چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۲ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۳۴۴۸
مشاوره پزشکی

خوردن پای مرغ برای درد پا مفید است؟ / تق تق زانو در این موقع خطرناک می شود

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,دردهای مفصلی
یک روماتولوژیست گفت: مردم از قدیم می پندارند که در هنگام درد های مفصلی از مواد غذایی چون پای مرغ و پاچه استفاده کنند این تصور غلط در این دوره همچنان در میان مردم رواج دارد .

دکتر علیرضا رجایی فوق تخصص مفاصل و عضلات (روماتولوژی) در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : تروما و ضرباتی که به مفاصل بخصوص مفصل زانو وارد می شود یکی از عمده ترین دلایل بروز عارضه های مفصلی است البته ناگفته نماند افزایش سن اصلی ترین بروز درد های مفصلی تلقی می شود .

 

زانو درد می‌تواند پی‌آمد صدمه دیدن زانو یا بیماری درگیر کننده این مفصل مانند آرتروز باشد و از آنجایی که زانو یک مفصل فعال تحمل کننده وزن و دارای ساختاری پیچیده است، بیش از دیگر مفصل‌ها آسیب می‌بیند.

 

وی در ادامه افزود :دشواری در راه رفتن ، لنگ زدن ، قفل شدن زانو، تورم، ناتوانی در دراز کردن زانو، تورم و خشکی،ضعف یا ناپایداری، تق تق یا صدا دادن زانو همراه با درد ، ناتوانی در صاف کردن کامل زانو از نشانه های هستند که با مشاهده آن باید به مشکلات مفصلی در زانو شک کنیم و سریعا نزد متخصص برویم .

 

به گفته وی ، افزایش وزن یکی از دلایل اساسی در پیدایش درد های زانویی محسوب می شود چرا که ثابت شده است آرتروز و ساییدگی زانوها رابطه مستقیمی ‌با افزایش ‌وزن دارد و هرچه وزن بالاتر برود، احتمال ابتلا به آرتروز نیز بیشتر می‌شود.

 

مقدار کم کاهش‌وزن نیز به کاهش درد و علایم ناشی از آرتروز و ساییدگی مفاصل کمک می‌کند همچنین اضافه وزن نه ‌تنها عوارض قلبی و عروقی و بیماری های جدی دیگری را نیز به‌دنبال دارد بلکه موجب درد و سایش مفاصل می‌شود و در سنین بالاتر نیز احتمال اینکه افراد مسن به آرتروز ناشی از اضافه وزن مبتلا شوند بسیار بالا است .

 

چاقی در کل باعث فشار شدید روی استخوان‌ها و مفاصل می‌شود. افرادی که چاق هستند به‌دلیل وزن بالایی که مفاضل زانو یا قوزک‌های پای آنان تحمل می‌کنند، اغلب به زانو درد یا پیچش مچ پا دچار می‌شوند.

 

رجایی اظهار کرد : بی تحریکی بعد از فاکتور های سن و وزن در ردیف سوم عوامل پیدایش زانو درد قرار دارد .امروزه به دلیل تغییر در سبک زندگی و افزایش تکنولوژی ، تحرک و فعالیت های بدنی انسان ها بسیار کاهش یافته است .بالای ۵۰درصد از افراد جامعه ما دچار افزایش وزن هستند این بدان معناست که فشار به مفاصل ازجمله زانو ، مچ پا ،کمر و گردن بسیار می شود و با گذر زمان مفاصل این نواحی دچار تخریب جدی می شود .

 

این متخصص یادآور شد : وزرش در جلوگیری و بهبودی درد های مفصلی بخصوص زانو حرف اول را می زند لازم به ذکر است خیلی از مردم می پندارند که چون درگیر عارضه های مفصلی هستند نباید مفاصل خود را حرکت دهند ،خیر اینگونه نیست و با این کار حتی باعث نا مساعد شدن اوضاع نیز می شوند و بسیار توصیه می شود افراد روزانه در سطح کاملا صاف حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند و اکیدا در سطح شیب دار(سربالایی و سرپایینی) پیاده روی نکنند .

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا غذاهایی چون پای مرغ،پاچه و... برای بهبود درد زانو موثر است یا خیر گفت : از گذشته در میان مردم جا افتاده است در هنگام درد های مفصلی از مواد غذایی چون پای مرغ و پاچه استفاده کنند این تصور غلط در این دوره همچنان ادامه دارد و مردم نمی دانند با مصرف این دسته از غذاها دارای چربی مضاعف اند و فرد را دچار اضافه وزن شدید می کند و همان طور که گفتم چاقی یکی از علل شایع درد های زانویی است.بسیار توصیه می شود افرادی که درگیر درد های مفصلی هستند در رابطه با رژیم غذاییشان با یک متخصص مشورت نمایند 

 

به گفته وی ، مواد خوراکی هستند که در کاهش درد های زانویی موثراند مانند : سنجد ، آووکادو ،زنجبیل ،روغن ماهی ،میوه های سرشار از ویتامین C ، سبزیجات،سویا و... از جمله مواد غذایی اثبات شده ای هستند که مصرف آنها درد را کاهش می دهد .

 

همچنین درد پا، زانو، شانه و... را با مصرف روزی ۸ لیوان آب در مدت کوتاهی می توان بهبود بخشید. به گفته محققان آب عنصر سازنده غضروف است که از قسمت انتهای استخوان و مفصل ها محافظت می کند، مایعات موجود در بدن ودیسک های نرم در ستون فقرات را نرم و روان می کند.

 

رجایی در پاسخ به این سوال که آیا تق تق زانو هنگام نشستن و برخاستن می تواند علامت هشدار دهنده ای باشد به جام جم آنلاین گفت : خیر ، اگر تق تق زانو ها و مفاصل بدون درد باشد مشکلی را به دنبال ندارد اما اگر این صداها همراه با درد خفیفی باشد بله می تواند یک نشانه خطر را با خود به همراه داشته باشد .

 

این فوق تخصص مفاصل و عضلات در رابطه با مصرف خودسرانه داروهای غضروف ساز متذکر شد : در ارتباط با مصرف قرص‌های غضروف‌ساز، ضد آرتروز که توسط کانال های مجازی و ماهواره‌ای تبلیغ می‌شود به جرات می توان گفت بسیاری از این داروها مشکل بیمار را رفع نکرده و تنها سبب زیان مالی و مشکلاتی در سیستم ایمنی بدن می شود علاوه بر آن مصرف خودسرانه دارو باعث پیدایش بیماری های جدی تر در افراد می شود .

 

همچنین طی مطالعات انجام شده تاکنون مستندات کافی برای اینکه اثبات کند این داروها می تواند غضروف ساز باشد و یا غضروف تخریب شده را ترمیم کنند پیدا نشده است.

 

وی به زنان توصیه کرد : کفش های پاشنه بلند که شاهد استفاده بی رویه زنان در این نوع از کفش ها هستیم باید گقت یکی از معضل های اساسی پیدایش زانو درد در زنان استفاده از همین کفش های نامناسب است .خانم هایی که دائما از کفشهای پاشنه بلند استفاده می کنید منتظر عارضه های مفصلی مخصوصا مفصل زانو و مچ پا باشید چرا که هنگامی که کفش های نامناسب به پا میکنیم تمامی وزن در نواحی زانو و کمر متمرکز می شوند و قطعا در دراز مدت عارضه های شدید مفصلی را به دنبال دارند .

 

رجایی در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عارضه های کفش های پاشنه بلند آسیب جدی است که به مچ پا وارد می شود زیرا در این حالت مچ پا بسیار پیچ می خورد. لازم به ذکر است کفش مناسب کفشی است که جلویش پهن باشد ،انگشتان پا آزادانه حرکت کنند ، هیچ فشاری روی انگشتان نباشد ، انگشتان ها در کفش خم نشده باشد و کفی بسیار تخت و سفت نداشته باشد و اندازه ۱.۵ سانت پاشنه برای کفش ها ایده آل ترین اندازه پاشنه است .

 

بیتا نوروزی

 

  • 8
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش