شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۰۶۰
سیاست خارجی

اروپا هرگز این اندازه در حمایت از یک کشور متحد نبوده است

ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
اتحادیه اروپا هرگز تاکنون پیش از امروز درباره یک سیاست خارجی و مساله امنیت ملی به این اندازه متحد نبوده است. در واقع به نظر می‌رسد موضوع تحریم‌ها، تنها به ایران ختم نمی‌شود.

به گزارش ایلنا به نقل از «دویچه وله»، در سال ۴۳۴ قبل از میلاد «پریکلس» سیاست مدار یونانی، سعی کرد بر شهردار «مگارا» فشار بیاورد. در میان اقداماتش علیه شهردار این شهر باستانی، کشتی‌هایش را از ورود به بنادر آتنی منع کرد تا به برده‌های فراری امپراتوری و دیگر مجرمان پناه بدهد. این جنجال‌ها و سوالات که آیا تحریم‌ها راه موثری برای تغییر سیاس‌ های یک دولت است یا خیر، یک معضل باستانی است.

 

نویسنده این یادداشت با اشاره به تحقیقاتی که در سال‌های گذشته درباره تاثیر تحریم‌ها بر تغییر سیاست دولت‌ها انجام گرفته نوشت: از دهه ۱۹۹۰ «گری کلید هوفبور» و همکارانش در «موسسه پترسون» آمریکا در امور اقتصاد بین‌المللی، بانکی از داده‌های انحصاری را درباره جزئیات ۲۰۰ پرونده از جنگ جهانی اول تا اوایل قرن ۲۱ جمع‌آوری کردند. 

 

به گفته «کریستین ون سوئست» رییس واحد تحقیق صلح و امنیت موسسه آلمانی مطالعات جهان در هامبروگ، محققان این موسسه آمریکایی به این نتیجه رسیده بودند که نزدیک به یک سوم تحریم‌ها در تغییر رفتارها موثر واقع شده است. اما آمارها بسیار غیرمتعارف بود. محققان دیگر می‌گویند که عددها بسیار پایین‌تر از چیزی است که آنها می‌گویند و تنها ۵ درصد تحریم‌ها موثر بوده است. 

 

این رسانه نوشت: اغلب مشخص نیست که چه تحریم‌هایی در تغییر سیاست‌ها موثر بوده به ویژه در مواردی که فشار نظامی به طور همزمان وارد می‌شود. علاوه بر این، تحریم‌ها می‌تواند اهداف متفاوتی داشته باشد. بعضا می‌تواند متوجه مقامات ذی نفوذ برای محدود کردن حوزه مانور آنها باشد.

 

«دویچه وله» نوشت: ملت‌هایی که در میان آن‌ها انتخابات برگزار می‌شود معمولا بیش از کشورهایی که در آن‌ها انتخاباتی نیست تحت تاثیر تحریم‌ها قرار می‌گیرند. 

 

رییس واحد تحقیق صلح و امنیت موسسه آلمانی مطالعات جهان در هامبروگ در این باره می‌گوید: دلیل موثر بودن تحریم‌ها بر کشورهایی که انتخابات در آن برگزار می‌شود این است که دموکراسی‌ها کانال‌هایی را فراهم می‌کنند که از طریق آن مردم می‌توانند نارضایتی‌هایشان را بیان کنند و بر دولت‌هایشان برای تغییر رفتار فشار بیاورند. 

 

نویسنده این یادداشت مدعی است علی رغم تردیدها درباره کارایی تحریم‌ها، این ابزار برای ضربه زدن به اقتصاد کشورها موثر بوده است. کره شمالی منزوی شده اما در رفتار و سیاست‌های داخلی تغییری ایجاد نشده است. ایران مورد متفاوتی است. بعد از تحریم‌هایی که توسط اتحادیه اروپا، سازمان ملل و آمریکا علیه ایران  اعمال شد، صادرات نفت ایران کاهش یافت و درآمدهای اقتصادی این کشور به یک سوم کاهش پیدا کرد. اما این دلیل رسمی توافق هسته‌ای با ایران نبود.

 

«کریستوفر داس» کارشناس علوم سیاسی در دانشگاه فرانکفورت و رییس موسسه تحقیقات صلح فرانکفورت گفته: هیچ کشوری اعلام نمی‌کند به دلیل زیر بار فشار تحریم‌ها بودن دست به اقدامی زده است. دلایل همیشه متفاوت است. به همین دلیل است که فهمیدن آثار تحریم‌ها بسیار سخت است. تحریم‌ها در واقع برای کشور تحریم‌کننده باید به دلیل شکسته شدن یک هنجار جهانی علیه کشورها اعمال شود؛ اما ایران به پیمان هسته‌ایاش پایبند بوده و الان چرا باید تنبیه شود؟ داستان تنها توافق بین‌المللی نیست. ترامپ ایران را به ترویج تروریسم و بی ثبات کردن منطقه متهم می‌کند. شما میتوانید به این رفتارها با تحریم واکنش نشان دهید اما از بین بردن یک توافق که با یک هدف کاملا متفاوت منعقد شده بود، یعنی برای برنامه هسته‌ای ایران، کاملا خارج دستور است.

 

«ون سوئست» با بیان اینکه ترامپ دو مشخصه یک تحریم موفق را نقض کرده است، نوشت: او از یک سو اهدافش را گم کرده است اما اگر مشخص نباشد که چه زمانی تحریم‌ها لغو خواهد شد، در نتیجه تاثیر تحریم‌ها حداقل خواهد شد. از سوی دیگر برای اینکه یک تحریم موثر واقع شود، مهم است که این تحریم با اجماع یک جبهه علیه یک کشور انجام شود که کشور هدف قادر به شکستن تحریم‌ها نباشد. 

 

بر اساس این گزارش کارشناسان آلمانی در امر تحریم‌ها معتقدند که بدون حمایت اتحادیه اروپا، ترامپ شکست خواهد خورد.

 

«داس» گفت که اتحادیه اروپا هرگز تاکنون پیش از امروز درباره یک سیاست خارجی و مساله امنیت ملی و یک کشور به این اندازه متحد نبوده است. برای آنها امروز فرصتی برای رشد توانایی‌هایشان برای مدیریت درگیری‌ها با آمریکا و کشف فرصت همکاری‌های جدید فراهم شده است. در واقع به نظر می‌رسد اهانت به عرف تحریم‌ها می‌تواند اشتباهی از جانب ترامپ باشد. اما به نظر می‌رسد موضوع تنها به ایران ختم نمی‌شود. اهداف سیاست داخلی ترامپ برای او مهم است. مساله اعتبار اوست. او می‌خواهد خود را یک فرد قدرتمند جلوه دهد که قادر به حاکمیت اراده خودش است.

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش