پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۴ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۰۹۶
مشاوره پزشکی

همه‌چیز درباره وضعیت سینه‌های فیبروکیستیک

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,بافت پستان
عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران گفت: تغییرات هورمونی طبیعی زنان در سیکل قاعدگی ماهانه‌شان مهم‌ترین فاکتور موثر در وضعیت سینه فیبروکیستیک است.

غلامرضا زمانی در گفت‌وگو ایسنا افزود: بیماری‌ فیبروکیستیک‌ پستان یک‌ بیماری‌ شایع‌ پستان‌ در خانم‌ها است که‌ مشخصات‌ آن‌ معمولاً عبارت از توده‌های‌ غیرسرطانی‌ و نیز درد است.

 

وی ادامه داد: سینه فیبروکیستیک بیشتر در زنان۳۰ سال به بالا اتفاق می‌افتد و این وضعیت احتمالاً ناشی از فرایند تجمعی در سیکل‌های هورمونی مکرر ماهانه و تجمع سلول‌ها، مایعات و ذرات سلولی در پستان است. این فرایند با بلوغ آغاز می‌شود و در یائسگی ادامه می‌یابد و پس از یائسگی وضعیت سینه فیبروکیستیک کمتر مشکل ایجاد می‌کند.

 

این عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران افزود: وجود توده‌های‌ تشخیص‌ داده‌ نشده‌ در پستان،‌تغییراتی‌ در توده‌ یا ظهور توده‌های‌ جدید، ترشح‌ از نوک‌ پستان، عدم معاینه توسط پزشک به مدت دو سال‌، وجود علایم‌ جدید و غیرقابل توجیه از جمله شرایطی است که فرد با ملاحظه آن باید به پزشک مراجعه کند.

 

زمانی اظهارکرد: درگذشته وضعیت سینه فیبروکیستیک بیماری سینه فیبروکیستیک خوانده می‌شد، اگرچه این وضعیت یک بیماری حساب نمی‌شود اما یک وضعیت پزشکی است.

 

وی گفت: بیشتر زنان توده‌هایی در پستان‌هایشان دارند بنابراین به‌کارگیری عبارت «وضعیت سینه فیبروکیستیک» (به‌جای بیماری) مناسب‌تر است.

 

این عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران با اشاره به اینکه تغییرات هورمونی طبیعی زنان در سیکل قاعدگی ماهانه‌ مهم‌ترین فاکتور موثر در وضعیت سینه فیبروکیستیک است، گفت: بسیاری از تغییرات هورمونی زمانی که بدن زن هرماه آماده بارداری می‌شود، اتفاق می‌افتد و مهم‌ترین این هورمون‌ها استروژن و پروژسترون هستند که با تأثیر بر رشد و تکثیر سلول‌ها، مستقیماً بر بافت پستان تأثیر می‌گذارند.

 

وی ادامه داد: هورمون‌های زیادی علاوه بر استروژن و پروژسترون در ایجاد سینه فیبروکیستیک نقش دارند. برخی از این هورمون‌های پرولاکتین عامل رشد، انسولین و تیروئید است که خارج از بافت سینه تولید و تأثیر مهمی بر پستان می‌گذارند.

 

این عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران افزود: پستان از سلول‌های چربی و غده‌ای‌اش محصولات هورمونی تولید می‌کند. سیگنال‌های این فاکتورهای شبه هورمون ممکن است نقش کلیدی در علائم وضعیت سینه  فیبروکیستیک داشته باشند. این مواد ممکن است تأثیر استروژن و پروژسترون را افزایش دهند و یا برعکس.

 

زمانی در ادامه اظهارکرد: هورمون‌های سیکلی که بافت غده‌ای سینه را برای احتمال تولید شیر آماده می‌کنند، مسئول دوره قاعدگی زنان هستند. اگرچه تفاوت مهمی بین اتفاقی که در پستان و رحم می‌افتد وجود دارد. در رحم این هورمون‌ها رشد و تکثیر سلول‌های پوشش جدار رحم را افزایش می‌دهند. در صورتی‌که بارداری اتفاق نیفتد این پوشش رحم می‌ریزد و در طول دوره قاعدگی از بدن زن خارج می‌شود.

 

این عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران ادامه داد: این هورمون‌ها در پستان، رشد بافت غده‌ای پستان را تحریک می‌کنند و فعالیت رگ‌های خونی، متابولیسم سلول و بافت حمایت‌کننده را افزایش می‌دهند و همه این فعالیت‌ها ممکن است در احساس پری پستان و احتباس مایعات که معمولاً زنان پیش از شروع قاعدگی تجربه می‌کنند، نقش داشته باشد.

 

زمانی افزود: هنگامی‌که سیکل ماهانه تمام می‌شود، این سلول‌های پستان تحریک‌شده و نمی‌تواند همانند سلول‌های پوشش دیواره رحم، به‌سادگی جدا شده و بریزند و از بدن خارج شوند و به‌جای آن بسیاری از این سلول‌های پستان فرایند مرگ سلولی برنامه‌ریزی‌شده را می‌گذرانند.

 

وی ادامه داد: در طول آپوپتوز (مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول) آنزیم‌ها فعال‌ می‌شوند و از درون شروع به هضم سلول‌ها می‌کنند. این سلول‌ها تجزیه می‌شوند و ذرات باقیمانده سلولی حاصل بعداً توسط سلول‌های زباله‌خوار (سلول‌های التهابی) و سلول‌های غده‌ای مجاور تجزیه می‌شود.

 

این عضو انجمن صنفی جراحان عمومی ایران در ادامه گفت: در طول این فرایند ذرات سلول‌های خردشده و التهاب ممکن است منجر به بافت جوشگاه (فیبروز) شود که به مجاری شیر و دسته بافت‌های غده‌ای (لوبولها) در پستان آسیب می‌زند. سلول‌های التهابی و برخی از ذرات تجزیه‌شده ممکن است مواد شبه هورمونی ترشح‌کنند که این مواد به‌نوبه خود بر سلول‌های ساختاری پشتیبان، سلول‌های مجرایی و سلول‌های غده‌ای مجاور تأثیر می‌گذارد.

 

زمانی در پایان با اشاره به اینکه مقدار محصولات تجزیه سلولی، درجه التهاب و کارآمدی فرایند پاک‌سازی سلولی در پستان از فردی به فرد دیگر متفاوت است، تصریح کرد: این فاکتورها ممکن است در یک فرد از ماهی به ماه دیگر نوسان داشته و حتی ممکن است در قسمت‌های مختلف یکی از پستان‌های فرد باهم متفاوت باشند.

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش