جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۳:۳۱ - ۰۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۱۸۴۸
سیاست داخلی

سید حسن خمینی: دست از تخریب یکدیگر برداریم/ امید شرط حرکت به جلو است

سید حسن خمینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
آیت الله سید حسن خمینی در مراسم گرامیداشت شهدای هفتم تیر با گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و یاران او با اشاره به صفات شهید بهشتی گفت: این صفت قابل تسری به همه شهدای هفتم تیر است. شهید بهشتی را با صفت مظلوم شناخته اند.

به گزارش ایلنا، وی گفت: ظلم نقطه مقابل عدل است و عدل را در علوم انسانی به دو گونه تعریف کرده‌اند؛ یکی اینکه ما به هر صاحب حقی حق او را بدهیم و یا هرچیز را در جای خود بگذاریم که تعریفی ارسطویی است و برخی هم به آن خرده گرفته‌اند. هرجا حقی بود و او را به صاحب حق ندادید او را مورد ظلم قرار دادید.

 

یادگار امام افزود: تعریف دوم، عدالت را به معنای انصاف می‌داند و ریشه‌های قدیمی هم دارد که اگر انصاف بورزید عادلید و اگر نه عادل نیستید. یکی از معضلات در  جمهوری اسلامی بلندگو است.

 

وی با بیان اینکه بعضی چیزها در تاریخ بشر دستاورد همه ملت‌ها است، گفت: امیرالمؤمنین در نامه به مالک اشتر میگوید وفای به عهد را همه نیاز دارند و نکوهش نمی‌کنند.

 

یادگار امام درباره انصاف گفت: یعنی هرچه برای خودت می‌پسندی برای دیگران هم بپسند و هرچه بد می‌دانی برای دیگران هم بد بدان و این در آداب کنفسیوس و امیرالمؤمنین و امام صادق و بودا هم هست و کانت هم فلسفه خود را بر این توصیف نهاده است. اگر می خواهید بدانید که عادل هستید بیا نه خود را درجای طرف مقابل بگذارید.  بهشتی با صفت مظلوم شناخته شد و یعنی حق او آنگونه که باید ادا نشد یا به طور انصاف برخورد نشد. این ظلم گاهی مالی گاهی ظلم غیرمالی است. گاهی حق کسی که باید شناخته شود، نمی‌شود.

 

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن گفت: انسان‌ها ظالمند چون حق خدا را آنطور که باید نمی‌شناسند. بهشتی تحت ظلمی قرار می‌گیرد که واقعیت او در جامعه شناخته نمی‌شود و به چیزهایی متهم می‌شود که حقیقت ندارد. فضای سنگین تخریبی علیه او یک ظلم نسبت به شناخت درباره او ایجاد می‌کند. امثال شهید بهشتی قدرت سیاسی داشته اما تحت ظلم واقع شده است چرا که او را نمی‌شناختند.

 

یادگار امام گفت: گاهی ما مظلوم واقع می‌شویم اما حق نداریم ظلم را بپذیریم. آدم باید با همه توان در برابر ظلم بایستد. پذیرش ظلم به ظلم رسمیت می بخشد. انسان گاهی مظلوم واقع می‌شود اما طبق دستور دین نباید انزوا را بپذیرد که گناه کبیره است. ظلم اتفاق می‌افتد اما باید در مقابلش ایستاد. تن به ظلم دادن از ناپسندترین امور بشر است که انسان را از انسانیت خارج می‌کند.

 

وی گفت: در مقابله با ظلم باید چه کنیم. قرآن آیه‌ای در سوره کهف دارد که می‌گوید بدترین کاری که ممکن است و بدترین آدم‌های ممکن که می‌تواند وجود داشته باشد آنهایی هستند که فکر می‌کنند کار خوب می‌کنند اما بسیار کار بدی می‌کنند یعنی خودشان می‌پندارند کار خوب می‌کنند اما همه چیز را خراب کرده‌اند.

 

سید حسن خمینی تاکید کرد: نیت خیر تنها کافی نیست. امروز همه جامعه‌مان را می‌شناسیم با یک جریان ظالمانه جهانی مواجه شده‌ایم. یک رئیس جمهوری در آمریکا بر خلاف همه موازین تصمیماتی می‌گیرد و بی‌تردید در هر نظام اخلاقی ظلم است و پذیرش ظلم گناه است. اما مقابله با ظلم لوازم دارد و اگر تنها به نیت خیر بسنده کنیم می‌شود مصداق این آیه. اولین لازمه مقابله با ظلم، همبستگی ملی است. به تعبیر امام اگر همه با هم بودیم می‌توانیم مقابل ظلم بایستیم و گمراهی و کوته فکری است که اگر کسی فکر کند با پاره پاره کردن جامعه می‌توان در برابر ظلم‌ها ایستاد.

 

وی با بیان اینکه مردم باید همه احساس کنند آنچه صورت می‌گیرد عزت خودشان است، گفت: تک تک مردم باید احساس کنند این مقاومت عزت آنها را در بردارد. تک تک انسان‌های جامعه مقاومت ملی را عزت خود بدانند. باید به گونه‌ای تعریف شود که وقتی شیرهای نفت را بستند، جامعه در برابر سرمای زمستان پنجاه و هفت نه تنها خم به ابرو نیاورد بلکه محکم‌تر ایستاد. لازمه استقامت این است که تک تک مردم استقامت را استقامت خود بداند و اینطور نباشد که به من گوینده فشار کم و به دیگری فشار زیاد بیاید. همه باید به انسجام و وحدت ملی برسیم.

 

یادگار امام با بیان اینکه باید از تزریق یاس به جامعه پرهیز کنیم، تاکید کرد:  امید لازمه حرکت به جلو است. مگر انسان بدون امید می‌تواند زندگی کند. این امید اگر باشد زمانه با ماست. مرسوم شده که ما بر طبل بی‌انگیزگی می‌کوبیم. آنها که رسانه‌هاشان شناسنامه‌دار نیست، اما رسانه ‌های شناسنامه‌دار چرا اینطور می‌کنید. وضع ما از بسیاری دوران‌ها بهتر است و چون امید داشتیم از همه مشکلات عبور کردیم. روزی سیلو‌ها برای یک روز هم گندم نداشت. یکی از شاهکارهای امام روز اول مهر ۵۷ بود که یک روز قبل فرودگاه‌ها را بمباران کردند، اما امام امید می‌داد. جایی که باید هیجان دهیم، بدهیم و جایی که باید هیجان را جمع کنیم، جمع کنیم.

 

وی اظهار داشت: قوام یک جامعه به مدیرانی است که مورد تایید مردم هستند. از فراز و نشیب‌ها نترسید. باید همت بلند داشت. جمهوری اسلامی آنقدر پتانسیل قوی دارد که از این موارد عبور می‌کند اما امید را نباید از دست داد.

 

سیدحسن خمینی با اشاره به شعری از پروین اعتصامی گفت: خدا دروغ نمی‌گوید. خدا را فرصت دهید و دست از تخریب هم بردارید. یک هدف و یک آینده داریم و در یک کشتی نشسته‌ایم و یک ناخدا داریم که باید بیش از همیشه، از خدا بخواهیم سایه او را بالای سر ما نگاه دارد.اگر به این لوازم علیه ظلم تن دهیم پیروزیم اما باید به لوازم مقابله با ظلم پایبند باشیم. بزرگترین صفت بهشتی در زمان امام، شهید مظلوم بود و مظلوم بود چون مورد تخریب قرار داشت، مظلوم بود ولی به ظلم تن نداد ما هم نباید به ظلم تن دهیم و دست در دست هم آینده جمهوری اسلامی روشن خواهد بود.

 

 

  • 22
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش