سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۰۴ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۳۹۶
سیاست خارجی

در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شد؛

خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در شرایط فعلی یک اشتباه است

کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در رابطه با مقابله با چالش ایران چند ساعت قبل از اعلام نظر دونالد ترامپ برگزار شد.

به گزارش ایسنا، الیوت انگل عضو ارشد دموکرات کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان در سخنانی در مقابل سه تن از کارشناسان وزارت خارجه آمریکا و یک تن از کارشناسان موسسه وودرو ویلسون، اظهار کرد: باید متوجه این مساله باشیم که اگر تحریم‌ها (ثانویه) برگردد، توافق از هم می‌پاشد و اینکه توافق بدون آمریکا ادامه پیدا کند استدلال درستی نیست. ترامپ می‌خواهد پریز را از برق بیرون بکشد و منطق توافق هسته‌ای را از بین ببرد.

 

وی ادامه داد: من نسبت به اینکه ایران نخواهد به سمت سلاح هسته‌ای در آینده برود تردید دارم اما الان خروج از توافق یک تهدید است که ایران هسته‌ای را به سلاح هسته‌ای نزدیک‌تر می‌کند. ترامپ نگران است که بعد از اتمام محدودیت زمانی، ایران به سمت سلاح هسته‌ای نرود اما او با این اقدامش این توافق را همین هفته به پایان می‌رساند و این محدودیت زمانی می‌تواند همین حالا برای ایران تمام شود.

 

وی گفت: ما باید به سمت اقدامی رویم که با متحدان‌مان از توافق خارج شویم نه تنها. ما این فرصت را داریم که به جز پایان دادن به برجام، با خروج یکجانبه با اقدامات تحریمی و تنبیهی ایران را محدود کنیم بنابراین معتقدم خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در شرایط فعلی یک اشتباه است.

 

این نماینده دموکرات اظهار کرد: اگر قرار باشد هر رییس‌جمهور بیاید و یک توافق را پاره کند اعتبار آمریکا مورد خدشه قرار می‌گیرد و این پیام را به دنیا می‌دهیم که آمریکا بی‌اعتبار است. ما هر نفوذی که در رابطه با توافق با کره شمالی داریم با خروج یکجانبه از برجام از دست خواهیم داد چرا که کره در حال نظاره کردن این روند است.

 

لینکن بلومفیلد معاون سابق وزارت خارجه در امور سیاسی و نظامی که به همراه جین هارمن مدیر و رییس اجرایی مرکز مطالعات بین‌المللی وودرو ویلسون و نماینده سابق کالیفرنیا در کنگره و نیز استیون ریدمیکر معاون سابق وزارت خارجه در زمینه امنیت بین‌الملل و خلع سلاح هسته‌ای در این جلسه حاضر شده بودند به سوالات نمایندگان کنگره در کمیته امور خارجی پاسخ دادند.

 

لینکن بلومفیلد در ادامه گفت: ایران ممکن است بدون محدودیت با خروج یکجانبه آمریکا از برجام به دنبال سلاح برود. رییس سازمان انرژی اتمی ایران اخیرا گفته است که غنی‌سازی ۲۰ درصد را طی چهار روز از سر خواهد گرفت.

 

همچنین با این تصمیم رقابت تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه شروع می‌شود و آمریکا که وعده داده حاشیه امنی برای اسرائیل در خاورمیانه حفظ کند با این روند احتمالا این حاشیه امن متزلزل می‌شود.

 

وی گفت: خروج آمریکا از برجام ممکن است مجلس نمایندگان و نقش و قدرت رییس‌جمهوری آمریکا را متزلزل کند. علاوه بر این بازرسی‌های آژانس احتمالا به کمترین سطح خود خواهد رسید.

 

همچنین استیون ریدمیکر گفت: رییس‌جمهور ترامپ تصمیم خود را امروز اعلام خواهد کرد و بنا به گفته رسانه‌ها، لغو تحریم‌ها را دیگر تمدید نمی‌کند و خروج ما از برجام مسجل می‌شود که البته پیامد ناخوشایندی است. سه راه برای جلوگیری از پیامدهای منفی خروج از برجام آمریکا وجود دارد. اول اینکه نظر رییس‌جمهور تغییر کند که فکر نمی‌کنم چنین امکانی وجود داشته باشد و او راه خودش را می‌رود. دوم اینکه توافقی با اروپایی‌ها انجام شود برای اصلاح برجام که فکر می‌کنم دولت تمایل داشت به چنین سمتی برود. سوم اینکه کنگره لوایحی را تصویب کند شبیه به چیزی که رییس‌جمهور برای اصلاح برجام خواسته بود.

 

وی ادامه داد: بسیاری بر این نظر هستند که روندی که از سوی ترامپ دنبال می‌شود به نوعی پیش زمینه مذاکره آمریکا با ایران است. همانطور که این روند با کره شمالی طی شد.

 

همچنین جین هارمن در توضیحاتی اظهار کرد: باید به این مساله توجه کنیم که امروز ایران نقش بسیار گسترده‌ای در یمن، سوریه، عراق و لبنان دارد و همچنین در رابطه با اسرائیل تهدیدات بیشتری متوجه آن است. در هفته‌های گذشته شاهد سفر مقامات فرانسه، آلمان و انگلیس به آمریکا بودیم و آنها موکدا خواستار باقی ماندن آمریکا در برجام بودند و حاضرند توافقی را با آمریکا چهار سویه بر اساس اصلاحاتی که ترامپ مدنظر داشت، دنبال کنند.

 

وی در رابطه با اثرات خروج از برجام، گفت:‌ پیوند خروج از برجام با مساله کره شمالی بسیار مهم است. کره شمالی از نزدیک وضعیت را رصد می‌کند و خروج ما این پیام را می‌دهد که چقدر در رابطه با توافق‌هایمان جدی و غیرجدی هستیم.

 

وی ادامه داد: همچنین اگر تحریم‌هایی که علیه ایران باز می‌گردانیم ضد شرکای اروپایی‌مان نباشد آنها به تجارت با ایران ادامه می‌دهند و اگر ضد شرکایمان باشد اختلاف عمده‌ای ایجاد می‌کند. اروپایی‌ها به خاطر خروج از توافق تغییر اقلیم پاریس و حالا برجام بسیار متاسف و ناامید خواهند شد و کنگره باید نسبت به تبعات و پیامدهای چنین خروجی آگاه باشد.

 

اد رویس رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان که ریاست این جلسه را بر عهده داشت، اظهار کرد: بعضی از رهبران نگرانی‌های خود را ابراز داشتند و سوال ما این است که چگونه می‌توان متحدان اروپایی‌مان را نسبت به مسائل خطیر در رابطه با ایران همسو کرد. آیا راهی وجود دارد که متحدان اروپایی به سمت کانون توجه آمریکا حرکت کنند؟

 

استیون ریدمیکر در پاسخ گفت: بعد از سال ۲۰۲۶ ایران می‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد، اگر چنین راه و مسیری را انتخاب کند. کارشناسان معتقدند در صورتی که ایران چنین تصمیمی بگیرد تاسیسات آنها را بمباران می‌کنیم اما ترامپ معتقد است با تهدید و تحریم اقتصاد ایران کاری می‌کنیم که آنها به این سمت نروند. از طرفی ایران اعلام کرده که اجازه نخواهد داد تاسیسات نظامی‌اش مورد بازرسی قرار گیرد و این می‌تواند نقض تعهدات باشد. اروپایی‌ها در رابطه با بازرسی و موشک‌های ایران نگران هستند اما معتقدند برای رفع نگرانی‌شان در این رابطه نباید از برجام خارج شد.

 

وی تاکید کرد: ‌ایران بر اساس آنچه کارشناسان و مراجع ذیربط گفته‌اند برجام را لغو یا نقض نکرده است بنابراین ما هم نمی‌توانیم بگوییم بعد از سال ۲۰۲۶ با تحریم‌ها چه می‌کنیم، آیا آنها را بر می‌داریم یا بر نمی‌داریم؟ در عین حال باید بگویم راضی کردن اروپایی‌ها برای ورود به زمینه‌های قانونی در رابطه با ایران بسیار سخت است.

 

ریدمیکر در رابطه با احتمال خروج ایران از برجام در واکنش به خروج آمریکا از این توافق، گفت:‌ فکر نمی‌کنم ایران بخواهد به دوران انزوا و مخاصمه برگردد. خطر خروج ایران از برجام کمتر از آن چیزی است که عده‌ای درباره آن سخن گفته‌اند.

 

الیوت انگل در ادامه گفت: در ۱۲ ژانویه ترامپ گفت اگر ایران به دنبال تغییر در برجام نرود تحریم‌ها اعاده می‌شود. ترامپ قصد دارد تحریم‌های بانکی را بازگرداند و کشورهایی که خرید نفت‌شان را از ایران کم کنند برایشان تخفیف قائل شود.

 

جین هارمن در پاسخ گفت: ترامپ می‌تواند از برجام خارج شود اما همزمان تحریم‌های جنبی را باز نگرداند چرا که ما معتقدیم تمام دلایل لازم وجود دارد که ما در برجام بمانیم و آن را قوی‌تر کنیم.

 

مایک پمپئو وقتی رییس سیا بود گفت ایران از تمامی جنبه‌های توافق پیروی می‌کند و تاکنون توافق را نقض نکرده است. اگر آمریکا، ایران را تحریم کند شرکت‌هایی در آسیا قطعا از این زاویه تاثیر می‌پذیرند و این مساله در توافق ما با کره شمالی نیز تاثیر خواهد گذاشت. باید به این مساله توجه کرد که ایران اکنون هیچ بمب و سلاح هسته‌ای در اختیار ندارد اما کره شمالی شش بمب هسته‌ای دارد و اطلاعات ما در مورد کره شمالی بسیار ضعیف است. خروج آمریکا از برجام می‌تواند باعث شود دستاورد ترامپ در توافق با کره شمالی مشکل به دست آید.

 

وی در پاسخ به اینکه اگر تحریم‌های ثانویه بازگردانده نشود باز هم ایران از توافق خارج می‌شود، گفت: فکر نمی‌کنم اما این روند اثراتی را دارد به ویژه در رابطه با توافق شرکت بوئینگ با ایران که هواپیماهای زیادی را به ایران فروخته است و هزاران شغل در خطر می‌افتد و هیچ کس نمی‌داند هزینه این فسخ قرارداد برای آمریکا چیست.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش