پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۶ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۸۳۸
سیاست خارجی

یک میلیون پناهنده در ایران حضور دارند

ایرینا کرنیاک,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
نماینده کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران گفت: حدود یک میلیون پناهنده در کشور ایران حضور دارد که اکثریت آنها از کشورهای افغانستان و عراق هستند.

"ایرینا کرنیاک" نماینده کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به این سوال که از نگاه کمیساریا پناهنده چه تعریفی دارد، گفت: پناهنده بر اساس تعریف کمیساریای عالی سازمان ملل کسی است که نمی‌تواند به کشور خود بازگردد و سکونت داشته باشد و دلایلی از جمله جنگ، درگیری، آزار و اذیت‌هایی در کشور خودش تهدیدش می‌کند.

 

وی افزود: برای اینکه مشخص شود چه کسی پناهنده است، آن پناهنده باید یک روندی را طی کند که به آن "تعیین وضعیت" می‌گویند، بر اساس آن مشخص می‌شود که آیا این شخص واجد شرایط پناهنده بودن هست یا خیر.

 

کرنیاک ادامه داد: وقتی کسی به عنوان پناهنده شناخته شد و این هویت تأیید شد، بعد به تبع آن باید خدماتی در اختیار او گذاشته شود که این خدمات اولیه شامل بهداشت و آموزش می‌شود.

 

 نماینده کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران، این دولت ایران است که تعیین وضعیت پناهندگی را انجام می‌دهد و به واسطه آن کسانی که به عنوان پناهنده احراز هویت شوند، پناهنده محسوب شده و به آنها کارت‌هایی به اسم آمایش داده می‌شود، لذا فردی که کارت آمایش را داشته باشد می‌تواند از خدمات اولیه بهره‌مند شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که پناهندگان حاضر در ایران بیشتر از چه کشور‌هایی هستند و برخورد ایران با وجود مشکلات اقتصادی‌اش با پناهندگان چگونه است، اظهار کرد: تعیین وضعیت پناهندگی توسط جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌شود، بنابراین پناهندگان "کارت آمایش" دارند.

 

کرنیاک ادامه داد: حدود یک میلیون پناهنده در ایران حضور دارند که اکثریت آنها یعنی بیش از ۹۵۷ هزار نفر از پناهندگان افغانستانی و بیش از ۲۸ هزار نفر عراقی هستند.

 

نماینده کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران گفت: ایران چهارمین میزبان پناهندگان در دنیا محسوب می‌شود و در میزبانی از پناهندگان افغانستانی در رده دوم قرار دارد.

 

وی بیان کرد: ۹۷ درصد از جمعیت پناهندگان افغانستانی در سطح شهر‌ها ساکن هستند و فقط حدود ۳ درصد از آنها در مهمان شهر‌ها که مدیریت آن با اداره کل اتباع مهاجران زیر نظر وزارت کشور قرار دارد، حضور دارند. ایران یکی از بزرگترین و طولانی مدت‌ترین میزبانان پناهندگان در دنیا است.

 

 نماینده کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران افزود: دولت و مردم ایران بسیار سخاوتمندانه این میزبانی را برای مدت ۴۰ سال است که بر عهده دارند و کمیساریای سازمان ملل هم قدردان این میزبانی‌ است.

 

وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران سیاست‌های بسیار سخاوتمندانه‌ای را برای پناهندگان در دستور کار خود دارد که بسیاری از آنها زبان‌زد هستند و نمونه به حساب می‌آیند، از جمله می‌توان به بحث داشتن بیمه سلامت به پناهندگان و تحصیل در مدارس دولتی اشاره کرد.

 

کرنیاک با بیان اینکه بیش از ۳۶۰ هزار پناهنده در مدارس ایران مشغول به تحصیل هستند، گفت: از سال ۲۰۱۵ بعد از فرمان رهبر انقلاب اعلام شد که تمام پناهندگان افغانستانی بدون در نظر گرفتن مدارک شناسایی‌شان می‌توانند به مدرسه بروند که این خود مصداق بسیار بارزی از سخاوت‌های ایران در قبال پناهندگان است.

 

نماینده کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران در پاسخ به این سوال که کمیساریای عالی سازمان ملل در کنار اقدامات ایران چه کار‌هایی انجام داده است، اظهار کرد: کمیساریای عالی سازمان ملل درباره پناهندگان بیش از ۳۵ سال است که در ایران مشغول فعالیت است.

 

وی افزود: کمیساریای عالی سازمان ملل بزرگترین آژانس سازمان ملل در ایران است که در سطح کشور دفاتر دیگری هم دارد، دلیل این موضوع هم این است که می‌خواهیم به پناهندگان نزدیک‌تر باشیم و در عین حال با دولت بتوانیم همکاری‌های بیشتری داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم در زمینه‌های بهداشت، آموزش و معیشت فعالیت کنیم.

 

کرنیاک با بیان اینکه تمام فعالیت‌های ما در چارچوب برنامه راهبردی برای پناهندگان افغانستانی تعریف می‌شود، بیان کرد: یکی از وظایف مهم ما این است که بتوانیم از تمام خدمات و میزبانی ایران حمایت‌های بیشتری را از جامعه بین‌الملل طلب کنیم تا ایران حمایت‌های بیشتری را از جامعه بین‌الملل در جهت خدمت‌رسانی به پناهندگان به دست بیاورد.

 

وی تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران یکی از شرکای جهانی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان محسوب می‌شود و این سخاوتمندی و میزبانی دولت و ملت ایران جای تشکر دارد.

 

 نماینده کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران  در پایان خاطر نشان کرد: ایران با وجود مشکلات به میزبانی خودش ادامه داده، ما نیز شراکت کاری مان را با دولت ایران ادامه می‌دهیم و وظیفه خود می‌دانیم که در جهت آوردن حمایت‌های بیشتر از سوی دولت‌های مختلف و جامعه بین‌المللی تلاش کنیم.

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش