جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۳۵ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۴۴۷
دولت

سید محمد بطحایی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش:

اضطراب را از آموزش و پرورش محو می کنم

محمد بطحایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

وزارت آموزش و پرورش انبوهی از مشکلات مزمن دارد که ربطی به امروز و دیروز هم ندارد و باتوجه به شناختی  که از آموزش و پرورش دارم ما می‌توانیم از این مشکلات عبور کنیم.

 

یکی از مشکلاتی که سال‌ها جلوی کیفیت کار معلمان را گرفته مسأله معیشت معلمان است.

 

در برنامه ششم توسعه هم برنامه‌هایی درباره معیشت معلمان نوشته شده است امیدوارم با همکاری با سازمان برنامه و بودجه و دلسوزی که آنها دارند بتوانیم به نحوی که ارتقای نظام پرداخت‌های ما منجر به ارتقای کیفیت بشود قدم هایی برداریم مهم‌ترین مشکلی که ما در آموزش و پرورش داریم نگاه سنتی در اداره  وزارتخانه است.

 

پرسنل این وزارتخانه باید ایمان بیاورند که روش اداره وزارت آموزش و پرورش باید متحول شود سید محمد بطحایی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش فردا در صحن علنی مجلس حاضر می‌شود تا در برابر وکلای ملت از برنامه‌ها و طرح‌های خود برای دانش‌آموزان و معلمان دفاع کند. بطحایی ۵۴ ساله کار رسمی خود را در آموزش و پرورش به‌عنوان یک معلم از سال ۶۲ یعنی ۳۳ سال پیش آغاز کرد.

 

او سه سال پیش در دولت یازدهم در سمت معاونت پشتیبانی و توسعه در وزارتخانه آموزش و پرورش به‌عنوان دست راست علی اصغر فانی مشغول به‌کار شد و بعد از استعفای فانی با حکم رئیس جمهوری به‌عنوان سرپرست این وزارتخانه پر چالش معرفی شد و حالا آن‌طور که خودش می‌گوید او به‌عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش انتخاب شده چراکه از جنس همین وزارتخانه است و از مشکلات و چالش‌های این سازمان بخوبی باخبر است. بطحایی امید دارد که رأی نمایندگان را بگیرد تا بتواند نگاه سنتی را که بر این وزارتخانه حاکم است تغییر دهد.

 

آقای بطحایی قبل از اینکه شما به‌عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شوید گزینه‌های دیگری اعلام شد، چه شد که شما گزینه نهایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از سوی رئیس جمهوری شدید؟

آنچه را که متوجه شدم یکی از مهم‌ترین دلایل رئیس جمهوری در این انتصاب این بود که کاندیدا و وزیر آینده آموزش و پرورش باید از بدنه این وزارتخانه باشد.

 

درجلسه‌ای هم که حضوری با رئیس جمهوری داشتم از اینکه او به یک میلیون فرهنگی اعتماد کردند و فردی را از خانواده آموزش و پرورش برای این وزارتخانه درنظر گرفتند، تشکر کردم. فکر می‌کنم یکی از مؤلفه‌هایی که رئیس جمهوری به بنده اعتماد داشتند و من را به‌عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کردند این بود که من را متعلق به خانواده آموزش و پرورش می‌دانند و با توجه به پیشینه  وتجربه‌ام در این وزارتخانه این اطمینان برای رئیس جمهوری حاصل شد که می‌توانم سکان این دستگاه مهم را در کشور برعهده بگیرم.

 

 شما سال‌ها در بدنه آموزش و پرورش بودید و بخوبی با چالش‌های این وزارتخانه آشنا هستید، فکر می‌کنید مهم‌ترین مشکلی که این وزارتخانه دارد چه مسائلی است؟

برخلاف تصوری که همه دارند که می‌گویند در این وزارتخانه مشکل منابع و امکانات داریم می‌خواهم بگویم که این موضوع را قبول ندارم، مهم‌ترین مشکلی که ما در آموزش و پرورش داریم نگاه سنتی در اداره وزارتخانه است.

 

پرسنل این وزارتخانه باید ایمان بیاورند که روش اداره وزارت آموزش و پرورش باید متحول شود. معتقدم اگر تحولی در مدیریت آموزش و پرورش ایجاد نشود ما همچنان شاهد مشکلات بسیاری در این حوزه خواهیم بود. پاسخ سؤال را این می‌دانم که مهم‌ترین چالشی که ما در دولت دوازدهم باآن مواجه هستیم این است که روش‌های خلاقانه و تحول آفرین را در فرآیندها، سازوکارها و اداره آموزش و پرورش به کار بگیریم.

 

فکر می‌کنید بتوانید در ۴ سال نگاه سنتی آموزش و پرورش را تغییر دهید و یک تحولی در مدیریتش به وجود آورید؟

حتماً می‌شود. البته یک نفر نمی‌تواند این کار را انجام دهد. معتقدم ما یک میلیون نفر پرسنل داریم که سرشار از تجربه، امید و تخصص هستند و با همکاری این پرسنل این کار را خواهم کرد.

 

اما خیلی از منتقدان بر این باورند که شما سه سالی دست راست آقای فانی وزیر سابق آموزش و پرورش بودید و مهم ترین حوزه را برعهده داشتید چرا در آن سه سال در جایی که خودتان مدیریت داشتید تغییری به وجود نیامد؟

البته هر کسی آزاد است درباره عملکرد دیگران قضاوت بکند،اما اگر این قضاوت مبتنی بر داده‌های کمی و شاخص‌های قابل سنجش باشد باید بگویم این قضاوت به هیچ عنوان درست نیست. من در دو سال و چند ماهی که در معاونت پشتیبانی بودم با کمک دیگر دوستان توانستیم اقدامات خوبی برای معلمان انجام دهیم.

 

باید بگویم هم در بعد معیشت(طرح رتبه‌بندی معلمان) و هم درباره خدمات رفاهی قدم‌های خوبی در این معاونت برداشته شد اما این را هم اضافه کنم این فعالیت‌ها به هیچ عنوان کافی نبود، امیدوارم اگر نمایندگان محترم اعتماد کنند و به من رأی دادند بتوانم با قدرت بیشتر به آن اقدامات ادامه بدهم تا بتوانیم آموزش و پرورش پویا و فعال را در کشور داشته باشیم.

 

آقای بطحایی در اتفاقات صندوق ذخیره فرهنگیان خیلی‌ها به شما خرده می‌گیرند و می‌گویند شما به دلیل اینکه قائم مقام وزیر بودید باید بررسی‌های جدی تری انجام می‌دادید، برخی‌ها هم می‌گویند که شما از برخی تسهیلات در صندوق استفاده کردید؟ پاسخ شما چیست؟

دوستان را ارجاع می‌دهم به مصاحبه‌ای که آقای حاجی وزیر دولت اصلاحات دیروز داشتند و آن، اینکه بطحایی به‌عنوان یک عضو هیأت امنا چه نقشی را در این موضوع داشتند. به‌عنوان عضوی از هیأت امنای صندوق  طی دو سالی که عضویت داشتم به‌عنوان عضو حقوقی هیأت امنا بودم، هر کسی که معاون پشتیبانی است بر اساس اساسنامه صندوق عضوی از هیأت امنا است. این هیأت امنا ۷ عضو دارد که من یکی از آن ۷ عضو بودم. 

 

طی این دو سال دو جلسه از سوی هیأت امنا برگزار شد. در جلسات هیئت امنا گزارش‌های حسابرسی صندوق را بررسی و تصویب می‌کند و برنامه هیأت مدیره را هم تصویب می‌کند، باید بگویم بر اساس قانون صندوق تجارت هیأت امنا اصلاً اجازه دخالت در تصمیمات هیأت مدیره را ندارد یعنی هیأت امنا نمی‌تواند بگوید این قرارداد را ببند بنابراین نقش بنده تنها یک عضو در هیأت امنا بوده است که نقشم طی دوسالی که  آنجا بودم اصولاً کمیته‌ای بود که به انتخاب وزیر وقت مسئولیت رسیدگی به این موضوع را پیدا کرد و موجب شد برخی از مشکلات صندوق بیرون منتشر شود و پیگیری قضایی شروع شد.

 

صراحتاً می‌گویم در ۲ سالی که به‌عنوان عضو هیأت امنای صندوق بودم نه تنها هیچ حق الزحمه، حق الجلسه و هدیه‌ای دریافت نکردم بلکه از هیچ گونه وام، تسهیلات، ماشین لوکس و نظایر اینها هم استفاده نکردم. البته این موضوع مورد تأیید هیأت تحقیق و تفحص مجلس هم بوده که یکی از اعضا اعلام کرد بطحایی در بررسی ما هیچ تخلفی  در صندوق ذخیره فرهنگیان نداشته و همچنین گفته‌اند که من هیچ دستوری یا اقدامی که منجر به تخلف شده باشد را نداشتم.

 

خیلی وقت‌ها وزرایی که پیشنهاد داده می‌شوند به مجلس شورای اسلامی خیلی پرتلاش و پرشور می‌آیند و برنامه هایشان را برای فرهنگیان و دانش‌آموزان اعلام می‌کنند همین که رأی اعتماد مجلس را گرفتند و وارد وزارتخانه شدند تازه متوجه می‌شوند که چه وزارتخانه‌ای را تحویل گرفته‌اند و در مصاحبه‌های مختلف اعلام می‌کنند که این وزارتخانه مشکلات زیادی دارد شما واقعاً مشکلات آموزش و پرورش را می‌شناسید؟

این درباره من مصداق ندارد. بنده در متن و مسائل آموزش و پرورش به روز بودم. من سرپرست آموزش و پرورش بودم، معاون وزارتخانه بودم و در سطوح مختلف کار کردم، می‌دانم چه چیزی را تحویل می‌گیرم نمی‌خواهم خیلی هیجانی در این باره صحبت کنم که چنین کاری را انجام می‌دهم. وزارت آموزش و پرورش انبوهی از مشکلات مزمن دارد که ربطی به امروز و دیروز هم ندارد و باتوجه به شناختی  که از آموزش و پرورش دارم ما می‌توانیم از این مشکلات عبور کنیم.

 

ما می‌توانیم با روش‌های جدید کارهای بسیاری برای دانش‌آموزان انجام دهیم تا بتوانیم به آموزش و پرورش آرامی دست پیدا کنیم. بنده به این نیت آمدم که اضطراب را از آموزش و پرورش محو کنم؛ استرسی که خانواده‌ها برای ثبت‌نام دانش‌آموزانشان دارند، اضطرابی که معلمان و مدیران برای معیشت شان دارند. امیدوارم بتوانم این کار را انجام دهم.

 

مسأله مهم معلمان معیشت شان است در برنامه شما چقدر به این موضوع پرداخته شده است.

یکی از مشکلاتی که سال‌ها جلوی کیفیت کار معلمان را گرفته مسأله معیشت معلمان است. ما طرح‌هایی را در گذشته داشتیم که نصف کاره مانده است، در برنامه ششم توسعه هم برنامه‌هایی درباره معیشت معلمان نوشته شده است امیدوارم با همکاری با سازمان برنامه و بودجه و دلسوزی ای که آنها دارند بتوانیم به نحوی که ارتقای نظام پرداخت‌های ما منجر به ارتقای کیفیت بشود قدم هایی برداریم.

 

این انتقاد در آموزش و پرورش است که می‌گویند هر چقدرما اعتبارات را بالا می‌بریم تأثیری در کیفیت نمی‌گذارد، این انتقادی است که مردم و برخی از مدیران دارند. ما بر اساس دو طرحی که نوشته شده است در این باره عمل می‌کنیم .خبر دارم در همین ماه های گذشته دکتر دانش و همکارانشان مطالعاتی را انجام دادند که افزایش اعتبارات و نظام پرداخت ما با افزایش کیفیت در آموزش و پرورش گره بخورد و توجیه منطقی را برای این موضوع داشته باشیم.

 

ما بزودی شاهد بازنشستگی حجم زیادی از نیروی انسانی در آموزش و پرورش خواهیم بود برای این چه برنامه‌ای دارید؟

هر تحولی در آموزش و پرورش از نیروی انسانی شروع می‌شود. لذا هرم سنی و تجربه کاری در آموزش و پرورش به نحوی است که  طی سال های آینده نزدیک ۴۰۰ هزار نفر شرایط بازنشستگی را پیدا می‌کنند بنابراین امیدوارم با انگیزش‌های لازم همکارانی که در سن بازنشستگی قرار گرفتند اما شایستگی‌های قابل قبولی را دارند تا یکی دو سال خدمتشان را ادامه دهند و دیگر اینکه ظرفیت دانشگاه فرهنگیان را افزایش دهیم و از ظرفیت دیگر دانشگاه‌ها استفاده کنیم و بتوانیم این بحرانی  راکه در سه یا چهار سالی که آموزش و پرورش با آن مواجه می‌شود  حل کنیم.

 

شما اعتقادی به قرار دادن زنان در معاونت‌های مهم این وزارتخانه دارید؟

بسیار امیدوارم در دو سال آینده بتوانیم نیروهای مدیریت میانی را از بین خانم‌ها انتخاب کنیم. این کار باید با ظرافت صورت گیرد اگر این انتخاب هیجانی و شتابزده باشد به ضد خودش تبدیل می‌شود .یکی از ملاحظات این است که سلسله مراتب باید رعایت شود. مصمم هستم شاخص ۲۰ درصدی مدیران میانی را از بین زنان تا دو سال آینده انتخاب کنم.

 

هدی هاشمی

 

 

iran-newspaper.com
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش