جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۵۶ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۱۲۲
حوزه بهداشت و رفاه

سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد:

ارتقای ۴۵ رتبه ای رده بندی بین المللی حوادث ترافیکی برای ایران

ایرج حریرچی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت از ارتقای رتبه ۸ به رتبه ۵۳ در رتبه بندی بین المللی حوادث ترافیکی خبر داد.

به گزارش مهر، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یک خبر بسیار خوب این که طبق آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت و بر اساس اطلاعات ۱۷۵ کشور جهان که سه روز پیش اعلام شده است، بر اساس اقدامات ۱۵ سال گذشته دولت و سازمانها و نهاد های مختلف برای کاهش تصادفات و میزان جراحت و مرگ و میر حاصل از آنها، ایران از هشتمین کشور دنیا با آمار بالای میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی به جایگاه پنجاه و سوم در رتبه بندی بین المللی حوادث ترافیکی رسیده است که این خود موفقیت بسیار بزگی و درخشانی است.

 

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در ایران ۲۰/۵ نفر به ازای هر یک صد هزار نفر جمعیت  است. ارتقا جایگاه ایران به میزان ۴۵ رتبه (از رتبه ۸ به رتبه ۵۳ ) هم حاصل کاهش مرگ و میر و و هم حاصل پیگیری های وزارت بهداشت و ارسال مستندات مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است.  

 

حریرچی ادامه داد: بر اساس گزارش اول بین المللی وضعیت ایمنی راه‌ها، میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی کشور ۳۵/۸ به ازای ‌صد هزار نفر جمعیت و ایران رتبه ۱۰ بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از این حودث را داشت در گزارش های دو وسوم این ارقام ۳۴/۱ و ۳۲/۲ به ازای ‌صد هزار نفر بوده و کشور رتبه پنجم و هشتم از لحاظ بالا بودن مرگ و میر حوادث ترافیکی در دنیا را داشته است که  در گزارش چهارم و آخر که مربوط به سال ۲۰۱۸ است،  میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در ایران ۲۰.۵ نفر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت و جایگاه ۵۳ است. البته همین جا بیان می کنم که این پیشرفت کافی نیست و خصوصا با افزایش کمی که در میزان مرگ و میر ناشی از حوادث در سال اخیر داشتیم ضمن تثبیت دست‌آوردها باید اقدامات متعدد دیگری در این زمینه انجام دهیم.  

 

تذکر برای افزایش قیمت شیر و لبنیات

وی اظهار کرد: مجددا مکلف هستم که در مورد مصرف شیر و لبنیات و افزایش شدید قیمت آنها تذکر دهم و عرض کنم که در شش ماه گذشته مصرف شیر و لبنیات در تهران ۳.۹% کاهش داشته است که گرچه در سطوح معنی دار و قابل توجه نیست، ولی با توجه به این که میزان مصرف قبلی و معمول شیر ولبنیات در کشور کمتر از مقدار توصیه شده و مورد نیاز است، این کاهش هم هشدار دهنده است. امیدوارم تصمیم اخیر کاهش قیمت شیر و لبنیات عملیاتی شده و نیز شاهد کاهش قیمت بیشتر باشیم. هم چنین از خانواده ها مجددا درخواست افزایش اولویت مصرف شیر و نیز جایگزینی شیر و لبنیات با غذاهای چرب وشور دارم.  

 

سخنگوی وزرات بهداشت بیان کرد: یک خبر بسیار مهم و خوب دیگر کاهش هزینه های فقرزای سلامت است. هزینه های فقرزای سلامت از ۰.۸% درصد در سال ۹۳ به ۰.۷۱% د در سال ۹۴ و ۰.۶% در سال ۹۵ رسیده است. این بدین معنی است که ۱۶۲ هزار نفر کمتر دچار هزینه‌های فقرزا شده اند. هزینه فقرزا در حوزه سلامت به معنی پرداختی از جیب مردم به خاطر بیماری در حدی است که خانوار دچار فقر و سقوط زیر خط فقر شود.

 

وی ادامه داد: پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت یعنی هرگونه پرداختی که هنگام ارائه خدمات درمانی و دارویی از افراد دریافت می شود، ناکارآمدترین و ناعادلانه ترین روش تامین هزینه ها در حوزه سلامت است و موجب افزایش فقر، فشار مالی به مردم، تاخیر مراجعه و تاخیر در دریافت درمان و نیز بی اعتمادی به بیمه‌ها می شود.

 

حریرچی گفت: کاهش پرداختی از جیب مردم از سطح متوسط ۵۴ درصدی پنج سال قبل طرح تحول و حتی ۵۸ درصدی در سال ۸۹ به ۳۸ و ۳۷% در سال ۹۳ و ۹۴ باعث شد تا مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم هدف مورد انتظار برنامه را از کمتر از ۳۰% برنامه چهارم و پنجم به کمتر از ۲۵% کاهش دهد. در سال ۹۵ پرداختی از جیب به ۳۵ % رسیده است و هنوز برای رسیدن به هدف زیر ۲۵ درصد مورد نظر دولت و مجلس، اقدامات متعددی شامل افزایش نقش بیمه ها در پوشش خدمات درمانی،  پوشش همه مردم با بیمه خدمات درمانی و حذف یا به حداقل رساندن رابطه مالی بیمار با ارائه کنندگان خدمات درمانی مورد نیاز است.

 

وی در پایان بیان کرد: در همین زمینه عرض می کنم که تجربه جهانی در مورد بحرانهای مالی کشورها و تجربه سال ۹۱ کشور ما که با افزایش شدید تورم و کاهش قدرت خرید خانوارها توام بود، به وضوح نشان می دهد که در شرایط تورمی مشابه وضعیت فعلی، خانواده های با درآمد ثابت و خانواده های با درآمد متوسط و پایین به دلیل محدودیتهای مالی مجبور می شوند که درآمد خود را منتقل به هزینه‌های بسیار ضروری نظیر خوراک و مسکن کنند و از هزینه های ضروری خود مثل بهداشت و درمان و آموزش کم کنند. در این شرایط طبق مستندات علمی باید دولت و بیمه‌ها حمایت خود را از مردم را با افزایش تعداد افراد تحت پوشش و افزایش میزان حمایت مالی از بیمه شدگان زیاد کنند. در این شرایط که فشار مالی متوجه مردم شده است، یکی از بهترین راههای حمایت از مردم، انتقال منابع و بودجه بیشتر به حوزه سلامت و هدفمند کردن یارانه های موجود با اولویت حوزه سلامت است.

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش