پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۲۷ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۹۹۲
مشاوره پزشکی

خون در ادرار نشانه چیست؟

عفونت‌های مجاری ادراری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
یک متخصص طب اورژانس با اشاره به برخی علل بروز سنگ کلیه، عفونت مجاری ادراری و وجود خون در ادرار، راهکارهایی را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها تشریح کرد.

دکتر غلامرضا معصومی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سنگ در کلیه به دنبال ته‌نشین شدن نمک‌های اسیدی و معدنی ایجاد می‌شود، گفت: حرکت سنگ بسیار دردناک است، اما معمولا آسیبی به کلیه‌ها و مجاری ادراری وارد نمی‌کند. سابقه فامیلی، سن بالای ۴۰ سال، مذکر بودن، کاهش مایعات بدن، رژیم پر پروتئین و قند و سدیم، وزن بالا، بیماری‌های گوارشی و جراحی و بعضی بیماری‌ها باعث افزایش تشکیل سنگ‌های کلیوی می‌شوند.

 

وی افزود: علائمی چون درد بسیار شدید پشت و زیر دنده‌ها، کشیده شدن درد به زیر شکم، کشاله ران و بیضه‌ها، درد در حین ادرار کردن، ادرار صورتی، قرمز و قهوه‌ای، تیره و بدبو بودن ادرار، تهوع و استفراغ، احساس دائمی ادرار و دفع بیش از حد ادرار و تب و لرز همزمان با عفونت در افراد مبتلا به سنگ‌های کلیوی مشاهده می‌شود. دردهای ناشی از سنگ‌های کلیوی اغلب موجی و کم و زیاد شونده هستند. باید توجه کرد که در صورت تشدید علائم و یا بروز علائمی چون درد بسیار شدید و غیرقابل تحمل که همراه با تهوع و استفراغ، تب و لرز، خون در ادرار و یا عدم دفع ادرار است، باید به پزشک مراجعه کرد.

 

معصومی با بیان اینکه در اغلب مواقع درمان سنگ کلیه به مصرف مایعات، نوشیدن روزی بین دو تا سه لیتر آب، مصرف ضد دردها و داروها محدود می‌شود، گفت: برای پیشگیری از ابتلا به سنگ‌های کلیوی مصرف مایعات به صورت مکرر و در طول روز، مصرف موادی چون ریواس، چغندر، بامیه و ...و مصرف غذاهای با مواد پروتئینی و نمکی کم مانند حبوبات، مصرف مواد حاوی کلسیم توصیه می‌شود. البته باید در مصرف مکمل‌های دارای کلسیم احتیاط شود.

 

عفونت مجاری ادراری چیست؟

این متخصص طب اورژانس در ادامه به علل عفونت مجاری ادراری اشاره و اظهار کرد: عفونت در هر قسمت از دستگاه ادراری، از کلیه تا پیشاب‌راه را شامل می‌شود. احتمال ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری در  زنان، افرادی که  فعالیت جنسی زیادی دارند، افرادی که از وسایل جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند، بعد از قاعدگی، در افراد مبتلا به ناهنجاری‌های دستگاه ادراری، دارای انسداد در دستگاه ادراری، ایمنی پایین و استفاده از سوند ادراری بیشتر است. مصرف زیاد آب و مایعات (نه مایعاتی که باعث تحریک مثانه میشود) در درمان عفونت مجاری ادراری کمک کننده خواهد بود.

 

معصومی ادامه داد: عفونتهای مجاری ادراری با علائمی چون احساس دفع ادرار دائمی و شدید، سوزش در حین ادرار کردن، دفع مکرر و کم حجم ادرار، تیرگی ادرار و وجود خون در آن، بوی بسیار تند و زننده ادرار، درد لگن در زنان و درد رکتوم و مقعد در مردان همراه است. البته در عفونت‌های کلیوی، تب و لرز ، کمر درد، تهوع و استفراغ نیز مشاهده می‌شود. برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری  مواردی چون، مصرف زیاد مایعات بخصوص آب، شستشوی ناحیه تناسلی بانوان از جلو به عقب، ادرار کردن بعد از تماس جنسی و پرهیز از مصرف اسپری و دئودورانت‌های زنانه که باعث تحریک پیشاب‌راه می‌شود، پیشنهاد می‌شود.

 

وجود خون در  ادرار 

وی درباره وجود خون در ادرار که گاهی اوقات در افراد دیده می‌شود، نیز گفت: علی‌رغم ترس عمومی که در خصوص  وجود خون در ادرار وجود دارد، در بسیاری از موارد این موضوع مشکل خاصی نیست و خود به خود بهبود می‌یابد. ورزش سنگین و بعضی از داروها می‌توانند از علل بروز این ضایعه باشند، اما با توجه به اینکه علل مهم دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد، قطعا ویزیت پزشک و بررسی‌های بیشتر لازم است. رنگ قرمز یا صورتی ادرار نشان‌دهنده وجود خون در ادرار است که می‌تواند به دلیل عفونت کلیه و مجاری ادراری، سنگ کلیه و مثانه، پروستات بزرگ شده، بیماری‌های کلیوی، آسیب کلیوی، بیماریهای مادرزادی و سرطان نیز باشد.

 

معصومی همچنین گفت: اصولا درمان مستقیمی برای وجود خون در ادرار یا هماچوری وجود ندارد و درمان بیماری زمینه‌ای که مسبب آن بوده مد نظر قرار میگیرد. درنتیجه اگر بیماری خاصی پیدا نشود، عملا  به درمان خاصی نیاز نیست. پیشگیری از بیماریهای زمینهای مانند عفونت، سنگ و سرطان عملا از بروز این بیماری جلوگیری خواهد کرد.

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش