پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۰۵ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۵۰۰۳
امنیتی و دفاعی

بازخوانی حمله تروریستی داعش به مجلس

حمله تروریستی به مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

یک سال از حمله تروریستی عوامل داعش به مجلس شورای اسلامی می‌گذرد و امروز یکشنبه قرار است اولین سالگرد شهدای ترور مجلس که طبق اعلام معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور منجر به شهادت ۱۳ نفر و مجروح شدن ۴۳ نفر شده بود، در مدرسه شهید مطهری برگزار شود. به همین منظور طبق گفته بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس جلسه علنی روز یکشنبه ساعت ۱۱:۳۰ به اتمام می‌رسد تا مراسم بزرگداشت شهدای ترور با حضور مقامات کشوری و لشکری برگزار شود.

 

با وجودی که سال گذشته در این زمان کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران در شرایط ناامنی کامل بسر می‌بردند و کمتر روزی بود که نیروهای داعش با عملیات انتحاری، بمب‌گذاری یا اقدامات نظامی التهابات شدیدی ایجاد نکنند و نمایش قدرت ندهند، ایران از امنیت نسبی خوبی برخوردار بود تا اینکه بالاخره نیروهای داعش توانستند از باگ و خلاء امنیتی ایجاد شده در روزهای پس از مراسم ۱۴ و ۱۵ خرداد استفاده کنند و با دو حمله مسلحانه به مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام راحل، باعث به شهادت رسیدن و زخمی شدن تعدادی از هموطنان‌مان شوند. درست ساعت ۱۰:۳۰ صبح روز ۱۷ خرداد بود که اولین حمله داعش به خاک ایران اتفاق افتاد. اتفاقی که در کمتر از ۱۰ روز بعد با حمله موشکی سپاه به مواضع داعش در سوریه به طور جدی پاسخ داده شد.

 

ماجرا از این قرار بود که سال گذشته سه نفر از عوامل داعش در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان، با حمل سلاح کمری و کلانیشنکف در حالی که کیف بزرگ و سنگینی را حمل می‌کردند از ورودی مراجعات مردمی وارد ساختمان مجلس شدند. البته در ابتدا گفته می‌شد این افراد چهار نفر هستند و یک زن در میان آنها بوده است که به عنوان مراجعه‌کننده پیش از ورود افراد مسلح وارد مجلس شده است.

 

همان فردی که با استقرار افراد مسلح در طبقه چهارم دفاتر نمایندگان و به شهادت رساندن مسئول دفتر یکی از نمایندگان اقدام به گرفتن فیلم و انتشار آن در فضای مجازی کرد. شخصی که به وضوح لاک قرمز دستانش در فیلم منتشر شده پیدا بود. ولی پس از این گفته شد این افراد سه نفر بودند که با به رگبار بستن مراجعین مجلس امکان ورود به ساختمان پارلمان را پیدا کردند.

 

عزت‌الله یوسفیان ملا، نماینده مردم آمل در چند دوره مجلس و از حلقه نمایندگان نزدیک به طیف لاریجانی در تشریح این ماجرا  گفت: « یک سال گذشته حوالی ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه صبح در صحن علنی صدای تیراندازی شنیدیم و بلافاصله برای ما پیامکی آمد که در ورودی مجلس تیراندازی شده است و یکی از برادران سپاه به شهادت رسیده است. پس از دقایقی پیامکی دیگر رسید که عوامل داعش به مجلس حمله کرده‌اند و با حمل کیفی بزرگ و سنگین و به شهادت رساندن چند نفر از نگهبانان از طریق در ورودی مراجعه‌کنندگان خود را به طبقات بالایی ساختمان اداری مجلس رسانده‌اند.»

 

این نماینده عضو فراکسیون مستقلان در ادامه افزود: «در آن زمان دکتر لاریجانی در صحن حضور نداشت و اداره جلسه با دکتر پزشکیان بود و بعد از شنیدن این اتفاق آقای لاریجانی خودش را با سختی فراوان به صحن مجلس رساند و اداره جلسه را در دست گرفت و اجازه نداد جلسه رسیدگی در مجلس مختل شود و وقفه‌ای در ادامه کار صحن به وجود آید.»

 

او توضیح داد که تا قبل از این حمله تروریستی ورود مراجعه‌کنندگان برای ملاقات با نمایندگان راحت بود و تدابیر امنیتی مثل زمان حال شدید نبود و یک گیت امنیتی بود که توسط یک نگهبان محافظت می‌شد و جز یک کلت کمری، اسلحه خاص دیگری در اختیار نداشت. تروریست‌ها هم به سادگی توانسته بودند از این مسئله استفاده کنند و با به شهادت رساندن تعدادی از نیروهای سپاه و زخمی کردن مردم وارد دفتر اداری مجلس شوند.»

 

یوسفیان ملا با تاکید بر این نکته که به لطف خدا تروریست‌ها به دلیل عدم شناخت صحیح مسیرها به جای ورود به صحن مجلس، وارد ساختمان اداری و دفاتر نمایندگان شده بودند، گفت: «آنها قصد ورود به صحن علنی و جایگاه خبرنگاران را داشتند تا با تسلط به صحن، از بالا نمایندگان را به رگبار ببندند ولی مسیر را اشتباه رفتند و به جای ورود به راهروی منتهی به صحن مجلس، به راهروی دیگری وارد شده بودند.»

 

طبق گزارش‌های رسیده در آن زمان، یکی از ماموران حفاظت توانسته بود در لحظه آخر در فلزی منتهی به راهروی اصلی را در مسیر تروریست‌ها ببندد. هرچند که این مامور به شهادت رسید ولی توانسته بود مانع از ورود تروریست‌ها به ساختمان اصلی مجلس شود. بنابراین آنها به ناچار وارد ساختمان هفت طبقه دفاتر مجلس شدند و در طبقه چهارم دفاتر نمایندگان استقرار یافتند. آنها توانسته بودند برای ساعاتی طبقه چهارم را دراختیار خود بگیرند و با تیراندازی بی‌امان اجازه نزدیک شدن نیروهای پلیس را به طبقه چهارم ندهند.

 

تیراندازی و درگیری که ساعت‌ها به طول انجامید و به گفته یوسفیان ملا با وجودی که فرمانده سپاه و نیروهای خبره وارد عمل شده بودند، این درگیری تا بعد از ساعت ۲ بعدازظهر ادامه یافت. چرا که نیروهای پلیس صبرکردند تا مهمات و اسلحه‌های تروریست‌ها تمام شود بعد وارد عمل شوند و نیروهای خود را با جلو فرستادن به خطر نینداختند. 

 

ناگفته نماند عوامل داعش در این مدت توانسته بودند با تیراندازی از پنجره ضلع غربی ساختمان دفاتر به سمت خیابان هم تیراندازی کنند و مردم تجمع‌کننده که سروصدای فوق آنها را برای تماشا به مقابل و اطراف مجلس کشانده بود را نیز زخمی کنند. 

 

این اتفاق در حالی صورت گرفت که جلسه علنی مجلس بدون وقفه به کار خود ادامه داد تا اینکه لاریجانی از نمایندگان خواست با حفظ آرامش خود و نهایت همکاری با نیروهای حفاظتی و امنیتی مستقر در گروه‌های چند نفره از در پشتی خارج شوند. ساعت ۱:۳۰ ظهر نیز کارمندان و خبرنگاران حاضر در مجلس از ساختمان تخلیه شدند. یوسفیان ملا در ادامه گفت‌وگوی خود در توضیح بیشتر این ماجرا گفت: «ما صدای مهیب انفجار انتحاری یکی از تروریست‌های گرفتارشده در طبقه چهارم دفتر نمایندگان را شنیدیم. پس از آن حدود ساعت ۳ بعدازظهر هم اعلام شد که مهاجمان به هلاکت رسیدند و این درگیری تروریستی به پایان رسیده است.»

 

نکته قابل توجه دیگری که این نماینده فراکسیون مستقلین مجلس به آن اشاره کرد و آن را موجب شانس نمایندگان دانست حمله تروریست‌ها در ماه مبارک رمضان بود. چرا که به گفته او جلسه صحن علنی برخلاف روزهای عادی که ساعت ۸:۱۵ شروع می‌شود، در ماه رمضان ساعت آغاز به کار مجلس ساعت ۹:۳۰ دقیقه است و این مسئله باعث نجات جان بسیاری از نمایندگان شده است.

 

او در توضیح این مسئله گفت:‌ «روز حمله تروریستی ساعت از ۹:۳۰ گذشته بود و چون نمایندگان حدود ساعت ۱۰ مراجعه‌کنندگان زیادی دارند، برای ملاقات با آنها به دفاتر خود در ساختمان اداری می‌روند، در این ساعت حدود ۷۰ تا ۸۰ نفر از نمایندگان از آمار حاضرین در صحن کم می‌شوند و برای امضای نامه‌ها یا ملاقات مردمی به دفاتر خود مراجعه می‌کنند یا به دفتر دولت می‌روند و دوباره به صحن برمی‌گردند. ولی در این ساعت فوق چون هنوز ۴۰ دقیقه از صحن علنی گذشته بود کسی به دفاتر خود مراجعه نکرده بود و همین امر جان آنها را نجات داده بود.»

 

او ادامه داد: ‌«اگر این اتفاق در روزهای عادی غیر ماه مبارک رمضان رخ می‌داد قطعا آن روز حداقل بین ۴۰ تا ۵۰ نماینده در دفاتر خود شهید می‌شدند ولی در آن زمان هنوز کسی از صحن خارج نشده بود.» نکته دیگری که در این میان وجود دارد، مسئله افزایش تدابیر امنیتی در مجلس پس از حمله تروریستی است. موضوعی که علاوه بر نکات مثبت حفظ امنیت نمایندگان و مراجعه‌کنندگان، مشکلات زیادی برای خود آنها به بار آورده است. چرا که دیواری حائل میان مردم و نمایندگان خود به وجود آورده است. تردد به نسبت قبل برای نمایندگان، خبرنگاران و مراجعه‌کنندگان به شدت سخت‌تر از قبل شده است و خود نمایندگان نیز نمی‌توانند به راحتی قبل در محل کار خود تردد کنند. موضوعی که زمینه اعتراض و ناراحتی خود آنها را نیز فراهم کرده است.

 

یوسفیان ملا با گلایه از این موضوع گفت: «نمایندگان هم به زحمت افتاده‌اند و چندین گیت را باید روزانه رد کنند تا به میزشان در صحن مجلس یا دفتر کارشان برسند. از آنها بارها سوال می‌شود و باید بارها کارت و انگشت بزنند تا بتوانند از گیت رد شوند.» او افزود: «آنجا محل کار نمایندگان است. آنها باید بتوانند راحت‌تر در محل کار خود تردد کنند. ولی این مشکل و تدابیر ایجاد شده مسئله‌ساز شده است و این اعمال محدودیت‌ها و تدابیر شدید امنیتی هم برای نمایندگان ایجاد مشکل کرده است هم برای خبرنگاران و هم به نوعی برای مردم. هیچ کجای دنیا اینطور نیست که ده‌ها گیت امنیتی در داخل مجلس تعبیه شود. آنها در مقابل اعتراض ما بهانه‌های امنیتی می‌آورند و اجازه ورود به ارباب رجوع و خبرنگار را به برخی مناطق نمی‌دهند.» 

 

این نماینده مجلس تاکید کرد: «به طور متوسط روزی ۵ بار باید انگشت بزنیم تا بتوانیم پشت میز خود در صحن علنی بنشینیم. حتی وقتی می‌خواهیم به سمت نمازخانه برویم باید ۳ بار کارت بزنیم تا بتوانیم وارد نمازخانه شویم. یعنی در داخل مجلس به طور متوسط در روز بین ۴۰ تا ۵۰ بار باید انگشت و کارت بزنیم. همه این کارها هزینه دارد و خدمات و پول پرداخت می‌شود. در کنار هر گیت هم یک نفر نیرو می‌نشیند.»

 

یوسفیان ملا تاکید کرد: «نمایندگان از این بابت ناراحت و معترضند ولی وقتی مسئله امنیتی را پیش می‌کشند امکان ادامه بحث را از ما می‌گیرند.» رئیس کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس همچنین گفت: « برای حل این مشکل در کمیسیون آیین‌نامه داخلی پیشنهاد کرده‌ایم که به جای اینکه این هزینه را در داخل ساختمان متمرکز کنند روزهای شنبه و دوشنبه که مجلس صحن علنی ندارد، نمایندگانی که حوزه انتخابیه دورتری دارند می‌توانند در سطح تهران دفتر بگیرند و راحت‌تر با ارباب رجوع ملاقات کنند. چرا که متمرکز شدن نمایندگان در پارلمان حساسیت‌زاست و پراکنده شدنشان در دفاتر مختلف این حساسیت‌ها را کاهش خواهد داد.» او همچنین گفت که در ساختمان جدید مجلس که مقابل ساختمان فعلی مجلس در حال ساخت است هم محلی برای ملاقات مردمی تعبیه می‌شود و هم فضایی برای تجمع مردم در نظر گرفته شده است که بتوانند در صورت داشتن اعتراض در این مکان تجمع کنند.

 

گفتنی است؛ پس از دستگیری ۲۶ نفر از همدستان عوامل حمله به مجلس و حرم امام، جلسه اول رسیدگی به اتهامات آنها، ۸ اردیبهشت سال جاری برگزار شد و پس از هفت جلسه دادگاه، ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری برای هشت نفر از این متهمان حکم اعدام صادر شد. البته پرونده ۱۸ نفر دیگر از این متهمان نیز پس از صدور کیفرخواست در مراحل رسیدگی قرار دارد.

 

 

ebtekarnews.com
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش