پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۴۳ - ۲۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۷۷۳۷
حوزه بهداشت و رفاه

حاشیه های داروهای بیماران مبتلا به سرطان

دارو بیماران سرطانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
حاشیه های داروهای بیماران مبتلا به سرطان، تنها به خاطر گرانی آنها نیست، بلکه این روزها که بازار دارویی کشور تحت الشعاع تحریم ها قرار دارد، اختلاف نظر بر سر مصرف نوع ایرانی یا خارجی آنهاست.

به گزارش مهر، بیماران مبتلا به سرطان می بایست بدون هیچ دغدغه و استرسی، داروهای مورد نیاز خودشان را تهیه و مصرف کنند. زیرا، هر گونه استرس و اضطرابی می تواند بیماری آنها را تشدید کند و با توجه به اینکه بیماری سرطان مشکلات خاص خودش را دارد، از همین رو نباید هیچ گونه اضطراب و نگرانی در وجود این بیماران نفوذ کند. این روزها، مهم ترین دغدغه بیماران مبتلا به سرطان، داروهایی است که استفاده می کنند. با توجه به مشکلات تحریم ها و موانع و محدودیت هایی که بر سر راه واردات داروهای بیماران مبتلا به سرطان وجود دارد، موضوع استفاده از داروهای مشابه ایرانی، بیش از پیش خودنمایی می کند. در این بین، عده ای ناآگاهانه یا آگاهانه، نمی خواهند داروهای ایرانی به دست بیماران برسد. 

 

حذف داروی شیمی درمانی نباید اجباری باشد

اصغر سلیمی نماینده مردم سمیرم در مجلس، گفت: حذف داروهای شیمی درمانی خارجی از دفترچه بیمه سیاست نامناسبی است زیرا زمانی که پزشک معالج صلاح می داند از داروی شیمی درمانی خارجی برای درمان  استفاه شود نباید بیمار را مجبور کرد از داروهای شیمی درمانی تولید داخل استفاده کند.

 

وی با عنوان این مطلب که بیماران مبتلا به سرطان و خانواده هایشان نگران تامین دارو هستند، افزود: اگر قصد داریم تولید داخلی  مورد حمایت و  مصرف قرار بگیرد و به خودکفایی برسیم ؛ نباید یه یکباره داروهای خارجی شیمی درمانی را از ساختار  بیمه حذف کنیم.

 

سلیمی تصریح کرد: تشخیص تجویز دارو بر عهده پزشک است، بنابراین اگر داروی خارجی شیمی درمانی از داخلی برتر است نباید از داروی ایرانی استفاده کرد زیرا سلامت بیماران و نحوه درمان بیماری بسیار حساس است. در واقع، تجویز پزشک در بیماران سرطانی فصل الخطاب است، بنابراین نباید به هیچ وجه ممکن با حذف داروهای شیمی درمانی خارجی از بیمه به این نوع بیماران که بیش از هر مسئله ای به آرامش نیاز دارند ،استرس وارد شود.

 

وی ادامه داد: حذف داروهای شیمی درمانی خارجی از دفترچه های بیمه ، مردم را وارد مشکلات سخت اقتصادی می کند .

 

سلیمی افزود: متخصصین دارو درکشور باید تمام جوانب مصرف داروهای شیمی درمانی خارجی و داخلی را با یکدیگر مقایسه کنند و اگر کیفیت داروهای شیمی درمانی خارجی برتر از داخلی است نباید به بهانه ای تولید داخلی بیماران سرطانی را مجبور کرد که داروهای ایرانی استفاده کنند.

 

پشت پرده واردات داروهای سرطان

در همین حال، حیدرعلی عابدی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از وجود ابهاماتی پشت پرده اقدامات تشویقی شرکت‌های واردکننده داروهای بیماران مبتلا به سرطان خبر داد و گفت: در مورد موضوعاتی که محل اختلاف قرار گیرد باید به نظر کارشناسان برگردیم که در حوزه دارو این مهم بر عهده متخصصان دارو است که باید زمانی به تولیدکنندگان مجوز تولید دارو بدهند که از اثربخشی محصولاتشان اطمینان حاصل کنند.

 

وی ادامه داد: ما در حوزه دارو به نظر سازمان غذا و دارو استناد می‌کنیم و چنانچه بر کیفیت داروهای سرطان تولیدشده در کشور صحه بگذارند، تجویز و مصرف آنها قابل پذیرش است.

 

عابدی تصریح کرد: البته شرکت‌های واردکننده داروهای ضد سرطان در داخل کشور هم وقتی پزشکان را اینگونه تشویق می کنند که اگر میزانی که مشخص کرده اند دارو برای بیماران تجویز کنند به یک سفر خارجی فرستاده می‌شوند معنای خوبی ندارد یا وقتی یک وارد کننده دارو پیشنهاد می‌کند که در ازای خرید سه قلم دارو یک قلم از آن را رایگان دریافت می‌کنند پیام خوبی به همراه ندارد.

 

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: این نوع اقداماتی که از سوی برخی شرکت‌های واردکننده دارو صورت می‌گیرد نشان می‌دهد که بحث کیفیت مطرح نبوده بلکه فسادهایی در این حوزه شکل گرفته است که به سلامت سیستم دارویی کشور خدشه وارد می‌کند.

 

تدوین راهنمای بالینی ۱۲ داروی پرمصرف 

از سوی دیگر، مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که برای ۱۲ داروی پرمصرف و پرهزینه در حوزه سرطان، گایدلاین هایی توسط کمیته تخصصی متشکل از صاحبنظران و متخصصین با تجربه این حوزه نوشته و منتشر شده است، گفت: هم اکنون پزشکان در سطح کشور بر اساس این گایدلاین ها پروتکل های درمانی را تعریف می کنند.

 

وی افزود: در خصوص ۱۵ سرطان شایع کشور که حدود ۸۰ درصد از بیماری های سرطان را در کشور تشکیل می دهند، پروتکل درمانی آنها در قالب گایدلاین ها یا راهنماهای بالینی در حال آماده سازی است که چهار مورد از این راهنماهای بالینی شامل سرطان های پستان، معده، روده بزرگ و ریه در یک ماه آینده منتشر خواهد شد و ۱۱ مورد دیگر نیز به مرور زمان تکمیل و منتشر می شود.

 

شادنوش ادامه داد: با انتشار این گایدلاین ها و کارهای زیرساختی انجام شده و سند جامع بیماری سرطان در کشور، از مرحله شناسایی و پیشگیری تا مرحله درمان های بسیار پیشرفته و مراقبت های تسکینی زنجیره کاملی ایجاد شده که از نظر هزینه درمان و کیفیت بخشی به زندگی بیماران سرطانی موثر خواهد بود به نحوی که به واسطه آن سختی هایی که در گذشته برای بیماران سرطانی به منظور پیگیری بیماری و سردرگمی های احتمالی مطرح بود ساماندهی می شود و از خدمات با کیفیت تری برخوردار می شوند.

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش