جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۲:۳۰ - ۱۸ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۷۲۱
مشاوره پزشکی

آبله مرغان در کودکان را چگونه درمان کنیم؟

آبله مرغان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
متخصص کودکان و فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان گفت:آبله‌مرغان بیماری ویروسی و عفونی حاد است که در فصل پاییز آمار مبتلایان به این بیماری افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش فارس، همچنین این بیماری خودش را با علایمی نظیر تب و به وجود آمدن رنگدانه‌های قرمز بر روی پوست نشان می‌دهد.

 

حسین معصومی اصل متخصص کودکان و فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان برای پاسخگویی به سؤالات مخاطبان، مهمان خبرگزاری فارس بود.

 

 

س: علت بروز زردی نوزادان چیست و این بیماری را چگونه درمان کنیم؟

ـ زردی نوزادان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های این دوره از زندگی محسوب می‌شود و این بیماری به دو دسته زردی‌های فیزیولوژیک یا پاتولوژیک تقسیم می‌شود اکثر نوزادان در دوران شیرخواری زردی را تجربه می‌ کنند و اغلب توصیه پزشکان به والدین این است که از خوددرمانی پرهیز کنند. همچنین در مواقعی مشاهده می‌شود که خانواده‌ها برای درمان زردی نوزاد اقدام به حجامت گوش می‌کنند که این موضوع هیچ تأثیری بر درمان زردی ندارد.

 

شایع‌ترین علت زرد شدن نوزاد عدم تکامل سیستم آنزیمی کودک است که باید رنگدانه‌ها را تجزیه و از بدن دفع کند و با بالا رفتن سن این سیستم تکامل پیدا می‌کند. باید بلافاصله پس از مشاهده زردی در نوزاد به پزشک مراجعه کنیم به دلیل اینکه ممکن است زردی به حد زیادی بالا برود و به عدد ۲۰ تا ۲۵ برسد که این موضوع می‌تواند باعث تشنج کودک شود همچنین در مواقعی پس از تشنج کودکان دچار معلولیت می‌شوند.

 

 

تغذیه با شیر مادر بهترین درمان برای زردی است و هر چه تغذیه با این شیر بیشتر باشد زردی سریع‌تر از بدن نوزاد دفع می‌شود. در مواردی نیز درمان با مهتابی در منزل یا بیمارستان استفاده می‌شود همچنین در برخی از موارد که زردی در حد بالایی قرار دارد باید خون نوزاد را تعویض کنیم.

 

در موارد بسیار نادری ممکن است دوره درمانی زردی به دلیل بیماری‌های متابولیک یا ژنتیکی طولانی شود اما به طور معمول درمان این بیماری حدود یک هفته طول می‌کشد.

 

س: برای درمان آبله‌مرغان کودکان چه روشی را پیشنهاد می‌کنید؟

آبله‌مرغان بیماری ویروسی و عفونی حاد است که در فصل پاییز آمار مبتلایان به این بیماری افزایش پیدا می‌کند. همچنین این بیماری خودش را با علایمی نظیر تب و به وجود آمدن رنگدانه‌های قرمز بر روی پوست نشان می‌دهد.

 

این دانه‌های قرمز رنگ تاولی است و معمولاً دوره درمان آنها یک هفته طول می‌کشد اما باید دلیل اصلی بروز ‌آبله‌مرغان بررسی شود.

 

آبله‌مرغان در کودکانی که از سیستم ایمنی نرمال برخوردار هستند نیاز به درمان ندارد و با مصرف برخی از داروهای تب‌بر و پمادهای ضدخارش می‌تواند به بهبود یافتن بیمار کمک کرد. همچنین در مواقعی که این بیماری حادتر است می‌‌توان با آنتی‌بیوتیک‌ها و تحت‌نظر پزشک بیمار را درمان کرد.

 

شست‌وشوی بدن کودک به صورت روزانه توصیه می‌شود و این امر احتمال عفونت‌های ثانویه را کاهش می‌دهد. در مواردی که کودک از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار است نیز از درمان‌های اختصاصی استفاده می‌کنند.

 

اصولاً توصیه می‌شود زمانی که کودکی به بیماری آبله‌مرغان دچار می‌شود در منزل استراحت کند زیرا این بیماری واگیر بوده و ممکن است در مدرسه یا مهدکودک به سایر کودکان انتقال یابد همچنین مادرهای باردار باید به شدت از تماس با فردی که دچار آبله‌مرغان شده است خودداری کند زیرا ممکن است جنین آنها مبتلا به آبله‌مرغان شود و این جنین ناقص یا سقط شود.

 

س: در خصوص بیماری اوریون توضیح دهید؟ علایم این بیماری را بیان کنید؟

ـ بیماری اوریون بیماری ویروسی است که غدد بزاقی را درگیر می‌کند پس باعث تورم غدد بناگوشی بدن و همچنین درد سر و بروز سرفه می‌شود. خوشبختانه از سال ۸۲ با انجام واکسیناسیون‌های سراسری تعداد مبتلایان به این بیماری به شدت کاهش پیدا کرده است. به طور کلی استراحت کردن کمک زیادی به درمان این بیماری می‌کند.

 

س: علت بروز تب شدید در نوزادان چیست؟

ـ‌ یکی از اصلی‌ترین علت بروز تب شدید در نوزادان بیماری‌های عفونی می‌باشد که در این موارد نیز به خانواده‌ها توصیه می‌شود از خوددرمانی پرهیز کنند. استفاده از استامینوفن و پاشویه کودک می‌تواند باعث کاهش یافتن تب شود. همچنین برخی دیگر از بیماری‌ها نیز می‌تواند با علایم تب خود را نشان دهد.

 

س: کدام نوع برند واکسن آنفلوانزا را توصیه می‌کنید؟

ـ واکسن‌های آنفلوانزا در سطح بازار با برندهای مختلف توزیع شده است که از لحاظ کیفیت هیچ تفاوتی با هم ندارند. زیرا محتوا و فرمول این واکسن‌ها را سازمان جهانی بهداشت تهیه و به کارخانه‌های سرم‌سازی ارائه می‌کند.

 

تمام واکسن‌های موجود در بازار مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت و همچنین سازمان غذا و داروی کشور است لذا به طور کلی تمام آنها دارای اعتبار بوده و از لحاظ کیفی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

 

س: شایع‌ترین بیماری‌های پوستی کودکان کدامند؟

ـ می‌توان از اگزوماها به عنوان شایع‌ترین بیماری پوستی کودکان نام برد که در مواقعی این بیماری‌ها زمینه ارثی دارد همچنین برخی بیماری‌های باکتریال مانند زرد زخم در بیماری‌هایی نظیر تب‌خال در کودکان از جمله شایع‌ترین بیماری‌هایی هستند که در سنین کودکی بروز می‌کند.

 

س: علت آبریزش بینی کودکان چیست و برای درمان باید چه کرد؟

ـ معمولاً آبریزش یکی از علایم سرماخوردگی است که با برطرف شدن این بیماری آبریزش نیز برطرف می‌شود اما اگر با درمان سرماخوردگی آبریزش همچنان قطع نشده بود می‌توان با استفاده از داروهای ضدآلرژی و کم کردن مواد آلرژی‌زا در محیط یا غذا آبریزش را متوقف کرد.

 

س: آیا تجویز گیاهان دارویی را برای نوزادان منطقی می‌دانید؟

ـ حدود ۷۰ درصد از داروهای سطح بازار منشأ گیاهی دارند اما ماده مؤثر آنها فرموله شده و به صورت دارو در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. داروهایی که از عطاری‌ها تهیه می‌شود باید به صورت بسته‌بندی و همچنین با تجویز پزشک باشد. از آنجا که بدن کودکان بسیار حساس است و پزشک با توجه به وزن کودک برای آنها دارو تجویز می‌کند استفاده از گیاهان دارویی که در عطاری‌ها توسط برخی افراد غیرمتخصص تجویز می‌شود توصیه نمی‌‌کنم.

 

 

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش