پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۹ - ۲۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۸۸۰
سیاست خارجی

دوباره تحريم های آمريكا و بازیهای سياست زده برخی از كشورهای دوست نما و دشمن سيرت

بی معرفتی های سياسی اوج گرفت

خرید هواپیماهای روسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

هركشور و جامعه‌اي دشمنان و دوستاني دارد كه به نظر مي‌رسد در ايران برخي دوست و دشمن را از هم تشخيص نمي‌دهند و در همين حال عده‌اي گاهي به آغوش غرب رفته و برخي ديگر در پناه شرق موضع مي‌گيرند. اين در حالي است كه هيچ‌كدام اين ابرقدرت‌ها براي مردم ايران فايده‌اي ندارند و هرگاه كه منافع آن‌ها در ميان باشد، زمين بازي را تغيير مي‌دهند و در همان مسيري قدم برمي‌دارند كه خواسته‌هاي‌شان در آن نهفته است.

 

بازي روسي

به تازگي اخباري منتشر شده كه برگرفته از بازي‌هاي سياسي روس‌ها در روزهاي پساتحريم است و براي همين سیدکمال الدین شهریاری، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در اخباری تایید نشده، شنیدم که حتی شرکت سوخو روسیه نیز اعلام کرده که اگر آمریکا مجوز فروش به ایران را بدهد، ما اقدام به فروش هواپیمای سوخو به جمهوری اسلامی می‌کنیم، از این رو حتی خرید هواپیماهای روسی قطعی و صددرصد نیست. شهریاری، با اشاره به برنامه‌ریزی سازمان هواپیمایی کشور برای نوسازی ناوگان حمل و نقل هوایی، گفت: در شرایط کنونی گزینه‌های مختلفی برای خرید هواپیما پیش روی مسئولان وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری است، اما بي‌شك با توجه به شرایط تحریمی، باید بهترین و با کیفیت‌ترین محصول در ناوگان ما قرار گیرد.

 

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی اگر شرکت‌های برتر در صنعت هوایی مانند بويینگ و ایرباس، به علت اعمال تحریم‌های آمریکا، از فروش هواپیما به ایران امتناع می‌کنند، ما مجبور هستیم که محصولات بازارهایی مانند بازار روسیه و چین را بررسی کنیم. وی ادامه داد: البته این مساله نیز دارای اهمیت است که آیا کشورهایی مانند چین و روسیه با وجود تحریم‌های آمریکا می‌توانند به ایران، هواپیما بفروشند یا اینکه آن‌ها نیز به خاطر نگرانی از تحریم‌ها از معامله با ایران اجتناب کنند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در بحث اهمیت کیفیت در خرید هواپیما نیز این مساله واضح و مبرهن است که بي‌شك خرید هواپیماهایی مانند ایرباس و بويینگ در اولویت قرار دارد، اما اگر قرار باشد که محصولات دیگر شرکت‌ها و کشورها خریداری شوند، نیز باید تمام مولفه فنی و کیفی مورد بررسی قرار گیرد، اما در هر صورت هواپیماهایی مانند محصولات چینی و روسی از کیفیت محصولات اروپایی برخوردارنیستند.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: بي‌شك امروز نیاز نخست ناوگان هوایی کشور نوسازی و رفع فرسودگی هواپیماها از طریق خرید محصولات جدید است، البته این مساله نیازمند سیاست‌گذاری و استراتژی دقیق است.

 

بي‌كيفيت‌هاي دوست‌داشتني

شائبه‌هاي اين بازي‌هاي سياسي در حالي به گوش مي‌رسد كه مسئولان درباره مشكلات اين مسئولان روسي بارها هشدار داده بودند و چندي پيش، سید احسن علوی نایب رييس کمیسیون عمران مجلس گفت: هواپیماهای روسی، قابلیت لازم برای به کارگیری در شرایط آب و هوایی ایران را نداشته و قابل اطمینان نیستند. سید احسن علوی با اشاره به برنامه سازمان هواپیمایی کشور برای خرید هواپیماهای مسافربری روسی، گفته بود: به نظر من این رویکرد و استراتژی، اقدام درست و قابل قبولی نیست، زیرا هواپیماهای روسی کیفیت و قدرت کافی را برای حمل مسافر ندارند.

 

سید احسن علوی، نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تجربه و حوادث گذشته به ایرانی‌ها ثابت کرده است که هواپیماهای روسی، قابلیت لازم برای به کارگیری در شرایط آب و هوایی ایران را نداشته و قابل اطمینان نیستند، حال نمی‌توان جان صدها نفر انسان را به هواپیماهایی سپرد که در گذشته کارنامه خوبی نداشته است. علوی گفت: از طرف دیگر کیفیت و قدرت هواپیماهایی مانند ایرباس و بويینگ با هواپیماهایی مانند سوخو به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و به طور حتم خرید هواپیماهای اروپایی در اولویت اصلی قرار دارد.

 

وی افزود: امروز حدود ۵۰ درصد ناوگان هوایی کشور دچار فرسودگی شده، از این رو نوسازی این ناوگان اجتناب‌ناپذیر است، اما این سوال مطرح می‌شود که آیا خرید هواپیماهای روسی بهترین راه کار است؟ به نظر من راه‌های بهتری در شرایط کنونی و با توجه به تحریم ایران وجود دارد. علوی ادامه داد: در شرایط کنونی بهترین اقدام و استراتژی در این رابطه، اجاره هواپیماهای نو یا در حد نو است، از این رو با اين اقدام هم می توان ناوگان هواپیمایی را نوسازی کرد و هم اینکه می‌توان تحریم‌های صنعت هوایی را خنثی کرد.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: یکی از دیگر از راهکارها خرید هواپیماهای دست دوم است، البته شرطی به که فرسوده نشده وامکانات لازم تکنولوژیکی را داشته باشد. عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: امروز نمی‌توان تصمیم درستی برای خرید هواپیما اتخاذ کرد، از این رو باید منتظر ماند و دید که شرایط عرصه سیاست در منطقه و بین الملل چگونه رقم خواهد خورد، از این رو اگر ارتباطات کشور با کشورهای اروپایی و شرکت های مرتبط بهبود یابد، می‌توان به خرید هواپیما با تکنولوژی بالا امید داشت. در همين راستا، سیدهادی بهادری عضو کمیسیون عمران مجلس نيز گفته بود كه به نظر من در شرایط کنونی اولویت در خرید هواپیما، با کشوری مانند روسیه نیست.

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بيشتر شرکت‌های سازنده هواپیما مانند ایرباس یا بويینگ با آمریکا شراکت داشته یا بخشی از سهام این شرکت‌ها برای آمریکایی‌ها است، منتهی هنوز با برخی از این شرکت‌ها از جمله ایرباس می‌توان برای خرید هواپیما مذاکره کرد. وی گفت: اگر کشورهای اروپایی به ویژه کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس، آلمان به تعهدات‌شان در موضوع همکاری با ایران عمل کنند، امیدوار هستیم که بتوانیم از ایرباس، هواپیماهای مورد نیاز خودمان را تامین کنیم.

 

وی با بیان اینکه امروز خرید هواپیماهای ژاپنی و روسی نیز مطرح است، تصریح کرد: البته خرید هواپیماها از شرکت‌های دیگر منوط به این است که مذاکرات با شرکت های اروپایی مانند ایرباس به نتیجه نرسد، از این رو تمام اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها باید برای خرید هواپیما صورت گیرد، البته در ایران، نسبت به هواپیماهای روسی از جمله سوخو و توپولوف بدبینی وجود دارد. این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: مسئولان هواپیمایی باید تمام تلاش خود را برای خرید هواپیماهای با کیفیت و خوب بکنند، حال اگر پس از انجام تلاش‌ها، اروپایی‌ها به ایران هواپیما نفروختند، در آن زمان می‌توان به عنوان اولویت آخر از محصولات کشورهایی مانند روسیه استفاده کرد.

 

بهادری گفت: یکی از گزینه‌ها برای خرید هواپیما، کشور برزیل بود، البته محصولات این کشور نیز تحت لیسانس آمریکا قرار دارد، اما در نهایت این پیشنهاد و گزینه نیز به نتیجه مطلوب نرسید. این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: اگر ناچار شویم و اروپایی‌ها به ما هواپیما نفروشند، باید با روسیه برای خرید هواپیمای مسافربری قرارداد ببندیم، البته نمی‌توان به صورت کلی تمام محصولات هواپیمایی روسیه را بی‌کیفیت دانست، اما در هر صورت محصولات روسی نسبت محصولات دیگر کشورها بیشتر دچار سانحه شده است.

 

هوشيار باشيد

نه تنها روسيه، بلكه همه كشورهاي جهان منافع مردم خود را در نظر دارند و مي‌كوشند تا اين منافع تامين شود و اين كشور هيچ‌گاه منفعت‌هاي سياسي خود را قرباني منافع ملي ايران نمي‌كند. بنابراين مسئولاني كه مي‌كوشند تا در بازه‌هاي مختلف كشور را از بحران عبور دهند مراقب باشند كه براي راضي نگه‌داشتن كشورهاي ديگر، منافع مردم را قرباني نكنند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش