جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۳۵۲
سیاست خارجی

روی جدایی روسیه و ایران حساب باز نکنید

روحانی و پوتین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
د. فيصل القاسم در القدس العربی چاپ لندن نوشت: از زمان آغاز ائتلاف روسیه و ایران در سوریه بسیاری سوال می کردند چه چیزی بین مسکو و تهران را به یکدیگر نزدیک کرده است؟ هیچ چیز نشان دهنده وجود عناصر مشترک بین دو نظام کاملا متفاوت از لحاظ عقیدتی، سیاسی و فرهنگی نیست. نظام روسیه یک نظام ارتدوکسی دموکراسی سرمایه داری و ایران یک نظام دینی است. با این حال، و با وجود تفاوتهای فرهنگی و دینی، این دو نظام با یکدیگر تلاقی یافته اند، بدین جهت که دشمن مشترکی دارند که همان آمریکا و غرب است.

به گزارش انتخاب، این روزنامه در ادامه آورده است: تنها این دو کشور هستند که با سوریه وارد ائتلاف شده اند. هنگامی که منافع مطرح باشد، هیچ چیز در سیاست محال نیست. ایرانی ها بعنوان پراگماتیست و واقع گرا شناخته می شوند،. فراموش نکنیم که کلمه بازار در اصل یک کلمه ایرانی است به معنای مکانی که تجار در آن خرید و فروش می کنند..

 

در سایه حمله غربی ها به نظام اسد و پیش از آن، حمله اسرائیل به پایگاههای ایرانی در فرودگاه تیفور در سوریه، برخی بر این عقیده اند که اسرائیل در تلاش برای مقابله با ایرانی ها برای خروج آنها از سوریه است و این شرایط روسها را در شرایط سختی قرار می دهد.

 

آیا روسها مجبورند برای جلب رضایت آمریکا و اسرائیل با هم پیمانان ایرانی خود در سوریه قطع ارتباط کنند؟ خوش بینان به این قطع رابطه با یک تفکر امیدوار به فروپاشی این ائتلاف می نگرند. اما جدایی روسیه و ایران به این آسانی که دشمنان ایران در منطقه آرزوی آن را دارند نیست.

 

باید به کسانی که نمی دانند بگوییم که نزدیکی بین روسیه و ایران هرگز نتیجه اوضاع سوریه نبوده و حتی زاییده منافع مشترک مسکو و تهران در سوریه و یا یمن نیست. فراموش نکنیم که روسیه ایران را متحد ضروری خود برای اجرای طرح اوراسیایی می داند که پوتین در سر می پروراند.

 

بر اساس این طرح، روسها تلاش می کنند یک ائتلاف اروپایی آسیایی تشکیل دهند که همانطور که از نامش پیداست با طرحها و ائتلاف های غربی مقابله کند. چنین طرح استراتژیکی نمی تواند بدون مشارکت فعال ایران پیش رود. بدین ترتیب، تلاقی روسیه و ایران یک ضرورت استراتژیک است، پیش از آنکه دو طرف در سوریه به یکدیگر برسند. حتی نزدیکی بین دو طرف ایران و روسیه در خاورمیانه به ازدواج کاتولیکی باز می گردد که طرح اوراسیا آن را می طلبد.

 

اگر منافع مشترک روسیه و ایران در طرح اوراسیا هم نباشد، طرفین نمی توانند به تنهایی در سوریه موفق شوند. این دو، اعتماد و تکیه ای حیاتی به یکدیگر دارند تا منافع خود در سوریه را تامین کنند و این مساله با استقبال نظام اسد نیز مواجه شده است.

 

شکی نیست که روسیه به یقین می داند که به تنهایی و با کمک سلاح هوایی خود نمی تواند در میدان سوریه بر معارضان پیروز شود، و نیاز به نیروهایی زمینی دارد تا مأموریت پاکسازی زمینی را نیز انجام دهند. پس نه نیروهای ایرانی قادر به تنهایی قادر به پیروزی در سوریه هستند و نه نیروی هوایی روسیه می تواند بدون کمک ایران در معرکه پیروز شود.

 

همانطور که می دانیم دمشق در نزدیکی سقوط به دست معارضان بود، اگر دخالت روسیه در سوریه پیش نمی آمد. پس از این دخالت بود که نیروهای روسیه و ایران توانستند معارضان در حلب را شکست دهند. علاوه بر اینکه نزدیکی روسیه و ترکیه در سوریه نیز نقشی محوری در سنگینی کفه ترازوی روسیه و ایران علیه نیروهای معارض داشته است.

 

بعضی بر این عقیده اند که ممکن است روسیه ایران را در سوریه به نفع اسرائیل بفروشد، به این اعتبار که روسها به اسرائیل نزدیک ترند تا به ایران. اما عده ای دیگر خلاف این عقیده را دارند و معتقدند روسیه از شبه نظامیان ایرانی در سوریه بعنوان ابزاری برای تهدید اسرائیل و آمریکا استفاده می کند.

 

هر زمان شبه نظامیان ایرانی به مرزهای اسرائیل با سوریه نزدیک شده اند، تل آویو مجبور به فشار بر آمریکا شده است تا فشارها بر روسیه در اوکراین، سوریه و دیگر مناطق را کم کند.

 

تحلیلگران بر این عقیده اند که یک تفاهم و توافق جدی بین ایران و ولادیمیر پوتین در این مورد وجود دارد. بنابراین، روی تضعیف نقش ایران در منطقه حساب باز نکنید.

 

مترجم:مریم نصرالهی

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش