شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۵ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۵۱۱۰
سیاست داخلی

غيبت دنباله دار سران قوا در جلسات مجمع تشخيص مصلحت

مجمع تشخيص مصلحت نظام,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

احمدي‌نژاد و حضور او در عالم سياست ايران تاثيراتي مختص به بازه‌اي خاص نداشت و غرامت كشاندن او به اين عرصه را طرفداران او بايد همواره پرداخت كنند. البته اين هزينه‌ها تنها بر گردن ياران وي سنگيني نمي‌كند بلكه مخالفان و رقباي او مانند ديگران از تركش‌هاي اقدامات او در امان نخواهند ماند. در همين حال بارها شاهد آن بوديم كه سران قوا، جريان‌ها و افرادي كه با او از لحاظ فكري و عملكردي همگرايي ندارند زير سنگين‌ترين هجمه‌ها از جانب او قرارگرفتند و بيشتر در برابر آن سكوت كردند. به نظر مسئولان كشور و آن دسته از جريان‌هايي كه احمدي‌‌نژاد به آن‌ها حمله‌ور مي‌شود بي‌توجهي و اقدام عملي را عليه او در دستور كار قرارداده اند و با وي به اصطلاح دهن به دهن نشوند.

 

ماجراي يك عدم حضور

در همين حال به نظر مي‌رسد كه سران قوا در برابر اظهارات احمدي‌نژاد كه در نامه‌اي خطاب به رهبر معظم انقلاب گفته بود رييس قوه‌قضاييه را بركنار كنند و با انتخابات زودهنگام و بدون مهندسي روساي قوا دو قوه ديگر را نيز به نوعي كنار بزنند، تصميم گرفتند تا به جلسات مجمع‌تشخيص مصلحت نظام كه احمدي‌نژاد نيز در آن حاضر است نيايند.

 

اين شائبه نخستين بار توسط رسانه نزديك به دولت منتشر شد ولي در ادامه عزت ا... ضرغامي در كانال تلگرامي خود براي رد اين ماجرا نوشت:«شایعات روزهای اخیر در مورد عدم شرکت سران قوا در جلسه مجمع، به دلیل اعتراض به حضور آقای احمدی‌نژاد با هیچ معیاری قابل پذیرش نیست. شایسته است که آقایان با حضور خود در جلسه بعدی یا تکذیب این شایعات، حرمت حکم و توقع رهبری معظم از آنان را نگه دارند.

 

مهم‌ترین مصلحت نظام، فهم و درک مصالح کشور و ترجیح آن بر منافع فردی، گروهی و سیاسی است. اعضاي محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام به ویژه روسای قوا باید آيینه‌ تمام نمای این هویت باشند. شایسته است که آقایان با حضور خود در جلسه بعدی یا تکذیب این شایعات، حرمت حکم و توقع رهبری معظم از آنان را نگه دارند».

 

تكذيب نشد

بعد از آن مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا سران سه قوه به دلیل حضور محمود احمدی‌نژاد در جلسات اخیر مجمع شرکت نکرده‌اند؟ گفت که خود سران سه قوه یا دفاتر آن‌ها باید پاسخگوی این موضوع باشند؛ اما قبل از این هم پیش آمده که به دلیل مشغله کاری نتوانستند منظم در جلسات مجمع شرکت کنند. او به ایسنا در اين باره گفته بود كه عضویت در مجمع تشخیص مصلحت از این جهت که با حکم مقام معظم رهبری است ایجاب می‌کند که تمام اعضا تلاش کرده، در جلسات شرکت کنند.

 

البته در گذشته هم این اتفاق افتاده بود که سران سه قوه به لحاظ مشغله کاری بالایی که دارند به ویژه آقای رییس‌جمهور کمتر در جلسات مجمع شرکت کرده‌اند و فقط در جلساتی که موضوعات مهم طرح می‌شد و وقت جلسه هم با زمان آن‌ها هماهنگ بود به طور منظم شرکت می‌کردند. وی ادامه داد: در هر صورت عضویت در مجمع افتخار بزرگی است. مجمع جایگاه بالایی در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد. مجمع نهاد مشورتی مقام معظم رهبری در حل معضلات نظام و تدوین سیاست‌های کلی نظام است.

 

در واقع ریل‌گذاری‌های اصلی نظام در سیاست‌های کلی از طریق مشورت مجمع تشخیص مصلحت انجام می‌شود.انصاری در ادامه اظهاراتش درباره اهمیت جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: در موضوعات اختلافی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی، مجمع بنابه مصالح به موضوعات اختلافی ورود پیدا می‌کند و در آنجا هم نقش مجمع نقش تعیین‌کننده‌ای است و فصل‌الخطاب قانونگذاری در کشور است.

 

وی افزود: کارکردهای مجمع، کارکردهای بسیار مهمی است. برای هر سه قوه گره‌گشاست؛ زيرا برخی از موضوعات مطرح شده در مجمع گره‌های قوه مجریه و برخی‌ دیگر از موضوعات گره‌های موجود در کار قوه قضاییه را باز و همچنین برخی موضوعات دیگر ریل‌گذاری قضایی کشور را مشخص می‌کند. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت:‌ اگر سران سه قوه به گونه‌ای زمان‌شان را تنظیم کنند که بتوانند دست‌كم در جلسات اصلی مجمع منظم شرکت کنند، به نظر می‌رسد که به نفع کشور و مطلوب است.

 

جاي سران قوا پر شد!

برخي از اقدامات و حواشي نيز به اين شائبه دامن زده است. براي مثال رسانه‌هاي نزديك به احمدي‌نژاد در خبري با انتشار تصاوير مربوط به نشست روز شنبه مجمع تشخيص مصلحت نظام نوشتند:« درپی چند جلسه عدم حضور حسن روحانی و برادران لاریجانی در مجمع تشخیص، صندلی ها جابجا و جای سران قوا پر شد!» از طرفي ديگر علي‌شمخاني، دبير شوراي‌ عالي امنيت ملي كه در جانمايي مجمع همواره در كنار احمدي‌نژاد مي‌نشست با تغيير جايگاه خود به بالاي مجمع رفت.

 

شبه سناريو

سكوت عجيب و غريب در برابر اظهارات و اقدامات احمدي‌نژاد از جانب جريان‌ها و افراد حامي او در اين بازه زماني افكار را به سمتي مي‌برد كه گويي قرار است با سناريوي قهرمان‌ و اپوزيسيون سازي از احمدي‌نژاد سران قوا و جريان‌هاي حاكم در قدرت را كنترل كرده و به نوعي وضعيت كشور را به سمت يك توازن قدرت ببرند. اقدامي كه هيچ كاراكتري مانند احمدي‌نژاد نمي‌تواند نقش اول اين فيلم را بازي كند؛ فردي كه سال‌هاست از علي‌لاريجاني كينه دارد، به خاطر برخورد با عواملش چشم ديدن مسئولان قضايي را ندارد و حسن‌روحاني را به دليل آنكه سال‌هاست اقدامات و جايگاه او را در دوران رياستش زير سوال برده تحمل نمي‌كند. از همان ابتدا نيز برخي معتقد بودند كه احمدي‌نژاد مصلحت نظام را نمي‌داند و اين روزها با اقداماتي كه انجام مي‌دهد مشخص است كه راه او در مسير مصلحت نظام جمهوري اسلامي نيست.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش