پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۵۵ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۱۲۱۸
دولت

جهانگیری: برای حل مسئله ریزگردها نباید فقط به راهکارهای آبی تکیه شود

جلسه شورای عالی آب,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
جلسه شورای عالی آب عصر شنبه به ریاست معاون اول رییس جمهور و با موضوع ریزگردهای استان خوزستان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه استان خوزستان را استانی بسیار مهم و استراتژیک برای کشور دانست و از نگاه ویژه دولت به حل مشکلات مردم این استان خبر داد.

 

معاون اول رییس جمهور یکی از مشکلات مردم استان خوزستان را وجود ریزگردها در فصول مختلف سال عنوان کرد و افزود: خشکسالی و کمبود منابع آب نیز در کنار مسئله ریزگردها، مردم استان خوزستان را رنج می دهد که البته خشکسالی مشکلی است که تقریبا مردم همه استان های کشور با آن مواجه هستند.

 

وی با تاکید بر اینکه تلاش دولت برای حل مسئله ریزگردها در استان خوزستان جدی است و تردیدی در اراده جدی دولت برای حل این مسئله وجود ندارد، تصریح کرد: در موضوع ریزگردها آنچه اهمیت دارد این است که کانون‌های اصلی ایجاد ریزگرد شناسایی و تمرکز جدی بر این کانون‌ها معطوف شود.

 

جهانگیری افزود: از آنجا که گزارش‌های سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که کاهش بارش‌ها و روند خشکسالی نسبت به سال گذشته افزایش یافته، بنابراین برای حل مسئله ریزگردهای استان خوزستان نباید فقط راهکارهای متکی به منابع آب مد نظر قرار گیرد و لازم است انواع و اقسام راهکارها نظیر مالچ پاشی، نهال‌کاری، مرطوب‌سازی و سایر روش‌ها نیز در دستور کار باشد.

 

معاون اول رییس جمهور همچنین از تلاش دولت برای مذاکره با کشورهای همسایه در جهت حل مسئله بخشی از ریزگردها که منشاء خارجی دارند خبر داد و گفت: دولت حل مسئله ریزگردها با منشاء خارجی را نیز به طور ویژه دنبال می‌کند.

 

جهانگیری با اشاره به وجود برخی اختلاف‌نظرهای آماری از سوی دستگاه‌های مرتبط با مسئله ریزگردها و منابع آب، بر ضرورت یکپارچه‌سازی اطلاعات و هماهنگی کامل میان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، نیرو، سازمان برنامه و بودجه و سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد و گفت: لازم است با فوریت جلسه‌ای با حضور این چهار دستگاه اجرایی و استانداری خوزستان برگزار و هماهنگی‌های لازم برای تدقیق آمارها انجام شود و نتایج آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن اعلام شود تا همه دستگاه‌های متولی بتوانند آمارها و اطلاعات یکسان و دقیق را مبنای برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات خود قرار دهند.

 

معاون اول رییس‌جمهور همچنین با اشاره به سخنان غیرکارشناسی برخی مسئولین غیردولتی استان خوزستان در خصوص منابع آب این استان، بر لزوم اطلاع‌رسانی دقیق از سوی دستگاه‌های دولتی تاکید کرد و افزود: متاسفانه گاهی برخی مسئولین غیردولتی سخنانی غیرکارشناسی مطرح می‌کنند که بر خلاف مصالح ملی کشور است. ما همه در یک کشور هستیم و نباید با بیان برخی مطالب غیرکارشناسی، مردم یک استان را در مقابل مردم استانی دیگر قرار دهیم.

 

وی همچنین با اشاره به گزارش رییس سازمان هواشناسی کشور مبنی بر کاهش بارش‌ها نسبت به سال گذشته و روند رو به رشد خشکسالی در کشور، مردم را به صرفه‌جویی در مصرف آب فراخواند و اظهار داشت: نباید مردم تصور کنند که با بارش‌های اخیر از خشکسالی عبور کرده‌ایم بلکه خشکسالی همچنان در کشور ادامه دارد و باید در مصرف بهینه آب در همه بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم و مردم نیز باید در این مسیر همراهی کنند.

 

وی از وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه خواست برنامه‌ریزی‌های لازم را برای اطلاع‌رسانی مناسب به مردم جهت صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب انجام دهند و شرایط را به گونه‌ای مدیریت کنند که در فصل تابستان با مشکل کمبود آب شرب مواجه نشویم.

 

در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و استاندار خوزستان نیز حضور داشتند، رییس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از آخرین وضعیت خشکسالی و کم‌بارشی در کشور ارائه کرد و به تشریح پیش‌بینی بارش و دمای هوای کشور در ماه‌های آینده پرداخت.

 

نمایندگان وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه گزارش‌هایی در خصوص ریزگردهای استان خوزستان و حقابه محیط زیست برای مهار کانون‌های داخلی ارائه کردند و راهکارهای مختلف مهار ریزگردهای این استان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیماتی نیز در جهت کمک به حل معضل ریزگردها اتخاذ شد.

 

در این نشست همچنین مقرر شد وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه و استانداری خوزستان ظرف یک هفته جلسه‌ای برگزار و ضمن هماهنگی در تدقیق اطلاعات و آمار مرتبط با منابع آب، حقابه زیست‌محیطی و مسائل مرتبط با ریزگردهای استان خوزستان، از این پس اطلاعات دقیق و یکپارچه را مبنای برنامه‌ریزی و تصمیمات آینده قرار دهند.

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش