سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۴ - ۱۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۶۷۵
مشاوره پزشکی

راهکارهای پیشگیری از مسمومیت در سفرهای تابستانی

بیمارستان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
یک متخصص طب اورژانس با اشاره به افزایش احتمال بروز مسمومیت در فصل تابستان، راه‌های پیشگیری از این مسمومیت‌ها را تشریح کرد.

دکتر غلامرضا معصومی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مسمومیت در تابستان، گفت: در تابستان و فصول گرم شرایطی فراهم می‌شود که بیماری‌های فصلی مانند اسهال، وبا و مسمومیت‌های غذا از طریق مواد غذایی منتقل شده و به شکل وسیع گسترش می‌یابند.

 

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد، در فصل تابستان آمار مراجعینی که دارای ناراحتی گوارشی مانند دل‌درد، استفراغ و... هستند به مراکز درمانی و اورژانس بیمارستانی افزایش و شدت می‌یابد که این موارد در اثر مصرف مواد غذایی آلوده بوده و ناشی از مسمومیت غذایی هستند.

 

معصومی با بیان اینکه رعایت ایمنی غذایی مانع بروز مسمومیت غذایی می‌شود، ادامه داد: در تابستان باید به تاریخ تولید و انقضا، مجوز بهداشت (پروانه بهداشت)، پروانه ساخت و علامت استانداردی که بر روی بسته‌بندی مواد غذایی به ویژه بستنی، آبمیوه، محصولات لبنی و گوشت قید شده است، توجه بیشتری کرد.

 

توصیه‌های اورژانسی در سفر

این متخصص طب اورژانس همچنین توصیه کرد: ضمن سفر از حمل گوشت و تخم مرغ خام و فرآورده‌های لبنی با ماندگاری کوتاه خودداری کنید؛ چرا که سریعا فاسد می‌شوند. همچنین از خرید قوطی‌های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی یا نشتی خودداری کرده و مطمئن شوید که درپوش آنها شکسته نشده باشد. در عین حال اگر فرآورده‌ای ظاهر و یا بوی ناخوشایندی داشت، به هیچ عنوان آن را نچشید. در طی سفر نیز برای حمل مواد غذایی فاسد شدنی، از یخدان مناسب استفاده کنید.

 

غذاهای پخته‌شده را بیش از ۲ ساعت در محیط رها نکنید

معصومی با بیان اینکه هرگز غذاهای پخته شده را بیش از دو ساعت (اگر هوای اتاق گرم باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنید، گفت: برای دوباره  گرم کردن غذاها باقیمانده آنهارا تا ۷۴ درجه سانتی‌گراد گرما دهید و همچنین غذاهایی را که بیش از سه روز باقیمانده‌اند، مصرف نکنید. همچنین سعی کنید در طول سفر آب بهداشتی همراه داشته باشید و در صورت لزوم از آب بسته‌بندی استفاده و از پلمب‌ بودن درب بطری‌های آب اطمینان حاصل کنید. هرگز از یخ باز برای خنک‌کردن آب و انواع نوشیدنی‌ها استفاده نکنید.

 

وی با تاکید بر اینکه همیشه قبل از آماده کردن و یا خوردن غذا، دست‌هایتان را با صابون بشویید، گفت: باید توجه کرد که نوعی از اسهال میکروبی در طی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است. بخاطر داشته باشید دست‌هایتان را بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، برداشتن گوشت خام، سیگار کشیدن، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله‌ها حتما بشویید.

 

معصومی با بیان اینکه علائم و نشانه‌های برخی از مسمومیت‌های غذایی با تاخیر ظاهر می‌شود، اظهار کرد: یعنی ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده علائم در فرد مسموم بروز کند. علائم و نشانه‌های این مسمومیت‌ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع و استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و شکم درد است.

 

میوه‌هایی را بخورید که قابل پوست کندن هستند

وی با بیان اینکه در سفر بهتر است از میوه‌های دارای پوست مانند موز، سیب، پرتقال، نارنگی و خیار استفاده کرد، گفت: در این صورت میتوان آنها را قبل از مصرف پوست کند، اما مصرف میوه‌هایی چون انگور و توت‌فرنگی خطر مسمومیت را بالا می‌برد.

 

معصومی ادامه داد: چنانچه در سفر از غذای آماده کنسرو شده استفاده می‌کنید، با جوشاندن کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه می‌توان از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کرد. در سفر از خوردن گل‌ها و قارچ‌های خودرو اجتناب کنید. زیرا تشخیص گیاهان و قارچ‌های سمی از انواع بی‌خطر بسیار مشکل است. هیچ‌گاه گیاهان و قارچ‌ها را به دلیل مصرف آنها توسط جانوران، غیر سمی تلقی نکنید.

 

این متخصص طب اورژانس در ادامه با بیان اینکه هنگام بازی کودک در فضای باز مراقب آنها باشید تا توسط گل‌ها و گیاهان سمی، مسموم نشوند، گفت: تماس پوست با برخی از این گیاهان و یا به دهان بردن آنها منجر به مسمومیت کودکان میشود. توجه کنید که در صورت وجود خون در مدفوع یا استفراغ، تب بالا، از دست دادن مایعات بدن و یا در مواردیکه علائم بیش از یک روز طول بکشد، باید حتما به پزشک مراجعه کرد. شدت نشانه‌ها و علائم مسمومیت غذایی با توجه به سن و وضعیت سلامتی بدن متفاوت است. این علائم در سالمندان و نوزادان می‌تواند خطرناک باشد. دستور طلائی پیشگیری از مسمومیت غذایی پختن غذا و خوردن آن در همان روز است.

 

آب چاه نخورید

معصومی افزود: عارضه دیگری که در فصل تابستان اتفاق می‌افتد، مصرف آب آلوده است. ممکن است در سفرهای تابستانی افراد به دلیل در دسترس نبودن آب لوله کشی، از آب چاه استفاده کنند. باید بدانیم که آب چاه همیشه آلوده است، مگر آنکه خلافش ثابت شود. در صورت نوشیدن آب چاه، فرد دچار انواع بیماری‌های عفونی ازجمله وبا، بیماری‌های حاد عفونی یا بیماری‌های انگلی می‌شود.

 

وی ادامه داد: تنها راه پیشگیری این است که آب را جوشانده و بعد از خنک شدن مصرف کرد. آب آلوده منشاء بسیاری از بیماری‌های عفونی است که سردسته آنها بیماری‌های اسهالی هستند. این بیماری‌ها با تب، درد شکم و اسهال شدید همراه می‌شود. بیماری‌های انگلی نیز با درد شکم، اما بدون تب بروز پیدا می‌کند که در ایران نیز رایج است.

 

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش