شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۲۷ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۲۸۸
مشاوره پزشکی

گفتار درمانی را دریابید

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,گفتار درمانی
مشکلات نیازمندان به گفتار درمانی، حمایت نشدن این بیماران از طریق بیمه درمانی و حمایت‌های دولتی بوده که هزینه‌های سنگین بر خانواده‌ها و مراجعان وارد می‌کند.

به گزارش ایسنا، ضروری‌ترین نیازهای زندگی روزمره انسان، ارتباط با دیگران و انتقال خواسته‌ها، علایق و مشکلات خود به آنها است و گفتار نظامی قراردادی که به منظور ارتباط بین انسان‌ها به کار می‌رود و از پشتوانه درکی و شناختی زبان برخوردار است.

نوشته‌ها، اشارات، نشانه‌ها و حالات چهره همگی راه‌های مختلف انتقال اندیشه‌ها و خواسته‌های فرد است اما گفتار اصلی‌ترین وسیله ارتباطی انسان است.

امروزه پدر و مادران با کسب آگاهی های لازم توانستند با مشکل گفتاری کودک خود آشنا شده و به موقع، راه‌های پیشگیری از آن را جست و جو و اقدام به گفتار درمانی نمایند.

در گذشته علم «گفتاردرمانی»، نقش کم رنگی در جامعه ایفا می‌کرد و به دلیل سطح آگاهی پایین خانواده ها، اغلب کودکان با مشکل گفتاری، بدون درمان می‌ماندند و در دوران نوجوانی و بزرگسالی، مشکلاتی در زندگی اجتماعی خود پیدا می‌کردند.

گوشه‌گیری، از جمع گریزان بودن و تمسخر اطرافیان و همسالان موجب می‌شد آنان از پیشرفت‌های تحصیلی و اجتماعی به دور باشند. امروزه متخصصان «گفتار درمانی» توانستند این مشکل را به راحتی حل کرده و دغدغه‌ها و نگرانی خانواده‌ها را دور کنند.

مهدی دهقان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفت و گو با ایسنا، گفت: رشته گفتار درمانی از رشته‌های پزشکی بوده که به ارزیابی تشخیص و درمان اختلالاتی مرتبط به درک افراد و گفتار آنان را مورد بررسی قرار می‌دهد.

دهقان افزود: گفتار درمانان در زمینه اختلالات بلع می‌توانند کمک زیادی را به بیماران در این زمینه انجام دهند که از مهم‌ترین فعالیت‌های آنان در سراسر دنیا محسوب می‌شود که عملا با شرایط فیزیولوژیک افراد رابطه مستقیم دارد.

وی تصریح کرد: اگر بیماری به دلیل تصادف دچار اختلالات مغزی شده باشد و یا در نتیجه سرطان‌های ناحیه سر و گردن دچار اختلال بلع شود متخصصانی که در این زمینه می‌توانند به این افراد کمک کنند گفتار درمانان هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، یادآور شد: گفتار درمانان در سراسر دنیا می‌توانند اختلالات بلع در نوزادانی که به هر دلیلی دچار اختلال در بلع می‌شوند را رفع کنند.

وی گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل را با چهار زمینه پزشکی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی، روانپزشکی و نوزادان و اطفال در ارتباط دانست و گفت: اختلالات زبانی ناشی از مغز و اعصاب یا آفازی یا روانپریشی زبانی ناشی از سکته‌های مغزی و بلع ناشی از اختلالات مغزی یا تی‌بی‌آی و دیگر اختلالات ناشی از سکته مغزی همانند پارکینسون و ام‌اس را را گفتار درمانان می‌توانند رفع کنند.

وی به اختلالات ناشی از گوش و حلق و بینی که با اختلالات ناشی از شکاف کام در ارتباط است اشاره کرد و گفت: شکاف کام در نتیجه اختلالات صوت که ناشی از مشکلات ساختاری حنجره ایجاد می‌شود و در کودکان تازه به دنیا آمده ایجاد مشکل می‌کند و همچنین اختلالات زبانی که در کم شنوایی ایجاد می‌شود، متخصصان گفتار درمانی برای رفع این مشکلات می‌توانند مؤثر باشند.

دهقان  افزود: حوزه روانشناسی گفتار درمانان می‌تواند مشکلات اختلالات طیف اتیستیک ناشی از یادگیری دوره ابتدایی در مدارس و اختلالات لکنت زبان را  رفع کنند که در برخی مناطق مانند شمال کشور شیوع زیادی دارد.

 وی گفت: متخصصان گفتار درمانی می‌توانند در زمینه فیدینگ یا مشکلات تغذیه در نوزادان زودرس و یا تولد نوزادان با زردی زیاد و یا نوزادانی که در بدو تولد با کمبود اکسیژن و یا در صورت مواجه شدن با ضربات مغزی، دچار بیماری‌های لکنت زبان هستند برای رفع مشکلات آنان خدمات خود را در این راستا ارائه دهند.

سعید فاطمی کارشناس گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در گفت و گو با ایسنا، درباره گفتار درمانی، گفت: ارتباط و تعامل اجتماعی بدون شک یکی از موهبت‌های است که انسان را از سایر موجودات جدا می‌کند و گفتار نیز از مهم‌ترین شیوه برقرای این ارتباط است.

فاطمی افزود: اگر به هر نحوی گفتار انسان دچار اختلال شود در این شرایط بخش بزرگی از رفتارها و فعالیت‌های انسان مختل می‌شود و به طور کلی زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در برخی موارد موجب ناتوانی انسان در زندگی می‌شود.

وی در تعریف گفتار درمانی، عنوان کرد: گفتار درمانی به ارزیابی و تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، گفتار، زبان و صوت و بلع می‌پردازد و این اختلالات می‌تواند طیف وسیعی از اختلالات را از بدو تولد تا سالمندی را در بر بگیرد.

این کارشناس گفتار درمانی، گفت: مهم‌ترین مشکلات نیازمندان به اختلالات گفتار درمانی، حمایت نشدن این بیماران از طریق بیمه درمانی و حمایت‌های دولتی است که هزینه‌های سنگین بر خانواده‌ها و مراجعان وارد می‌کند.

وی تأکید کرد: در برخی موارد مشکلات ناشی از نبود بیمه درمانی موجب رها کردن و ناتمام گذاشتن برنامه درمانی این افراد ناتوان می‌شود که این خود تبعات سنگینی برای بیماران به همراه دارد بنابراین دولت باید به مشکلات بیمه‌ درمانی ناتوانان گفتاری توجه ویژه داشته باشد.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش