چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۴۶ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۲۸۷
مشاوره پزشکی

تشخیص ابتلای جنین به سندرم دان چگونه است؟

 اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,سندرم دان

پاسخ سوالات برخی از کاربران در خصوص «سندرم داون» توسط مسعود گرشاسبی دبیر انجمن ژنتیک پزشکی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه مدرس داده شده که به شرح زیر است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،  پاسخ سوالات برخی از کاربران در خصوص «سندرم داون»  توسط مسعود گرشاسبی دبیر انجمن ژنتیک پزشکی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه مدرس داده شده که به شرح زیر است.

 

علت ابتلا به سندروم داون چیست؟

گرشاسبی دبیر انجمن ژنتیک پزشکی ایران با اشاره به بیماری سندروم داون گفت: این بیماری به دلیل اختلال در کروموزوم ۲۱ به وجود می‌آید و کودکان مبتلا به این بیماری به جای دو کروموزوم ۳ کروموزوم ۲۱ دارند.

 

وی با بیان اینکه مهمترین دلیل ابتلا به سندروم داون در کودک سن بالای مادر در زمان بارداری است، عنوان کرد: خانم‌های که بالای ۳۰ سالگی باردار می‌شوند امکان ابتلا به سندروم داون در جنین بیشتر است، زیرا در سلول‌های جنسی تغییراتی به وجود می‌آید که عامل اختلال در کروموزوم ۲۱ و ابتلا سندروم داون محسوب می‌شود.

 

دبیر انجمن ژنتیک پزشکی ایران تصریح کرد: در موردی ممکن است پدر یا مادر مشکلات ژنتیکی داشته باشند که در نتیجه آن در نسل بعدی سقط مکرر یا ابتلا به سندروم داون دیده می‌شود.

 

سندرم داون درمان ندارد

گرشاسبی با بیان اینکه سندروم داون درمان ندارد، گفت: برای کودکان مبتلا به این بیماری تنها راه این است با مراقبت و آموزش بتوان کاری کرد که از عهده کار‌های روزانه خود بر بیایند و کمتر به دیگران وابسته باشند.

 

پیشگیرى و سقط تنها راه علاج است

دبیر انجمن ژنتیک پزشکی ایران با اشاره به راهکار پیشگیری از بروز سندروم داون گفت: در مادرانی که در سن بالا باردار شده‌اند آزمایشات غربالگری وجود دارد که در صورت ابتلای جدید به سندروم داون تا قبل از ۲۰ هفتگی می‌توان جنین را سقط کرد، اما در صورتی که جنین متولد شود دیگر نمی‌توان کاری کرد.

 

راه کار تشخیص ابتلاى جنین به سندروم داون

وی با اشاره به عدد آزمایش غربالگری و احتمال ابتلا به سندروم داون گفت: عدد‌های زیر یک به ۵۰ به معنای خطر بالای ابتلا به سندروم داون محسوب شده و عدد زیر یک به هزار و ۱۰۰ نیاز به انجام آزمایش آمینوسنتز یا آزمایش cell free DNA براى تشخیص قطعى است.

 

 تشخیص ابتلای جنین به سندرم دان چگونه است؟

گرشاسبی به یکی از آزمایش‌های کم خطر تشخیصی برای اطلاع پیدا کردن ابتلای جنین به سندروم داون اشاره کرد و گفت: آزمایش DNE CELL FREE تهاجمی نبوده و بر اساس آزمایش بر روی خون مادر در حین حاملگی انجام می‌شود و مثل آمینوسنتز خطرناک نیست و دقت بالای ۹۰ درصدی دارد.

 

وی افزود: آزمایش آمینوسنتز نیز دقت ۱۰۰ درصدی در تشخیص سندروم داون دارد.

 

دبیر انجمن ژنتیک پزشکی ایران بیان کرد: در مواردی نسبت به شرایط خانوادگی آزمایش آمینوسنتز به دلیل خطر نیم تا یک درصدی سقط جنین مثلا برای خانمی که امکان بارداری مجدد وجود ندارد انجام نمی‌شود و آزمایش غیر تهاجمى cell free DNA انجام مى شود.

 

گرشاسبى در پاسخ به سوالی درباره عدد ١ به ٣٥٠ و ١ به ٢٥ در نتیجه غربالگرى گفت: عدد ١ به ٣٥٠ نه ریسک بالا محسوب مى شود و نه پایین و به دلیل اینکه در سوال مطرح شده باردارى در هفته ٢٠ است و امکان سقط نیست بهتر است آزمایش cell free DNA انجام شود و در ١ به ٢٥ نیاز به انجام آمینوسنتز است.

 

ازدواج با کسى که خویشاوند سندروم داون دارد

وی در مورد ازدواج با افرادی که در خانواده سندروم داون دارند، گفت: اینکه در یک خانواده کودک مبتلا به سندروم داون وجود داشته باشند به معنای این نیست که خویشاوندان درجه یک او در صورت ازدواج فرزندان سندروم داون به دلیل سن بالای مادر بروز می‌کند.

 

دبیر انجمن ژنتیک پزشکی ایران افزود: در صورت بروز نگرانی تنها با یک آزمایش ساده مى توان از ناقل بودن فردی که در خویشاوندان کودک سندروم داون وجود دارد، باخبر شد.

 

وی در مورد مادرانی که یک فرزند سندروم داون دارند، اظهار کرد: خطر تولد نوزاد مبتلا به سندرم داون در مادرانی که یک فرزند مبتلا دارند در بارداری‌های بعدی به همان میزان خطر در بارداری قبلی وجود دارد و وجود یک فرزند مبتلا به این بیمارى به معنای افزایش خطر ابتلا به سندروم داون در جنین‌های بعدی نیست و و بین او با مادر‌های دیگرى که در سن بالا بادردار شده اند به یک میزان خط وجود دارد.

 

شباهت کودکان سندروم داون به یکدیگر

گرشاسبی در مورد شباهت ظاهری کودکان سندروم داون به یکدیگر گفت: هنوز توجیح علمی و صد در صدی در مورد شباهت این کودکان به هم وجود ندارد و صرفا به دلیل اینکه این کودکان در چه کشوری زندگی کنند، تشابه چهره بالا به یکدیگر دارند که به احتمال زیاد مربوط به ژن‌های روی کروموزم‌ ۲۱ آنها است.

 

آموزش تنها کمک کننده کودکان مبتلا به سندروم داون

وی عنوان کرد: کودکان سندروم داون از لحاظ ذهنی مثل یک کودکان سالم و عادی نیستند، اما با آموزش می‌توانند بسیاری از کار‌ها را یاد بگیرد و از پس وظایف روزانه خود برآیند و حتی می‌توانند زندگی نزدیک به عادی داشته باشند و هیچ دارویى به یادگیرى آن‌ها کمک نمى کند.

 

طول عمر کودکان مبتلا به سندروم داون

گرشاسبی در مورد طول عمر کودکان مبتلا به سندروم داون گفت: این کودکان معمولاً دچار مشکلات قلبی می‌شوند و مرگ زودرس آنها اغلب به این دلیل است، اما اکثر افراد مبتلا به سندرم داون تا سن ۳۰ و ۴۰ سال زندگی می‌کنند.

 

 

 

 

  • 63
  • 9
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۲۱
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام سندروم داون ۱به ۲۵۰ ایا خطرناکه
سلام جواب ازمایش من شده ۱.۵۸۵زده ریسک سندرم داون گفته باید دوباره ازمایش بدی چی میشه؟
سلام به همه واقعا معلوم نيست حقيقت كجاست در مورد اين موضوع ، بحث مستئل مالي براي كسانيكه توان لازم ندارند بابته هزينه اين آزمايش كه بعضي مواقع تا سه ميليون تومن ميرسه واقعا وحشتناكه ، بيمه هم حمايتي نميكنه مثل هميشه ، جاهايي شنيدم كه اينا همش براي كاسبي اما ارتباطه كاسبيش چون برام محرز نشد نتونستم اعتماد كنم كه اين حرف راسته يانه ، اما پزشكان هم طوري رفتار ميكنند تا ترس عجيبي تو دله پدر مخصوصا ايجاد كنند تا حتما بابته آزمايش اقدام كنه ، مادر من ٦ بار زايمان كرده هيچكدوم هم از موضوعات نبوده و شايد اطرافه شماهم از اين قبيل زياد هستن ،،،،، واقعا مردم در سر دوراهي قرار ميگيرند ،،،،،
سلام .ممنون از سایتتون من آزماش سندرومم مثبت شده و یک دکتر پیشنهاد سلفری و یکی آمنیوسنتز داده لطفا راهنماییی کنید چطور تصمیم درستو بگیرم
سلام .ممنون از سایتت...
آمنیوسنتز گلم ١٠٠درصده جوابش
سلام .ممنون از سایتت...
سلام به خانم و اقایون ک مطلب منو میخونند خواستم بگم نترستیدبرای آزمایش آمینوسنتز ازهرصدهزارتایدونه جوابش مثبت میشه.ماهم همین مشکل و داشتیم گفتن باید ازمایش بدید برای کساییک پول ازمایش ندارن هم بیمارستانهای دولتی ازمایش میگیرن اما یکم دیرتر میدن جوابشو و به حرف دکتر گوش نکنید که میگه نرید دولتی...من یک ماه باخانمم شب و روز نداشتیم.وقتی حرفای مردم و میخوندم یکم روحیه میگرفتم.اما خداشاهده خیلیلتون فقط برای اینک سنتون بالاس ازقصدمیفرستن فقط چکاب بشه.نگران نباشید مطمئن باشید هیچ اتفاقی نمیوفته.شما یک بچه کامل سالم خوشگل و ناز دارید .استرس نگیرید
سلام به خانم و اقایو...
انشالا
سلام ۳۲ سال دارم در هفته۱۷ بارداری هستم دکتر من را به خاطر احتمال ابتلای جنین به منقولی به ازمایشات مجدد فرستاده و میزان خطر ۱ در ۱۰۶۹ هستش. خیلی نگرانم تشخیص شما چیه؟؟
سلام ۳۲ سال دارم در...
توکل بر خدا نگران نباشید آن شالله یه بچه ی تا و خوشگل دارید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش