پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۰۲ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۲۶۶
سیاست خارجی

برهم‌خوردن رابطه استراتژیک میان روسیه و ایران بعید به نظر می‌رسد

بازی خطرناک ترامپ با روسیه و ایران در خاورمیانه/تلاش برای دورکردن مسکو از تهران

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,برهم‌خوردن رابطه استراتژیک میان روسیه و ایران
برخی از رسانه‌ها می‌گویند که ترامپ درصدد دور کردن پوتین از ایران برخواهد آمد ما واقعیت آن است که احتمال موفقیت او در این‌باره اندک است. شایعاتی درباره نقاط اختلاف میان روسیه و ایران همچنان مطرح شده‌اند اما واقعیت آن است که اتحادی استراتژیک میان ایران و روسیه بوجود آمده است.

به گزارش آفتاب،ویکلی‌استاندارد نشریه‌ای وابسته به نئومحافظه‌کاران آمریکا در مقاله‌ای تحلیلی اشاره می‌کند که ترامپ رییس‌جمهوری امریکا برای ارتباط با پوتین نمی‌تواند ایران و اتحاد آن کشور با روسیه را نادیده بگیرد. 

 

 این نشریه اشاره می‌کند که از زمان انتخاب ترامپ متحدان آمریکا و ناظران سیاست خارجی کنجکاو هستند که بدانند او چگونه می‌تواند تضاد آشکار ایجاد شده را حل کند. او از سویی مایل به تعامل با پوتین است و از سوی دیگر با ایران به عنوان یک دشمن متخاصم رفتار می‌کند. در حالی که ایران متحد کلیدی روسیه است. 

 

این نشریه می‌افزاید: «ممکن است یک پاسخ وجود داشته باشد؛ برخی از رسانه‌ها می‌گویند که ترامپ درصدد دور کردن پوتین از ایران برخواهد آمد اما واقعیت آن است که احتمال موفقیت او در این‌باره اندک است. مسکو و تهران در طول سالیان گذشته از حافظ اسد و پسرش حمایت کرده‌اند. هر دو از حمایت از اسد در برابر اپوزیسیون سوریه دست برنداشته‌اند. شایعاتی درباره نقاط اختلاف میان روسیه و ایران همچنان مطرح شده‌اند که از آن تحت عنوان ازدواج مصلحتی دو کشور یاد می‌شود اما واقعیت آن است که اتحادی استراتژیک میان ایران و روسیه بوجود آمده است.» 

 

این تصور که ممکن است بتوان مسکو را از تهران دور کرد متکی بر دو پیشینه تاریخی است. نخست آن که مایکل فلین مشاور امنیت ملی امریکا مسئول فرماندهی مشترک عملیات ویژه در عراق بود. در آن زمان نیروهای ائتلاف قادر به تضمین ثبات نسبی در عراق با تکیه بر قبایل سنی به عنوان سلاحی در برابر جنگجویان خارجی شده بودند. تجربه دوم به تصمیم انور سادات رییس‌جمهوری پیشین مصر پس از جنگ اکتبر ۱۹۷۳ با اسرائیل باز می‌گردد که سبب شد تا مصر از شوروی دور شده و به آمریکا نزدیک شود. اقدام سادات مزیتی برای آمریکا در جنگ سرد علیه مسکو بود و سیاستگذاران آمریکایی پس از آن تلاش کردند تا حمایت دیگر مشتریان شوروی را به سوی خود جلب کنند؛ در این میان اما حافظ اسد متحد مسکو باقی ماند. 

 

حتی پس از جنگ سرد نیز آمریکایی‌ها در دمشق تلاش کردند که حمایت بشار اسد را جلب کنند تا او تهران را رها کند، بشار اسد اما هرگز تهران را رها نکرد. او از پدرش آموخته بود که از هر فرصتی در برابر دیپلمات‌های آمریکایی باید استفاده کرد و نباید فریب انگیزه‌ها و وعده‌های آنان را خورد. او بر این نظر بوده که بدون باج‌دادن به امریکایی‌ها می‌توان اعتبار کسب کرد. 

 

در حال حاضر روس‌ها قطعا در پیام‌های خصوصی به دولت ترامپ می‌گویند که خواستار تعامل هستند و در این میان احتمال آن وجود دارد که خواسته ایران ر‌ا نادیده بگیرند اما واقعیت آن است که برهم خوردن رابطه استراتژیک میان روسیه و ایران بعید به نظر می‌رسد. 

 

پوتین زمانی که به خاورمیانه نگاه می‌کند این چشم‌انداز خطرناک را برای روسیه می‌بیند که ممکن است کل منطقه در آغوش امریکا قرار گیرد. پوتین تنها یک جای خالی خوب برای مانور دادن می‌بیند و آن ایران است چرا که سایر کشورهای منطقه با آمریکا روابط قوی‌ای دارند. 

 

خواستن از پوتین برای رها کردن ایران مانند آن است که بخواهید که پوتین کل خاورمیانه را ترک کند. این نشریه اشاره می‌کند که هیچ راهی برای روس‌ها جهت حفظ قدرت در خاورمیانه بدون اتکا به ایران و مدیریت حزب‌الله وجود ندارد.

 

ویکلی‌استاندارد‌ در ادامه می‌افزاید که آمریکا خواستار حضور روس‌ها در مرز ترکیه، کشوری عضو ناتو نیست و نمی‌خواهد که روس‌ها برای دولت سوریه موشک بفرستند. آمریکا همچنین نمی‌خواهد روسیه برتری هوایی اسرائیل در خاورمیانه را به چالش بکشد و قطعا خواستار حمایت روس‌ها از ایران و حزب‌الله در جولان نیست اما چگونه می‌توان نظر روس‌ها را در این‌باره جلب کرد؟ 

 

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,برهم‌خوردن رابطه استراتژیک میان روسیه و ایران

به‌طور قطع نمی‌توان روس‌ها را در واگذار‌کردن و چشم‌پوشیدن از پایگاه دریای آن کشور در طرطوس سوریه متقاعد کرد. همچنین نمی‌توان روس‌ها را متقاعد کرد که از حمایت علویان سوریه دست بردارند. نمی‌توان  این خواسته‌ها را به طور مستقیم از پوتین مطرح کرد. 

 

این نشریه در پایان اشاره می‌کند که این یک بازی شطرنج خطرناک برای آمریکا خواهد بود. این نشریه اشاره می‌کند در صورت شکست ترامپ در این‌باره انتخاب دیگر، راه پر مخاطره‌ای است که اوباما پیمود؛ یعنی تسلیم شدن به دیدگاه او درباره خاورمیانه که متحدان و منافع آمریکا در منطقه را به‌خطر انداخت و دشمنان امریکا را قوی‌تر کرد.

 

 

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش