پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۱۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۱۰۵
سیاست داخلی

پروژه بعدی اصولگرايان بعد از شكست طرح عدم كفايت سياسی؛

شايعه ردصلاحيت روحانی در انتخابات

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 طرحشان مبني بر رأي به عدم كفايت سياسي روحاني به درِ بسته خورد، حالا سراغ خاطرات گذشته رفته‌اند و شائبه عدم تأييد صلاحيت روحاني در سال ۹۶ را پيش كشيده‌اند. نكته درخور تأمل اينكه هر دو خط؛ يعني هم عدم كفايت سياسي روحاني و هم شائبه ردصلاحيت يك سال پيش او، از سوي يك جريان فكري خاص دنبال شده است؛

 

جريانات تندرو اصولگرا؛ تلفيقي از جبهه پايداري و نزديکان آنها. سايت اصولگراي «فردا» با كامران غضنفري، نويسنده کتاب جنجالي «حسن روحاني در يک نگاه»، مصاحبه كرده است. «غضنفري» در اين گفت‌وگو مدعي ردصلاحيت رئيس‌جمهوري در سال ۹۶ شده؛ اگرچه سخنگوي شوراي نگهبان اين ادعا را تكذيب كرده است.

 

«غضنفري» به نقل از جواد کريمي‌قدوسي، نماينده مشهد در مجلس شوراي اسلامي و از مخالفان سرسخت دولت روحاني، گفته است: «آقاي روحاني را شوراي نگهبان ردصلاحيت کرد، براي همين انتخابات سال ۹۶؛ اما ايشان برمي‌گردد و شوراي نگهبان را تهديد مي‌کند که اگر من را تأييد نکنيد، من انتخابات را برگزار نخواهم کرد. معناي تلويحي اين انتخابات را برگزار نخواهم کرد، مي‌شود به‌آشوب‌کشاندن کشور. شوراي نگهبان چرا زير بار چنين چيزي رفته و با چه مصلحت‌انديشي‌ای در رأي‌گيري مجدد ايشان را تأييد صلاحيت مي‌کند، بايد از خود اعضاي محترم شوراي نگهبان سؤال کرد؛ ولي اين خبري است که آقاي کريمي‌قدوسي مطرح کرد که در ابتدا شوراي نگهبان ايشان را ردصلاحيت کرده بود».

 

او درباره دليل ردصلاحيت روحاني مدعي شده: «به دليل تخلفات بسيار ايشان. من قبل از انتخابات اسفند ۹۵ مقاله مختصر و فشرده‌ای، همين مقاله‌اي که منتشر کرديم را خيلي خلاصه‌تر، آماده و پيگيري چندروزه يا چند‌هفته‌اي کردم و مقاله مختصري تهيه کردم که آن را فروردين ۹۶ هفته‌نامه ۹دي چاپ کرد؛ منتها قبل از چاپ از سوی يکي از دوستان فرستاديم که براي شوراي نگهبان ببرد، آن دوستي که برده بود و به يکي از اعضاي شوراي نگهبان داده بود، نقل کرده بود وقتي آن عضو محترم شوراي نگهبان اين مقاله را خوانده و نگاه کرده بود، گفته بود پرونده فلاني در اينجا خيلي بيشتر از اين حرف‌هاست. خيلي سنگين‌تر و بيشتر از اين حرف‌هاست؛ يعني مستنداتي که شوراي نگهبان داشته، خيلي بيشتر از اين حرف‌هاست.

 

به همين دليل هم در مرحله اول ايشان را ردصلاحيت مي‌کند. بعد در مرحله دوم به چه مصلحت‌انديشي ايشان را تأييد مي‌کند، خب از شوراي نگهبان بايد سؤال کرد». عباسعلي کدخدايي، سخنگوي شوراي نگهبان، در واكنش به ادعاهاي نويسنده كتاب «حسن روحاني در يك نگاه»، به سايت جماران گفته است: «من از صحبت‌هايي که ايشان مي‌گويد، اطلاعي ندارم و فکر نمي‌کنم مطالبي که ايشان مي‌گويد قرين به صحت باشد. هر صحبت و اظهارنظری بايد مستند به قرائن دقيق و محکمه‌پسند باشد؛ والا اينکه هرکسي از ظن خود يار قافله مي‌شود، خيلي مهم نيست. شوراي نگهبان اگر مطلبي داشته باشد از طريق سخنگو و روابط‌عمومي اعلام مي‌کند».

 

تابو    شكسته شود!

خط شايعه تأييد‌صلاحيت‌نشدن روحاني در سال ۹۶ را كه بگيريم، باز هم به جريان جبهه پايداري و نزديكان آنها مي‌رسيم. هفته‌نامه ۹دي متعلق به حميد رسايي- همان نشريه‌اي كه غضنفري گفته است مقاله‌اي درباره روحاني در آن نوشته- در همان فروردين در مطلبي به گمانه‌زني درباره نحوه برخورد شوراي نگهبان با نامزدهاي مطرح رياست‌جمهوري پرداخته بود. در اين مطلب آمده بود: «بدون ترديد عملکرد سياسي، اقتصادي و فرهنگي حسن روحاني حکايت از عدم مدير و مدبربودن او دارد.

 

عدم اعتقاد و باور روحاني به سياست‌هاي تغيير‌ناپذير جمهوري اسلامي و جهت‌گيري منفعلانه و فشارپذير او در برابر استکبار جهاني، همچنين تقابل مواضع روحاني با جهت‌گيري‌هاي امام خامنه‌اي، همگي حکايت از عدم التزام او به قانون اساسي و ولايت فقيه دارد. روحاني در چهار سال گذشته نتوانست دامن خود را از اطرافيان و بستگاني که پرونده‌هاي فساد آنها در حال بررسي است، پاک کند. اين عملکرد روحاني در کنار شبهات مهمي که درباره مسائل شخصي وي مطرح است، به همراه برخي ملاقات‌هاي خارجي قديمي که روحاني حاضر به تکذيب آنها نيست، همگي دليل روشني براي ردصلاحيت حسن روحاني است.

 

اما تنها توجيهي که براي ردصلاحيت‌نشدن حسن روحاني عنوان مي‌شود، اين است که رد صلاحيت رئيس‌جمهور مستقر به مصلحت نظام نيست! متأسفانه اين تابو سبب شده تا رؤساي‌جمهور در چهار سال اول عملکرد خود، از حاشيه امني برخوردار شوند و با هر عملکرد و مواضعي، خود را براي حضور در رقابت‌هاي چهارساله دوم در امنيت کامل ببينند. در‌حال‌حاضر با کانديدايي براي رياست‌جمهوري اسلامي ايران مواجهيم که آمريکا و اسرائيل او را بهترين گزينه براي تأمين منافع خود مي‌بينند اما ساختارهاي قانوني در جمهوري اسلامي، مجبور به تأييد صلاحيت او هستند!

 

سؤال اين است که آيا وقت آن نرسيده تا اين تابو شکسته شود و به همه رجال سياسي مذهبي که حال و هواي رياست‌جمهوري به سرشان مي‌زند، نشان داده شود که اگر در چهار سال اول فعاليت خود از آرمان‌هاي انقلاب اسلامي فاصله بگيرند، مطابق قانون با آنها رفتار خواهد شد». اما شائبه ردصلاحيت روحاني در انتخابات ۹۶ از كجا شروع شد؟ ۱۵ دي‌ماه عباسعلي کدخدايي، سخنگوي شوراي نگهبان در گفت‌وگو با ‌سايت «مشرق» در پاسخ به اين پرسش که «امکانش هست که يک نفر از نظر شوراي نگهبان در دوره رياست‌جمهوري‌اش شرايط لازم را از دست بدهد و براي دوره بعد تأييد صلاحيت نشود؟» گفته بود: «هيچ تضميني نيست که رئيس‌جمهور مستقر دوباره تأييد صلاحيت شود».

 

كدخدايي فروردين‌ماه ۹۶ هم در گفت‌وگو با هفته‌نامه مثلث تأكيد كرده بود كه صلاحيت همه نامزدهاي انتخابات مجلس و رياست‌جمهوري «به همان دوره چهارساله محدود است». نوبخت، سخنگوي دولت همان زمان در واكنش به شايعه رد صلاحيت روحاني گفت: «اين حرف حرف پوچ و بي‌ربطي است». محمدرضا تابش، نايب‌رئيس فراکسيون اميد مجلس اما به جنگ رواني شديدي که عليه رئيس‌جمهوري به‌راه افتاده بود، اشاره كرده و گفته بود: «در مدت اخير جنگ رواني شديدي عليه آقاي روحاني به‌راه افتاده که هدفش منصرف‌کردن رئيس‌جمهور از کانديداتوري است و اين در حالي است که نمي‌دانيم مقاومت و استقامت ايشان چقدر است».

 

او با اشاره به سخنان كدخدايي گفته بود: «در هر صورت سخنگوي شوراي نگهبان هم اشاره‌اي به اين مسئله داشته است؛ اساسا ردصلاحيت رئيس‌جمهور مستقر در آستانه رقابت‌هاي انتخاباتي دوره بعد، بي‌سابقه است. با‌اين‌حال حتي اگر برخي اعضاي شوراي نگهبان چنين قصد و انگيزه‌اي هم داشتند، اين مشکل با هدايت مقامات عالي‌رتبه نظام مرتفع شده است».

 

سال ۹۲ هم شايعه ساختند

سال ۹۶ دومين باري بود كه شايعه رد صلاحيت روحاني مطرح مي‌شد. آن هم در حالي كه او رئيس‌جمهوري مستقر بود. اما سال ۹۲ هم زماني كه براي نخستين بار وارد گود انتخابات رياست‌جمهوري مي‌شد، باز هم شايعه رد صلاحيتش مطرح شد. نكته جالب آن زمان اين بود كه شايعه رد صلاحيت روحاني بعد از اعلام اسامي تأييد صلاحيت‌شده‌ها مطرح شد!

 

خبرگزاري فارس و مهر در واپسين ساعات ۱۹ خردادماه سال ۹۲، به نقل از يک منبع آگاه از بررسي دوباره صلاحيت حسن روحاني در جلسه روز دوشنبه اين شورا خبر داده بودند. خبرگزاري فارس به نقل از يک منبع آگاه نوشته بود: «به دليل اظهارات ضدامنيتي و غيرقانوني حسن روحاني، کانديداي انتخابات رياست‌جمهوري، شوراي نگهبان تصميم دارد تا صلاحيت اين کانديدا را در جلسه فرداي خود مجددا مورد بحث و بررسي قرار دهد».

 

اما اين خبر روز بعد از خروجي اين دو خبرگزاري حذف شد. فارس حتي در نخستين دقايق بامداد دوشنبه نيز با سه نماينده مجلس در حمايت از تجديدنظر در صلاحيت روحاني و ردصلاحيت او مصاحبه منتشر کرد اما اين سه مصاحبه نيز حذف شد. کدخدايي همان زمان با تکذيب اين خبر به رسانه‌ها گفته بود که «ما چنين چيزي را نشنيده‌ايم. اگرچه ما طبق ماده ۵۸ قانون انتخابات مي‌توانيم بررسي مجدد صلاحيت را داشته باشيم و البته ممکن است تذکراتي را تا روز رأي‌گيري به کانديداهاي محترم داشته باشيم».

 

sharghdaily.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش