جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۹:۱۲ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۰۹۸
بین الملل

مذاکرات ژنو و سردرگمی مخالفان پس از شکست حلب

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,گفت وگوهای صلح ژنو 4
گفت وگوهای صلح ژنو ۴، در روزهای گذشته کانون توجه رسانه های عربی قرار داشته است. شماری از آنها با اشاره به پیروزی های تازه ارتش و عقب نشینی عناصر این گروه تروریستی ، موضع دولت سوریه را در مقایسه با مخالفان بهتر ارزیابی کردند.

به گزارش ایرنا ،مذاکرات دو روزه دولت سوریه و گروه های مخالف برای حل بحران سوریه پنجشنبه گذشته در ژنو سوئیس آغاز شد. در مذاکرات ژنو ۴، «بشار الجعفری» ریاست هیات دولت سوریه و «نصر الحریری»، ریاست هیات مخالفان را برعهده داشتند. 

 

«استفان دی میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه از زمان آغاز این مذاکرات تلاش کرده است تا دو طرف را به حضور بر سر میز مذاکرات مستقیم و رو در رو و طرح مسائل اساسی مورد اختلاف خرسند سازد. 

در ادامه نگاهی به مهم ترین محورهای تحلیلی در رسانه های عربی درباره نشست ژنو ۴ برای حل بحران سوریه خواهیم داشت.

 

بررسی وضعیت و وزن داشته های طرف های مذاکره 

روزنامه های «الوطن» سوریه، «البناء» لبنان و صفحه عربی شبکه خبری «روسیا الیوم» با اشاره به وضعیت میدان های نبرد و پیروزی های ارتش سوریه و موضع گیری دولت های بازیگر در تحولات سوریه، به همسنجی هیات مخالفان و نمایندگان دولت دمشق پرداختند. 

 

روزنامه الوطن سوریه نوشت: کنفرانس ژنو ۴ برای حل بحران سوریه در حالی آغاز شد که دولت سوریه در مقایسه با نشست های گذشته جایگاه بهتری دارد. این در شرایطی است که مخالفان سوریه در نتیجه شکست در میدان های نبرد در وضعیت ناگواری به سر می برند.

 

این کنفرانس در شرایطی برگزار شد که تحولات میدان های نبرد نسبت به گذشته متفاوت بوده است. ارتش عربی سوریه توانسته است حلب یکی از مهمترین پایگاه های گروه های تروریستی و شبه نظامیان مسلح را به کنترل خود در آورد. این کنفرانس در شرایطی برگزاری می شود که بسیاری از روستاها، شهرها و مناطق به قطار آشتی ملی پیوسته اند. 

 

به نوشته الوطن، «فیصل المقداد» معاون وزیر امور خارجه سوریه به تازگی گفته است اکنون دولت سوریه در روند سیاسی حل بحران دست برتر را دارد. در برابر، مخالفان نظام سوریه اکنون در شرایطی در نشست ژنو حاضر شده اند که در مقایسه با گذشته در جایگاه ضعفتری قرار دارند.

 

برپایه گزارش الوطن، در این زمینه «آرون لوند» پژوهشگر مرکزکارینگی گفت: درگیری های داخلی گروه های مخالفان از مقدار اعتبار هیات مخالفان کاسته است. همچنین «کریم بیطار» مدیر مرکز پژوهش های روابط بین اللمللی و راهبردی پاریس هم بر این باور است که مخالفان قدرت مانور ندارند.

 

صفحه عربی شبکه خبری روسیا الیوم از قول «جوزف ابوفاضل» نوشت: تنها چیزی که در فاصله زمانی میان کنفرانس ژنو در سال ۲۰۱۱ میلادی تا کنون تغییر کرده است بازگشت حلب و بسیاری دیگر از شهرها به آغوش دولت سوریه است. اختلاف داخلی میان مخالفان و شکست های آنان در این زمینه موثر بوده است. 

 

ابوفاضل بر این باور است که اکنون اوضاع تغییر کرده است. اکنون همه در برابر «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه سر فرود آورده اند. «مارین لوپن» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در بیروت گفت که در صورتی که به عنوان رئیس جمهوری فرانسه انتخاب شود از اسد حمایت خواهد کرد.

 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هم گفته است در مبارزه با داعش با اسد همکاری خواهد کرد. البته نباید فراموش کرد که روسیه، ایران و برخی دیگر از کشورها هم از اسد حمایت می کنند حتی ترکیه هم دیگر از کنار رفتن اسد سخن به میان نمی آورد. 

 

ابوفاضل می افزاید : دیگر درخواست کنار رفتن اسد از قدرت مطرح نیست. شایعه هایی که درباره بیماری او هم می شود سودی ندارد. ما درباره سوریه در برابر وضعیت تازه ای هستیم که شالوده آن باقی ماندن اسد در قدرت است.

 

روزنامه البناء در گزارشی به قلم «ناصر قندیل» نوشت: دولت سوریه از وضعیت خود در مذاکرات خرسند است. این نظام تمایل بسیاری برای پیشرفت مذاکرات و پایان دادن به جنگ و آغاز روند سیاسی بر پایه اراده مردم سوریه دارد. 

تحولات نشان می دهد که کشورهایی که تصمیم جنگ علیه سوریه را گرفته اند دیگر نمی توانند تصمیم پایان این جنگ را بگیرد. کسانی که القاعده را روانه سوریه کرده اند اکنون توان خارج کردن این گروه از سوریه را ندارند. کسانی که از داعش پشتیبانی مالی و تسلیحاتی کرده اند و مرزهای خود را بر این گروه گشوده اند اکنون اگرچه با آتش این گروه تروریستی سوخته شوند اما نمی توانند کلید مرزهای خود را در دست داشته باشند.

 

 اختلاف بر سر شرایط دوره انتقالی 

روزنامه های «النهار» لبنان و «المصری الیوم» چاپ قاهره ، اختلاف میان هیات مخالفان و دولت سوریه درباره سرنوشت رییس جمهوری این کشور در دوره انتقالی را از پررنگ ترین شکاف ها میان دو طرف درگیر قلمداد کردند. 

به نوشته روزنامه النهار، از زمانی که روند مذاکره آغاز شده است مخالفان خواستار حکومت انتقالی با اختیارات کامل هستند که در بردارنده نمایندگان دولت و مخالفان باشد و از حکومت کنار گذاشته شود. 

 

این در حالی است که دولت سوریه بر این باور است که آینده اسد باید از راه صندوق های رای و به دست مردم مشخص شود. نظام سوریه خواهان تمرکز بر روی مبارزه با تروریسم و ریشه کن کردن آن است. 

 

به نوشته روزنامه المصری الیوم، دیدگاه طرف های حاضر در نشست ژنو ۴ درباره ماهیت دولت انتقالی و روندی که قرار است کشور را به سوی ثبات هدایت کند، متفاوت است.

 

مخالفان نظام سوریه با پشتیبانی همپیمانان خارجی خواهان برقراری دولت انتقالی با اختیارات کامل هستند. روسیه و ایران از اسد حمایت می کند و بر همکاری در دولت کنونی پافشاری می کنند. 

 

دیپلمات های روس گفته اند مسکو برای تشکیل دولت وحدت ملی تلاش می کند این در حالی است که آنکارا خواهان احترام به قطعنامه ۲۲۴۵ است و براین باور است که دولت وحدت ملی نمی تواند جایگزین هیات حکومت انتقالی با اختیارات کامل بشود.

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش