جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۱:۰۰ - ۱۶ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۳۴۴
حوزه بهداشت و رفاه

عضو کمیسیون بهداشت:

۳.۵ میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی نیاز داریم/ دارو‌های حیاتی در وزارت بهداشت انبار شده است

محسن علیجانی زمانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
محسن علیجانی زمانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید که داروهای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار هستند و توان رقابت با داروهای خارجی را دارند و بیمه نیز داروی بیمارانی که حتما نیاز دارند که فقط داروی خارجی مصرف کنند را بیمه می‌کند.

«دستگاه دیالیز و پمپ بیماران تالاسمی وارد کشور نمی‌شود و بیماران را با مشکلات عمده‌ای مواجه کرده است.» این بخشی از سخنان یکی از کارشناسان حوزه بیماری‌های خاص است. بیمارانی که عموما علاوه بر تحمل رنج بیماری باید مشکلاتی از جمله نحوه تامین دارو و قیمت آن را هم متحمل شوند. مشکلاتی که با گذشت زمان و گسترش تحریم‌های آمریکا نه تنها کمتر نمی‌شود بلکه روز به روز بیشتر هم می‌شود.

 

بیماران خاص و بیماران نادر همواره به دلیل نوع بیماریی که دارند، با حاشیه‌های متعددی در خصوص درمان خود دست و پنجه نرم کرده و می‌کنند و این روزها نیز این روند سیر صعودی به خود گرفته و در حالی که کارشناسان و بیماران این حوزه در این رابطه از مشکلات عمده و عدیده‌ای سخن می‌گویند، نمایندگان مجلس از آرام بودن شرایط سخن به میان می‌آورند و همه امور را تحت کنترل اعلام می‌کنند. مدتی قبل مدیرعامل بنیاد بیماری های خاص طی گفتگویی اعلام کرد که بسیاری از بیماران این حوزه به دلیل نداشتن تمکن مالی و افزایش بی رویه داروها دست از درمان کشیده‌اند. 

 

محسن علیجانی زمانی نماینده مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به آخرین وضعیت تامین داروی بیماران خاص و نادر و تمهیدات مجلس می‌گوید: در حوزه بیماری‌های خاص یا نادر یا در حوزه‌های دیگر، هم وزارت بهداشت و هم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، جلسات مختلفی را برای شرایط این بیماران برگزار کرده است و سعی کرده‌ایم هم برای تامین دارو و هم قیمت آن‌ها نظارت‌های مناسبی را داشته باشیم.

 

زمانی ادامه داد: ما جمعا ۳ و نیم میلیارد دلار نیاز داریم که دارو و تجهیزات پزشکی وارد کشور کنیم. در این چند ماه اخیر با توجه به تحریم‌ها تلاش می‌کردیم دپوی دارو‌های حیاتی در وزارت بهداشت انجام شود. اکنون تقریبا مبالغ بسیاری از ارز دارویی را تامین کرده‌ایم و تدابیر ویژه‌ای را اندیشیده‌ایم. البته با توجه به اینکه ارز مصوب برای تامین دارو حدود ۱۰ الی ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است و به همین میزان کمی افزایش قمیت داشتیم و وزارت بهداشت نیز تاکید بسیاری داشت تا قیمت دارو از این میزان بیشتر نشود.

 

دارو تولید می‌شود اما به داروخانه نمی‌رسد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان با بیان اینکه ۹۰ درصد مشکلات ما در این حوزه ناشی از مشکلات و ضعف‌های مدیریتی است، تصریح کرد: معتقدم تحریم‌ها در این زمینه تا ۱۰ درصد می‌توانسته تاثیرگذار باشد، اما متاسفانه مشکلات ما مشکلات مدیریتی است. در مدتی قبل که ما موضوعی را پیگیری می‌کردیم متوجه شدیم که داروی بیماران در شرکت‌های پخش وجود دارد، اما در داروخانه‌ها موجود نیست، زمانی که از شرکت‌های پخش پیگیر شدیم اعلام کردند که، چون داروخانه‌ها مطالبات ما را پرداخت نکرده‌اند ما نیز دارو‌ها را نمی‌دهیم.

 

علیجانی زمانی با اشاره به کمبود دستگاه‌های دیالیز در کشور که چندی قبل رئیس بیماری‌های خاص آن را مطرح کرده بود، گفت: ما فعلا دراین باره مشکلی نداریم ووزارت بهداشت نیز با توجه به اینکه مجوز دارد تا ۱۰ درصد از نیاز‌های داخل را از واردات تامین کند، مشکلی از این بابت نیست یا دغدغه‌ای نیست. یا برای بیماران تالاسمی نیاز دارو‌های داخلی و خارجی خداروشکر مرتفع شده است، اما اگر هر لحظه مورد خاصی رخ دهد ما آماده خدمت رسانی هستیم.

 

این نماینده با بیان اینکه مجلس هیچ فشاری بر روی تولیدکنندگان دارو وارد نمی‌کند، خاطرنشان کرد: در رابطه با بیمارانی که باید حتما داروی خارجی مصرف کنند نیز باید بگویم که برخی از دارو‌های مشابه داخل تولید می‌شود که کیفیتی مشابه با داروی خارجی دارد و قیمتی بسیار بسیار کمتر. با توجه به اینکه برخی از این دارو‌ها در مقایسه با داروی ایرانی تفاوت چندانی در لایف تایم زندگی بیمار ندارد.

 

علیجانی گفته برخی از بیماران مانند بیماران تالاسمی بعضا دارو‌های ایرانی با بدنشان سازگار نیست و لازم است تا حتما داروی خارجی مصرف کنند، وزارت بهداشت نیز تمهیداتی را برای این موضوع و بیمه کردن آن‌ها در نظر گرفته است تا بیماران از این بابت دچار مشکل نشوند. اما در موارد کلی اینگونه نیست و زمانی که دارویی تولید داخل دارد بیمه نیز همان دارو را تحت پوشش قرار می‌دهد و اگر هم کسی توان مالی داشته باشد می‌تواند داروی خارجی را تهیه کند. اما به طور کلی باید تاکید کنم که دارو‌های ساخت داخل ما با دارو‌های خارجی در رقابت است.

 

 

rouydad24.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش