جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۴۷ - ۰۴ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۲۶۱
سیاست خارجی

نیویورک تایمز؛

ترامپ در پیام نوروزی‌اش به مردم ایران دولت را نادیده گرفت

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,ترامپ
زمانی که ترامپ سال نوی ایران را روز چهارشنبه به مردم این کشور تبریک گفت توجه‌ها به نحوه تعامل دولت ترامپ با ایران جلب شد.

به گزارش ایلنا، روزنامه نیویورک تایمز نوشت: بیانیه ۵ پاراگرافی ترامپ به مناسبت نوروز به گفته دو تن از افراد نزدیک به ترامپ چندین پیش نویس داشته است. تندروها در کاخ سفید در ابتدا تلاش کردند که این پیام را از بین ببرند و زمانی که با شکست روبه رو شدند سعی کردند این بیانیه را از هر نوع پیامی به دولت ایران یا درباره آینده ایران و روابط مسالمت آمیز آمریکا با این دولت تهی کنند.

 

در عوض در این بیانیه که یک روز بعد از آغاز تعطیلات نوروزی منتشر شد دولت ایران به طور کامل نادیده گرفته شد و خطاب به مردم ایران نوشته شد. این بیانیه با وجود فرمان اجرایی ترامپ علیه مهاجرت ایرانی ها به آمریکا درمورد مهاجران ایرانی در این کشور بود و آن ها را مورد تحسین قرار داده بود.

 

رییس جمهور آمریکا در این بیانیه نوشته: نوروز یعنی روز جدید به فارسی. این موقعیتی است که در آن نو شدن را جشن میگیرند. مراسمی که برای ایرانی ها پر از معناست. ایام نو شدن زمین برای آنها معنی زیادی دارد.

 

در میان بخش های حذف شده از این بیانیه گفته شده بود که آمریکا یک روز به دنبال روابط با نمایندگان دولت ایران بر اساس تعامل و احترام متقابل  بوده است و در جای دیگری به صحبت های هنری کسینجر اشاره شده که می‌گوید ایران باید تصمیم بگیرد که یک ملت است یا یک موضوع منازع فیه.

 

در حالی که این بخش ها به تصویب مشاور امنیت ملی ترامپ یعنی مک مستر رسیده بود یکی از افراد نزدیک به دولت گفته انتشار این بیانیه با مقاومت استفان بنون استراتژیست ارشد دولت ترامپ روبه رو شده است . او از کسانی است که با ایران سرسختانه مخالف است.

 

بنون بعد از درگیری های زیادی که با مقامات برای عدم انتشار این پیام داشت گفت: از این بیانیه مضحک به شدت نا امید شدم.

 

دولت ترامپ در برابر ایران موضع سخت تری در مقایسه با دولت اوباما اتخاذ کرده است. در ماه فوریه مایکل فلین مشاور سابق امنیت ملی ترامپ ایران را تحت نظر اعلام کرد.

 

مک مستر جایگزین فلین در شورای امنیت ملی آمریکا در مقایسه با فلین عملگرا تر به نظر می رسد. او به کارکنانش گفته که به نظر او استفاده از واژه "تروریسم رادیکال اسلامی" کمکی نمی کند. اما این حرف های  او ترامپ را از استفاده از این واژه در سخنرانی هایش بازنداشته. گفته میشود سخنرانی های او تحت تاثیر بنون نوشته می شود که ایران و چین را دشمنان درجه اول آمریکا می داند.

 

برخلاف باراک اوباما که در اولین نوروزی که روی کار آمد در سال ۲۰۰۹ پیام کاملی به تهران فرستاد ترامپ نشان داد که هیچ علاقه ای به ارتباط با سران ایران ندارد. او به ایران اشاره ای نکره و آن طور که اوباما از اسم کامل جمهوری اسلامی ایران در بیانیه هایش استفاده می‌کرد از چنین کاری اجتناب کرده است.

 

دنیس راس مشاور سابق اوباما در امور ایران گفته: این پیام برای این طراحی شده که نظام ایران را در موضع دفاعی قرار دهد. این پیام هوشمندانه نوشته شده و پیام روشنی را به اذهان متبادر می‌کند.

 

بیانیه نوروزی ترامپ مهاجران ایرانی آمریکا را یکی از موفق ترین گروه های مهاجر در این کشور خوانده و آنها را مورد تحسین قرار داده است. در این پیام بدون اشاره به اسلام این مهاجران را از میان یهودیان و مسیحیان و زرتشتیان و بهایی ها و همه اقلیت های دینی خوانده که در ایران حضور دارند.

 

ترامپ مدعی شده که دوستی فوق العاده ای با ایرانیان آمریکا دارد. یکی از مشاوران یهودی ستاد انتخاباتی او یک یهودی ارتدکس ایرانی به نام دیوید پیمان بوده است.

 

منتقدان دولت ترامپ می گویند احساسات گرم ترامپ در قبال مردم ایران هیچ دردی از خانواده ایرانی هایی که به  واسطه فرمان اجرایی ترامپ نمی‌توانند وارد خاک آمریکا شوند دوا نمی‌کند.

 

در دولت اوباما رییس جمهور ویدئو هایی را برای قرائت پیام تبریک نوروز ضبط می کرد و از آنها به عنوان ابزار دیپلماتیک استفاده می‌کرد. در اولین ویدئوی اوباما او رهبران و مردم ایران را خطاب قرار داد . به کار بردن عبارت " مردم و رهبران جمهوری اسلامی ایران" از این جهت مهم بود که موضع تغییر رژیم در ایران را که سالها در سیاست آمریکا مطرح بود را کان لم یکن کرد.

 

حتی از این هم قابل توجه تر پیشنهاد اوباما برای تعامل با رهبران ایران بعد از دهه ها قطع رابطه دیپلماتیک بین دو کشور بوده است. او بعد از این نامه نیز نامه هایی را به رهبر ایران نوشت. در طول سال‌های ریاست جمهوری اوباما او بارها هر سال پیام تبریک نوروزی به مردم ایران و رهبران ایران نوشت اما هیچ کدام به اندازه پیام اول او مهم نبود.

 

ری تکی کارشناس مسائل ایران در شورای روابط خارجی معتقد است که پیام نوروزی زمانی که کاخ سفید محدود به آرزوی سالی خوب برای ایرانی ها بود موقعیت مناسبی بود. در دولت اوباما دولت به دنبال راه هایی برای تعامل با دولت ایران بود و از این رو این پیام موقعیت مناسبی بود اما پیام ترامپ بازگشت به همان دوران سنتی آرزو برای سالی خوب است.

 

پیام های نوروزی به طور سنتی با شعری از شاعر ایرانی به پایان می رسید اما در پیام ترامپ کاخ سفید گفته هایی را از امپراتور ایران باستان کوروش کبیر به پایان رسانده است.

 

ترامپ با اشاره به گفته های کوروش کبیر نوشته: آزادی و کرامت و رفاه، خوشبختی بشریت را به همراه خواهد  داشت. اگر هر سه اینها با هم باشد عشق مردم به شما هرگز از میان نخواهد رفت.

 

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش