پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۳۲ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۶۷۹۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

غضروف مهندسی‌شده برای درمان شکستگی استخوان

بازسازی استخوان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

پژوهشگران سیستم هیدروژل ترکیبی جدیدی طراحی کرده‌اند که می‌تواند در حل برخی مشکلات ترمیم استخوان مفید باشد.

 

تیمی از پژوهشگران مرکز سلامتی Uconn Health سیستم هیدروژلی هیبریدی جدیدی طراحی کردند که بتواند برخی از مشکلات ترمیم استخوان آسیب‌دیده را حل کند. این تیم علمی به رهبری جراح ارتوپد سیام نوکاواراپو، یافته‌های خود را درJournal of Biomedical Materials Research-Part B تشریح کرده است.

 

بیش از ۲۰۰ استخوان در ساختار اسکلتی یک انسان بالغ وجود دارد که اندازه‌ی آن‌ها از ۲ میلی‌متر تا بیش از ۳۰ سانتی‌متر است. چگونگی شکل‌گیری استخوان‌ها و نحوه‌ی ترمیم آن‌ها پس از آسیب‌دیدگی، از موضوعات مورد توجه بسیاری از پژوهشگران حوزه‌ی درمان‌های ترمیمی است.

 

بازسازی استخوان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی تشکیل غضروف از طریق ماتریکس خارج سلولی مهندسی‌شده

 

دو فرایند برای توسعه‌ی اسکلت انسان وجود دارند که به تشکیل و رشد تمام استخوان‌های بدن ما کمک می‌کنند. نام این فرآیندها، استخوا‌ن‌سازی درون غشایی (Intramembranous ossification) و استخوان‌سازی درون غضروفی(Endochondral ossification) است و به‌ ترتیب با علامت‌های اختصاری IO و EO نشان داده می‌شوند. استخوان‌سازی درون غشایی، فرایند مسئول تشکیل استخوان‌های پهن است و استخوان‌سازی درون غضروفی، فرایندی است که طی آن استخوان‌های بلند مانند استخوان ران و بازو ساخته می‌شوند. برای انجام هر دو فرآیند و برای آغاز رشد استخوان جدید، به سلول‌های بنیادی مزانشیمی عمومی (Mesenchymal stem cells:MSCs) نیاز است.

 

با وجود این شباهت در دو فرآیند استخوان‌سازی، تولید IO در آزمایشگاه ساده‌تر است؛ زیرا سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌توانند بدون گذراندن هیچ مرحله‌ی دیگری مستقیما تمایز پیدا کنند و تبدیل به سلول‌های تشکیل‌دهنده‌ی استخوانشوند. با این حال، این سادگی نسبی با محدویت‌هایی همراه است. تیم مطالعاتی مرکز Uconn Health برای جلوگیری از مشکلات مرتبط با IO، در صدد طراحی یک ماتریکس برون‌یاخته‌ای یا خارج سلولی مهندسی‌شده برآمد که با استفاده از هیدروژل‌ها، تشکیل استخوان‌ها طی EO را هدایت و حمایت کند. ناکاواراپو می‌گوید:

 

تاکنون مطالعات بسیار معدودی روی طراحی ماتریکس‌هایی برای استخوان‌سازی درون غضروفی به‌منظور ساخت مجدد و ترمیم استخوان انجام شده است. ما توانستیم با ایجاد یک ترکیب هیدروژلی هیبرید، ماتریکس خارج سلولی مهندسی‌شده تولید کنیم که بتواند از تشکیل قالب غضروف حمایت کند.

 

ناکاواراپو اشاره می‌کند که در فرآیند ترمیم و بازسازی استخوان، ایجاد عروق خونی عامل کلیدی است. مشکل اصلی، استخوان تشکیل‌شده طی IO توسط فقدان عروق خونی است؛ یعنی فرآیند IO قادر به بازتولید بافت استخوانی کافی نیست تا بتواند برای ترمیم نقایص استخوانی بزرگ حاصل از آسیب یا بیماری‌هایی چون پوکی استخوان به‌ کار برده شود. اگرچه پژوهشگران زیادی سعی کرده‌اند در این مورد استراتژی‌های مختلفی به‌ کار گیرند؛ ولی هنوز تشکیل رگ‌های خونیدر فرآیند IO یک مشکل جدی است.

 

از سوی دیگر تشکیل رگ‌های خونی، به‌علت توسعه‌ی یک الگوی غضروفی، تکثیر کندروسیت‌ها (سلول‌های غضروف) و تشکیل نهایی بافت استخوان، پیامد طبیعی EO در نظر گرفته می‌شود.

 

درحالی‌که سادگی IO محدودیت‌هایی هم دارد، مزایای EO هم همراه با عمل متعادل‌سازی پیچیده‌ای است. EO نیاز به هماهنگی دقیق فضایی و زمانی عناصر مختلفی مانند سلول‌ها، فاکتورهای رشد و یک ماتریکس خارج سلولی یا داربستی دارد؛ پدیده‌ای که سلول‌های بنیادی مزانشیمی روی آن متصل شوند و تکثیر و تمایز یابند. ناکاواراپو و همکارانش برای رسیدن به این تعادل ظریف در شرایط آزمایشگاه، دو ماده‌ی شناخته‌شده برای تحریک بازسازی بافت یعنی فیبرین و هیالورونان را برای ایجاد یک ماتریکس خارج سلولی مؤثر برای تشکیل استخوان‌های بلند، ترکیب کردند. ژل فیبرین مشابه سلول‌های بنیادی مزانشیمی استخوان انسان و در افزایش تراکم آن‌ها مؤثر است؛ عاملی که برای تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمی به سلول‌های غضروفی ضرورت دارد. هیالورونان که به‌طور طبیعی یک پلیمر زیستی است، مراحل بعدی فرآیند را که در آن سلول‌های غضروفی تمایز، رشد و تکثیر می‌یابند، تقلید می‌کند.

 

ناکاواراپو می‌گوید استفاده از ماتریکس‌های شبه‌غضروف می‌تواند منجر به توسعه‌ی استراتژی‌های ترمیم جدید استخوان شود که در آن فاکتورهای رشد مضر دخالت نداشته باشند.

 

این پژوهش‌ هنوز در مراحل اولیه خود است؛ ولی این پیشرفت‌ها پیام آور نوآوری‌های آینده هستند. فعالیت‌های آزمایشگاه‌های UConn در زمینه‌ی نوآوری‌های مؤثر برای پیشرفت‌های علمی در زمینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، مهندسی، علوم مواد و بسیاری از زمینه‌های دیگر معروف شده است. برنامه‌ی بعدی پژوهشگران، تلفیق ماتریکس خارج سلولی هیبریدی با داربستی است که قادر به تحمل بار باشد و در نهایت غضروف‌هایی ایجاد شود که مناسب ترمیم استخوان‌های بلند باشند.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش