پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۷۷۴۵
سیاست خارجی

استراتژی رژیم صهیونیستی برای ایجاد شکاف میان ایران و روسیه

بنیامین نتانیاهو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
طببعتاً هدف اول و آخر رژیم صهیونیستی از ورود به بحران سوریه مقابله با حضور و نفوذ جمهوری اسلامی ایران است .

تنش در سوریه به شرایط غیرقابل بازگشت رسیده است. بحران از هر سو بر این کشور سایه انداخته است. تقریباً می‌توان گفت که تمامی بازیگران در سوریه دچار درگیری و اختلاف‌نظر هستند و هر کشوری ساز خودش را در این کشور می‌زند. در این وضعیت پرآشوب سران تل‌آویو در تلاش برای بهره‌برداری از شرایط موجود درجهت ارتقای موقعیت و منافع خودشان هستند. معناداری این امر زمانی بیشتر می‌شود که نظاره‌گر فعالیت‌های گسترده هوایی و ورود منظم هواپیماهای جنگی این رژیم بر فراز سوریه هستیم. امیر اشل، از فرماندهان سابق هوایی رژیم صهیونیستی اعلام کرده که طی پنج سال اخیر، صد موشک از سوی تل‌آویو به سمت سوریه شلیک شده است. طببعتاً هدف اول و آخر رژیم صهیونیستی از ورود به بحران سوریه مقابله با حضور و نفوذ جمهوری اسلامی ایران است و درهمین‌راستا طی ماه‌های اخیر، جنگنده‌های این رژیم طی عملیات‌های مختلفی در جنوب سوریه چندین پایگاه دولت سوریه را هدف قرار دادند که در اثر این عملیات‌ها چندین نیروی ایرانی نیز شهید شدند. 

 

دراین‌بین، اظهارات مقامات صهیونیستی ازجمله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور و لیبرمن، وزیر دفاع مبنی‌بر اینکه خط قرمز تل‌آویو در سوریه، حضور مستقیم نظامی ایران است؛ نشان از برنامه منسجم سران صهیونیستی برای تقابل با ایران دارد. از دید این رژیم، ایران درحال ساخت پایگاه‌هایی در جنوب سوریه با هدف کمک‌رسانی بیشتر و سریع‌تر به نیروهای حزب‌الله در مواجهه با رژیم صهیونیستی است. لیبرمن، وزیر دفاع با اعلام اینکه تهران درحال ساخت و راه‌اندازی سیستم موشک ضدهوایی در نزدیکی مرز رژیم صهیونیستی است، گفت: هیچ کشوری تاب تحمل چنین تهدیدی را نخواهد داشت و تل‌آیو واکنش‌هایی به این مسئله خواهد داشت. این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که صهیونیست‌ها بی‌توجه به موازین حقوق بین‌الملل و نقض مکرر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، به‌شکل منظم درپی تضعیف توان نظامی و دفاعی سوریه با به‌کارگیری هواپیماهای جنگی‌شان هستند. در اخیرترین آن، گزارش‌ها از حمله جنگنده‌های صهیونیستی به منطقه کسوه در جنوب دمشق حکایت دارد. صهیونیست‌ها بعد از این حمله یک گام نیز جلو گذاشتند و جاناتان کانریکوس، سحنگوی ارتش این رژیم اعلام کرد که هرگونه تعرض علیه سرزمینهای اشغالی با واکنش‌های تندی مواجه خواهد شد.

 

همزمانی این هشدارها با اعلام برنامه ترامپ مبنی‌بر خروج از برجام، نشان از رویکرد تهاجمی رژیم صهیونیستی در بحران سوریه دارد. مقامات صهیونیستی به جد در تلاش‌اند ضمن جلب حمایت‌های همه‌جانبه ترامپ، روسیه را نیز در کنار خودشان داشته باشند و حداقل اینکه درصورت بروز منازعه احتمالی با ایران در سوریه، روسیه را بی‌طرف نگه دارند. درهمین‌خصوص، لیبرمن با اعلام اینکه روسیه باید به موقعیت و منافع رژیم صهیونیستی در سوریه احترام بگذارد، گفت: با وجود اتحاد ایران و سوریه در بحران سوریه، درِ تعامل و دوستی همیشه میان مسکو و تل‌آویو باز بوده و این انتظار از روسیه می‌رود که منافع ژئوپلیتیک رژیم صهیونیستی را در منطقه در نظر بگیرند. ازسوی‌دیگر، نتانیاهو طی سفر به مسکو در روز پیروزی ارتش روسیه بر آلمان نازی، سعی داشت زمینه توجه دولت روسیه را به حضور نظامی ایران در سوریه جلب کند. قابل ذکر است که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طی یک سال اخیر شش بار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دیدار و گفتگو داشته است. نتانیاهو با اظهار اینکه باید میان رژیم صهیونیستی و روسیه یک هماهنگی نظامی در سوریه وجود داشته باشد، به‌نوعی سعی بر اجتناب از درگیری و تنش با این قدرت مهم فرامنطقه‌ای در سوریه دارد.

 

بدین‌رو باید گفت که سران تل‌آویو در کنار دستور کار قرار دادن عملیات نظامی علیه ایران، دست به راهکار دیپلماتیک و سیاسی نیز زده‌اند. صهیونیست‌ها تلاش دارند زمینه‌ای مشترک با منافع روسیه در سوریه پیدا کنند. منافع اساسی روسیه در سوریه، حفظ دولت مرکزی سوریه و تداوم حضور پایگاه‌های دریایی این کشور در نوار ساحلی سوریه است. در برابر منافع رژیم صهیونیستی در سوریه، توقف و کنترل ایران است. حال سران رژیم صهیونیستی مدام درپی این امر هستند که چگونه مخرج مشترکی میان این دو منافع پیدا کنند؛ امری که تحت هیچ شرایطی امکان عملیاتی یافتن ندارد. نخست اینکه منافع ایران و روسیه در سوریه از جنس راهبردی و استراتژیک است. هر دو این قدرت خواستار سوریه امن و باثبات هستند و دوم اینکه تاکنون طی هفت سال اخیر کمتر نشانی از اختلاف‌نظر و واگرایی میان محور تهران و مسکو در رابطه با نحوه حل‌وفصل بحران سوریه و چگونگی مبارزه با تهدید تکفیریسم پیش آمده است. نکته مهم دیگر این است که صهیونیست‌ها به‌دنبال حذف اسد از سوریه و تا جای ممکن تجزیه این کشور هستند؛ امری که روسیه به‌شدت مخالف آن است. از این منظر، درجه احتمال موفقیت تلاش‌های سیاسی سران صهیونیست برای ایجاد شکاف میان روابط تهران ـ مسکو اندک است. 

 

 

farsnews.com
  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش