شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۵۷ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۷۲۴۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

علت حرف زدن در خواب چیست؟

حرف زدن در خواب,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

حرف زدن در خواب، یک اختلال خواب به حساب می آید و بصورت ناهشیار انجام می شود. آیا می دانید که نوع گفتار در خواب به چه شکل است و یا علت حرف زدن در خواب چیست؟ آیا از حرف زدن و نوع گفتار در خواب نگرانی دارید؟ این مسأله کاملاً قابل توجیه است چرا که طبق تحقیقات انجام‌شده در فرانسه، حرف‌هایی که در خواب می‌زنید می‌تواند خیلی منفی تر از زمانی باشد که بیدار هستید.

 

در  تحقیقات، دانشمندان به این نتیجه دست یافته‌اند که کلمه نه در خواب، ۴ بار بیشتر از بیداری گفته می‌شود و همچنین حرف F یا ف در خواب ۸۰۰ برابر بیشتر از زمان بیداری، گفته می‌شود. در طول این تحقیقات ۹۰۰ خواب متفاوت از ۲۳۰ فرد بزرگ‌سال مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه به دست آمده نشان می‌داد که حرف زدن در خواب یک اتفاق نادر است و بیشتر افرادی که مورد آزمایش قرار گرفتند از اختلالات خواب یا پارازومنیا، نوعی از رفتار نامطلوب هنگام خواب، رنج می برند.

 

فاکتور های مد نظر در آزمایشات، لغات، سکوت، لحن، ادب و زبان توهین‌آمیز بوده است. نتایج به دست آمده با بزرگ‌ترین بانک اطلاعاتی زبان فرانسوی مقایسه شده تا مشخص شود که این صحبت‌ها در خواب چگونه از نظر فرم و محتوا با داده‌های اصلی آزمایش ارتباط پیدا می‌کنند. محققان به این نتیجه رسیدند که ۵۹ درصد از آزمایشات انجام‌شده منجر به صحبت‌های غیرقابل‌درک یا غیرکلامی می‌شود که می‌توان به زمزمه کردن، خندیدن یا حرف‌های نامفهوم اشاره کرد. از این تحقیقات نتایج جالبی به دست آمده.

 

از جمله این که صحبت‌های گفته‌شده در خواب آن دسته از افرادی که کلماتی مفهوم و قابل‌درک به‌کاربرده بودند، بیشتر تحاجمی و توهین‌آمیز بوده است. ۲۴ درصد از صحبت‌ها حاوی محتوای منفی، ۲۲ درصد دارای زبان زشت و زننده و تقریباً نزدیک به ۱۰ درصد از کلمه “نه” در خواب استفاده می‌کردند.(به طور مقایسه، ۲.۵ درصد بیشتر از زمان بیداری)

 

حرف زدن در خواب,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

حرف F یا ف، پر تکرارترین حرف موجود در هنگام خواب است. با این حال در زمانی بیداری حرف F یا ف تنها حدود ۰.۰۰۳ درصد از کل صحبت‌های ما را تشکیل می‌دهد اما در زمان خواب میزان استفاده از این حرف به ۲.۵ درصد می‌رسد. در کل، ۱۰ درصد از کل کلمات به کار برده در خواب، ناسزا و بدگویی بوده است. دلیل بالا بودن میزان کلمات منفی در زمان حرف زدن در خواب چیست؟ این مسئله به نظریه شبیه‌سازی تهدید برمی‌گردد. نظریه‌ای که نشان می‌دهد رویاها، شبیه‌سازی یک نوع تمرین برای مقابله با تهدیدات روزمره زندگی است، که تنهایی یک نوع تکامل ذهنی به شمار می رود.

 

دکتر ایزابل آرنولف در این مورد گفت: اگرچه جامعه آماری این آزمایش فرانسوی ها بودند، اما یافته‌های مطالعه دلیل بر این نیست که فرانسوی ها نسبت به دیگر جوامع بی‌ادب و بد اخلاق هستند. در حقیقت تحقیقات یافته‌های بی‌نظیری را به صورت گسترده به ما نشان می‌دهد.

 

دکتر آرنولف اضافه کرد: اگر چه اکثر صحبت ها در خواب، شامل حرف‌های تند و زننده می‌شد اما نوع گفتار بیشتر شبیه به حالت بیداری بود. انسان ها در زمان صحبت کردن در خواب، از دستور زبان معمولی روزانه و الگوهای گفتاری عادی استفاده می‌کند.

 

دکتر کارل بازیل، مدیریت بخش خواب و صرع دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک که در مطالعات مربوط به حرف زدن در خواب حضور نداشت به این نکته اشاره کرد که گفتار در زمان خواب بسیار پیچیده‌تر از انتظار بوده است و مغز در هنگام خواب عملکردی به مراتب قوی تر از بیداری دارد.

 

یکی دیگر از یافته‌های این تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از دستور زبان رایج در هنگام خواب، دلیل فعال بودن سیستم عصبی بدن است. از سوی دیگر وجود تعداد زیادی از حرف های نامفهوم نشان داد که مغز، بدن را از حرکت در خواب باز می دارد. مطالعه در مورد صحبت کردن در خواب مشخص کرد که مغز دارای عملیات بسیار پیچیده، حتی در زمان خواب است و این نشانه ها دانشمندان را قادر می‌سازد که از هدف و روند رویاها درک بیشتری داشته باشند. حتی اگر نشان‌دهنده شخصیت دوست نداشتنی ما باشد.

 

پویان ایزدی

 

 

  • 20
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش