینه‌های مطب بیش از درآمدش است. به گفته این منشی در برخی مواقع مشکلات فنی برای کارتخوان‌ها ایجاد می‌شود و در برخی مواقع نیز به‌دلیل شایعات، سوءتفاهم‌ها و سوءبرداشت‌ها از مسائل قانونی این موارد مطرح می‌شود.

 

خودداری از نصب دستگاه کارتخوان برای فرار ازمالیات

در مطب پزشک داخلی در حوالی میدان انقلاب در روزهای فرد و در ساعات ۱۵ تا ۲۱ بیماران ویزیت می‌شوند. پزشک به خبرنگار «آرمان» درباره چگونگی اخذ ویزیت می‌گوید: در این مطب اخذ ویزیت برای افراد بی‌بضاعت رایگان است. دیگر افراد نیز می‌توانند از طریق دستگاه کارتخوان یا به شکل نقدی ویزیت را پرداخت کنند. او درباره کم و کیف پرداخت مالیات و وجود شفافیت در درآمدها می‌افزاید: بر اساس بررسی‌های انجام شده سال قبل مالیاتی از بنده اخذ نشد، چون این مطب چندان درآمدی ندارد. این پزشک تاکید می‌کند: برخی پزشکان پر درآمد و سرشناس برای استفاده از دستگاه کارتخوان خودداری می‌کنند، این اقدام به‌دلیل فرار از پرداخت مالیات است.

 

نبود شفافیت مالی در درآمد پزشکان

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره چرایی ممانعت پزشکان در استفاده از دستگاه‌های کارتخوان در مطب‌ها به خبرنگار «آرمان» می‌گوید:‌ تراکنش‌های مالی از طریق سیستم‌های الکترونیک انجام می‌شود و نصب این دستگاه‌ها به‌نفع کشور است. باید توجه داشت که نباید فقط یک قشر خاص را ملزم به استفاده از دستگاه کارتخوان کرد، چون هنوز در کشور بسیاری از اقشار و صنوف از این دستگاه‌ها استفاده نمی‌کنند. با این تفاسیر نمی‌توان فقط یک قشر را ملزم به استفاده از این دستگاه کرد.

 

احمد حمزه می‌افزاید: اینکه برای استفاده از دستگاه کارتخوان فقط یک قشر خاص را تحت فشار قرار داد بر اساس اصول قانون اساسی کشور عادلانه نیست، بلکه باید این اقدام به‌شکل فراگیر انجام شود. به گفته او باید در تمامی مشاغل از دستگاه‌های کارتخوان و صندوق‌های الکترونیک استفاده شود. وقتی این اقدام به‌عنوان یک پدیده فراگیر برای تمامی صنوف اجرا شود، می‌توان پزشکان را هم در این قاعده قرار داد. این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید:‌ وقتی از نصب کارتخوان برای پزشکان صحبت می‌شود

 

که بسیاری از مراکز فروش در کشور به این دستگاه مجهز نیستند. به گفته حمزه اینکه فقط به این صنف برای استفاده از دستگاه کارتخوان تاکید شود عادلانه نیست. او درباره چرایی خودداری پزشکان در استفاده از دستگاه‌های کارتخوان و صندوق‌های هوشمند می‌افزاید:‌ این دستگاه گران است و در صورت نبود تبادلات فعال بانک اجازه استفاده نمی‌دهد، چون این دستگاه و فعالیت آن برای بانک هزینه‌بر است، طبیعتا بانک نیز در صورت مشاهده نبود فعالیت مناسب از فعالیت این دستگاه جلوگیری می‌کند. حمزه دلیل پزشکان را برای استفاده از دستگاه‌های کارتخوان خودداری این صنف از پرداخت مالیات می‌داند و می‌افزاید: این صنف نیز همچون دیگر صنوف تمایلی به شفافیت مالی ندارند. تنها دلیل این امر نبود شفافیت در درآمد مطب‌ها است.

 

دفاع نظام‌پزشکی از استفاده نکردن پزشکان از کارتخوان!

در قانون برای بررسی حساب‌ها و موارد مالی مسیر‌های مشخصی وجود دارد. موضع رسمی و همچنین توصیه سازمان نظام پزشکی به پزشکان این است که استفاده از دستگاه کارتخوان برای رفاه مردم و شفاف‌سازی حتما انجام شود و موافق انجام این کار است. معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه استفاده از کارتخوان ملاک محاسبه مالیات پزشکان نیست، گفت: ۹۵درصد فعالان جامعه پزشکی اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم می‌کنند. محمد جهانگیری، درباره موضوع استفاده نکردن برخی پزشکان از دستگاه کارتخوان طرح مباحثی با عنوان فرار مالیاتی و احتمال دریافت تعرفه غیرمتعارف، گفت: این برداشت نادرست است

 

که کارتخوان ارتباطی با مالیات دارد؛ چون سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که مالیات را با کمک کارتخوان حساب نمی‌کند، بلکه اظهارنامه مالیاتی پزشکان بررسی می‌شود. او ادامه داد: در قانون برای بررسی حساب‌ها و موارد مالی مسیر‌های مشخصی وجود دارد. موضع رسمی و همچنین توصیه سازمان نظام پزشکی به پزشکان این است که استفاده از دستگاه کارتخوان برای رفاه مردم و شفاف‌ سازی حتما انجام شود و موافق انجام این کار است.

 

ما بررسی می‌کنیم که این راهکار به صورت قانونی و کامل انجام شود تا با همکاری موسسات، انجمن‌ها و همکاران این مشکل را برطرف کنیم. معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه دریافت تعرفه اضافی از بیماران از نظر سازمان نظام پزشکی قابل قبول نیست، افزود: برای بررسی تعرفه دریافت شده اصلا دسترسی به حوزه کارتخوان نداریم که بگوییم چقدر دریافت شده است، یعنی کارتخوان در بررسی تعرفه‌ها، سند به ‌شمار نمی‌آید. در عین حال دسترسی نداریم که بگوییم این هزینه برای چه کاری و بر چه مبنایی پرداخت شده است. شاید در برخی موارد کمک کند، اما ملاک نیست.

 

جهانگیری تصریح کرد: اصل ساز و کار نظارتی بر تعرفه‌ها در وزارت بهداشت است، اما ما نیز همواره برای نظارت در این زمینه کمک کرده‌ایم؛ همان ‌طور که در سال‌های قبل پرچم‌دار آن بوده‌ایم و جامعه پزشکی نیز این موضوع را رعایت کرده‌اند. افزون بر آن هر موضوعی که به سازمان گزارش شده، رسیدگی کرده‌ایم. او با بیان اینکه جامعه پزشکی یکی از صنوف خوش حساب در زمینه پرداخت مالیات است، گفت: گاهی صحبت‌هایی مطرح می‌شود

 

که از نظر فرآیندی و علمی صحیح نیست. بیش از ۹۵ درصد فعالان ما اظهارنامه مالیاتی می‌دهند و این اظهارنامه‌ها نیز رسیدگی و قطعی می‌شوند. تا قبل از قانون جدید مالیات، مکانیسمی وجود داشت که مالیات‌ها نسبت به رشد تعرفه‌ها به‌ صورت سنواتی افزایش پیدا می‌کرد. این روش در قانون در نظر گرفته شده بود.

 

سازمان امور مالیاتی در هر موردی که در این زمینه شک داشته باشد به‌حساب‌های آن رسیدگی می‌کند. به گزارش ایسنا، معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: البته مالیات پزشکان در مراکز دولتی پیش از پرداخت دستمزد به آ‌نها کسر می‌شود. این در حالی است که ۸۵ درصد خدمات بخش بستری در بخش دولتی انجام می‌شود؛ یعنی مالیات از بخش زیادی از این جامعه به‌صورت خودکار کم می‌شود. به جز این، مکانیسم دریافت مالیات در بخش خصوصی نیز بین سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی مشخص شده است.

 

زهرا سلیمانی

 

armandaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش