پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۶ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۴۵۴
سیاست داخلی

سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه عنوان کرد؛

به دنبال هاشمی زدایی نبودیم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,سیدرضا تقوی
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه گفت: انتخاب نمایندگان ولی فقیه برای شخص رهبری است؛ بودن یا نبودن این ها به عهده رهبری است ما نمی توانیم دخالت کنیم و ائمه جمعه نیز حقوق بگیر نیستند بلکه شهریه طلبگی دریافت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سیدرضا تقوی در نشست خبری با اهالی رسانه، اظهار کرد: نماز جمعه تریبون نظام و متعلق به حاکمیت است و متولی اصلی آن امام معصوم است اما در زمان غیبت، ولی فقیه که زمام امور را به دست دارد متولی نماز جمعه است.

 

وی با اشاره به شرایط گزینش ائمه جمعه، گفت: ما گرایش های حزبی را در این زمینه اصلا دخالت نمی دهیم؛ اما امام جمعه باید طرفدار سیاست های نظام و علاقه مند به رهبری باشد. اینکه یک نفر بگوید اصل ولایت فقیه را قبول ندارم ما این ها را گزینش نمی کنیم. کسی که می خواهد گزینش شود باید طرفدار خط امام و رهبری باشد.

 

تقوی ادامه داد: نیروهای ما به عنوان امام جمعه در حوزه های علمیه تربیت می شوند که سن این ها باید بالای ۲۵ سال و حدود ۳۰ سال باشد، متاهل باشند، باید به ۲ سال درس خارج را رفته باشند که یعنی اگر بخواهم به صورت دانشگاهی سخن بگویم، باید فوق لیسانس و در آستانه ورود به دکترا باشند.

 

وی افزود: مدارک این ها از حوزه های علمیه گرفته می شود؛ علاوه بر این یک امتحان ورودی دارند؛ استعلامات مختلف و تحقیقات میدانی انجام می شود؛ پرونده که آماده شد، به من تحویل می دهند و بعد از بررسی در شورای سیاست گذاری اعلام می کنیم که امام جمعه به کدام نقطه از کشور برود.

 

تقوی ادامه داد: اعضای شورای سیاست گذاری از سوی رهبری انتخاب می شوند و عزل و انتخاب آن ها در شورا بررسی می شود. این ائمه جمعه حقوق بگیر نیستند. این ها شهریه طلبگی دارند؛ شهریه ای که طلاب در حوزه می گرفتند قطع می شود به خاطر همین شهریه ای از سوی رهبری در حدود ۲۰۰ هزار تومان به این ها تعلق می گیرد.

 

وی تصریح کرد: امامان جمعه مدیران بخش قند و شکر و برق و آموزش پروش نیستند؛ روحانی متعلق به مردم است؛ بخشی از امکانات این ها مردمی است. برخی ائمه جمعه استاد دانشگاه یا حوزه هستند یا برای مسجدی نماز می خوانند و چون آن مسجد موقوفی است، سازمان اوقاف به آن امام جمعه کمکی می کند.

 

وی درباره اینکه مواضع نظام چیست گفت: بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی مواضع نظام توسط رهبری اعلام می شود؛ یکی از این مواضع استکبارستیزی است؛ امام جمعه نمی تواند از این موضع تخطی کند. ما بر اساس دریافت های خود از اسلام، ائمه، امام و رهبری با مستکبرین نمی توانیم سر سازش داشته باشیم. هر مسئولی که بخواهد سازش کند، از مدار خارج شده است.

 

تقوی درباره موضع ضد اشرافی گری نظام گفت: موضع دیگر نظام، ضد اشرافی گری است. اگر اشرافی گری تبدیل به فرهنگ شود، به صورت موریانه بنیان های نظام را پوک و پوچ می کند. ما در شورای سیاست گذاری سعی می کنیم که ائمه جمعه بنابر منطق، اشرافی گری را نقد کنند.

 

وی درباره موضع ائمه جمعه نسبت به حج تاکید کرد: ممکن است در موضع حج ائمه جمعه به سازمان حج هشدار بدهد که مبادا حجاج ما تحقیر شوند. این به معنی زیر سوال بردن برادران ما در سازمان حج نیست. نظام تصمیم گرفته از ایران حاجی ارسال شود و ما هم مدافع سیاست های نظام هستیم.

 

تقوی ادامه داد: یک مطلب خلاف واقعی را در فضای مجازی ایجاد می کنند که حالا ما باید بیاییم از خود دفاع کنیم. مثلا می گویند چرا در سال حمایت از تولید ملی باید برای حج چنین پول خرج کنیم؟ اما وقتی سالی ۷ میلیون به آنتالیا و دوبی می روند، یک نفر نمی گوید که این پول ها کجا می رود؛ حالا وقتی یک پیرمرد یا پیرزنی می خواهد واجب خود را به جا بیاورد، بحث فقرا و مستضعفین گل می کند. یک طراحی وجود دارد که همه سازمان ها و نهادهای متعلق به رهبری مورد هجمه قرار بگیرند. این ها طبیعی نیست.

 

قائم مقام جامعه روحانیت مبارز درباره حواشی پیرامون استعفای امام جمعه کرمان گفت: آقای جعفری یک شخصیت محترم و مخلص و انقلابی ۳۷ از ابتدای انقلاب امام جمعه بوده و ۸۶ سال سن دارد؛ گاهی اوقات کهولت سن خطبه خوانی و سفر به شهرها را مشکل می کند؛ آقای جعفری استعفا داد و به من گفت به رهبری بگویید که من به خاطر کهولت سن استعفا می دهم.

 

تقوی تصریح کرد: گفتند که تقوی به این ها فشار آورده و دارد هاشمی زدایی می کند و می خواهد طرفداران مصباح را بیاورد. نمایندگان ولی فقیه برای شخص رهبری است؛ بودن یا نبودن این ها به عهده رهبری است ما نمی توانیم دخالت کنیم. آقای شبستری که امام جمعه تبریز بود و اخیرا کنار رفت، آیا هاشمی زدایی بود؟ این ها مسائل معمولی است.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش