پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۰۰ - ۰۳ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۰۷۶۳
سیاست داخلی

نرمش قهرمانانه سپاه مقابل تحریم‌های آمریکا!/ خروج رسمی بزرگترین نهاد نظامی از مخابرات

سپاه پاسداران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
سرمایه‌گذاران بزرگ سپاه که حتی زیر بار تصمیمات سازمان خصوصی‌سازی و دولت و مجلس نمی‌رفتند، این بار به خاطر تحریم‌های آمریکا، ناچار به نرمش قهرمانانه شدند.

شهریور ماه ۸۸ بود که در اوج حوادث سیاسی و اعتراضات مردمی به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری، اعلام شد بزرگترین واگذاری تاریخ بورس ایران در حال انجام است. مهر ۸۸ بود که حسین قالیباف اصل مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار بعد از عرضه بلوکی سهام مخابرات در نشست خبری مشترک با معاون سازمان خصوصی سازی به تشریح جزئیات این معامله پرداخت و گفت: امروز رقابت برای خریداری بلوک ۵۰ درصدی مخابرات آغاز شد و این بلوک توسط کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین خریداری شد.

 

قبل ازعرضه بلوک ۵۰ درصدی مخابرات در روز پنجم مهر ماه تنها از دو کنسرسیوم «پیشگامان کویر یزد» و کنسرسیوم «توسعه اعتماد مبین» به عنوان خریداران اصلی شرکت مخابرات نام برده شد ولی در روز عرضه ناگهان شرکت «پیشگامان کویر یزد» به دلایلی که عدم تایید امنیتی ذکر شد از جریان رقابت حذف شد و نام خریدار سومی به نام مهر اقتصاد ایرانیان وارد رقابت شد تا این معامله بزرگ بدون رقابت نماند!

 

بلوک این شرکت همانند روند ثابت شرکت مخابرات از زمان ورود به بورس با چالش و ابهاماتی همراه بود و بحث‌های زیادی را از سوی وزیر اقتصاد، وزیر ارتباطات به همراه رییس سازمان خصوصی‌سازی، سازمان بورس و شورای رقابت، دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور مبنی بر نادرست و غیر رقابتی بودن واگذاری این شرکت حساس و واگذاری به ارگان‌های شبه دولتی مطرح شد

 

کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین، شرکتی متعلق به بنیاد تعاون سپاه و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۵۱ درصد از سهام شرکت مخابرات ایران را به ارزش ۷۸۰۰ میلیارد تومان خریداری کرد و امروز روابط عمومی بنیاد تعاون سپاه در اطلاعیه‌ای خبر از فسخ این قرارداد در راستای تدابیر ستاد کل نیرو‌های مسلح داده و اعلام کرده که سهم خود از این کنسرسیوم را واگذار کرده است.

 

سال ۹۵ سازمان خصوصی‌سازی طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد، در چارچوب مفاد قرارداد منعقده با خریدار بلوکی سهام شرکت مخابرات ایران و نظر به عدم ایفای تعهدات قراردادی مزبور از جانب خریدار این سهام و نقض مکرر این تعهدات، از حق فسخ مندرج در قرارداد یاد شده استفاده کرده است.

 

اما این پایان کار نبود و چند ماه بعد پس از کش و قوس‌های فراوان فسخ قرارداد بلوک ۵۰ درصد به علاوه یک سهم شرکت مخابرات ایران توسط سازمان خصوصی‌سازی لغو شد.

 

سال ۹۷ هم خبر رسید که مهرداد بذرپاش به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب می‌شود. خبری که بعدا با استقبال منفی افکار عمومی، به مرور از خاطره‌ها محو شد. حالا، اما خبر می‌رسد  بنیاد تعاون سپاه از سهامداری شرکت‌های مخابرات ایران و همراه اول دست کشیده و حالا  مشخص نیست ۵۱ درصد سهام کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین که ارزشی هزاران میلیارد تومانی دارد، اکنون متعلق به کجاست.

 

برخی از کارشناسان این اقدام را اقدامی علیه تحریم‌ها دانسته تا مخابرات و همراه اول به واسطه سهامداران خود درگیر موضوعات سیاسی نشوند، اما همچنان نمی‌توان نظر قاطعی را درباره این موضوع تا زمان اعلام جزییات دقیق‌تر ارائه داد. کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین بدنه بزرگی در بین سازمان‌های حوزه ICT کشور است و جدا از مخابرات و همراه اول، سازمان‌هایی همچون مبین‌نت و بانک آینده و... را نیز در زیرمجموعه خود قرار دارد، گرچه فعلا اعلام شده که بنیاد سپاه فقط از بخش ارتباطات ثابت (مخابرات) و سیار (همراه اول) خارج شده است.

 

هرچند آذری جهرمی گفته بود هیچ کشوری بر اینترنت حکمرانی نمی‌کند و آمریکا نمی‌تواند دسترسی ایران به اینترنت را قطع کند، اما به نظر می‌رسد برای پیشگیری از آسیب به منافع مالی سپاه تصمیم گرفته شده، سپاه از مخابرات خارج شود و سرمایه‌گذاران بزرگ سپاه که حتی زیر بار تصمیم‌های سازمان خصوصی‌سازی و دولت و مجلس نمی‌رفتند، این بار به خاطر تحریم‌های آمریکا، ناچار به نرمش قهرمانانه شدند. با وجود اینکه پیش از این برخی فرماندهان سپاه نسبت به عملکرد دولت در مواجهه با تحریم‌ها انتقاداتی را مطرح کرده بودند، اما آن‌ها نیز ناچار شده‌اند گزینه نرمش قهرمانانه را برای مقابله با تحریم انتخاب کنند.

 

 

rouydad24.ir
  • 20
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش